Egy mai motoros naplója

motorozzvelem

2023. máj 22.

Ha csak egy nap a világ.

írta: Misi Mágus
Ha csak egy nap a világ.

Aggteleki túra újragondolva.

A kedvenc egynapos itthoni gurulásom, Aggtelek oda-vissza. A klasszikus útvonal a következő: Dunakeszi-Balassagyarmat-Salgótarján-Cered-Ózd-Aggtelek, majd visszafelé Aggtelek-Ózd-Eger-Mátra-Dunakeszi. Ez a túra megy séróból, a Tökös Ötössel minden szezon elején és végén toltunk egyet-egyet. Apró változtatásokkal 420 és 500 kilométeres távot lehet realizálni, kanyar van benne bőven, ez megalapozza a szezont, vagy jó lezárása lehet annak. 

Most csavartam a dolgon, és felűről, vagyis Szlovákia felől támadtam. A nyári túra előtt tesztelni akartam a fejlesztéseket, többek között a navigációt, az új ülést, a gumis lábtartókat, de még a csináltatott alsógatyát is. 

img_e6348.JPG

8.30-kor indultam, és a magyar szakaszt viszonylag hamar ...

Tovább Szólj hozzá

index blog.hu motorostúra motorozás ózd aggtelek blog.hu címlap motorozzvelem.blog.hu yamaha mt 09 sp 2021

2023. máj 02.

Yamaha Ténéré 700, 2023 első tesztje.

írta: Misi Mágus
Yamaha Ténéré 700, 2023 első tesztje.

Az Etalon.

Ugyan mentem már földúton, de gyakorlatilag szinte semmilyen terepes tudásom, vagy tapasztalatom nincs. Így aztán sokáig gondolkodtam az alcímen, olyanokat vetettem el mint: "a homokozó", "poroló", vagy "colos", de végül egy Váci kocsma felett megláttam a tökéletes elnevezést, "ETALON". Úgy gondolom ez illik a legjobban erre a bringára, mert ha az igazi élőhelyére visszük -terepre- ott kevés másik motor tudja majd megfogni, egy jó pilótával a nyergében. Igazából ez egy túrásított krosszmotor, nem pedig terepesített túramotor, ez egy "terependúró". 

img_e6120.jpg

Régen írtam már motoros tartalmat, sem alany, sem ihlet nem jutott, akár azt is mondhatnám, "alkotói válságban voltam". De végre beindult a motoros gépezet, és az első motor márkája ...

Tovább Szólj hozzá

index blog.hu yamaha totalbike blog.hu címlap ténéré motorozzvelem yamaha ténéré yamaha ténéré 700 2023

süti beállítások módosítása