2022. már 02.

Én vagyok a nép. Vízió.

írta: Misi Mágus
Én vagyok a nép. Vízió.

...és annyi dolgom lenne még...

Én vagyok a nép, a massza, a polgár, a véletlen célpont, a statisztikai adat. Egy szám. Egy ember a 8 milliárdból. Egy melós, aki dolgozik reggeltől estig, lassan 50 éve. Egy férfi, akinek egy éve van a nyugdíjig. Valaki, akinek még tervei vannak. 

Sohasem írtam politikáról, nem értek hozzá és a jövőben sem szeretnék. Nekem mindig dolgoznom kellett, bármilyen jelvényt is viseltek éppen a vezetőink. A szocializmusban nőttem fel, jó fiatalságom volt, engem nem nyomorított meg a kommunista politika. Aztán jött a nagy szabadság, én pedig kényszerből maszek lettem. Azóta is az vagyok, de szeretem a munkámat, sosem panaszkodom. Különösebben nem baszogat senki (legalábbis nem jobban, mint bárki mást), amíg szépen fizetem a csekkeket és a különböző rám kirótt adókat. Egy ember vagyok a tömegből, egy adófizető polgár.

Tavaly vettem új motort, két éve kicseréltem a konyhát, leszoktam a bagóról, az egészségem rendben, nincs adósságom, tehát egész jól érzem magam a bőrömben. Itt a tavasz, kezdődik a motoros szezon, ami mindig sok kalandot és örömet hoz, javában tervezem a nyári túrát.

És mindez lehet, hogy egy pillanat alatt hamuvá válik, mert néhány politikus nem fér a bőrében? Szerintem sem az ukrán, sem az orosz nép, nem akarja ezt a háborút. És valószínűleg az európai, az amerikai, sőt a világ egyik népe sem!! Akkor meg miért??? MIÉRT kell belehalnunk, vagy jó esetben "csak" földönfutóvá válnunk, néhány vezető politikus rossz döntéseibe???

Ha én rossz döntést hozok, felelőséggel tartozom érte, megfizetem az árát. Ha ők hoznak rossz döntést, a nép fizeti meg az árát. Ez így nem igazságos. Persze, az egész élet igazságtalan. Lehet, hogy a nagy emberek is jót akarnak, csak szarul sül el, és ettől kipusztulhat a föld lakossága. Kinek fognak elszámolni azután, az atombiztos bunkereik mélyén??? Nekem, a népnek biztos nem, mert addigra én már radioaktív hamuként keringek a légtérben. Erre senki sem adott felhatalmazást, amikor beikszelte a szavazólapon annak a politikusnak a nevét, aki megnyomta A gombot.

Pedig lenne megoldás, és az csak nekik fájna. Akinek gondja van a másikkal, az álljon ki vele szemtől szemben, és mehet a box, győzzön a jobb. Nem dőlnek össze házak, nem szakadnak le hidak, nem égnek el kocsik, nem robbannak fel repülők, és az emberek túlélik. Nem kellenek segélyek, kórházak, tankok, bombázók, hadseregek, aprópénzből megvan az egész. Ja, hogy a vesztesnek betörik az orrát? Ez így van ám a való életben is! Itt egy példa, mire gondolok: https://www.youtube.com/watch?v=pO1HC8pHZw0

Vagy tudok egy remek kis szigetet, ott sokáig üldözhetnék egymást a "nagyfiúk". Pont úgy néz ki, ahogy a világ fog hamarosan, hacsak nem egyeznek meg egymással a szembenálló politikusok. Vagy tényleg ezt akarják?

sziget.jpg

A "Menyország tourist" szervez ide utakat. 

Szóval én vagyok a nép. Nem szoktam kuncsorogni, kéregetni, eddig megdolgoztam mindenemért. De most mégis kérek. Kérem, hogy álljanak egymással szembe, és rendezzék le a nézeteltérésüket, férfiként, emberként. KÉREM, hogy fejezzék be a háborút!!!! Olyan nagy kérés ez, cserébe 8 milliárd életért???

MINDENKIT HAZAVÁRNAK. MINDENKIT, MINDENHOL!!!

@béke @mir @myr @peace @lapace @frieden

 

 

Szólj hozzá

index politika blog.hu béke blog.hu címlap