2012. okt 22.

Elmúlt a nyár. SAJNOS!!

írta: Misi Mágus
Elmúlt a nyár. SAJNOS!!

Üdv Mindenkinek.

Rég jártam itt, legalább hét hónapja. Sok minden történt ez alatt az idő alatt, még talán könyvet is írhatnék róla.                 

De hagyjuk most az árnyas részeket, és motorozzunk egy jót! Szerencsére volt gurulás bőven.

Az idén az évadnyitó gurulás Nógrád megyében kezdődött (mint már oly sokszor).  Keresztül-kasul bebarangoltuk, nem lehet megunni, egyszerűen GYÖ-NYÖ-RŰŰŰŰ!!! Az utak viszont szarok,néhol naggyon! Ez akkor jön ki igazán, mikor átgurulunk Szlovákiába. Ott a legszarabb út is jobb mint itthon,a jó az pedig nagyon JÓ! 

Tegnap pont egy ilyet nyomtunk. Hatan voltunk,három csupasz versenyző,egy Űberdurva Harley, egy KTM 990,ami úgy néz ki,hogy felülsz és már indulhatsz is egy világ körüli útra, meg egy ZX 10,úgy 185 lóerővel.Szép Csapat!!!! Dunakesziről indultunk, át a "Chuck Norris" hídon, és keresztül a Pilisen.Szerencsénk volt, a nap gyönyörűen sütött, és a falevelek még nem borították be a szerpentint.Átcsapattunk Párkányba, és onnan jobbra Sahy felé.Egy jó darabon vadi új az aszfalt, olyan sima, és úgy tapad ahogy kell! Sahy után Szlovákgyarmat felé fordulunk és megint egy hídon jöttünk vissza, csak ez most az Ipoly felett volt. A Bátrak városában tartottunk egy cigiszünetet, Tibike megitatta Harleyt(10 literes a tankja,agyrém), és indultunk tovább. Bármennyire is szeretem ezt a várost, azért végén  csak ott állt lesben egy trafi, régi Swiftbe szerelve, megbújva.Na mindegy is, ez úgyis örök tüske marad minden közlekedőben. Lecsavartunk a Bánki tó mellett, és megálltunk Alsópetényben enni. Még jó hogy foglaltam helyet, mert igen nagy forgalom volt a kajáldában. Hármaskönyv fogadó a neve, és nagyon megérdemel egy kis reklámot, de szerencsére nem kell neki."1990 ft-ért akkora adag libamájjal töltött bordát ettem, hogy el se hiszem! Nem csak mi szeretjük, full-haus volt, rengeteg motorossal. Jó kaja, jó árak, hangulatos hely, és nem utolsó sorban nagyon jó kanyarok vezetnek oda! Egyedül a kiszolgálás volt lassú, de mindenki frissen sültet kért. És legalább jól kidumáltuk magunkat,ez az ebéd eltartott vagy két-két és fél órát.A nagy zabálás 013.jpg

Aztán telihassal elindultunk hazafelé, a kettes útig is nagyon kellemes a táj, jó az út is, de a Vác feletti kanyarokat nagyon szeretem. A 2/a egyetlen kútjánál megálltunk tankolni, egy utsó cigi, pacsi, és mindenki tűzött haza. Én viszont a Harley-vel, cseréltünk egy kicsit Tibikével, Ő meg hozta a Hondát.

Csak pár kilométert vezettem a Nagyvasat, de azt hiszem rájöttem miért imádják annyian a Harley Davidsont!! Ennek minden darabja él, mozog, zörög, nagyon intenzív élmény vezetni, na és a hangja!!!! SZUPER!!! Menni úgy megy mint egy gőzmozdony, mondjuk úgy is áll meg, rendesen kell satuzni. Nagy élmény volt!!!

Nem volt ez egy hosszú túra, bő 200 kilométer az egész, de jó szívvel ajánlom mindenkinek! A költségek is emészthetőek, 2800 volt a kaja két üdítővel jattal, és 5000-et tankoltam a vasba. Ennyit már csak megérdemel a dolgozó!! Ha nem akarsz egész nap izzadni vagy fázni, tökéletes csapatás a haverokkal.

Talán lesz még jó idő az idén, akkor valami hasonlót megejtünk, de ha nem ez tökéletes idényzáró volt. Volt az idén egy-két hosszabb túra is, majd a következőben leírom,hogy-hogy nem jutottunk el Zakopá feleségéhez!!! (Pedig közel voltunk.)

Sziasztok:a Mágus.A nagy zabálás 015.jpgHarley%20Easy%20Rider%2069.jpg

Szólj hozzá

motoros motor motorostúra motorozás motorosok