Egy mai motoros naplója

motorozzvelem

2024. máj 29.

A legkisebb is számít. Lexus LBX Emotion Tech teszt.

írta: Misi Mágus
A legkisebb is számít. Lexus LBX Emotion Tech teszt.

Luxus kicsiben.

Ha ma megkérnénk egy gyereket, hogy rajzoljon autót, az már valószínűleg nem olyan forma lenne, mint amilyet én rajzoltam kölyökkoromban. Ma már az autó gyakorlatilag egyet jelent a  SUV -val, ha kisebb méretű, akkor pedig   crossover -nek hívják, ami szintén SUV, csak kevésbé nagy. Most ebbe a szegmensbe, sőt annak is az alsó felébe érkezett a Lexus új üdvöskéje, az LBX . A Toyota Yaris Cross adja az alapokat, de gyakorlatilag mindent megváltoztattak, nem csak egyszerűen szebb ruhát húztak rá. Erősebb motor, az utolsó csavarig új karosszéria, és egy igazán elegáns beltér.  A Lexus név egyet jelent a minőséggel, a luxussal, és az LBX ezt most megadja azoknak az igényes vevőknek, akik nem vágynak nagy kocsira, de szeretnének jó ...

Tovább Szólj hozzá

index blog.hu lexus blog.hu címlap motorozzvelem.blog.hu lexus lbx lexus lbx 2024

2024. máj 14.

"Drágább mint az életed."

írta: Misi Mágus
"Drágább mint az életed."

Ducati Monster S4 Fogarty 2002.

A fenti cím nem a Bruce Willis nevével fémjelzett filmre utal, a tulajdonos mondta nekem, mikor kezembe nyomta a motor kulcsát, és még hozzátette: "vigyázz vele, kicsit szeszélyes!". 

Kettő éve kaptam tőle egy ígéretet, ami mostanra realizálódott, enyém lett a Foggy pár napra. Sorszámozott darab, ez a példány a  276. a 300 legyártott motorból, Magyarországon valószínűleg az egyetlen. Évek óta áll a garázsban, de most elgurult vele a gazdi egy nagyobb szervízre, és a haza vezető úton letette nálam a vasat. Ha valakit érdekel a 101 lóerős motor összes paramétere, annak ide illesztek egy linket, minden adattal. Én pedig alaposan megvizsgálom, mihez is van szerencsém.

...

Tovább Szólj hozzá

blog.hu ducati foggy blog.hu címlap ducati monster motorozzvelem.blog.hu motorozzvelem foggy s4 ducati monster foggy s4

süti beállítások módosítása