2013. sze 18.

GYORSHAJTÁS!!! KI A HUNYÓ???

írta: Misi Mágus
GYORSHAJTÁS!!! KI A HUNYÓ???

Üdv mindenkinek

Ez most autós történet. Biztos sokan jártatok már így. Persze én szívtam meg.

Vác felől jövök a 2/A-n, (de lehet hogy már A2-nek hívják) 90 km a max sebesség. Nem siettem sehová, betartottam a szabályokat, szép napsütéses vasárnap délelőtt volt, remek látási és útviszonyokkal, mondhatni "krúzoltam" anyával hazafelé. Utólértem egy 3-4 autóból álló bojt, beállok mögéjük, lassítok, még mindig lassítok, majd 67 km-en áll meg a mutató. Kinézek, hogy mi van, hát semmi baj, a f@szkalap ennyit megy. Nem Trabantal, nem valami veteránnal, nem ég a vészvillogója, egy normális középkategóriás autó volt. Dupla záróvonal közte piros csík, dehogy lépem át.

Gurulok tovább, de már inkább csak 60-al megyünk, kezd forrni az agyam. Tényleg nem sietek, de azért ne más szabja meg az időmet. Nézegetek balra, egyre jobban pipa vagyok, de akkor se lépem át a dupla záróvonalat. Na végre jön a kétsávos rész, oké levadászom őket és visszaállok 90-re. Visszaváltok vagy kettőt, behúzódok a belsőbe, és megkezdem az előzést. Felgyorsítottam vagy 110-120-ra, hogy minél hamarabb visszatérjek a sávomba és haladjak tovább békésen 90-el haza. Gondoltam benézek az első verdába, hogy ki ez a birka aki ennyire lassan megy. De nem a csigaverdába néztem be, ó nem.

A KAMERÁBA!!! Merthogy "természetesen" ott álltak a rend őrei, és az ilyen türelmetlen f@szokat várták mint én. Ott jól kiszélesedik az út, a leállósáv kamionnyi széles, na ott állt a YETI a forgalommal szemben, és remek felvételeket készített. Hááááát, nem esett jól! Úgy éreztem magam, mint akit csőbe húztak. Az én autómon van elől rendszám. Az én autómon nincs radarblokkoló (még), fizetem az adót, a biztosítást, jó műszaki állapotú a kocsim, magyar rendszám van rajta, és végig 90-el mentem. Volna, ha az a büdös paraszt nem tartott volna fel. Szerintem beépített ember volt, aki feltartja a sort, szinte ráhúzza a radarra kocsikat, és lehet aratni.BRAVÓ!!!

Nem érzem magam "bűnösnek"!! Ha már van gyorsítósáv, miért nem lehet gyorsabban menni??? És a fő kérdés: mikor fogják végre büntetni az indokolatlanul lassan menőket??? Szerintem rengeteg balesetet okoznak a tötyörgők, a cammogók, mész mögötte, lehet hogy már hosszú sort húz maga után, valakinek biztos tele lesz a töke, és előzni kezd. De jönnek szemből, nincs hová visszamenni, és már kész is a baj. Erről kéne statisztikát csinálni. Szedje ki a rendőr azt aki nem tud az útviszonyoknak megfelelő sebességgel SEM menni!!!!!

Biztos jártatok már hasonlóan, ki-hogy kezeli ezt a szituációt?? Én tutira "anarhista" vagyok, de más hogy csinálja???

Várom a postást a Vas megyei levéllel, valószínűleg 45000ft os csekket hoz majd. Ha mázlim van 30000. De hát mázli ezek után? Én tényleg rendes állampolgárnak érzem, de ez nem esett jól. Már nézem a radardetektor hirdetéseket, tuti veszek egyet. 45-ból full extrás kaható.

Hát ennyi, ez most nagyon ki akart jönni belőlem. Vezessetek NAGGYON körültekintően, ne a szervre költsünk, inkább a motorozásra. Amúgy már megvan az első 1000 az ezressel, legközelebb Ő következik.

Sziasztok: a Mágus.

Szólj hozzá

autó gyorshajtás traffipax