2016. már 30.

Az első gurulás!

írta: Misi Mágus
Az első gurulás!

Granárium étterem teszt.

Sziasztok.

Vasárnap megvolt az első "hivatalos" gurulás, Tardos oda vissza. Oli, Tomi, Tibike, Ádám és én. A szokásos Meki előtt találkoztunk, de egy másik brancs is gyülekezett a parkolóban, XT-sek voltak főleg. Jön a következő XT, de nem a többiek felé fordul, hanem odagurul hozzám. Gondoltam eltévedt, de mikor leállította a gépet, rámköszönt, és azt kérdi: nem ismersz meg?? Hááát sisakban egy cseppet nehéz! Na lekapja a brét, és kiderült, hogy Soma volt az, aki az első  Rhinós Zakopánei túravezető volt két éve. Eldumáltunk egy kicsit, aztán átgurult az Ő csapatához, hozzám meg megérkeztek a többiek.

img_2157.JPG

 

A terv az volt, hogy legurulunk Tardosra, onnan vissza Nagysápra és a Granárium étteremben eszünk, ahol spéci motoros parkoló van kialakítva és ez nagyon bizgatott.  A szokásos Dobogókő-Esztergom-Tát-Tardos útvonalon mentünk, rengeteg motoros volt az úton, nagyon-nagyon jól esett végre egy csoportos csapatás. A Kemencés cégére egy MZ egy oszlopon, na ezt az oszlopot most megjelöltük egy T5 matricával.

img_2160.JPG

Talán hagyomány lesz.

Miután ez megvolt, visszamentünk Nagysápra. Ez az út megúnhatatlan, tökéletes kanyarok, príma útminőség, bár sokkal több ilyen lenne. Az étterem parkolója tényleg motorosbarát, 5 rozsdamentes szekrény van kitelepítve MOTOR felirattal, két sisak, két dzseki meg apróságok simán beférnek, és vállfa is van!!! Az egyedüli negatívum az volt, hogy a lakatot jól beolajozták, miután megvolt a zárás kezet kellett mosni. A kajaválaszték nem bőséges, de finom volt minden, 2200 ft-ért annyit eszel amennyit bírsz, csak a pia plusz. Extraként patika tisztaság, kedves pincérlányok, jó kávé.

s10c0007.JPG

Ez a kép a sisakkamerával készült.

Odafelé a Harley mögött mentem, a hangja büntető volt. Visszafelé Ő jött mögöttem, no a lámpája fénye még a kipufogónál is erősebb, majd leolvadt a tükröm. Valami kiba jó ez a full ledes lámpa, így sokkal nagyobb az esélye a túlélésre. Tát után Oli és Ádám elköszönt, hárman jöttünk tovább, Tomitól a 0-on búcsúztunk.

Jól esett nagyon a gurulás, végre itt a Tavasz! A Versys, egyre jobban tetszik, fantasztikus a szélvédelme, nem fáztam, pedig a hegyen 8 fok volt. Keveset fogyaszt és a tankja is nagy, ritkán kell tankolni. Nem tudok belekötni semmibe, úgy jó ahogy van. A kipufogó is kezd "beérni", szépen mélyül a hangja. Túlmentem a 8000-en, az Út előtt beleteszek még kettőt, tíznél olajcsere meg gumicserere lesz, és kap nagyobb fényerejű izzókat a fényszóróba. 

Közben újabb támogatókat kaptam, a Sentinel Protect GPS járművédelem, és a Motozin magazin. A Sentineltől kapok egy védelmi eszközt a motorba(megmondom őszintén, jobban fogok aludni odakint), amit május 14.-én Pécsen egy nagy motoros buli közben adnak át. A Motozinban pedig megjelenhet az írásom a túra után!!! Május végén megyek a Rili tanfolyamra, szóval faszán alakulnak a dolgok, közben csinálom az edzéseket is, minden sínen van. 

img_2164.JPG

Van még mit ledolgozni.

edzek.jpg

Itt is. Fegyenc edzés.

dogcedula.gif

Közben a dögcédula is elkészült.

 

Motorozzunk sokat, üdv Mindenkinek: a Mágus.

 

 

 

Szólj hozzá

motoros motorostúra motorozás motorosok versys 1000