2014. jún 08.

Barátok közt. Szlovénia, 2. rész.

írta: Misi Mágus
Barátok közt. Szlovénia, 2. rész.

Jó reggelt Mindenkinek.

8-kor találkoztunk a reggelinél. Hááát, voltam már fittebb is mint ezen a reggelen, de Olivér príma tanácsot adott és MŰKÖDÖTT !!!!! Másnaposságra gyömbért kell inni! És igen, bevállt, mindenkinek ajánlom. A reggeli 6 csillag plusz, egészen elképesztően finom és bőséges volt. A ham and eggs alapból 4 tojásból készült, és olyan sárgával amilyet már régen láttam. Príma espresso kávét ittunk hozzá, és legalább 6 féle szalámi, sajt, lekvár és yoghurt került az asztalra. A reggeli a legfontosabb étkezés, és ezt Izidor is nagyon jól tudta.

Kaja után beöltöztünk és nekivágtunk a gumist megkeresni. Meg is találtuk, és jöttek a meglepik sorban. Először is nyitva volt. Aztán volt gumi minden motorhoz, minden méretben, minden márkából, és azonnal kezdték is a cserét. Ja és a legfontosabb, annyiba került szereléssel együtt, mint itthon csak a gumi. Hihetetlen!!! A gumis srác annyira Profi volt, mintha verseny szerelő lenne. Az egész nem tartott fél óránál tovább!! A két motoron!!!!!!

szlovénia 074.jpg

     Superman!!!!

Visszatértünk a bázisra és haditanácsot tartottunk a napi útvonalról. Laci tökéletes útvonaltervet készített, felfelé kell menni és Bled a végcél. Nekivágtunk a hegyeknek. Én azt hittem, a tegnapi szerpentin a Number 1! De nem, egész nap folyamatosan kanyarodtunk: sose fogyott el a kanyar!!!! Állandóan átléptük a határt is, félóránként változott a felirat.

szlovénia 085.jpg

     10 fok volt.

szlovénia 084.jpg

szlovénia 087.jpg

szlovénia 081.jpg

szlovénia 080.jpg

szlovénia 088.jpg

      Tomi selfizik.

Az egyik szuper szakaszon összeakadtunk a helyi menőkkel, egy Ducati Streetfighter, Ducati Multistrada, és egy gyönyörű CB 1000 R. Nagyon jól mentek, a motorok vadi újak és gyönyörűek voltak, a ruhát lehet hogy méretre csináltatták, ismerték a környéket is, tényleg látszott hogy jól nyomják. Legalább háromszor egymásba botlottunk, hol ők álltak meg, hol meg mi, de mindig levadásztak minket. Aztán az utolsónál Tominak elgurult a gyógyszere, és elkezdte leszedni őket. Először persze minket, mert Ő volt a záró, aztán a sógorokat kapta el. Meg lehettek lepve Hansiék, arra nem számítottak hogy egy anyahajó méretű motorral alázzák porig őket. Aztán a következő körben mégegyszer!!! Levadászta őket mint Maverick a Top Gun-ból. Azt igazán sajnálom, hogy nem álltunk meg egyszerre, nagyon megnéztem volna a motorjaikat. A CB valószínűleg 2014-es modell volt, mattfekete-arany színben, szénné reszelve.

Bled felé közeledve láttunk egy szupercellát, és elkezdett esni is. Mentünk bele a közepébe, de elhúzott a francba, meglátta az esőruhámat (ami a csapat kabalája) és jobbnak látta odébbállni. Megálltunk tankolni, és mire végeztünk kisütött a nap. Legurultunk a tópartra, hogy együnk valamit, ettünk is, de sikerült belefutni életem legszarabb török kebabjába. Egyébként a környék gyönyörű, és éppen egy filmfesztivál is volt.

szlovénia 092.jpg

      Bled.

Elindultunk visszafelé, most egy kicsit lájtosabb szakasz következett, de csak annyira mint a Mátra. Nagyon szép ország ez a Szlovénia, és nagyon barátságos, kedves, segítőkész emberek lakják. Persze visszafelé is állandóan határt léptünk át, egyszer egy alagútban. Aztán az egyik osztrák faluban kiderült, hogy ingyen vannak a gumik!!! Megállított minket Franzi a motoros rendőr, és GUMI, kipufogó, és sebkötöző ellenőrzést tartott. Ha délelőtt nem cseréltünk volna gumit, nagyon megmázsált volna minket. De a Lacit így is lehúzta 35 euróra, a db killer hiánya miatt. Remus kipufogója van ami osztrák, tehát ismerte a szerv, hogy milyennek kell lennie. De ott volt az ülés alatt, úgyhogy be lett szerelve. Tominak nem volt sebkötözője, de egy kis trükkel átpasszoltam neki az enyémet, az is rendben, mehettünk.

szlovénia 097.jpg

     Azért ő nem hiányzott.

Visszatértünk Mutába, újabb láncápolás, aztán mi is leápoltuk magunkat. 8 után mentünk vacsizni, grilltálat kértem csapolt Union sörrel. Izidor persze hozta a pálinkát is, de én lemondtam róla a Feri javára. A kaja megint osztályon felüli volt, tökéletes zárása ennek a szuper napnak. Ma aztán tényleg sok minden történt velünk, eseménydús nap volt. Lacinak összedobtuk a büntetést, így kisebb a vesztesége. Egyébként az XX-en 2 üres Finster cső van, de azt nem ismerte a fakabát. Nézte-nézte, de nem tudott mit csinálni, db mérő nem volt nála. Kint elkezdett szakadni az eső, de Izidor megnyugtatott, hogy reggel jó idő lesz. Ámen, úgy legyen.

 

 

szlovénia 066.jpg

                               Maverick.

szlovénia 068.jpg

     Vasak.

folyt.köv...

Szólj hozzá

motoros motor motorostúra motorozás motorosok tökös ötös Muta motorozzvelem.blog.hu