Egy mai motoros naplója

motorozzvelem

2018. dec 16.

2018, a tesztbajnok év.

írta: Misi Mágus
2018, a tesztbajnok év.

Unalmas nem volt, az ziher!!!

Halihó

Már január elején "motoroztam", a Bestia végre kapott egy vagány Bódis kipufogót. Februárban a már szokásosnak mondható Safety Hungary egynapos ismétlőn voltam Ferivel és Olival. Ez már a nyolcadik alkalom volt, de megyek jövőre is. A szezon előtt nem rossz átvenni a dolgokat, sokat segíthet.

Az első igazi gurulásra márciusig kellett várni, egy Nógrádi karikát csináltam, nagyon jól esett a hosszú tél után. Nem volt még meleg, de szerencsére a száraz, napos hidegben már lehetett motorozni. Aztán visszatért a szar idő, és áprilisig a garázsban állt a vas.

img_2794.JPG

Rétság, volt páncélos laktanya.

De aztán áprilisban beindult a szezon, és mindjárt egy elképesztő, Hungaroringi motorozással. Nagyon élveztem, végre teljesen ...

Tovább Szólj hozzá

motorozás motorosok

2018. nov 13.

A jövő elől nincs menekvés!!! YAMAHA NIKEN 900 teszt.

írta: Misi Mágus
A jövő elől nincs menekvés!!! YAMAHA NIKEN 900 teszt.

ASZTAQRVA!!!!!!!

2018-11-11_43.png

 

"Apa, apa, mi ez??" "Ez épített motor??" "Orignal??" "Mi a tököm ez, UFO??" Csak pár kérdés, de azok az arcok!!!! Senkit nem hagyott hidegen, akinek csak egy csepp benzin is van a vérében. Ilyen nincs és mégis van!! Itt a NIKEN!!

A Yamaha megcsinálta lehetetlent, épített egy jól motorozható háromkerekűt. Az MP 3 után szkeptikus voltam, de nagyot csalódtam, pozitív értelemben. Úristen milyet fordul!!!! Olyat, hogy mikor visszaültem az imádott Bestiámra, majdnem rögtön az első sarkon arcra estem!!! Egészen szürreális élmény vele a kanyarvadászat. Mindegy, hogy hiszel-e benne vagy nem, ez befordul. Hideg, vizes, nyálkás, olajos út??? A Niken kiröhögi!!  Soha nem döntögettem ilyen mélyre, még a ringen sem. Húú, ott mit lehetne ...

Tovább Szólj hozzá

motorozás yamaha niken 900 Yamaha niken 900 teszt

2018. nov 05.

KTM 1190 ADVENTURE teszt. A világ legjobb túramotorja!!!!

írta: Misi Mágus
KTM 1190 ADVENTURE teszt. A világ legjobb túramotorja!!!!

Na jó, az általam kipróbált motorok, legjobBIKA!!!

img_4827_2.JPG

A tökéletes háttér. Ennyi.

A KTM próba eddig kimaradt. Oli odáig volt a régi 990 Adventure-ért. Aztán Feri is. Én annyira rondának találtam, hogy semmiképpen nem akartam ráülni. Szarul nézett ki, a hangja alapján meg simán lehetett volna akár a Mattinghofeni Láncfűrészes motorja is. Szóval nem mozdított meg bennem semmit, az ellenálláson kívül.

De ez valami más. Szépnek most sem mondanám, de azért ez már abszolút emészthető külső. Sőt, inkább macsó. Jók az arányok, nem egy óriás, de azért nem is kicsi. Simán letalpaltam róla, semmi pipiskedés. A kormány jó széles és magas, de gond nélkül lehet a sorok között evickélni vele. És az egyensúlya, ÚR ISTEN!! Amikor már csak egyel mentem a körforgalom előtt, akkor is olyan ...

Tovább Szólj hozzá

motorozás ktm 1190 adventure ktm 1190 adventure teszt

2018. okt 23.

YAMAHA TRACER 900 teszt. Egy csupasz motor szabadidő ruhában.

írta: Misi Mágus
YAMAHA TRACER 900 teszt. Egy csupasz motor szabadidő ruhában.

Ha nem vagy túraendúró fetisizta, tökéletes választás.

Ha ősz, akkor Yamaha. Az MT 10-est is október 23-ra kaptam meg, és most az MT 09 Tracert is. Ez volt az eddigi legtöbbet tesztmotorozott év, a Tracer pedig szép évzáró 2018-ra.

img_4738.JPG

Rögtön lelövöm a poént: jó motor ez, nagyon jó. Aki nem akar tovább olvasni, az máris mehet a szalonba venni egyet, nem fog csalódni. De ha kíváncsi vagy a részletekre is, itt a folytatás:

2015-ben már mentem egy első szériás modellel, tehát van összehasonlítási alapom. Akkor is tetszett a forma, de eléggé kulturálatlanul viselkedett a blokk. Na, a forma most is bejön, talán az egyik (ha nem a) legdögösebb külsőt adták a Tracer-nek. Nincsen csőre, nem akar túraendúró lenni, ez egy remek szélvédelemmel ellátott naked bike, aminek kicsit hosszabbak a ...

Tovább Szólj hozzá

yamaha mt 09 tracer teszt yamaha tracer 900 teszt

2018. sze 23.

Te hogy szereted, szólóban vagy gruppenben?????

írta: Misi Mágus
Te hogy szereted, szólóban vagy gruppenben?????

Magányos farkas vagy farkasfalka... Motoros túrázás.

 

Hogy jobb túrázni, egyedül vagy csapatban???

Amit most leírok nem szentírás, ezek a saját tapasztalataim. 

Az ember társas lény, de a magány is jól esik sokszor. Biztos sokakkal megesett már, hogy csapattal motorozott, de volt egyvalaki aki lassú, vagy béna, vagy rossz humorú, esetleg mindegyik. Na egy ilyen pali (csaj), tönkre vághatja az egész túrát.

Az érem másik oldala, ha egyedül vagy valahol a világ végén, defektet kapsz, és fingod sincs mit kéne csinálni. Akkor azért jól jönne a segítség, egy csapatban biztos van valaki aki ért a szereléshez.

Én már szinte minden variációt kipróbáltam, voltam egyedül, kettesben, hármasban, négyesben, ötösben, és ezt így folytathatnám egészen 27-ig, az volt a legtöbb motoros egy ...

Tovább Szólj hozzá

motoros blog.hu motorostúra motorozás motorosok blog.hu címlap Rhinotours tökös ötös MotoAvantura

2018. aug 26.

Mercedes A 200 teszt.

írta: Misi Mágus
Mercedes A 200 teszt.

Lehet hogy jobb az új, de ez is nagyon FRANKÓ!!!!

Lengyelországban jártam, és úgy hozta a jó sorsom, hogy egy szinte vadi új, de előző generációs A osztályos Mercivel tehettem meg az 1700 kilométeres utat. Ez ugyan motoros blog, de néha-néha befér egy-egy autó is.

A 200-as benzines, 1.6-os, 156 lóerős, 7 sebességes dupla kuplungos automata váltóval, rengeteg extrával, de nagyon messze a full-tól. A külső-belső AMG Line, 18-as kerekekkel, spéci hűtőráccsal, spoilerekkel, sport ülésekkel, sport kormánnyal, sport pedálokkal és kőkemény futóművel.

img_4234.JPG

 A színe: Jupiter vörös.

Nekem nagyon bejön a formája, és szerencsére e között és a mostani között nincs akkora különbség, mint a régi A és ez között. Az egy űrugrás volt, most viszont csak apró módosításokat csináltak a ...

Tovább Szólj hozzá

mercedes A 200 Mercedes A 200 teszt

2018. aug 14.

MV Agusta Brutale/Dragster 800 RR teszt.

írta: Misi Mágus
MV Agusta Brutale/Dragster 800 RR teszt.

Machete rendszámmal.

"Van két tesztmotorom. Ráérsz vasárnap egy közös gurulásra? Egy Brutale RR meg egy Dragster RR!" Mondta Tomasz szombaton a telefonba. Tomasz az MV Agusta Magyarország főnöke. Naná hogy jövök, bolond lettem volna visszautasítani egy ilyen ajánlatot. Félretettem a fűnyírót, az idő is gyönyörű volt, hajrá!!!

Az Auner előtt találkoztunk, Ő a Dragsterrel jött, a Brutalét meg kihoztuk a raktárból. A raktárból, ahol egy zsír új RVS és egy építés alatt álló Turismo Veloce is volt. Az RVS annyira különleges, hogy nincsenek is szavak, inkább pár kép.

img_4026.JPG

img_4033.JPG

img_4031.JPG

img_4030.JPG

Mindene egyedi, még a gumik is!!!! 12000000 ft. BASZKI!!!!!

img_4037.JPG

Turismo Veloce, egyedi festéssel megrendelésre.

De térjünk vissza a két tesztalanyhoz. A súlyuk 175 kiló!!! A ...

Tovább Szólj hozzá

MV Agusta mv agusta brutale 800 rr mv agusta dragster 800 rr

2018. júl 31.

Honda X-ADV teszt.

írta: Misi Mágus
Honda X-ADV teszt.

Minden robogós erről álmodik. (..vagy erről fog, ha egyszer ment vele..)

 

Az X-ADV-t  nagyon szerettem volna kipróbálni, de egyik Honda kereskedés sem adott tesztmotort. Ezt a vasat a tulajdonosától kaptam kölcsön, KÖSZÖNÖM ATTILA!!!!!!!!!

 

img_3885.JPG

Nincs mese, ez bitang jól néz ki!!!!!

img_3916.JPG

4.3 liter/100 km. Pedig kapta az ívet rendesen!

Vannak a robogósok, és vannak a motorosok. A legideálisabb, ha minkét műfajt űzöd. Én "csak" motoros vagyok, és ezért pár dologgal szívtam a teszt alatt. Állandóan kuplungolni akartam, ami itt a hátsó fék karja. Furcsa szituációkat okozott. A trepnin telitalppal volt a lábam, egyszerűen nem akaródzott levenni, mindig az utolsó pillanatban tettem le. Gyönyörű lett volna, ha egy lámpánál állva esek el. A lábaid között nincs semmi, nem lehet rászorítani a tankra ...

Tovább Szólj hozzá

motorozás Honda X-ADV teszt honda x-adv

2018. júl 18.

Mennél a Balkánra de nem mersz???

írta: Misi Mágus
Mennél a Balkánra de nem mersz???

Ne parázz, jó hely az!!!

Az élményeimet már leírtam 6 részben, most egy kicsit másról lesz szó. Megpróbálom összegyűjteni a tapasztalataimat, és megosztani, hátha segít majd valakinek egy Balkáni úton.

Nem jártam minden balkáni országban. Az én tapasztalataim Szerbiára, Montenegróra, Albániára, Görögországra és Macedóniára vonatkoznak. Én motorral voltam egy nagyobb csapattal, de sok bringást, és egyedül motorozó motorost is láttam. Ezekbe az országokba, minden gond nélkül beléphetsz személyi igazolvánnyal. Ha autóval vagy motorral mennél, mindenképpen legyen nálad a biztosítótól zöldkártya. Ez nagyon fontos!!!!!

SZERBIA.

Válassz kisebb átkelőt, a Röszkénél mindig nagy a forgalom, tehát sokat kell várni. Motorral előre lehet menni, a szerv nem ...

Tovább Szólj hozzá

Szerbia Albánia Macedonia Montenegro Balkán

2018. júl 14.

Triumph Bonneville T 120 teszt.

írta: Misi Mágus
Triumph Bonneville T 120 teszt.

James Bond is ilyennel motorozik. (amikor épp nem a világot menti meg)

Steve Mcqueen, Marlon Brando. Ez a két név szinte összeforrt a Triumph márkával, mindig őket emlegetik. Pedig Pierce Brosnan, Daniel Crage, Richard Gere, Clint Estwood, vagy Tom Cruise is szívesen gurul a brit márkával. Pont én ne próbálnám ki??

daniel_crage.jpg

A teszthez hozzájárultak az olaszok is, mert egy 500-as ABARTH révén ismerkedtem meg Norbival, aki egyből igent mondott, mikor megkérdeztem: "tudsz adni tesztmotort?" Választhattam volna mást is, de ez az igazi vintage modell nagyon bizgatott. A tesztalany gyakorlatilag zsír új volt, 400 km-el kaptam meg. A tankon ott volt az instrukció a bejáratáshoz, ez jópofa ötlet, illik a régimódi stílushoz. És ez még csak a kezdet...

img_3771.JPG

Be is tartottam, de igazából 4000 fölé nem is kell forgatni.

Szombaton a ...

Tovább Szólj hozzá

triumph bonneville t 120 teszt triumph budapest

2018. júl 11.

Albánia és a Balkán legjava. 6.

írta: Misi Mágus
Albánia és a Balkán legjava. 6.

Ezt a túrát semmi sem fogja űberelni. Hazafelé.

Hatodik nap, Ohrid Macedónia-Nis Szerbia

Az éjszakát kevés alvással töltöttem, de egy barátom azt szokta mondani: „aki sokat alszik, keveset él!”. Azért egy-két óra biztos összejött, de ha mocorogtam, mindig leestek rólam a hűtő üvegek. Hajnalban már nagyban pakolásztam, az öltözéssel nem ment el sok idő. Lementem láncot fújni, de már is más javában dolgozott. Csak most tudtam meg, hogy az egyik FJR este feldőlt a parkolóban, és letört róla a gyári hátsó doboz, azt próbálták vissza kendácsolni valahogy. Mondom, fekete szombat volt.

Kicsit terminátoros volt a mozgásom, reggelre ott is fájt, ahol este még nem. De sikeresen felkötöttem a táskát hátra, aztán mentem reggelizni. Itt is remek kaját adtak, jól belaktam, hogy legyen ...

Tovább Szólj hozzá

motorostúra CB 1000 R Motorstúra Albániába Motorostúra a Balkánon MotoAvantura

2018. júl 09.

Albánia és a Balkán legjava. 5.

írta: Misi Mágus
Albánia és a Balkán legjava. 5.

Egy nehéz nap éjszakája.

Van amikor kiadja, a legtöbbször kiadja, de ez most nem adta ki. Jó sokszor visszanéztem a filmet, de nem jöttem rá, pontosan mi is történt. Valószínűleg egy aszfalt gyűrődés dobta meg az első kereket, és átsodródtam a másik oldalra. Az első kocsit azért sikerült kikerülni, mert a másodikat néztem, de arról a nyomorult Corsáról már nem tudtam levenni a tekintetem. „Oda mész ahová nézel!” Minden Safety gyakorlón elmondják 20-szor. Én is tudom. De ez nem adta ki, akkor sem. Szerencsére a sebesség nem volt nagy, valamit próbáltam korrigálni az utolsó tizedmásodpercben, ezért a bal elejét kaptam el, ott elég sok a műanyag.

img_3666.JPG

Dolgozik a rend őre.

Én átrepültem a motor felett, a jobb tükör megütötte a mellkasomat, és a jobb ...

Tovább Szólj hozzá

albánia Motorstúra Albániába Motorostúra a Balkánon motoros baleset albániában

2018. júl 06.

Albánia és a Balkán legjava. 4.

írta: Misi Mágus
Albánia és a Balkán legjava. 4.

BLACK SABBATH.

Ötödik nap. Saranda-Ohrid. Albánia, Görögország, Albánia, Macedónia.

Minden jó után jön a rossz is. Vannak fokozatok, és van aki katasztrófaként élné meg, de én este mégis azt mondtam, mázlis napom volt. 

Reggel esett az eső. Nagyon esett, mondjuk inkább, hogy szakadt. Nem nagy öröm, de hát nem vagyok cukorból. Reggeli után, mentem a recepcióra fizetni. Egy fiatal csajszi ült a pultban, a telefonján összeadta a fogyasztásomat, 5.44 euro. Kártyával fizettem, beírta a gépbe az összeget, de tévedett egy tizedes vesszőt, 54.4 eurót ütött be. Mondom, vagyis inkább mutatom, hogy nem kóser az összeg. Nehezen értette meg, hogy mi is a hiba, de aztán csak odébb tette a tizedes vesszőt. Ha nem figyelek ráfaragok, de mint mondtam, mázlis nap ...

Tovább Szólj hozzá

motorostúra motoros baleset Motorstúra Albániába Motorostúra a Balkánon

2018. júl 04.

Albánia és a Balkán legjava. 3.

írta: Misi Mágus
Albánia és a Balkán legjava. 3.

Të dua!!! Szeretlek Albánia!!!

Harmadik-negyedik nap. Durres-Saranda. Albánia.

A reggeli királyi volt, egy eszpresszóval és egy kapuccinóval kezdtem, aztán megint jól belaktam tojással. Kaja után a recepción váltottam még LEK-et, de ha már ott voltam mindjárt rendeztem a fogyasztásomat is. Jó ötlet volt, mert a  csajszi a recepción, úgy adta oda a számlát, mint amikor Rowan Atkinson ékszert csomagol az Igazából Szerelem-ben. Először összeadta LEK-ben, aztán átváltotta euro-ra, kinyomtatta, rájött hogy rosszul számolt, újrakezdte, megmutatta, a számlát háromba hajtotta, borítékba tette, majd a borítékba betett egy névjegyet is, épp csak a fagyal hiányzott. Öt percig biztos eltartott, már szép sor alakult mögöttem. Mindezt mosolyogva, kedvesen, lassan, imádtam!

img_3533.JPG

img_3538.JPG

...
Tovább Szólj hozzá

motorostúra Motorstúra Albániába Motorostúra a Balkánon

2018. júl 02.

Albánia és a Balkán legjava. 2.

írta: Misi Mágus
Albánia és a Balkán legjava. 2.

Második rész. Végre Albánia.

 

Hideg, de tiszta, napos reggelre ébredtem, a kesztyűmön kívül mindenem megszáradt. Próbálkoztam hajszárítóval, a tenyér rész egész jó lett, de az ujjak még vizesek maradtak. Vittem gumikesztyűt, azt felhúztam a kesztyű alá, a többit a menetszélre bíztam. Működött.

A gyors csapat indult először, lejöttünk a hegyről, de azért sík vidéknek nem nevezném azt sem, ami utána következett, elképesztő természeti szépségek között motoroztunk. Szerbiából már nem sok volt hátra, kisvártatva elértük a Montengrói határt. Nem volt semmi gond, de a kalickában ülő katonának felszaladt a szemöldöke, amikor kék gumikesztyűben adtam át a papírjaimat.

2018-07-02.png

A táj nem sokat változott (gyönyörű), de a falvak amiken átmentünk sokkal ...

Tovább Szólj hozzá

motorozás Motorstúra Albániába Motorostúra a Balkánon

2018. júl 01.

Albánia és a Balkán legjava.

írta: Misi Mágus
Albánia és a Balkán legjava.

Ha itt még nem voltál, indulj azonnal.

Előszó:

Balkán.  Kimondva, belegondolva, nem kelt jó érzéseket ez a szó. Háborúk, szegénység, kosz, elmaradottság, bűnözés, albán maffia. Talán még embert is esznek??? Elmentem megnézni…..

Amit én nem láttam a Balkánon, az talán nincs is. Persze túlzok, hiszen hét nap nem a világ, de ennyi kaland töményen, egy hétbe sűrítve elképesztő élményeket adott. Néhány címszavakban: jó társaság, érdekes emberek, profizmus, brutáljó kaják, finom sörök, szuper szállodák, hihetetlen természeti szépség, kanyar kanyar után a végtelenségig, tenger, hegyek, baleset, emberség, rendőrök, mentő, kórház, fáradság, ünneplés, és vigyorgás a végéig. A Balkán jó, nagyon jó, ezt mindenkinek látni kell!!!

img_3444_2.JPG

(A túrát a ...

Tovább Szólj hozzá

motorostúra motorozás CB 1000 R Motorstúra Albániába Motorostúra a Balkánon

2018. jún 08.

KAWASAKI Z 900 RS TESZT.

írta: Misi Mágus
KAWASAKI Z 900 RS TESZT.

A fűszeReS.

  img_3354.JPG

 

Gondoltam, hogy jó lesz, de, hogy ennyire...

Ezen még megázni is szórakoztató volt…

Kawasaki Z 900 volt az első japán, négyütemű motor amit vezettem kölyökkoromban...

Engem megvett kilóra, szerelmes vagyok, ennyire élvezetes motorral, talán még nem is mentem. Ez A Fun Bike!

Mikor az első képeket megláttam a neten, már akkor az volt az első gondolatom, hogy jó lenne kipróbálni. És ez most megadatott, megkaptam a KAWASAKI IVANICS-tól pár napra.

Élőben szebb mint a képeken, nincs mibe belekötni. A szalonban nem szaroztam sokat, gyorsan indultam, nehogy meggondolják magukat. A kuplung és a váltó a megszokott Kawa színvonal, tehát tökéletes. Az ülés-kormány-lábtartó pozíció teljesen rendben van, de a lábtartó kicsit ...

Tovább Szólj hozzá

Kawasaki Z 900 RS kawasaki z 900 rs teszt

2018. máj 29.

Indian Scout teszt.

írta: Misi Mágus
Indian Scout teszt.

Winnetou fekete lova.

Előszó

INDIAN. Először Winnetou jut eszembe. Aztán Jack Nicholson, ahogy beszívva azt mondja a Szelíd Motorosokban: "nik-nik, indians". De ez Indian nem az az indián. Nem rajongok a stílusért, akár azt is mondhatnám, hogy chopper rasszista vagyok, de mégsem mondhattam nemet Szilárdnak a H2 után. Meg kíváncsi is voltam, vajon miért vesznek rengeteg Fat Boy-t, Dragstart, Intruder, Shadow-t stb világszerte. Lássuk. Uff!

 

img_3299.JPG 

INDIAN  Scout 1133 Metallic Jade. 100 lóerő és majdnem 100 Nm, 249 kiló mindennel feltöltve. Hm, ez jó bulinak ígérkezik. 65 centi magasra (vagyis inkább mélyre) kell ülni, a lábtartók elől vannak, igazi chopperes pózban. Az egész motor kicsi benyomást kelt, pedig nem az. De mivel lapos és keskeny, kisebbnek látszik. ...

Tovább Szólj hozzá

Indian Indian Scout Indian Scout teszt

2018. máj 21.

Ducati Multistrada 950 teszt.

írta: Misi Mágus
Ducati Multistrada 950 teszt.

Maffiózó Armani-ban.

Végre megtört a jég, hozzájutottam egy Ducatihoz! HURRÁÁÁ!!!

2018-05-20_1.png

Tavalyi modell, 2100 kilométerrel, mondhatjuk, hogy vadi új bringa. A tulaj szerint talán, ha három darabot adtak el kishazánkban a 950-es Multiból. Ez egy matt fehér (extra) színű Multi, ABS-el, négy üzemmóddal, kipörgésgátlóval. A kijelző ugyan "csak" fekete-fehér, de igazából minden infó rajta van, és napsütésben is jól látható. 113 lóerő, 190 kg. Persze szárazon, de teletankolva, és minden egyéb folyadékkal feltöltve is 230 kiló alatt megáll a mérleg nyelve. Fasza!!!

Egy rövid, félnapos gurulásra kaptam meg, Józsi (a gazdi) jött az enyémmel, és velünk tartott Lali is az SV-vel. Tarjánig gurultunk, egy (nekünk) új éttermet is teszteltünk, de erről később. ...

Tovább Szólj hozzá

motorozás DUCATI ducati multistrada 950 teszt

2018. máj 06.

KAWASAKI NINJA H2 SX TESZT.

írta: Misi Mágus
KAWASAKI NINJA H2 SX TESZT.

Armageddon, baszki, ARMAGEDDON!!!!!!!!!!!

"Kipróbálod a Ninja H2 SX-et?" Ezt a kérdést a Kawás barátom, Szilárd tette fel! 

"Míí, a kompresszoros, 200 lóerős, legeslegújabb túragőzöst???? Nem lesz az egy kicsit sok nekem???"

"Nem!" "Ja, ha nem, akkor IGEN!!!"

Ára 7.1 millió.  Mit is adnak ezért a szabad szemmel is igen jól látható összegért? 1000-es négy (hogy ne az elcsépelt szót használjam) egymás melletti hengeres, 200 pacis, kompresszoros, mindenféle elektronikával megtámogatott blokkot, gyorsváltót, tempomatot, LED lámpákat, kanyarba bevilágító kisegítő lámpákat, markolatfűtést, a legszebb Kawasaki színt, egy baromi jó futóművet, olyan féket, hogy ennél talán csak egy vonat fék lassítana jobban (fém fékcsövekkel!!), spéci  ABS-t, meg még rengeteg mindent, ...

Tovább Szólj hozzá

teszt Kawasaki Kawasaki Ninja H2 SX teszt

2018. máj 01.

Tátralomnic a T 5-el.

írta: Misi Mágus
Tátralomnic a T 5-el.

A tökéletes kétnapos!

img_3234.JPG

Április utolsó hétvégéjén gurultunk egy kétnapos Szlovákiát a T5-el, ami igazából most csak T4 volt. A végcél Tátra Lomnic volt, ugyanazzal a szállodával, ahol tavaly Tibikével jártunk! Szombat reggel 9-kor találkoztunk a szokásos Meki parkolóban. Vác végéig szinte lépésben mentünk, az M2 építése miatt iszonyú lassan lehet közlekedni. (Dunakeszi hétköznap már tiszta Los Angeles. Persze a dugók miatt) A haladásról még annyit, hogy 9.30-kor indultunk, és 11 után értünk Salgótarjánba! A Ceredi szerpentin botrányos állapotban van, Ózd előtt már dolgoznak az aszfalton, talán a nyár végére elérik Tarjánt.

img_3016.JPG

Ózdon megálltunk egy kávéra Tomi kedvesénél. Nem is gondoltam, hogy Ózdnak is van „Rózsadombja”, pedig van. A ...

Tovább Szólj hozzá

motorostúra motorozás CB 1000 R teszt CB 1000 R Conti Roadattack 3 Tatra Lomnic

2018. ápr 17.

Verettem a Ringen!!!

írta: Misi Mágus
Verettem a Ringen!!!

4. Suzuki Fesztivál, Hungaroring.

 

Áprilisban végre megjött a várva-várt TAVASZ!  Minden porcikámnak kellett már a meleg, a napsütés, a MOTOROZÁS!!!

7.-én Olival toltunk egy évad indító Tardost. Az utak a megszokottnál is rosszabb állapotúak, talán májusra befoltozzák a kátyúkat. De az örömünket azért nem tudta (teljesen) elrontani. Pilisszentkereszt előtt kint volt a kanyarfotó.com fotósa, de éppen gyök2vel mentünk két kocsi közé beszorulva. Rengetegen voltak az úton, sajnos Tát előtt egy balesetbe is belefutottunk, kerülni kellett. Tát után az utat építették, de Bajnától  végre ott volt a kedvenc útvonalunk, leborogattam rendesen a vasat. . Kaja után elgurultunk Lepencéig, onnan át Szentendrére, ott lepacsiztunk és hazafelé vettük az irányt. Kellemes 230 ...

Tovább Szólj hozzá

hungaroring Continental CB 1000 R suzuki fesztivál

2018. már 16.

Friss hír: kezdődik a szezon!!!

írta: Misi Mágus
Friss hír: kezdődik a szezon!!!

elvileg...

 

Március közepe van, vagyis végre itt a tavasz. Mondjuk, ha kinézek az ablakon, vagy megnézem az időjárás jelentést, ez nem nagyon látszik. És az igazi ítéletidő mégcsak most jön!!!! Nem tudom ki a felelős ezért (talán General Winter), de elmehetne a picsába!!!! MOTOROZNI AKAROK!!!!!

Valami azért csak összejött már, február végén megcsináltam a szokásos Safety fedett pályás ismétlőt, Ferivel és Olival. Feri és a Continental révén már komálósak vagyunk, barátibb árat számoltak. Jó volt nagyon, pedig 28.-án mocskos hideg volt, a fedett csarnokban volt 2-3 fok!! Az első kör után levettem a szemüveget, mert vadul párásodott. Most mentem először az "új" 500-as kéthengeressel, sokkal melósabb volt, mint a Hornet anno. 

img_2745.JPG

A ...

Tovább Szólj hozzá

motoros motorozás CB 1000 R

2018. feb 05.

A zsuga bosszúja.

írta: Misi Mágus
A zsuga bosszúja.

Halihó.

Karácsonyra megleptem magam egy új sisakkal. Megint Shoei GT Air-t vettem, egyrészt mert tökéletesen illik a búrámra, másodszor nagyon jól néz ki, harmadszor mert nagyon jó áron jutottam hozzá.                                       A Superzone óriási akciókat hirdetett karácsony körül (még most is), hát elmentem a két ünnep között körülnézni, hátha látok valamit, ami nélkülözhetetlen. (mindenki tudja miről beszélek UGYE???)

Nyitásra ott voltam  27.-én, és ott ténferegtem kb. 10 hasonló problémával küzdő motoros között. Megnéztem a sisakokat, kesztyűket, dzsekiket, pólókat, de nem szerettem bele semmibe. Aztán egyszer csak megtaláltam amit "kerestem". Egy Shoei sisakot, piros-fehér-zöld színben. ...

Tovább Szólj hozzá

shoei gt air sena 10 c

2018. jan 21.

Újévi meglepetés!!!

írta: Misi Mágus
Újévi meglepetés!!!

Halihó!

Ez még nagyon hiányzott a vasról! Ami igazából tetszett az megfizethetetlen volt (pl. a Bódis), ami meg megfizethető volt, az nem tetszett. Azért 3-4-5-600000 forint kurva sok pénz egy kipufogóért. Ezt szilveszter napján találtam a neten megbújva, valaki megosztotta valakinek a hirdetését, kicsit nyomozni kellet, de sikerült beszélnem a sráccal akinek a kezében volt a cucc. Január elején mentem is érte, hiányos volt a szett, de a dob és az összekötő cső megvolt. A rögzítő idomot legyártottam én, az alsó takaróból meg sikerült venni egy originál darabot. Picivel 100 alatt megállt. JUHHÉJ!!!!!

img_2616.JPG

Takaró idom nélkül...

img_2643.JPG

Takaró idommal. Ez azért kell ide.

A hangja nagyon kellemes lett, jól hallható, de nem ordít. És ...

Tovább Szólj hozzá

motor CB 1000 R

süti beállítások módosítása