2012. feb 15.

Easy Rider

írta: Misi Mágus
Easy Rider

Amitől én Motoros lettem.

 Sziasztok Üdv Mindenkinek

Vajon ki miért motorozik? Emlékszik még valaki arra a pontra amikor eldőlt:motoros leszek. Én emlékszem, szinte napra pontosan 40 éve történt, Újpesten a Szabadság moziban. Még 14 se voltam, be kellett lógni, mert a Szelíd Motorosok 16 éven felüli film volt. De sikerült, és ez eldöntötte a sorsomat, motoros lettem.  

2017-11-07_11.png

Nagyon tetszett Peter Fonda motorja az Amerika Kapitány, a ruhája, a csendes stílusa, az egész fazonja, rá akartam hasonlítani. Azért ez nem volt egyszerű az "átkosban", beszerezhetetlen volt a bőrnadrág, a "veszkó" csizma, a motorról nem is beszélve. De aztán vettem egy Rigát, kézzel festettem a tankra az Amerikai zászlót (temperával!!!), a rendőrök nagy örömére. Aztán lett bőrgatya is, meg csizma is, de 15 évesen nem voltam hiteles Fonda. Át is álltam a Különben dühbe jövünk című film feketébe öltözött motoros rosszfiúk stílusára. Ez működött is, és 17 évesen átültem nagymotorra, egy Jawára, aztán MZ-re. Öten-hatan bandáztunk, de tagja voltam egy igazi motoros klubnak is, az AKMK-nak. Angyalföldi Kilián Motoros klub. Egyszer még testőrt is játszottunk valahol vidéken. Volt a házunkban egy zenekar, az Aréna, kemény rockot játszottak, de a vidéki bulikon inkább Afric Simon, meg Boney M kellet a közönségnek, az meg nekik nem ment, nyomták Jimmy Hendrixet. Úgyhogy párszor megruházták őket, és egyszer lehívtak minket véderőnek. Röhejesek lehettünk, csupa 50 kilós "nehézfiú", de Pesti motorosok voltunk és ennek volt valamennyi respektje, nem volt balhé.  Egy estére a Pokol Angyalainak képzeltük magunkat, jó buli volt.

szaghmeiszter_odon-int-2016-03-arena.jpg

Aztán jött a házasság, jött a gyerek, jött a család, a motorozás bő 20 évig zárójelbe került. Viszont amikor beindult a videó korszak, és hozzájutottam újra a Szelíd Motorosokhoz, megint megmozdult valami bennem. Először átmásoltam, aztán kikölcsönöztem, aztán megvettem a kazettát. Szerintem életemben semmit nem néztem annyit, mint azt a filmet, vagy ötvenszer láttam. Aztán el is dőlt, kell egy motor!!! És persze chopper, hiszen az az igazi. Na vettem is egy Viragot,nagyon tetszett, de hamar rájöttem, még sem ez az igazi. Hozzám inkább illik  a naked stílus. (Amerika Kapitány viszont a legszebb chopper örökre!!!)

2017-11-07_5.png

Viszont olyan sokat néztem a filmet, hogy rájöttem a lényegére. Legalábbis én úgy gondolom, hogy tudom mi a lényeg, mi a SZABADSÁG!!! Persze lehet hogy más mást lát benne. Ha előttetek van a film eleje, talán emlékeztek arra a részre amikor Fonda egy mipolán csőbe rejti a lóvét, és belenyomkodja a tankba. Aztán berúgják a gépeket kimennek az útra, és megállnak egy percre. Peter Fonda  ránéz az órájára, majd leveszi, nézi még egy darabig, és ELDOBJA!!!! ELDOBJA AZ ÓRÁJÁT, ELDOBJA AZ IDŐT!!!!! Aztán feldübörögnek a   motorok és elindulnak az Útra, megszólal a Steppenwolf, Vadnak Születtem című száma!!!!!! Húúúúú, még leírni is jóóó ezeket a neveket, és szinte hallom a hangokat!!! 

2017-11-07_1.png

Na szerintem ez lehet a Szabadság, mikor nem számít az idő, van bőven, persze azért a dohány nem elhanyagolható!! Úgy gondolom akkor lennék én is szabad, ha eldobhatnám az órámat(a mobilomat is), és nekiindulhatnék az Útnak. Nem egy napra, nem egy hétre, nem is egy hónapra, BÁRMENNYIRE!!!! És persze mindenképpen motorral, hiszen a motor, a motorozás, hozzátartozik a Szabadság fogalmához! Megvolt ez már valakinek??? Ha igen írja meg feltétlenül! Hadd irigykedjek.

Na én ezért motorozom, ezt szeretném megtenni egyszer, egy jó motorral, jó úton.

És az mindegy is milyen az a motor, Harley vagy Honda, vagy bármi más, csak két kerekű legyen.

Hát ennyi mára, rohadt egy idő volt ma, hófúvás, kellet is lapátolni bőven, jöjjön már a nyár, a MOTOROS SZEZON.

Sziasztok: a Mágus.

 easy rider.2.jpg

Szólj hozzá

motor motorozás motorosok szelíd motorosok Easy Rider motorozzvelem.blog.hu