2019. aug 19.

8222 kilométeres El Camino. 11.

írta: Misi Mágus
8222 kilométeres El Camino. 11.

Méghogy nincsenek véletlenek. Zaragoza felé.

Azt mondják az okosok, hogy nincsenek véletlenek. Ezzel azért vitatkoznék, de lehet, hogy nekik van igazuk.  Ám arra mennyi az esély, hogy a spanyol hegyek között, szinte porzó benzintankkal, az egyetlen ember akivel, találkoztam, az abból az országból származik ami az én vezetéknevem?? És az, hogy a keresztneve megegyezik az enyémmel?? A korunk is hasonló volt, és Ő is egyedül barangolt a világvégén, és szemüveges volt, mint én. Mi a véletlen, ha nem ez?

img_6374.JPG

 A szar szállás melletti kúton tankoltam, vettem vizet, és elindultam Zaragoza irányába. Igazából boldog voltam, hogy otthagytam azt a koszfészket, olcsó volt, de annyit sem ért. A reggeli kellemes 20 fok, hamar elmúlt, és igazi kánikula lett, a pihenőknél vadászni kellett az árnyékot. Délelőtt eseménytelenül faltuk a kilométereket, haladós utakon motoroztam, csak az útra sült kígyókat kellett néha kerülgetni. Kicsivel dél előtt értem el a Serania de Cuenca nemzeti parkot. Már több okból is megálltam volna (cigi, pisi, ivás), de mindig toltam, hogy majd a kúton, tankolás után. Már 200 km fölött járt a megtett táv, meg szerettem volna tölteni a tartályt, de nagyon. De még faluk se voltak, nemhogy benzinkút. Mikor végre megláttam egyet, nagy kő esett le a szívemről, de ahogy közelebb értem, látom ám, hogy ez már évek óta zárva lehet. 260 km körül, már kezdtem ideges lenni, de végre egy falu elején ott volt A KÚT. Beállok, levetkőzöm, leakasztom a pisztolyt, de semmi nem történt. Megyek a shopba segítségért, de az ajtón ez a cetli fogadott:

img_6382_2.JPG

Benzin nincs, probléma van.

A pipától nem láttam, ha van fegyverem, biztos belelövök az ajtóba, de így max a paprika sprémel fújhattam volna le. A lövöldözés helyett nem maradt más hátra, mint előre, tűz tovább. Mentem vagy húsz kilométert, de semmi. Az út szép környéken kanyargott, de én már csak a benzinórát figyeltem, meg vártam a elfogyó benzin miatti rángatást. Forgalom nulla, semmilyen irányból nem jött senki, kezdem egyre jobban beparázni, hogy kifogy a benzinem, lerobbanok a senki földjén, a vizem is elfogyott, a keselyűk pedig már köröznek felettem! És akkor, a semmiből feltűnt egy motoros, az út széli dzsindzsásból akart éppen visszatérni az aszfaltra. Dudáltam, integettem, hogy el ne induljon. Bólogatott, hogy érti. A rendszámát nem láttam, nem tudtam milyen náció lehet. Egy öreg BMW 650-es motorral volt, jól felpakolva. Spanyolul köszöntem, Ő is, aztán mondom, mutatom, hogy gasolin kéne. Átváltott angolra, sokkal nem jutottunk előrébb, de legalább kiderült, hogy német. Németül tudok a legtöbbet, végre elkezdődhetett a kommunikáció. Kérdezem van-e benzinje? Az nincs, de azt meg tudja nézni a navigációján, hogy Ő hol tankolt utoljára tegnap. Merthogy Ő itt vadkempingezett, most indult volna tovább. 35 km-re volt az a kút, húú, ez necces lesz. Persze, hogy nyitva van-e most, azt nem tudhattuk. Felajánlotta, hogy elkísér egy darabon, ez nagyon megnyugtatott. Végül elértem a kutat, és nyitva volt, Michael intett, és már ment is tovább, nem várt köszönetet. Nagyon bánom, hogy legalább nem fotóztam le Őt, de ez a kis intermezzo is ékesen bizonyítja, hogy a Motorosok tényleg JÓ EMBEREK!! Mindegy ki melyik országokból is jött, segít ha valaki bajban van. Köszönöm, druszám!!!!!

Ha jól emlékszem 308 km-et mutatott az óra, mikor megálltam a kúton. Ez világcsúcs a motoromtól, 15,5 liter fért a 17 literes tankba. Legalább már tudom mit bír ki. Vettem vizet is, és bár egy sör jobban esett volna, egy cigivel, meg egy energia szelettel nyugtattam le magam. A Here WeGo navigáción nem találtam olyan menüpontot, amin a benzinkutakat be lehetett volna állítani. így utólag, nem is értem magam, hogy miért nem váltottam át a Sygic-re, vagy a google maps-ra? A majré megbénítja a gondolkodást!

img_6388.JPG

Szépen kanyarog az út a dombok között.

Érdekes környék ez, gyakorlatilag forgalom mentesek az utak, de tökéletes az aszfalt. A tele tanktól megnyugodva hasítottam tovább, még egy százas volt hátra a napi szállásig, ami szintén egy út menti hotel, a Carinena. Eseménytelenül telt el ez az óra, kicsivel három után meg is érkeztem. Ez már sokkal elfogadhatóbban nézett ki, mint a Torresmancha, és szerencsémre itt is a bejárat elé tudtam parkolni. A becsekkolás öt percet vett igénybe, rögtön le is gombolták rólam a szoba árát. Kégli a másodikon, lift, kártyás kulcs, erős wifi, működő bár és étterem, mi kellhet még a fáradt vándornak? Hát egy szuperkényelmes fotel, az a fajta, aminek az oldalán meghúzol egy kart, és kiugrik belőle a lábtartó! Vaúúú!!! Ez is volt a szobában.

img_6398_2.JPG

Idővel jól álltam, esedékes volt a láncfújás is, olajszintet is ellenőriztem, meg átvizsgáltam az egész motort. De ugye ez egy Honda, mindent rendben találtam. A baromi meleg miatt, mostam egy adagot, és kitettem az erkélyre száradni. Sőt, nem csak, hogy forróság, de a szél is fújt, bíztam a gyors száradásban.

Fürdés és könyvelés után lementem a bárba, kértem egy csapolt sört, és kimentem a kánikulába bagózni. Pont érkezett egy angol pár, a korombeli fickó egy jól megreszelt GSX 1400-al, anya meg egy Z 1000 SX-el. A motorokon kívül ők is érdekesek voltak, a csóka akkora mint egy favágó, a mucinak meg úgy tele volt piercingezve az arca, hogy csak na. A rendszámuk szerint Walesből jöttek. Vártam egy darabig, hátha lejönnek a bárba inni, de biztos jobb dolguk akadt. A történethez hozzátartozik, hogy a csaj legalább egy húszassal fiatalabb lehetett, mint a pacák. De az nagyon üdítő volt, hogy végre nem Harley-sek!!

A vacsora perfekt, két menüből lehetett választani, én a halasat kértem, eszméletlen jól csinálták, főleg ha azt nézzük, hogy egy "sivatag" közepén voltam. Elszopogattam hozzá még egy sört, aztán lifttel felmentem a szobámba. Mivel prímán működött a net, a youtube-on kiválasztottam egy régi Colombo filmet, és úgy elaludtam, mint a bunda. Másnap Andorra várt...

Folyt. köv.

galéria:

img_6400.JPG

Ez a kép bizonyítja, hogy van még olyan bolond, aki nakedel indul hosszú útra.

img_6393_2.JPG

Kicsit kopott, de tényleg kényelmes. Hogy kerülhetett a szobába?

img_6402_2.JPG

Ámbár spanyol, de nagyon finom volt.

img_6407.JPG

Kilátás a teraszról. Eléggé ingerszegény környezet.

 

Szólj hozzá

spanyolország El Camino Zaragoza CB 1000 R La Mancha