2020. jún 12.

Felöltöztetett a SHOX! Motorosruha tartós teszt indul.

írta: Misi Mágus
Felöltöztetett a SHOX! Motorosruha tartós teszt indul.

Difi Firenze 2 AX dzseki, és Difi Fiji esőruha.

A Shox motoros áruháztól tartós tesztre kaptam egy dzsekit és egy esőruhát. Ezeket én választottam ki, először a katalógusból, majd személyesen az Óbudai üzletházukban. Számomra fontos szempont volt, hogy ne hosszított túrakabát legyen, hanem olyan, ami jól néz ki egy csupasz motoron. A kinézeten kívül persze gyakorlati szempontokat is teljesítenie kell, ezek a következők:

1., vízálló önmagában

2., első hátsó szellőztetési lehetőségek

3., egész éves használhatóság, tavasztól őszig, hidegben is

4., derék biztosító pánt (akinek szaladt már fel a cipzár otthontól messze, az tudja miről van szó)

5., magas, puha nyakrész

Ezek alapján a bőrt kizártam, maradt a szövetkabát. Ha nem is mindenben, de a Difi Firenze 2 AX dzsekije közelítette meg legjobban a kívánságlistát. Nem önmagában, hanem egy membránnal, de vízálló. Elől két kisebb, hátul két óriási szellőző nyitható ki. Jó meleg, kivehető bélése van. A derékrész patenttal, a teljes cipzár pedig tépőzárral biztosítható. A gallérban puha betét van, és tépőzárral állítható. A vállrészen műbőr erősítés-díszítés van, a karok patenttal szűkíthetők, sajnos csak fekete színben létezik, piros-feketében még vagányabb lenne. Három külső és két belsőzsebe van, az egyik belső kifejezetten telefontartó, de csak kisméretű mobil fér bele. A hátsó nagy zsebbe betettem egy SAS-TEC gerincprotektort, a biztonság nagyon fontos!

img_8702_2.JPG

 Kinézésre ötös!

A tavalyi El Camino túrán, az esőruhám feladta a harcot, kellett egy új. Itt is voltak szempontjaim, azon kívül, hogy tartsa kint az esőt, kétrészest kerestem, és kifejezetten jól láthatót, valamint kicsire összehajthatót. Szintén a Difi márkára esett a választásom, a Fiji kabát-nadrág hozza az elvárásaimat. Hozzáteszem, remélem sose kell felvenni...

img_8703_2.JPG

Külön is megvehető a két rész.

Ezt a szezont ebben a kabátban (és ha esik akkor az esőruhában) tolom végig, év végén majd lesz egy kiértékelő teszt, hogyan teljesítettek, hogy váltak be a ruhák. Az egyelőre zárt, északi rész miatt a "Mikulás túra" elmarad, de azért nem fogok a fenekemen ülni, újratervezés van, de ha indulok, ezekben a ruhákban indulok.

Mindenkit hazavárnak, sziasztok: a Mágus

 

Szólj hozzá

shox motorozzvelem.blog.hu shox motoros áruház difi firenze 2 ax dzseki difi fiji esőruha