2015. dec 17.

Péntek 13!

írta: Misi Mágus
Péntek 13!

Mázlis nap volt!

Sziasztok.

Nem vagyok babonás!!! Esetleg lekopogom a dolgokat fán, alulról felfelé, meg megfogom a gombomat ha kéményseprőt látok, meg nem szeretem a fekete macskát, de nem vagyok babonás!!!  De amikor Szilárd hívott november 13.-án pénteken reggel, hogy mehetek a Versys-ért, kicsit ideges lettem. De nem volt semmi zűr, simán mentek a dolgok.  Szóval megtörtént, Kawás lettem. A Barátaimmal meg is ünnepeltük a nagy eseményt, mostmár van egy Kawasaki is a T5-ben. A tesztben leírtam, hogy mennyire bejött a Versys, végül is Szilárd tett egy visszautasíthatatlan ajánlatot a tesztmotorra, a Bestiát elvitték jó áron, és így  Kawás lettem!

img_1536.JPG

Péntek 13, 13 óra. 

Másnap Lalival gurultunk egy Tardost, most már mint saját verda, így is jó volt! Szépen szelte a kanyarokat, pedig a hőmérséklet már nem volt motorosbarát. Persze megint élveztem a szélvédelmet, szegény Lali kockára fagyott az SV-n. Aztán sztenderre került Ursula, merthogy ezt a nevet kapta a keresztségben. Mikor átvettem Szilárd kérdezte van-e már neve. Akkor még nem volt, de mivel nagy, fehér, jóindulatú, megkapta az Ursula nevet. Most a garázsban várja a tavaszt, de azért pár fejlesztést már kapott. Lekerült a hátsó doboztartó, kapott egy rövid rendszámtartót, és a hatalmas hurkatöltő helyett egy csinos kis Gianelli kiput. Szó szerint kinyitottam a fenekét, sokkal jobban tetszik így.

 

 img_1546.JPG

Első gurulás. Tardos.

És most elmondom miért is cseréltem le a Bestiát, életem eddigi legjobb, legszebb, legjobban szerethető motorját egy Versysre. Mert készülök életem leghosszabb, legnehezebb túrájára, ahol átlagban napi 500 kilométer kanyargás vár rám, idegen terepen. Nagyon nem mindegy, hogy mennyire fáradok el a nap végére, hiszen másnap ugyanannyi vár rám 25 napon át!! Az idei Glockner túrán kiderült, hogy a Hondám nem igazán alkalmas a napi 10 óra feletti motorozásra. Illetve helyesbítek, a motor alkalmas, csak a testem nem bírta a strapát, tehát kényelmesebb bringa kell. Remélem ezt is szeretni fogom, és sok örömteli kilométert teszünk meg együtt.

Szóval az a tervem, hogy körbemotorozom nyugat európát, végigmotorozom az El Caminon, elmegyek a "világ végéig" Portugáliában, megnézem Gibraltárt, Andorrát, Liechtensteint, az Alpokat, majd Mután keresztül hazatérek. Ez így néz ki térképen:

terkep_2.JPG

 Szép nagy karika.

Be van iktatva három 2 napos megálló, pici pihenés kell. A túra még javában a tervezési fázis alatt van, sajnos úgy néz ki egyedül kell mennem, a T 5-ből senki nem tud jönni. De még fél év az indulásig, szóval ez változhat. 9000 kilométer, autópálya nélkül, minden este szinte másik országban leszek. Persze a Spanyol rész lesz a leghosszabb, a Camino régóta érdekel, motorral talán én leszek az első aki végiggurul rajta.

Szóval ezért kell egy kényelmes nagy vas, ezt a Bestia nyergében dupla idő alatt tudnám lenyomni. Izgalmas lesz a jövő év, alig várom hogy kitavaszodjon és indulhasson a MOTOROZÁS!!!!!!!

MINDENKINEK NAGYON BOLDOG KARÁCSONYT ÉS NAGYON BOLDOG ÚJ ÉVET KÍVÁNOK!!!!!

Sziasztok: a Mágus. 

 

img_1585.JPG

Alakul, alakul...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá

motorostúra motorozás kawasaki versys 1000