2020. már 15.

Egy lehetséges védekezési módszer a koronavírus ellen: A MOTOROZÁS!

írta: Misi Mágus
Egy lehetséges védekezési módszer a koronavírus ellen: A MOTOROZÁS!

Ahogy anyukáink is mondták: sál, sapka, kesztyű!

Az idei első bejegyzésem arról szólt, hogy milyen jó is lesz ez az év. Nos azt hiszem, mint jós, nagyon megbuktam. A január elseje tényleg szuper volt, de azóta csak rossz dolgok történnek, nálam is, meg a világban is. Ez a COVID 19 úgy tűnik, átírja a történelmet, nem is szeretném elviccelni. De amit most leírok, talán nem akkora hülyeség, mint az, hogy 2020 ritka jó év lesz... 

img_8056_2.JPG

Bukósisak, fejmaszk, kesztyű.

Ezek a felszerelések, az alapok, de húzol csizmát, és jól zárható dzsekit, nadrágot is. Motoron egyedül vagy, esetleg a párod ül mögötted, a vírust elkapni és terjeszteni is kevésbé valószínű. A motorozás most biztonságosabbnak tűnik, mint a tömegközlekedés. Ezek a védőfelszerelések most nem csak az eséstől, de talán a fertőzéstől is megvédhetnek. (és ne felejtsük el, motorozás közben nem ömlik rád a netről meg a televízióból a sok rossz hír) Március közepe van, ilyenkor még a hozzám hasonló "puhapöcsök" is előveszik a vasat. Ugyan egy nagy bevásárlást nem lehet elintézni motorral, de a fontos dolgokat be lehet pakolni egy tanktáskába, vagy egy hátizsákba is. Szóval: "Gentlemen start your engines!" 

Amiben egészen biztos vagyok az az, hogy a motoros boltokban, motor szalonokban, nincs készlethiány, az összes védőfelszerelést be lehet szerezni, és nemhogy drágábban, de még olcsóbban is mint a nyári szezonban. Aki pedig éppen motorvásárláson gondolkozik, az sem fog csalódni, rengeteg az eladó motor, még téli áron!

img_8042_2.JPG

Mikor lehetett ilyen képet csinálni vasárnap délben a Citadelláról?

Most még azt sem tudhatjuk, meddig tart ez a rossz világ, hogy mi lesz a nyárra tervezett túrákkal, az végképp bizonytalan. Mehetünk-e a Glocknerre, vagy az olaszokhoz, vagy bárhová a világban, ez még fikció. Én ősz óta tervezem a nagy északi túrámat, fingom sincs lesz-e belőle valami. De van egy mondás, aminél találóbb nem jut eszembe: "a remény hal meg utoljára". Szóval remélem, nyárra ez az őrület már csak a múlt lesz.

De mivel bukósisakban nem tudunk mindent elintézni-elvégezni-megcsinálni, nagyon fontos, hogy ha levesszük a védőruhát, be kell tartanunk a szakemberek javaslatait, utasításait! Legyünk túl rajta minél hamarabb!!!!! 

FONTOS!!!!!! EZ NEM TANÁCS, EZ A MAGÁNVÉLEMÉNYEM!!!!!!

Mindenkit hazavárnak, sziasztok: a Mágus.

img_8052_2.JPG

Nagyon fontos a bőséges folyadékbevitel is. 

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá

motorozás CB 1000 R motorzzvelem koronavírus