Egy mai motoros naplója

motorozzvelem

2022. sze 22.

1989 Hungaroring. Amikor "A Mansell" még csak egy névtelen kanyar volt.

írta: Misi Mágus
1989 Hungaroring. Amikor "A Mansell" még csak egy névtelen kanyar volt.

Kispolszki futam, 50 kocsi a pályán.

Emlékeim tárháza olyan, mint a raktár Az elveszett frigyláda fosztogatói című film végén. Sokáig porosodnak ott a történetek, de most leesett egy régi, fényképekkel teli doboz. A megsárgult képeken az látszik, hogy 1989-ben tétre menő, igazi versenyt futottam a Ringen.

Az internet előtt, vagy újságban olvastad, vagy a tévében-rádióban hallottad a híreket. Ami ott nem jelent meg, az pedig szóbeszédként terjedt. Én a melóban kaptam a "fülest" , hogy lesz egy kispolszki verseny a ringen, aminek a  fődíja, egy vadonat új 126-os, akkori áron kb 150 000 forint értékben. A versenyt két kamion futam közé illesztették, amolyan hézagpótlóként.

img_e4735_2.JPG

Sanyi úgy néz végig a soron, mint egy tábornok díszszemle előtt.

img_0020.jpg

Öv becsatolva, ...

Tovább Szólj hozzá

blog.hu 1989 hungaroring kispolski autóverseny blog.hu címlap motorozzvelem kamionverseny 1989

2022. sze 15.

Nepper nevelde, avagy: a 80-as évek autós bizniszei.

írta: Misi Mágus
Nepper nevelde, avagy: a 80-as évek autós bizniszei.

Kell egy kocsi, de egy lakás még inkább.

A leírtakat leginkább korrajznak szánom, hiszen a lakáshoz jutásért sokan megtettünk sokfélét. Volt aki munka után vagont rakodott, volt aki újságot árult, túlórázott a gyárban, estleg másodállást vállalt. Én, szakmámból adódóan, a 8 órás műszak után is autókkal foglalkoztam, megjavítottam őket, és "sefteltem" velük. Szerettem csinálni, és ez a tevékenység közelebb vitt a saját otthon megteremtéséhez.

Ez a poszt nem lenne, ha nem olvasok egy másikat. "Mr Fiat: 60 év alatt 55 olasz autó." A cikk egy 80 év feletti, angol Fiat kereskedőről szólt. Ez beindított bennem valamit, nem voltam rest, feltúrtam az emlékeimet, és a régi fényképes dobozt, a végeredmény engem is meglepett.   Én ugyan korban még nem tartok ott ahol az ...

Tovább Szólj hozzá

blog.hu lada 80-as évek fiat zastava kispolski zsiguli dobi autónepper autópiac blog.hu címlap motorozzvelem mr fiat

2022. sze 07.

Cifra gúnya. Yamaha Tracer 9 GT 2022 teszt.

írta: Misi Mágus
Cifra gúnya. Yamaha Tracer 9 GT 2022 teszt.

Ilyen az, ha az MT 09 SP-t felöltöztetik.

Nekem van Traceres múltam, szinte az összeset próbáltam már. 2018, Tracer 900 és Niken. 2020, Tracer 900 GT-vel 3000 kilométeres túra. Több mint egy éve nyúzom a saját MT 09 SP-met, ami ugyanez pucéran. Most pedig itt az új GT, nézzük megéri-e a szép ruha az árát.

img_4536_1.JPG

 A bukócső, a kartervédő, a tankpad és a hűtővédő extra felszerelés.

Első látásra azt kell mondjam, tetszik a vas. A színek megegyeznek az enyémmel, csak itt a tankon több az ezüst festék. Nem valami nagy monstrum, de azért férfias a mérete, 30 kilóval nehezebb mint az MT. Nem csupa izom, de tohonyának sem mondanám, egy túramotor legyen ekkora. Dobozok nélkül hoztam el, nem készültem hosszabb túrára vele. A pacekja nagyon bejön, főként a két felső lámpa szigorú ...

Tovább Szólj hozzá

blog.hu motorozás blog.hu címlap Yamaha yamaha mt 09 tracer teszt yamaha niken 900 motorozzvelem yamaha tracer 900 gt teszt yamaha magyarország yamaha tracer 9 gt 2022 teszt

2022. sze 05.

Motoros furcsaságok. Szia dobozos.

írta: Misi Mágus
Motoros furcsaságok. Szia dobozos.

Dobozzal vagy doboz nélkül, ez itt a kérdés?

Mindannyian másért motorozunk. Van akinek a motor (robogó) csak egy közlekedési eszköz. Van aki fétisnek tartja, csak évi pár száz kilométert (vagy annyit se) gurul vele. Vannak a versenyzők, akár terepen, akár aszfalton, akár pályán, akár közúton. És van a nagy átlag, aki rendszeresen túrázik, mikor meg éppen nincsen hosszú menet, gurulgat a Mátrában, a Mecsekben, vagy a maradék néhány magyar szerpentinen. Ide sorolom magamat is. Évi egy hosszú túra, tölteléknek pedig itthoni kanyarvadászat. Ezért van csupasz motorom, mert az könnyű, és az év nagy részében úgyis csomagok nélkül megyek, tehát nincs szükségem a túramotorok tároló eszközeire. Vagy ezt csak én gondolom így???

img_e4531_3.JPG

A régi Versysem csupaszon se filigrán motor, ...

Tovább Szólj hozzá

blog.hu motorozás dobozok blog.hu címlap top case motorozzvelem

süti beállítások módosítása