2016. júl 16.

Az 58-as túra, harmadik rész.

írta: Misi Mágus
Az 58-as túra, harmadik rész.

Madonna della Corona, San Lorenzo, San Romedio, Bolzano, Barbiano.

Vihar volt éjszaka, a motorokat földes parkolóban hagytuk, kicsit aggódtam nem borultak-e fel. Reggel gatyában lecaplattam megnézni, de minden rendben volt. Visszatértem a jó hírrel, aztán elkezdtünk összepakolni. Valahogy egyre nehezebb volt átlátni a káoszon, melyik a tiszta és melyik a szennyes ruha, de azért sikerült. Lementünk reggelizni, és sikerült a túra leggyengébb kávéját megcsípni. Amolyan híg németes lötty volt kancsóban, de a kért espresso is fos volt. Süttettünk ham and eggs-et, de vagy fél liter olajban úszott az egész, megérdemli az utolsó helyet a reggelik versenyében. Fizettünk 50 eurót fejenként, és távoztunk. Erre a napra nem volt egy hágó sem betervezve, egy laza gurulás várt ránk és célként Barbiano, ami Zolika szerint az út koronája lesz. Rajta.

Zolika navija megint egy egy S betűs útra vitt minket, hasonló volt a tegnapihoz, de zsír új aszfalt burkolattal. És még mindig tudtunk felfelé menni, ritkulni kezdett a növényzet is. Szerencsére semmi forgalom nem volt az úton, kivéve egy tehéncsordát meg egy birkacsordát. Megvártuk míg átballagnak az úton, fantasztikus volt látni a kutyákat munka közben. Seperc alatt áthajtotta a három kutya a csordát, a pásztor meg ballagott a végén.

img_2875.JPG

Képeslapra való...

Itt történt a túra leg esés közelibb élménye, az egyik árnyékos kanyar közepén egy szikladarabra futott az első kerék, legalább fél métert odébb dobta az elejét, gépészkedtem rendesen, hogy ne essek le a szakadékba. Sikerült megoldani és a gumi is megúszta, pfúúú, necces volt!

img_2879.JPG

Ott egy tanya. Stresszes életük lehet.

Gyönyörű környezetben motoroztunk. Gyakorlatilag mi ketten voltunk az úton, hihetetlenül jó érzés volt, ilyen ritkán fordul elő a mai világban. De egyszer ez út is véget ért és betorkollott egy "SS" útba, ami ugye jó minőségű széles, nagy forgalmú utat jelent Olaszországban. De azt nem, hogy unalmas. Rengeteg látnivaló volt, meg egy jó kis útlezárás egy hágónál, tehát még több látnivaló jött.

img_2884.JPG

Ha eltévedsz, szép helyre tévedj.

img_2886.JPG

Kis meglepi az íjászoknak.

s10c0013.JPG

Bolsano felé.

Bolsano elég nagy város, brutál forgalommal, és 30 fokos meleggel, de szépen haladtunk tovább a célunk felé. A navigáció megint egy egy "S" betűs útra vitt minket, viszont itt volt forgalom rendesen. Mivel egy nyomsávos útról beszélünk, a kanyarok előtt dudálni kell, hogy a szembejövő felkészüljön. Pici félrehúzódókat csináltak pár száz méterenként, hogy elférjenek egymás mellett. Nekem izgalmas élmény, nekik napi rutin.

dsc06567.JPG

Megállt a vándor a kútnál.

Megérkeztünk aznapi célunkhoz, Barbianoba, Maria panziójába. Picit megizzadtam, mert az egynyomsávos keskeny útról hegyesszögben kellet lefordulni a házhoz egy földútra. Tolatgatnunk a motorokkal, hogy a francba csinálják meg autóval???? Leparkoltuk a motorokat, előkerült Maria a tulaj, megkaptuk a kulcsot, felmentünk a szobába ahol ez várt minket:

img_2899.JPG

Ezt látni az erkélyről. Esküszöm!!!!

Eddig is szép helyeken voltunk, de ez mindent vitt! A szoba szinte vadonat új volt, patika tisztaság, Maria mosolyával gyógyítani lehetne, és akkor bónuszként ez a kilátás. Zolika már lakott itt, neki már nem volt akkora csoda, mint nekem. A szájtátás után lezuhanyoztunk, civil ruhát húztunk és elmotoroztunk a következő városba vacsorázni. Természetesen az összes kanyar számozott volt itt is amíg leértünk a főútra, onnan pedig pár kilométert kellett mennünk Chiusa-ba, ahol enni akartunk. A vacsorát sajnos nem ott ettük ahol Zolika tervezte (zárva volt), de a mellette lévő kajálda is tökéletesen megfelelt. A vacsora csülök volt, krumplival.

img_2902.JPG

A torma olyan erős volt, hogy még a fülem is könnyezett tőle.

Ezen az éjszakán úgy aludtam mint a bunda, sajnos még a napfelkeltét is elmulasztottam. De a reggeli kárpótolt mindenért, finom kávé, finom pékárú, szalámik, sonkák, házi lekvárok, sütemények, az ellátmány perfetto. Ja és a kilátás az asztal mellől.

img_2907.JPG

Ez a hely mindent vitt!!! Bepakoltunk, feltettük a dobozokat és mentünk fizetni. Most jött a következő meglepetés, 25 euro fejenként. Az agyam eldobom!!! Ez a hely igazi 5 csillag + értékelést kap!!! A legszebb kilátás, a legkedvesebb szállásadó, a legtisztább szoba, Szuper reggeli, és a legalacsonyabb ár! Bravo!!!

img_2929.JPG

Ő vigyázott a motorokra. http://www.weirerhof.com/

Elérkezett az utolsó nap amit együtt töltünk, de volt bőven még látnivaló. Bementünk San Candidóba Terrence Hillhez, majd jött a Glockner, és a már egyedül töltött éjszaka a Schloss Adler mellett.

Folyt. köv.

 

Szólj hozzá

motoros motorostúra motorozás Kawasaki Continental versys 1000