2018. feb 05.

A zsuga bosszúja.

írta: Misi Mágus
A zsuga bosszúja.

Halihó.

Karácsonyra megleptem magam egy új sisakkal. Megint Shoei GT Air-t vettem, egyrészt mert tökéletesen illik a búrámra, másodszor nagyon jól néz ki, harmadszor mert nagyon jó áron jutottam hozzá.                                       A Superzone óriási akciókat hirdetett karácsony körül (még most is), hát elmentem a két ünnep között körülnézni, hátha látok valamit, ami nélkülözhetetlen. (mindenki tudja miről beszélek UGYE???)

Nyitásra ott voltam  27.-én, és ott ténferegtem kb. 10 hasonló problémával küzdő motoros között. Megnéztem a sisakokat, kesztyűket, dzsekiket, pólókat, de nem szerettem bele semmibe. Aztán egyszer csak megtaláltam amit "kerestem". Egy Shoei sisakot, piros-fehér-zöld színben. Vadi új volt, és pont az én méretem, szerelem első látásra. A 179 ezres ár áthúzva, 150-re akciózva. Igazából nem volt szükségem új sisakra, de rögtön megideologizáltam a dolgot: a régi mindjárt 5 éves, és az állszellőzője is letörött, karácsony van, KELL egy új!!

img_2558.JPG

Zsír új volt, sosem használt, Pinlockal, zsákkal, dobozzal, komplett. Már ez az ár is egész jó volt, de az ajtón 50-70% leértékelés volt kiírva, ez attól azért messze volt. Odajön az egyik eladó és kérdezi kéne-e. Mondom neki, kéne, de lehetne akciósabb. "Mennyit adnál érte?", kérdezte. Na ilyenkor kap vérszemet az egyszeri motoros, de azért a gusztustalanságnak is van határa, tehát azt mondtam, hogy 120. "Ok, megkérdezem, bizományos cucc." Elment telefonált egyet, és visszajött hogy: 130. Hm, ez már tényleg nem rossz, de a bennem lakó kisördög azt mondta: 125. "Ok, megkérdezem", és eltrappolt megint telefonálni. Ez jó sokáig tartott, de végül is visszajött bólogatva, vihetem 125-ért. Pont ennyiért vettem a régit öt éve az IMET-ben, az utolsó darab volt abban a színben és mértben. 

Nagy volt az öröm, a sálak és pizsamák mellé betettem a fa alá. EZ az igazi ajándék egy motorosnak. Gondolkodtam, hogy eladom a régit, de végül is inkább megtartottam. Amennyiért használtan eladnám, annyit nekem is megér tartalék sisaknak. Igen ám, de a kamera kábeleire, hangszóróira, a mikrofonra szükség lesz az új brében is. Megnéztem a sena.hu oldalát, és találtam is komplett beépítő készletet 15400 ft-ért. Megrendeltem és hipp-hopp megérkezett, egy hónap múlva. Nem volt sürgős, de azért ez elég hosszú idő a mai világban.

univerzalis-sisak-szett-10c-hez_439.jpg

Szétkaptam a sisakot, és beépítettem a szettet. Erre ráment egy jó két óra a délelőttből. A szopás nem is ezzel volt, hanem a kamerával ami már az utolsó motoros napon sem működött. Telefonálni és fényképezni tudtam, de videózni nem. Bármit csináltam, mindig azt mondta: "recording", de nem vett fel semmit. Na úgy gondoltam itt az idő ezt is megoldani. Elővettem a kezelésit és lépésről lépésre megcsináltam először a resetelést, aztán vissza a gyári beállításokra. Ezzel azt sikerült elérnem, hogy már a telefont sem ismerte fel. Jippiájééé, ez a fasza, rosszabb lett mint volt. Elő a netet, rákerestem a Sena kinti oldalára, találtam is szoftver frissítést, ami a Windows-al működik. Letöltöttem és nekiálltam a kamera frissítésének. A harmadik lépést nem engedte sehogy sem, gondoltam talán a kábellel van gond. Kicseréltem, de úgyse működött. Aztán egyszer csak sikerült, megvolt a frissített verzió. Akkor még nem tudtam miért, a lényeg hogy kész volt. Feltettem a sisakra, újra összepárosítottam a telóval, és jött a kamera próba. Semmi nem változott, akármit csináltam: csak "recording" hangzott el, de felvételt nem csinált. Gondoltam megguglizom, beírtam a hibát a keresőbe (magyarul), semmi. Már kezdtem megtervezni az utat a sena.hu-hoz Telkibe, amikor is tettem még egy próbát, de most angolul. 

Itt már sikerrel jártam, volt pár találat. A sena.com adta a válaszokat a kérdésekre. Persze először ők is a resetelést javasolták, aztán a szoftver frissítést. Ez már megvolt. És végre megérkeztünk a VÁLASZHOZ, ami megoldotta a problémámat. Azt javasolta formázzuk meg a kártyát és próbáljuk úgy. Kivettem a kártyát a kamerából, bedugtam a laptopba, formatáltam, és visszatettem a kamerába. Bekapcsoltam és végre felhangzott az amire vártam: "recording start"!!!!!! Ennyi, kész is voltam, kb 3 órát basztam el egy ilyen banális faszság miatt. 

img_2690.JPG

Kész van, minden működik. A megoldás annyira egyszerű volt, hogy eszembe se jutott. Vagy legalább betettem volna egy másik kártyát. Üres kártya volt, csak nem formatált. Három másodperc alatt elkészült, csak három óra volt eljutni odáig. Na mindegy, szakadt az eső, jobb dolgom úgyse volt, de talán másnak jól jön az infó, ha hasonló problémával találkozik.

A hónap végén megyünk megint Safety-re, ott lesz a főpróba. Safety-s videóm úgysincs még. 

Várom a TAVASZT, mennék már. Meghallgatni az új kiput az új sisakban!!!

Sziasztok, Téged is hazavárnak!!!!!

A Mágus.

 

 

Szólj hozzá

shoei gt air sena 10 c