2014. jún 07.

Barátok közt! Szlovénia. Első rész.

írta: Misi Mágus
Barátok közt! Szlovénia.   Első rész.

Tökös Ötössé váltunk.

Üdv Mindenkinek.

Laci régóta kapacitált egy Szlovén túrára, de eddig ellenálltam. Kár volt, naggyon király hely!!

Öten vágtunk neki, Laci (aki szervezte és vezette a túrát), CB 1300, Tomi, XX 1100, Feri, Pegaso, Olivér, KTM Adventure, és én a Bestiával. Május végére tettük az indulást, egy nap oda, egy nap ott a közeli hegyekben, és a harmadik napon haza. Laci foglalt szállást egy Muta nevű helységben, minden szempontból 5-ös, a fekvése, a kaja, a tulaj, a garázs, minden szuper volt. Kb 450 kilométer a Budaörsi kúttól. Ha túl vagy a Balatonon végig jó az út.

Eljött az indulás napja. Előtte folyamatosan néztük az időjárást és nagyon úgy nézett ki, hogy nem ússzuk meg eső nélkül. Megúsztuk (csak én nem)! Reggel 6-kor volt a gyülekező a 7-es és az M 7-es elágazásánál. Ferivel együtt mentünk itthonról, Olivér már ott volt, Laci meg befutott 5 perc múlva. Tomi meg küldött egy emesét, hogy elaludt de siet nagyon. A késést nagyon nem komálom, azt mondták a fiúk, hogy rendesen látták a felhőt a fejem fölött mint a képregényekben (balta, kés, gumibot, pisztoly, csákány). Puffogtam egy darabig, de mire megjött (7.05) már túltettem magam azon, hogy megöljem a Tomit. Volt más gondom is, Feri szólt hogy a hátsó indexek pont fordítva működnek a Bestián mint az elsők. Kiderült hogy "ügyesen" felcseréltem a két hátsó indexet amikor a táskatartókat felszereltem. A javításhoz atomjaira kellett volna szedni a vasat, úgyhogy az út hátralévő 1500 kilométerére offoltam az index használatát.

7.15-kor elindultunk a régi úton, és egy örökkévalóság volt mire leértünk Siófokra. A Mekinél elintéztük folyó ügyeinket és tűztünk tovább. Fonyódnál le volt zárva az út, jó nagy kerülővel leküzdöttük azt is, aztán megálltunk tankolni.

szlovénia 006.jpg

     Első itatás.

Na innen jött a jó rész, a Zalai dombok közt mentünk a határig, majd át Szlovéniába. Megálltunk egy cigire, aztán tűz tovább Ausztria felé. A Szlovéneknél se szar az út, de az osztrák aszfalt az másik mozi!! Ha nem jártál még arra el se tudod képzelni milyen. Eszi a gumit rendesen, de úgy tapad mint egy jó ring. Nemsokára elértük a 69-es utat! Ó, azt fel kéne írni receptre mindenkinek, FANTASZTIKUS!!!! Azonnal a toplistám első helyére került, jobb mint a Salgótarján-Cered-Ózd-Eger-Mátra együttvéve!!! Ezt vegyétek fel a bakancslistára, ha még nem volt meg!!! ŰBERKIRÁLY!!! Megálltunk a 69-es motoros lokálnál egy kis pihire, még a cégér is egy Honda!

szlovénia 020.jpg

     Kötelező pihenőhely.

szlovénia 022.jpg

     Árulkodó guminyomok.

Az út eddig se volt semmi, de ami most következett, arra minden kanyarvadász csettint a nyelvével. Átvágtunk a hegyen Szlovénia felé egy szerpentinen ami olyan volt mintha sosem érne véget. Ááááááááá, isteni!!!!! De egyszer csak átértünk a túloldalra ahol várt minket Szlovénia, és a végcél Muta. 3 óra körül érkeztünk meg Izidorhoz a szállásra. Lacit régi ismerősként üdvözölte, de mi is hamar a barátai lettünk. Megkaptuk a kulcsokat, lemálháztunk, átöltöztünk és lementünk ebédelni. Én az 1-es menüt választottam, ami gombaleves, vinasniccel, saláta, és sütiből állt. Csillagos 5-öst érdemel az ebéd, finom, friss és bőséges volt. Izidor hozott egy kör pálinkát, de ezt félrerakattuk estére, mert még motorozni akartunk. Úgy is lett. Visszamentünk a hegyre és lenyomtuk a király részt. Kétszer!!! HÚÚÚÚÚÚÚÚÚÓÓÓÓÓÓÓÓÓÁÁÁÁÁÁÁÁ!!!!!!!!!!!!!!!!! Kiráz a hideg még most annyira jó volt. Visszatértünk a bázisra, betettük a vasakat a garázsba, és önfeledt láncsprézésbe kezdtünk. Aztán Laci kiszúrt valamit a Tomi hátsó gumiján. Vagyis valaminek a hiányát. Egy tenyérnyi darab hiányzott a futófelületből. erre mindenki megnézte a sajátját, és láss csodát nekem az első gumim kopott el egészen. Hmm, de jó......

szlovénia 067.jpg

     Game over Tommy boy!

Mese nincs gumit kell szereznünk! Mert ugye gumi nélkül nem csinálunk veszélyes dolgokat!!! Feri a Continál dolgozik, csinált egy-két telefont és intézett is gumit másnapra Ausztriába. De megkérdeztük Izidort is, aki azt mondta nincs probléma, 5 kilométerre van motorgumis aki holnap nyitva lesz. Oké, ma már nem tehetünk többet, ideje megkóstolni a Szlovén söröket, és persze Izidor pálinkáját. Letusoltunk, farmert húztunk, és irány bár!!!

Nos az este az egy külön fejezet lehetne, de maradjunk annyiban, hogy nem voltunk szomjasak mire nyugovóra tértünk. Egyre emlékszem tutira, minden koccintásnál azt mondtuk: BASZKÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍ.........., és ezt reggelre minden vendég és személyzet megtanulta, biztos sokat mondhattuk!?!?

Folyt köv.

szlovénia 007.jpg

Szólj hozzá

motoros motor motorostúra motorozás motorosok honda cb 1000 r Muta motorozzvelem.blog.hu