2012. már 07.

Miért vagyunk alacsonyabb rendű állampolgárok???

írta: Misi Mágus
Miért vagyunk alacsonyabb rendű állampolgárok???

A motoros, autós, nem is jó ember?

 Üdv Mindenkinek.

Ez nem is annyira motoros írás, mint inkább Gépjárművezetői. Miért vagyunk Mi motorosok, autósok alacsonyabb rendű állampolgárok, mint a bringások és a gyalogosok??? Kicsit teli a hócipőm azzal, hogy minden híradás arról szól, hogy az autósok, motorosok micsoda "szemét" vadállatok, akik ártatlan embereket  gázolnak el, vagy ijesztenek  halálra. Lehet hogy a zebra a gyalogosoké, a bicikli út a bringásoké, de azért néha az ő körmükre is ránézhetnének. Ha leszállok a motorról, vagy kiszállok a kocsiból, én is gyalogossá válok. Sőt van bringám is, amit használok is tavasztól őszig. De érdekes,engem még soha nem ütöttek el  a zebrán, vagy a bicikliúton. Valamennyi kultúra kell ám ahhoz is ha gyalog vagy kerékpárral  közlekedünk!!! Talán nekik is kellene Kresz oktatást tartani!!! Vagy hallott valaki már olyat, hogy egy gyalogost megszondáztattak???

bicikli.jpg

A hétvégén a Dunaparton sétáltam a kutyámmal, szép idő volt, sokan sétálgattak, kocogtak. Na a bringások is kirajzottak, ezerrel tekertek az sétáló úton, ami "természetesen" bicikli út is. Nem csönget, nem dudál, csak teker vadul. A legjobb az amikor egy nagyobb társaság több bringával száguld el mellettünk. De tényleg mint az állatok! Mi van ha ő elgázol engem???  És simán cserben is hagyhat, hiszen nincs rendszáma, de kötelezője sincs, mi van ilyenkor? És mocskosul összetörhet ám egy, mondjuk 30 km-el  tekerő 80 kilós bringás!!! Ja és simán bemutat, vagy elküld a picsába, ha valami nem tetszik neki.

Szóval nem bánnám ha őket is basztatná valaki, nem csak minket GÉPJÁRMŰVEZETŐKET!!! Mert azt azért ne felejtsük el, hogy a bicikliutakat, meg a zebrákat a mi adónkból csinálják. Adózok a teljesítmény után, adózok a tankolásoknál (BRUTÁLISAT), adózok ha megveszek egy motort vagy autót, de akkor is ha eladom, mert ha január másodikán eladom,akkor azért még az egész évet nekem küldik. Ja és persze fizetjük a kötelezőt is vastagon. De még a bukósisakom, vagy a bőrruhám is teli van adóval. Szóval kicsit talán több tiszteletet!!! Egy bringás, vagy egy gyalogos nem fizet semmilyen adót azért mert közlekedik. Se parkolás, se útdíj, se regadó, se kötelező, semmi!!! Mindent mi fizetünk!!!

autos_biciklis.jpg

Kezdődik a motoros szezon (VÉGRE!!!), úgyhogy benne leszünk a híradókban majd vastagon, mindenki vigyázzon magára nagyon. De talán megérdemelnénk egy kicsit több Tiszteletet, ha már mi visszük a hátunkon a költségvetés igen nagy hányadát, mi Autósok, Motorosok,MI: GÉPJÁRMŰVEZETŐK!!!!

Persze azért a végén idéznék egy klasszikust a nagyon nagy Hofi Gézától:  "Akinek nem inge, ne vegye magára. De akinek inge, az öltözködjön fel végre!"  

Mindenkinek jó motorozást, jó időt, esésmentes szezont.

Sziasztok: a Mágus.

 

Szólj hozzá

motoros motor autó kerékpár biciklis autós gyalogos gépjárművezető motorozzvelem.blog.hu