2011. nov 20.

Lillafüred, a tuti túra, 2X.

írta: Misi Mágus
Lillafüred, a tuti túra, 2X.

                   Lillafüred, a Tuti túra, 2X

 
Már sokszor nekiindultunk Szilvásváradnak, de sose jött még össze. Most se. Viszont lett belőle Lillafüred és nagyon nem bántam meg. Persze ez is nehezen indult, de aztán nagyon bejött. Annyira hogy két hét múlva megcsináltuk újra. De inkább az elején kezdem.
Általában öten szoktunk együtt motorozni , de valaki mindig hoz még valakit. Elkezdtem a szervezést a Magyar Nagydíj napjára. Az időjárás „érdekes” volt egész héten, és nem javult meg vasárnapra sem.
Úgy nézett ki hogy tíz motorral indulunk Szilvásváradra, ez már komoly csapat, a fele új ember mindenféle géppel. Vasárnap reggel szakadt az eső Dunakeszin, a találkozó Fóton volt megdumálva reggel 8-ra.
Jöttek az „emesék”, hogy inkább ezt most kihagyom, meg tegnap sokat ittam,stb. Maradtunk hatan. Én úgy
voltam vele hogy  „gyáva népnek nincs hazája”, gyerünk .Az asszony is próbált „elcsábítani”, de erős maradtam. A benzinkútnál ketten vártak, majd befutott még két haver, kocsival, hogy inkább mégse áztatják el a seggüket. Szóval hárman vagyunk a kemények, a többiek „kislányok” .Esőruha fel és tűzzünk, ha nagyon tré a dolog megfordulunk és ennyi, megnézzük a futamot. Elindultunk,és láss csodát 4 azaz négy kilométer múlva elállt az eső, és tökéletes 20 fok körüli hőmérsékleten csináltuk végig a túrát. Tuti volt nagyon.
Ja igen, hogy lett Szilvásváradból Lillafüred? Már a Mátrában, megálltunk néhány fontos dolgot elintézni,(pisi,cigi,láncsprézés) és mivel tökéletes motoros idő volt,megbeszéltük hogy menjünk inkább Lillafüredre előbb, és majd visszafelé útba ejtjük Szilvásváradot. De nem ejtettük útba, szóval ejtettük mint célt. Ezt az útvonalat mindenkinek ajánlom aki szereti a kanyarvadászatot, mert a 450 kilóméterből, talán 50 km az egyenes a többi kanyar, kanyar és kanyar. Fótról indulva, Veres, Erdőkertes, Galgamácsa, Aszód volt az első etap. Erdőkertes után nagyon jóminőségű aszfalt van, olyan kanyarokkal, hogy arra minden motoros csettint a nyelvével. Aszód után Kartal felé fordultunk és a 21-es út volt a cél. Ezen a szakaszon igazi Magyar utak vannak, csak óvatosan a gázzal. A 21-ről Pásztó felé fordultunk, onnan van egy nagyon jó vonalvezetésű út Galyatetőre. Viszont a minősége BOTRÁNYOS!!!! Egyszerűen felháborító, hogy egy ilyen gyönyörű környékre ilyen úton kell eljutni. Aki nem látta, el se hiszi. Köszönjük illetékesek!!
lillafüred 083.jpg
A Mátra az Mátra, ott talán már mindenki járt, olyan amilyen, az előzményhez képest sztráda.
Na de most jön a Desszert, a Finomság. Egerbe érve, Miskolc felé kell menni, a Bükkön keresztül, egy
olyan úton, amilyen talán még Amerikai filmekben sincs!!! Egy szerűen szuper!! Egészen addig amíg
ki nincs írva, hogy BAZ megye. Na ott vissza kell váltani vagy kettőt, rengeteg a kavicsos átfolyás, meg a gödör. De a környezet és az út vonalvezetése  5-ös! A Lillafüredi kastélyszálló előtt álltunk meg pihenni, ott szóba elegyedtünk a Sirokról hazafelé tartó Szlovák motorosokkal, azt mondták tuti volt a buli.
lillafüred 021.jpg
Bánkút felé indultunk Szilvásváradra, de talán csak cross motorokkal jutottunk volna el oda, az út egyszerűen fos volt. Benzinnel is fogyóban voltunk, megfordultunk, a legközelebbi kút Miskolcon volt, tankolás után mi is tankoltunk, az ország egyik legjobb pizzáját ettük a Pizza Teraszon. Na utána megtört a lendület, én már a legrövidebb úton mentem volna haza, ami az autópályát jelenti, persze Hornettel nem nagy élmény. De bevállaltam, meg János is (1000RR), viszont Pisti megcsinálta visszafelé is az egészet, ráadásul Ő Esztergomig ment az TL 1000-el, mokány a kissrác. Az M3-ason mi is szétváltunk, én lassabb voltam a pucér géppel, de fél 6-ra így is hazaértem. Hatvan környékén volt egy pici esőféle, de semmi komoly, még az aszfalt se lett nedves. Hogy kikerüljem a Hungaroringről éppen induló tömeget, Gödöllőnél letekertem a pályáról, és Veresen át haza gurultam.
Tökéletes nap volt, mindenkinek csak ajánlani tudom, két hét múlva meg is csináltuk újra, 30fok melegben, 9 motorral. Most igazi „világválogatott” jött össze, naked, speed, endúró, V2, boxer, sornégy, és egy nagykalapács. Mindenki nagyon élvezte, és az endúrósoknak a út minőségére se volt panaszuk, ők azt hitték direkt nekik beiktattunk egy kis offroadot is néha. (mégegyszer üdv az illetékeseknek)
Szóval mindenkinek ajánlom, endúróval nyélen, nakeddel óvatosabban, speeddel meg még óvatosabban ahol sz@r az útminőség.
Kérdezzétek meg Pistit, neki az egyik kanyar egy kicsit „grízes” lett, de semmi komoly csak a ruhája kopott meg egy picit.lillafüred 036.jpg
Lillafüreden egy jót kajáltunk, ott a pisztráng a menő, de én inkább egy isteni rántotthúst ettem, egy
ezresért akkora adagot adtak mint Bécsben, és a kávé is jó volt.
Visszafelé is megcsináltuk, és nagyon jól esett ebből az irányból is, a Mátra után megcsavartuk egy kicsit,
Pásztó helyett Gyöngyöspata felé mentünk. Nagyon szép környék, és az út is rendben van.
A 21-esről megint Kartal felé indultunk, de sikerült eltévedni, ami direkt jó volt, mert különben sose jutottunk volna  el a különleges nevű (dobpergés): EGYHÁZASDENGELEG-re!!!!!
Ahol egyébként a motorjainkon kívül egy autó kivételével semmilyen géperejű járművet nem láttunk, de egy tündéri kis falu.
Innen már sima volt hazáig, este fél hétre otthon voltam, ahol jóleső fáradsággal pakoltam el a gépet, és a ruháimat. Apropó ruha! Nagyon fontos a megfelelő cucc, ha Pisti nincs „bőrbekötve”, kórház lehetett volna a csúszásából, de így csak patinásabb lett a bőrruhája. Láttunk pólóban motorozókat, főleg a csajok vannak hátul nagyon kivetkőzve. Látványnak nagyon jó, de ha baj van benne lesz a híradóban.
Szóval öltözzünk fel mindig rendesen, az alkalomhoz illően, ahogy anyukáink is mondták.
 
 
Sziasztok, mindenkinek jó időt, jó motorozást.
A Mágus.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

             

Szólj hozzá

motor lillafüred motorostúra motorozás