2013. máj 05.

Na végre itt a nyár!!!!!

írta: Misi Mágus
Na végre itt a nyár!!!!!

Üdv Mindenkinek

Megjött a nyár, a tavasz kb fél óra alatt elmúlt, ki se tudtam próbálni a meleg cuccaimat. De ennél nagyobb bajom sose legyen, erre vártam fél évig!!! Azért egy képet sikerült lőnöm tavasszal.

2013 első 014.jpg30 perc tavasz.

 Aztán végre nekivágtunk az első gurulásnak, a klasszikus Dobogókő-Esztergom-Visegrád-Párkány-Letkés-Kemence-Parassapuszta-Vác útvonalon. A Visegrádi fellegvárba felmenni csak kalandvágyó endúrósoknak ajánlatos, akkora gödrök vannak, hogy az emeletes túristabusz eltűnik némelyikben!!! Országunk egyik nagy látványossága a fellegvár, és az út ami felvisz oda egyidős lehet a várral. Egyszerűen botrányos!!!!!

Megvolt az első hekkezés is a dunaparton, jó volt nagyon!! Rengeteg motoros pajtás volt az úton, izomlázat kapott a bal kezem a sok integetéstől, de ez kellemes fáradtság, nem panaszként mondom.

2013 első 002.jpgA Visegrádi hekkező parkolója.

A rákövetkező hétvégén csak a Lali ért rá, hát gurultunk egy nógrádi kanyart, az idő csudás volt, de örömmotorozás helyett inkább túlélő túra volt. Brutálszarok az utak, az első pár gödör után inkább chopperes stílusban gurultunk, de a kerekek ennek se örülhettek nagyon. Mikor lesz egyszer ennek vége, tudja valaki?? De végül is megúsztuk, és feldobtuk a Bikás söröző forgalmát is két kávéval!

2013 első 019.jpgA Bikás!

A múlt hétvégén meg Aggtelekre gurultunk, hárman voltunk, a két Laci meg én. Na ez volt a legjobb eddig, meg persze a leghosszabb is.Dunakeszi-Balassagyarmat-Salgótarján-Cered-Ózd-Aggtelek és vissza útvonalon mentünk, kb 450km volt a túra. Cered környékén(a legjobb szakaszon) van kb egy kilóméternyi kátyútenger, meg Ózd után három-négy kilómétrnyi szar út, de a többi az VIGYORI !!! Olyan meleg volt, hogy ki tudtam próbálni az új Spidi motoros farmert, amit szülinapomra kaptam. Full protektoros, nagyon kényelmes, jól vizsgázott.

2013aggtelek 001.jpgElsőnek érkeztem.

Gyönyörű idő volt végig, de szerencsénk is volt mert indulás előtt egy órával volt egy rövid zápor, érkezés után 10 percel meg újra leszakadt az ég!! De nekünk csak a jóból jutott.Tarjánban kipróbáltuk a Luk szupert, semmi gond vele, ez is jó nyál.

2013aggtelek 002.jpg
Egy rövid szünet a Lukoilnál.

A Salgótarján és Cered közötti út az maga a motoros menyország! A többi is jó, de ez a túra legjobb része.Mázlink is volt, mert szinte senki nem volt az úton, talán ha hármat kellett előzni. Senkinek nem kell mondanom milyen az amikor fülig érő szájjal egyszer csak utóléred a kalapos öreget aki biztosan nem fog elengedni. Na szerencsére ez most kimaradt, rendesen begörcsölt a szám a vigyorgástól mire az út végére értünk! Aggteleken a "szokott" helyen ettünk, én megint girost, és most is jóvót, nagyonjóóó!!!

Sokan voltak lent, tele volt a parkoló, szép gépeket láttam. Többek között egy szénné reszelt MT 01-est is, ami ugye ritka madár. Na de hogy 10 perc múlva befut mégegy, annak mennyi az esélye? 

2013aggtelek 004.jpg
Mi csak a sor végére-elejére fértünk.

Szuper volt a visszaút is, tavaly a Mátrán keresztül jöttünk haza de most kihagytuk, mert a Laci már járt arra az idén, és azt mondta rémesen kátyús az egész. Szóval most megcsináltuk visszafelé úgyanúgy, és tök jó volt fordítva jönni az úton. Ilyenkor egész más dolgokat is fel lehet fedezni, a táj is másik arcát mutatja.

Nagyon jól bekopott már az új gumim, kisujjnyi majrécsík maradt minkét oldalon. Az új farmerom viszont úgy teli lett bogárral, hogy lehet kimosni. Persze tudom ez inkább városi viselet, de legalább le van tesztelve.

És hát sajnos most is beigazolódott,hogy a motoros egyik legnagyobb "ellensége" a motoros!!! Elhagyva a Nógrádi elágazást a 2-es úton nagyívű balkanyar van bukkanóval. Nekem egy sáv, a szembejövőnek kettő záróvonallal. Nahát baramarcú dombra fel kanyar, záróvonal, és távolsági buszt előz úgy, hogy engem csak az ABS, meg a jószerencse mentett meg!!! És még utasa is volt!!! Nem szoktam motorost szidni, ennek biztos csuklott az anyukája. Biztos emlékeztek még a Pécsi estere, na ez olyan volt, csak nekem most mázlim volt. Meg persze a két Lacinak is mögöttem. HALLO!!! ÓVATOSABBAN!!!!!!!

Szóval elkezdődött a Szezon, és úgy tűnik marad a jó idő stabilan. Ez a hétvége kimarad, de a következőre már tervezgetek. Ja és beneveztem egy Cseh túrára a Rhinó Toursnál, nagyon kíváncsi vagyok, milyen az amikor szinte hátradőlve motorozhatok, mert mindent elintéznek helyettem. Szállás, kaja, nyelvismeret, fotózás, nekem csak húzni kell a gázt. Mindenképpen leírom milyen volt, alig várom.

Jó Szezont, sok Motorozást, sok jó Élményt, és sok-sok VIGYORGÁST!!!!!!!!!!!!!

sziasztok:a Mágus.

Szólj hozzá

motoros motor motorostúra motorozás motorosok