2016. júl 27.

Utórezgések.

írta: Misi Mágus
Utórezgések.

Remélem kifogy a tinta az osztrák nyomtatókból...

Sziasztok.

Vastagon történnek a dolgok mióta megjöttem a túráról. Július 15-16-17-re be volt tervezve egy Zakopáne gurulás. Sajnos semmi sem úgy történt ahogy szerettük volna. Ferinek pénteken muszáj volt melóznia, áttettük az indulást szombatra. Viszont a meteorológia szerint az évszázad esője közeledett. Ok, menjünk kocsival! Nem olyan mint motorral, de mégiscsak együtt vagyunk. Tomi autójában elfértünk mind az öten, indulás szombat 9-kor, szuper. Ha már lett egy potya napom, kihasználtam és levittem a Versyst Fehérvárra. Ment minden flottul, elbúcsúztam Ursulától és újra gyalogkakukk lettem.

2016_julius_092.jpg

Jó kis vas volt, de nem volt igazi kötődésem hozzá. Remélem hamar jó gazdához kerül.

Eljött a szombat reggel, tényleg szakadt az eső, és a net ezt mutatta egész hétvégére. Készülődök éppen, mikor jön a hír hogy Oli nem tud jönni, elcsapta a gyomrát, fal se tud állni a klotyóról. Óóóó, baszki ne már!!! Hát de, négyen maradtunk. Tomi is csúszott egy órát, valamikor 10 után vágtunk neki a túrának. Szakadt végig, valahogy bekerült a fedélzetre egy üveg pálesz, szóval kiröhögtük az esőt is, de azért jó hogy kocsival jöttünk.

2016_julius_062.jpg

Gondoltunk Olira, megittuk az Ő részét is.

Örök rejtély marad számomra, hogy mit csinál ez a sok ember ilyenkor Zakopánéban?? Hömpölygött a sok ember a sétálóutcában, pedig szakadt az eső. Nem is áztattuk magunkat sokáig, beültünk egy karczma-ba, és belűről hidratáltunk. Ettünk, ittunk, vigyorogtunk, aztán visszamentünk a Bellamonte Apartmanba, ahol már sokadjára vagyunk, tökéletes hely. Dumáltunk még egy darabig, aztán mentünk szunyálni.

Majd meg fagytam, az éjszaka 8 fok volt, fűtés meg nem. Egy forró fürdővel kezdtem a napot, aztán Lacival lementünk reggelizni, a fiatalkorúak még szunyáltak. de kaptak jelet, hogy meg ne ijedjenek.

2016_julius_049.jpg

2016_julius_051.jpg

A reggeli 10 pontos!!!

2016_julius_050.jpg

A felirat optimista, híg lötty volt a termoszban, 2-es alá.

Az eső annyira esett, mint még soha. Fizettünk, összepakoltunk, és elindultunk kávét vadászni. Csak olyan hely jöhetett számításba ami a kocsitól max 5 méterre van, mert szó szerint ömlött az eső! Nem volt szerencsénk.

2016_julius_047.jpgTomi arca mindent elárul, csak török kávé volt.

Mindegy, majd próbálkozunk útközben. Egy motorost láttunk Zakopanéban, Finnek voltak, nem irigyeltük őket.

2016_julius_117.jpg

Nagy RESPECT nekik!!!

Végig esett hazafelé is, Donovalin ettünk, kávéztunk, és csónakáztunk tovább. Fasza hétvége volt, de azért Olivér nagyon hiányzott a bandából. Ha tavaly nem lett volna jó idő, el se hinném, hogy itt tud sütni a nap.

A következő napokat motor teszteléssel töltöttem, nem akartam elhamarkodni a választást. Voltam a Harmatinál és a Zakarnál, kipróbáltam néhány bringát, de egyik se dobogtatta meg a szívem. Szerintem kódolva van az agyamba a Honda! De esélyt kellett adnom a többi márkának is.

2016_julius_015.jpg

MT 10! ÁLLAT!!! Csató Ferivel üzembe helyeztük. EL-KÉ-PESZ-TŐ!!! De az ára is az.

2016_julius_025.jpg

XSR 700 Scambler. Nagyon vagány kis bringa!!!

2016_julius_030.jpg

Triumph Street Triple 675, minden tesztet megnyer. Az én szívemet nem nyerte meg.

2016_julius_095.jpg

Suzuki GSXS 1000. Ide keményebb csávó kell, durva a vas.

2016_julius_098.jpg

Suzuki GSR 750. Meglepően szimpatikus motor.

2016_julius_113.jpg

The Winner!!! A Wilkernél áll az ország utolsó új CB 1000 R-je!!!! Azt hiszem, rádobom a személyimet!!!!!

És mi köze mindehhez az osztrák nyomtatóknak??? Csak annyi, hogy a héten két levelet is kaptam tőlük, az egyikben 40, a másikban 50 eurora értékelték a működésemet. Remélem több már nem jön. Autópályán 80(!!!!) helyett mentem gyorsabban, a másik a Silverettán 60(!!!!) helyett 81-el!!! És nem volt semmi illegál, tök öregurasan gurigáztam végig. Nem szeretem én ezeket a népeket. Szépek a hegyeik, jó a sörük meg a snicceljük, aztán ennyi. Ezután kerülni fogom őket, vagy ha mégis arra kell mennem, majd lehúzok egy gyertyapipát. Vagy kettőt.

2016_julius_115.jpg

2016_julius_116.jpg

És észre sem vettem őket. Nagyon nem tépem magam, itthon 30000-ról indulunk. Így mulat egy magyar úr!!!!

Szóval motor nélkül sem üresek a napjaim. De a garázs az nagyon üres, de talán már nem sokáig.

Vigyázzatok a leskelődő fotósokra, további jó nyarat, ha megvan Bestia 2, azonnal megmutatom.

a Mágus

Szólj hozzá

teszt motorozás traffipax Suzuki Kawasaki Zakopane Yamaha CB 1000 R