Egy mai motoros naplója

2017\10\23

HONDA CB 1000 R tartós teszt.

Még mindig IMÁDOM!!!!!

Sziasztok.

Lassan vége a szezonnak, vagyis mostmár gyorsan... Ez a hétvége tökéletes szezonzáró lehetett volna, de nem lett. Esik az eső, hideg van, csak fejben motorozom. Azért nem panaszkodom, príma gurulások voltak az idén, országhatáron belül, és persze kívül is, még két olasz teszt is belefért. 

A motort 0 kilométeresen vettem tavaly július végén, most éppen 8879 km van benne, ami 8879 km tömény élvezetet jelent. Azt viszont nem mondhatom, hogy hiba nélkül teljesített. Tavaly ősszel beszereztem egy hátsó defektet, amit egyébként remekül megjavítottam a "kukacos" javító szettel, csak ajánlani tudom, az út mellett sem halál egy gumijavítás. Én momentán a garázsban csináltam, de csak mert így adta ki. 8990 ft-ért a nagyobbat választottam, és ami a megdöbbentő, hogy befér az ülésem alá, tehát mindig kéznél van. 

defektjavito-keszlet-kit-nagy-84-19503.jpg

 

A másik hiba az tényleg hiba volt, folyt az olaj a blokkból, egy kifelejtett tömítőgyűrű miatt. Az nagyon nem volt vicces, a T5 szlovén túra alatt kezdett csurogni, és szépen szórta rá a gumira is, de sikerült megcsinálni.

img_0811.JPG

1 euro volt a tömítőgyűrű.

(Egyébként talán nem is baj, ha néha szerelünk az út szélén. El vagyunk kényeztetve, ezáltal el vagyunk tunyulva. Annyira megbízhatóak a mostani motorok, hogy már csak az "öregek" emlékeznek arra, milyen is volt anno egy túra. Megszakító, kondi, láncszem -hogy csak a minimumot említsem-, és persze komplett szerszámkészlet nélkül, még egy rövid gurulás is elképzelhetetlen volt. A Jawa és az MZ viszonylag megbízható volt, de a P20-as biztos adott valami javítanivalót mindig. Volt olyan, hogy Tibike főtengelyt cserélt az M7-es leállósávjában!!! De megesett velem is láncszakadás, trafóhiba, megszakító csere, és persze defektek sora. A TIP-TOP fontosabb volt, mint a sebkötöző csomag. És ugyebár tömlős gumikról beszélek. Gézukánál például volt satu. Igen, nem vicc, SATU. Persze kicsi, de akkor is SATU!! Gyakorlatilag fényezés kivételével mindent megcsináltunk útközben. Na jó nem sírom ezt vissza, de pici rutin nem árthat.)

2755 km-nél kerültek fel a Conti Roadattack 3 gumik, tehát 5000 km már van bennük. Csak szuperlatívuszokban tudok beszélni róluk, KURVAJÓÓÓÓ!!!!! Tapad mint a légypapír, remekül teljesít esőben is, és szinte nem kopik. Ha gumivásárlás előtt áll valaki, és nem márka-fan, érdemes számításba venni. A Motorrevüban olvasható tesztet is megnyerte. Ez már a 4. Conti szettem, maradok a márkánál. Kaptam ingyen is tesztre, de ezt momentán pénzért vettem, és minden forintot megért. Sokkal többet tud mint én, tehát bőven van benne tartalék.

img_0021.JPG

0 km.

img_0267_1.JPG

100 km.

img_2141.JPG

5000 km.

Szóval a gumi hibátlan. A fékekkel minden szempontból elégedett vagyok, a futóművel úgyszintén. Az én motorozási szokásaimat, és a motoros tudásomat messze felülmúlja. A blokk szintén csillagos ötös, talán picivel több erő beleférne. A levegőszűrőt a gumival együtt cseréltem, K&N került be, az már kétszer bevált. Egy zoralabb kipufogó még kell, de egyelőre nem találom az igazit. Van egy plusz gyári kipum, abból kivágtunk hasra pár kiló csövet, de semmi hatása nem volt, talán halkabb lett kicsit. Ehhez picit több szakértelem kell... Majd télen...  Ha letelt a garancia, akarok gyorsváltót, sőt lehet hogy egy komplett csomagot kap ami tartalmaz kipörgésgátlót, injektor térkép módosítást, és gyorsváltót. Az AGO-nál van ilyen szett, és be is szereli. 

ago_1.jpg

Sokat tud, de sokba is kerül. 267005 ft.

Ezzel a kütyüvel nagyot lehet előre lépni, teljesítmény és biztonság terén. Majd télen... Mivel nekem az a becsípődésem, hogy hosszú túrákra megyek egy hosszú túrákra alkalmatlan motorral, igyekszem túraképesebbé tenni a vasat. A Puig víztiszta szélvédő, és az SW Motech kézvédő nagyon bevált, tehát jó szívvel ajánlom a hozzám hasonló bolondoknak. A Givi gyors záras tanktáska a Kawán is jól működött, ezért az jött át a Bestia 2-re is. Az általam felszerelt 12 voltos aljzat tökéletesen passzol a táskára fúrt vízálló kábel átvezető lyukhoz.

img_0266.JPG

A plexi pont elviszi a szelet a tanktáskáról.

A 30 literes Kawa hengerzsák remekül bevált, és hibátlan a hátsó ülés helyére készített plató is. Azt ugyan a Hepco Becker találta ki, de az enyém nagyobb, és persze olcsóbb is.

ules_takaro.PNG

 

 Original...

img_0307.JPG

Very original...

img_0448.PNG

Északi túra, június.

Az oldaltáskák esztétikusabbak, de nagyságrendekkel többe kerülnek és a pakolhatóságuk sem az igazi. Plusz ott marad a vaskeret, ha nincs rajta a táska. A hátsó doboz számomra mindig a pizza futárokat juttatja eszembe, plusz nagyon rontja a súlypontot, szóba se jöhet. Egy hátránya van a hengerzsáknak, nehezebb felszállni-leszállni, de azon kívül tökéletes cuccoló.

Az ülés kb 200 km-ig jó aztán már fészkelődöm rajta. Nyáron vettem a Louisban egy zselé feltétet, de nem igazán vált be. Azt találtam ki, hogy berakatom az üléshuzat alá, akkor nem tud elcsúszni. Majd télen...

img_0590.PNG

Nem rossz, de a rögzíthetősége gagyi.

Szóval nagy a szerelem, de 2018-ra az új fejlesztésekkel még jobb lesz a bringa. Sajnos már nem gyártják, külföldön lehet még pár raktári darab, de talán jövőre jön az új. Világröhej, hogy a Hondának nincs 1000-es nakedje. A Kawának ott a nagy Z 1000, a Yamahának az MT 10, a Suzukinak pedig a GSX-S 1000.

honda-cb1000r-concept-e1501251737399.jpg

Talán???????? Egy jó elektromos csomaggal ütős lehet...

img_2119.JPG

A rengeteg Kawa közül is kitűnik. 

A teszt folytatódik, a fejlesztésekről úgyis beszámolok majd. Csak lesz még napsütéses hétvége, azt szeretném ha 9000 feletti óraállással tenném el télire a vasat. 

Sziasztok, Mindenkit hazavárnak: a Mágus.

img_2050.JPG

 

 

 

 

 

honda Continental CB 1000 R teszt CB 1000 R

2017\09\10

Piaggio MP3 500 2017 teszt.

Lehet egy kerékkel több? NEEEM!!!!!!!

Bajban vagyok. Kaptam tesztre egy Piaggio MP3 500-ast a Netmoto KFT-től. Nagyon kedves, szimpatikus csapat, az ügyvezető igazgató, Garamvölgyiné Lázár  Anett, még szép is. Örökre hálás leszek neki, hogy lehetőséget kaptam a próbára, nagyon kíváncsi voltam már egy ilyen szerkezetre. Szeretnék még kipróbálni tőlük Moto Guzzit, Apriliát, jó kapcsolatot akarok kiépíteni velük.  De valószínűleg nem fog összejönni. Merthogy semmi, jót nem tudok írni erről a tricikliről. Fingom nincs mire is való igazából, kinek és mire lehet ez jó, de ahogy hallom viszik mint a cukrot, főleg hogy most akciósan 2 999 900+regadóért elvihető. Nos az én véleményem senkit se tántorítson el az MP3 vásárlásától, sőt vegyetek sokat, és akkor talán valaki ír majd róla népítéletet is a totalbike-on. Tehát amit most itt olvastok az csak és kizárólag az én véleményem, és mivel egész Európában sláger, velem van a baj. Túlságosan motoros vagyok.

img_1869.PNG

Megérkeztem. Egy képen a "Szépség és a Szörnyeteg".

A papírmunka után Anett elmagyarázta a kezelőszerveket, két extra is van, a kézifék és a fixáló gomb. Ja és a tanksapka nyitó. Azt keresgéltem volna egy darabig. Slusszkulcs benyom és jobbra fordít. Sűrűn kell használni.

mp3.jpg

Balra húzva rögzít, jobbra tolva old. Induláskor automatikusan old.

A kézifék mechanikus, de van egy figyelmeztető lámpa is a feledékeny hülyéknek(én). Ha nem érted miért nem indul, úgyis rájössz. Ez biztos megszokható (ahogyan az autóknál is megy automatikusan), de itt azért fura volt. Az ülés is gombnyomásra nyílik, és azért csak tudok jót is mondani, akkora a csomagtartója, hogy egy bulira is be lehet vásárolni, komoly mennyiségű sört lehet bepakolni! Extraként hátsó doboz és túra szélvédő volt rajta. Ennek még lesz jelentősége.

2017-09-09_4.png

V Power 100 hátha jobban megy. Nem.

A szalon Dunakeszin van, az Auchan közelében. Péntek délután öt óra. Aki ismeri a környéket, az tudja hogy ilyenkor dugó van. De egy robogó erre van kitalálva, a sorok között cikázva előre haladni. Egy robogó igen, de ez a nagy mackó nem. Oké, első méterek, 3 millás kölcsönmotor, de akkor is kiba nagy. Azért csak-csak haladok, de a lábammal kalimpálok, mert hirtelen nem is tudom hogy ha megállok eldőlök-e vagy nem?? Hát persze hogy el, hiszen ha nem fixálom, eldől. Jó széles a trepni, a 180 centimmel csak lábujjhegyen tudok egyensúlyozni. Viszont az állandó fixálgatás még nem jön csuklóból. A kútig végig áll a sor, de azért hamarabb értem oda mintha autóval mentem volna. Telinyomtam, aztán tűz tovább. Kicsit ritkult a forgalom, odavertem neki, 500-as, arra számítottam hogy meglódul rendesen. Hát nem, de nagyon nem, otthon meg is néztem, hogy tényleg ötkilós-e, mert érzetre 250-es. Egy gyengébb 250-es. Mondjuk olyannal se mentem még, de a tesztekben azt írják, hogy egy 250-es vagy 300-as robogó legyorsulja a kocsisort. Na ez nem, brummog, zörög, de nem gyors. Na majd holnap megmutatja mit tud, terveztünk egy Lillafüredi kanyarvadászatot Olival, Ferivel, és Janival. Azt olvastam, hogy úgy fordul, ahogy kétkerekű soha sem fog. Úgy gondoltam jó móka lesz. Ja, tényleg, úgy gondoltam....

img_1871.JPG

Oldal sztender helyett oldalra döntve is fixálható. Nehéz visszadönteni.

Megterveztem az útvonalat, a skacok tudták hogy tesztmotorral jövök, de csak annyit hogy olasz, azt hogy milyen, meglepetésnek szántam. Még sosem mentem ennyire burkolt géppel, szép időt mondtak, még a short is megfordult a fejemben. De ezt gyorsan el is vetettem, hiszen nagy szószólója vagyok a biztonságos öltözéknek, hogy venné ki magát hogy csupasz lábbal motorozom. A hazaúton megizzadtam ugyan, de akkor tempó se volt. Protektoros farmer, csizma helyett a TCX cipőm, kordura dzseki és a felnyithatós sisak. Kész mehetek.

Reggel 17 fokot mutatott a motor hőmérője (hopp, még egy jó pont), indulás 9-kor a Meki elől. Korábban indultam, ismerkedni kell a kicsikével. 8-kor már komoly forgalom volt, lassan evickéltem ki a városból. Az M2-re felhajtáskor meglepett, hogy mennyire nem gyorsul, a besoroláshoz egy kicsit több tempó kéne. Mindegy majd felgyorsul, aztán már megy magától. Ja. 80 felett fasza kis légörvényt kapott a tarkóm, de olyat, hogy öt perc után már takargattam a kezemmel, annyira fázott. 100 felett olyan sután ingatagnak éreztem mintha laposak lennének a gumik. Ó baszki, a guminyomást nem ellenőriztem. Semmi gond, fordultam egyet a Mol felé és felfújtam a kerekeket. Lehetett korrigálni, de tizedekről volt csak szó, szóval nem ezért instabil. Oli már ott volt a Mekinél, a térdét csapkodta amikor meglátott. Én nem voltam annyira vidám, a tarkóm gyakorlatilag lefagyott, viccet félretéve, mintha egy jeges pakolás lett volna rajta. Éreztem, ez a nap nem lesz felhőtlenül vidám.

img_1904.JPG

Itt azért még reménykedtem...

Befutott Jani és Feri, az Ő reakciójuk is térdcsapkodás volt. Azonnal jeleztem, hogy haza kell mennem nyakvédőért, meg a másik sisakért. Elindultunk, de ugye a babona szerint, ha vissza kell menned az rosszat jelent. Otthon felvettem a melegebbik nyakvédőt, meg a Shoei sisakot, és nekiindultunk a túrának. Az M2-t most építik, nem lehetett repkedni, de a nyakamra rohadtul jött a hideg most is. Túraplexi mi? TÚRA, tehát hosszabb táv nagyobb sebességgel. Persze lehet, hogy mikor Luigi tervezte egy 160 centis modellt ültetett rá. Alig vártam a Vác feletti kanyarokat, hogy végre érezzem mivel is tud többet a három kerék?

2017-09-09_2.png

Semmivel. Én vagyok a hülye, miért is gondoltam azt, hogy egy kiskerekű robogó alkalmas a "nagysebességű" kanyarvadászatra? Nem, nem alkalmas. Egy körforgalomban a városban lehet hogy gyorsabban fordul, de kint az úton nem! Instabil, billeg, hintázik, és kifelé mikor adod neki a tüzet, egy "örökkévalóság" múlva kezd gyorsulni, ráadásul emelkedőn minden erő elszáll belőle. És hogy igazán jól érezzem magam, a lábaim is lefagytak, mert oda is bejött a huzat. Fázott a nyakam, a lábam, és a derekamra is jött valami hideg fuvallat. Általában a Salgótarjáni Shellnél szoktunk megállni először, most a Rétsági Mol kútra már kikanyarodtam.

img_1889.JPG

A Három Testőr és.....

A rövid pihenő alatt kikristályosodott bennem, hogy nem cseszhetem el a többiek napját, úgyhogy fájó szívvel de bejelentettem a visszafordulásomat. Közben Jani észrevett a frissen felszerelt hátsó gumiján egy pöpec nyolc centis repedést, így Ő is befejezettnek tekintette a túrát. Oli és Feri továbbmentek, mi pedig a Bánki tó felé fordultunk, és laza 70-80-as tempóval elindultunk vissza. Na azt hiszem ez lehet az MP3 igazi közege, tatásan gurigázni a dombok között. Azt persze nem tudom, minek ehhez még egy kerék??? Marketing???

2017-09-09_1.png

Erre viszont volt sok gyengébb minőségű út, na azt sem szereti. Ez egy jó szakasz.

2017-09-10.png

Csőváron valami buli készült.

Begurultunk Vácra, megálltunk pihenni egy kicsit, mert bármilyen fura, de nagyon kifárasztott a Nagymedve. Janit ráültettem, hogy legyen egy emberes fotó is, de Ő is csak röhögött, pedig még nálam is nagyobb olaszimádó!

img_1899_1.JPG

Jani azaz Giovanni a standard olasz méret. Neki lehet, hogy nem lenne huzatos a TÚRA plexi.

Innen szépen hazacsorogtunk a régi kettesen, Dunakeszinél elpacsiztunk. Picivel múlt dél, átgondoltam az előttem álló hétvégét, és úgy döntöttem hogy befejezettnek tekintem a tesztet. Nem vagyok fejfájós, de de most rohadtul fájt a búrám, a huzat nem tett jót. Úgy gondoltam a szalon biztos nyitva van 13 óráig, egy életem egy halálom, én a motoromat visszakérem!!!

 Anett nem volt bent, de egy másik úriember segített visszaadni a Hondát. Megjegyzem, pezsgett az élet szombat délben, többek közt éppen egy vadiúj Aprilia robogót adtak át a boldog tulajnak. Megkérdeztem ki vesz MP3-at, (név nélkül), nos celebeink szeretik. Megköszöntem a lehetőséget, és boldogan ültem vissza a Motoromra.

Tehát. Véleményem szerint nem megy jól, viszont ha nyelezed sokat fogyaszt. A 150 kilométeres tesztet full teli tankkal kezdtem, és a végére 80 maradék km-et jelzett a műszer. (még egy jó pont a range visszajelzés miatt) Pedig nem is kicsi, 13 literes a tank. 270 kilós tömeg párosul a 40 lóerőhöz, mondjuk azzal tényleg nem lehet felszaggatni az aszfaltot. Most éppen 85 kiló vagyok, ha felülne mögém mondjuk egy 60 kilós csaj, megraknánk a hátsó dobozt, végképp erőtlen lenne. Na akkor hogy sorolnék be az autópálya külső sávjába?  Feltétlenül kéne rádobni valami tuningot. Egy kipufogó, egy légszűrő, meg egy kis chiptuning sokat segíthetne rajta. Kanyarvadásznak semmiképpen nem jó, viszont a sorok közötti bujkálásra meg nagy. Egy viszont biztos, ütősen néz ki, mindenhol feltűnést keltett, akár a kúton, akár útközben, mindenki megnézte, ez a legnagyobb fegyvere. Túrázásra alkalmatlan, főleg túra plexivel, igazából nem tudom mire is találták ki a digók. A futómű egyébként egy technikai remekmű, csak nem jövök rá miért jobb a három kerék, mint a kettő. Motoros tudás mindenképpen kell hozzá, akkor meg....

img_1877.JPG

img_1883.PNG

Azért az olasz, az olasz. F1 technológia, de jól ragadó szigszallagot még 2017-ben sem alkalmaznak.

Talán jó, ha kicsit parázol a motorozástól, és a plusz egy keréktől biztonságosabbnak tűnik. Az ülés egész jó, de azért egy idő után nem az igazi. Van lábfék, ami egyszerre az összes kereket fékezi, de természetesen vannak kézifékek is. Kanyar előtt néha kicsit kusza volt, mit is húzzak vagy nyomjak.

2017-09-10_2.png

Na itt remekül működött a két első kerék. Egyre több a jó pont.

Gilera Fuoco néven is árusítják, sőt a Yamaha is csinált hasonlót, és az olaszoknál még rendőr motorként is létezik. Csak találtam pozitívumokat is, hozzám ugyan nem illik, de azért neked lehet hogy jó lesz.

mp3_police.JPG

Maradok a két keréknél, vagy ha több kell akkor a négynél. Fura szerkezet, igazi tehno csemege, örülök hogy kipróbálhattam, és bízom benne, hogy kapok még a Netmoto-tól kétkerekűeket. Van pár igazán étvágygerjesztő vasuk!!!

img_1874.JPG

 

Sziasztok: a Mágus

 

 

 

Piaggio MP3 500 teszt

2017\08\24

Tátra támadás Harley-vel.

Easy Riders.

Sziasztok.

Augusztus közepén nekivágtunk a Tátrának Tibikével. Ritkán van itthon, nehéz volt időt egyeztetni, de sikerült. Kétnapos hétvégi gurulás fért bele, a végcél Tatralomnic volt, foglaltam szállást a Titris Hotel-ben.

(A szállás megfelelt minden kritériumnak, vagyis: parkoló, reggeli, vacsora lehetőség, söröző, free wifi.  Extraként wellness részleg is volt, medencével, jakuzzival, csúszdával, hurrá!!  Az ár is megfelelő volt, tokkal-vonóval 13000 ft fejenként, erre jött a vacsora 10 euróért per kop svédasztalos, és a sörözői fogyasztás 10 euró fejenként. Kicsit retrós hely volt, valószínűleg Gustáv  Husák építtette a 80-as években.)

12.-én reggel 9-kor indultunk Dunakesziről, 25 fok, szikrázó napsütés, 305 kilométer a célig.  Az útvonal a megunhatatlan Cered-Aggteleken át vezetett, itt ugye nincs meglepetés, JÓÓ!! Azt hittem már mindent láttam ezen az útvonalon, de szerencsére még mindig van újdonság. A Ceredi szerpentinen általában stiften megyünk, ezért az ilyen kincsek eddig észrevétlenül maradtak mint Rónabánya.

img_1292.JPG

A T 5-nek elküldtem a képet, de senki sem tudta hol készült, még Feri sem pedig Ő Salgótarjáni. Most lájtba nyomtuk, a Harley-ről leért minden a hajtűkben. Persze nem kellett félteni Tibikét, azért letette a "névjegyét" a kanyarokban. Aggteleken a szokásos girososnál ettünk, annyi volt a nép amennyit még sosem láttam itt. Várnunk is kellett vagy három percet a kajára, ilyen még nem volt. Most az autósok voltak többségben, még parkolni is nehéz volt. Persze gyöngyszemet most is találtam.

img_1296.JPG

Elég ritka jószág, én momentán még sose láttam ilyet.

Aggteleken már nagyon meleg volt, 33 fok árnyékban. Kaja után átmentünk a határon, és Dobsina felé vettük az irányt. Júniusban a Naked Brigáddal is erre jöttünk, de most Dobsina után a másik úton, a 67-en akartam a Tátrába menni. Ez is jó választás, de tulajdonképpen arrafelé nem lehet mellényúlni, még eltévedni is jó. 

s10c0005_1.JPG

Luxusautó a Dobsinai gettóban. Cigánykérdés itt is van.

Kamerát mindketten hoztunk, a Harley-ről  még Ózdon esett le, én meg Dobsina előtt hagytam el, de Tibike mind a kétszer résen volt és észrevette a lepotyogó cuccot. Remek filmek készültek aztán. Csodálatos a Tátra, jók az utak (nagyrészt), jó itt motorozni és csak pár száz kilométer otthontól. Ha meg nem is veri, de nagyon közel van élményben Ausztriához. 

2017-08-24.png

Harley Brutale.

Ahogy közeledtünk, egyre felhősebb lett az ég, de nagyon meleg volt. Viszont így nem láttuk a HEGY-et, ami azért visszavett az élményből. Poprad nagy város, komoly szombat délutáni forgalommal, de a navi korrektül mondta a fülemre a tutit, úgy mentünk át rajta, mint kés a vajon.

s10c0015.JPG

s10c0014_1.JPG

 Tényleg kényelmesen gurultunk, fél 4-re már a hotelnál voltunk. Találtunk egy tökéletes helyet a vasaknak, pont a bejárat előtt, és a kamera is látta. Becsekkoltunk, a harmadikon kaptunk szobát. Leszedtük a pakkokat, és megfújtam a láncot, Tibike persze röhögött rajtam, neki ugye szíjhajtása van. Felhurcolkodtunk, előkerestük a fürdőgatyát és mentünk a wellnessbe. Két órányi lubickolás volt a szobaárban alapból. Kiáztattuk a tökeinket, ezt minden szálláson bevezethetnék, a nyeregben töltött nap után kifejezetten jól esett.

titris-x_dsc_7792-800px.jpg

Ennyi az egész, de pont elég. A csúszdát azért meghagytuk a kicsiknek.

Egy órányi bugyorgás után már nagyon jólesett volna egy sör, tehát felöltöztünk és átmentünk a bárba. Az Arany Fácán nem a kedvenc söröm, de itt frissen csapolva nagyon jól esett, azonnal feljebb is soroltam a listámon! Tibikével 1975 óta ismerjük egymást, volt miről sztorizni, ment a "hazudóverseny". Jól esett volna a duma meg a sör mellé egy cigi, de akkor már pont egy hónapja nem dohányoztam. (és azóta se!!!!!!!) A sörre megéheztünk, átmentünk az étterembe, ahol príma svédasztalos vacsorát kaptunk. A szobához csak reggeli járt, de a főpincér csak egy szobaszámot kért, fizetni majd a recepción kellett. Szeretem a frappáns egyszerű dolgokat, ez 10 pontos vacsora volt. Ittunk hozzá üveges Fácánt, a csapoltat nem űberelte, de fain volt az is.

img_1300.JPG

Barátok közt.

Vacsi után visszaültünk a bárba, iddogáltunk egy kicsit, aztán 10 körül lefeküdtünk szunyálni.                             Reggel esett az eső, a telefon meteo appja pontosan jósolta meg az időjárást. Nem szakadt, de masszívan esett. Lecsattogtunk reggelizni, hibátlan volt a kaja. Kávét gép adott, másodikra már sikerült becsapni, jó erős eszpresszót csináltam. Húztuk az időt, kb a délelőtt közepére mutatta net az eső végét. Fél 9-kor feladtuk a várakozást, esőruhát húztunk és elindultunk. Most persze még barátságtalanabb volt a Tátra, de már lefelé jöttünk.

img_1306.JPG

Reggeli panoráma.

s10c0018.JPG

Ott messze már dereng valami fény.

Visszafelé a 72-es út volt betervezve, de az eső átírhatta volna. De nem, 10-kor elállt, egy kúton le is vettem az esőruhát, kordurában voltam az a kicsi vizet simán bírja. Tibike még kivárt, de én jól döntöttem.

 A 72-es utat ki ne hagyjátok, nagyon fasza, igazi motoros csettint a nyelvével ha erre jár. Középtájt van egy csehó ahol lehet enni-inni-pisilni, és remek képeket készíteni. Mi is megálltunk fotózkodni. Egyre jobb idő volt, de Tibike nem vette le az esőruhát, még mindig azt hitte esni fog. Végül magán hagyta végig, gondolom otthon olyan szag volt bent mint egy foci öltözőben meccs után...

img_1312.JPG

img_1313.JPG

Naná, hogy volt nálam selfie bot!

Itt elkezdett cseperegni az eső, de pár perc múlva, pár száz méterrel lejjebb elállt és a nap is erőlködött. Beszterce felett akartam enni haluskát, de végül is nem kockáztattunk, megálltam a mekinél, és ott ebédeltünk. Kaja után megtankoltuk a motorokat. A kútról pont indult egy Bentley Bentayga, elképesztő méretű autó. Itatás után rámentünk a 66-os útra és tűztünk hazafelé. Rengetegszer jártam erre, de itt is találtam újdonságot.

img_1321.JPG

Tropikána bár, "eszem-faszom megáll"!!! Tiszta Hawaii.

s10c0038.JPG

66

Egyre jobb idő lett, sajnos a Hondán nincs külső hőmérő, de határozottan meleg volt, ki kellett nyitnom az összes szellőzőt. Sahy előtt a szokásos Transporterből mértek, de ez évek óta így van, nem lepett meg. A határ után utólértünk egy Audit. Nem tudtam előzni, hát nézegettem a fenekét. Hoppá lopott a verda, 2005-ös rendszám van a szinte új autón!! Közelebb mentem és kiderült a turpisság, Lett vagy Litván autó volt, ugyanolyan betűket használnak mint mi. Hallottam már olyat, hogy valaki megkapta a fotót a gyorshajtásról, és nem is az ő kocsija-motorja volt a képen. A robot meg hülye, nem mérlegel, kiküldi a legvalószínűbb áldozatnak. Szal' figyeljünk erre oda!

s10c0045.JPG 

 A "trükkös" rendszám.

Borsosberénynél traffiztak, aztán a Vác feletti pár kanyar hozott kis izgalmat, de innen már nem volt nagy kihívás hazamenni, három körül meg is érkeztünk. Meghibásodás semmi, a fogyasztás nagyon baráti 6 liter körül, Tibike is jól megrotyogtatta a Harleyt, végül 650 km jött össze.  A Conti Roadattack 3 most remekül teljesített, még mindig vadi újnak néz ki, pedig túl van 4000 kilométeren. Jó kis hétvége volt, semmi nagy flash, de jól éreztük magunkat. Jókat ettünk, jókat dumáltunk, és extraként wellnesst is kaptunk, ez kell a dolgozónak.

Üdv Mindenkinek, Téged is hazavárnak: a Mágus.

s10c0047.JPG

 "Szolgálunk és mérünk".

s10c0010_1.JPG

A Tátrai Tűzvadász.

img_1303.JPG

Ez a hely ránk várt.

s10c0029_1.JPG

Egyenfalu.

s10c0033.JPG

 

 

 

 

motorostúra motorozás traffipax CB 1000 R teszt Conti Roadattack 3 Tátralomnic. Easy Rider.

2017\06\29

Tesztmotorozás a Rhinoval

Június 23-25, Annaberg

Sziasztok!

Még tavasszal jelentkeztem a Rhino Tours egyik útjára, ahol a kiírás szerint a legújabb modelleket lehetett tesztelni Ausztriában, a Mariazell környéki utakon. Kawasaki, Suzuki, Yamaha és BMW modellekből tudtam szemezgetni. Ami igazán érdekelt, az a GSXS 750, az új MT 10 SP, valamint a Kawa új Z 900-as nakedje, csak hogy párat említsek.

A terv az volt, hogy autóval megyek, viszem az asszonyt is, sőt a kutyát is! A kutyus kivételével így is lett, őt végül itthon hagytuk, a lányom vigyázott rá. Péntek reggel nekivágtunk, az útvonal tervező szerint 367 km a célig, simán belefért az időbe egy bécsi Louis-os vásárlás, vettem egy utólag felköthető ülés zselé feltétet. Az utolsó darabot hoztam el 50 euroért, nagyon bízom benne hogy beválik a hosszú túrákon.

ules.JPG

Bécs után kb. két óra alatt Annabergben voltunk. Az időjárás a legszeszélyesebb arcát mutatta, esett, elállt, esett, elállt. Egyelőre csak a Kawák voltak ott, a többi motor még úton volt. Délután egy kis VIP motorozás volt betervezve Szilárddal és a Z 900-al, de ezt elmosta az eső, és a motort is eladták. Eladták az egyetlen példányt, és az idén talán nem is lesz már!!! Ez azért nagyon fájt, a képek alapján nagyon szuper motor lehet. Tehát választanom kellett egy másik típust. Viszonylag sok Kawával mentem már, de a retró eddig kimaradt.  Ezért egy rövid esőszünetben megjárattuk a W 800-ast, talán egy fél órás kis karika sikerült és nagyon jó képeket lőttünk. Igazi időutazás, valami hasonló lehetett az öreg Dezső bácsi Junakja '74-ben. Kényelmes, lassú és nagyon stílusos. Száguldásra nem csábít, inkább krúzolni kell vele, de azt inkább ezzel mint egy chopperrel. 3 milla alatt meg lehet venni egy darabka történelmet.

img_0689.PNG

img_0721.JPG

A "sötét ló".

Kisvártatva megérkezett a BMW és a Suzuki, esőszünetben segítettünk a kipakolásnál, a lenti parkolóból felvittük a vasakat a bejárat mellé. Itt már megvolt az első boxer élményem, a két Nine T-t én vittem fel.

img_0659.JPG

Asterix és Obelix hozta a motorokat, 4-4 vas fért be biztonságosan a furgonokba. Itt még üres a parkoló, de egy óra múlva már tele volt motorokkal, autókkal, öt óra körül érkezett a csapat nagy része, a Yamahákat is lábon hozták. Eláztak rendesen, de mire megérkeztek kisütött a nap, elvonult az eső. Mindenki becsekkolt, száraz ruhát húzott, és a finom vacsora után jött a péntek este fénypontja, Szimi és Szilárd patagóniai beszámolója sok képpel, videóval. Igazi túlélő túráról meséltek, de ezt majd a következő motoros könyvben olvashatjátok.

img_0678.JPG

A tesztflotta.

Reggelre kisütött a nap, tökéletes motoros időben kezdődött a teszt. Én a délelőtti csoportba regisztráltam magam, a GSXS 750-re, az MT 10 SP-re, a BMW R Nine T-re és a BMW S 1000 R-re. Egy kanyar 20 km volt oda és 20 km vissza. Kb. 40 perc alatt fordultunk meg, és már jött is a következő motor. Első körben a Suzukit vittem el, kíváncsi voltam mit hoztak ki a 750-es "kis" bringából. Nagyon kellemes, kezes jószág, egy igazán jó "szakmunkás", semmi rosszat nem tudok rá mondani, de a tesztek végére el is felejtettem mivel mentem először. Semmiben sem kiemelkedően rossz, és semmiben nem kiemelkedően jó. 2 690000 Ft-ért viszont jó választás lehet, ABS és fokozatjelző is belefér ebbe az árba. Kényelmes, jó az ülés-kormány-lábtartó háromszög az én 180 cm magasságomhoz. 

img_0696.JPG

A legjobb Suzuki szín.

Másodiknak a Yamaha MT 10 SP következett. MT 10-est már teszteltem tavaly, kapott hideget-meleget, nagyon kíváncsi voltam a gyári tuning verzióra. Az már elsőre látszott, hogy a Yamaha nem kispályázott mikor hozzányúlt az MT 10-hez. Full színes kijelző (ami napsütésben is látszik), elektromos Öhlins futómű, mélyebb kormány, csak hogy párat említsek. Igazi vadállat, a formája, a hangja, az egész megjelenése mellbevágó. Minden kézre állt, az üléspozíció tökéletes, az üzemmód kapcsolót "gyilkos" állásba tettem, legyen csak őszinte a bringa. Elinduláskor rögtön feltűnt, mennyire más a kuplung a tavalyi motorhoz képest, az nehezen adagolható volt, ez tökéletes. A váltó egy álom, a gyorsváltó precíz, mint egy mikrokapcsoló, a fékpedált nem kellett keresni, a karok és kapcsolók is ideális pozícióban voltak. És ahogy megy, ÚRISTEN!!!!! A kipörgésgátló lámpája villogott néha, pedig felvezető után mentünk, el-ké-pesz-tő ahogy tol, de nem éreztem majrét rajta. Az én motoros tudásom sehol sincs ahhoz amit a blokk tud, a védelmi elektronika nélkül biztos arcra estem volna. A futómű mindent megold, simán Rossinak éreztem magam a kanyarokban, minden fokozatban úgy gyorsul, mint egy versenymotor. Természetesen van tempomat, ki is próbáltam, egy ujjal kezelhető és bármelyik fék használatakor old. CSÚCSMOTOR, még soha nem ültem ennyire profi vason. Megkérik az árát, 5.5 milla, de ha van ennyid mindenképpen próbáld ki!!

img_0698.JPG

Nem találtam rajta fogást.

2017-06-26_7.png

 Tempomat teszt.

img_0682.JPG

Elektromos futómű állítás, kormánygátló, de bowdenes kuplung.

A következő bringa az R Nine T volt, boxert még nem vezettem soha, nagyon kíváncsi voltam rá. Kicsit féltem, hogy a hengerfejek útban lesznek a lábaimnak, de nem volt gond. Prüszkölve indul, gázadásra jobbra dől. Az ereje (főleg a Yamaha után) abszolút kezelhető, nem akart egykerékre állni nagy gázra sem. Mindössze egyszem ABS a védelem. Kanyar előtt, mikor visszalöktem egyet, simán keresztbe tette a seggét, azonnal blokkolt a hátsó kerék. Rezonált az egész, a kipufogónak szuper a hangja, remekül durrog motorfékre. De nem tudtam beleszeretni, a CB-t nehéz ám überelni. Viszonylag jól fordult, a fék is elment, de..... talán ha hipster lennék, jó lenne jazzolni a városba. Kövezzetek meg érte, nekem ennyi egy életre elég volt a boxer élményből. Az ár 4 millától indul....

img_0699.JPG

Stílus az van. 

img_0667.JPG

Ez profi munka.

2017-06-26_4.png

Egy osztrák kamikaze. Sacc/kb. 200-al hasít, ez egy igen nagyívű kanyar, mi kiló hússzal egyenesen megyünk, Ő meg rendesen ráborít! Mokány volt!!!!!

Következett az S 1000 R, amire duplán kíváncsi voltam az MT után. Ez már egy faragott bringa volt, Akra kipuval, spéci karokkal, és sajnos lábtartókkal. Valószínű, hogy aki felszerelte törpe volt, mert a kormány-ülés-lábtartó háromszög gyakorlatilag megfelelt egy kínzásnak, a térdem szinte a mellemet szúrta. Road módban volt minden, maradt is ott. A hangja brutál, ahogy megy brutál, a fék überbrutál! Annyira kényelmetlen volt, hogy az minden élményt megölt. Úgy gondolom ez ennek a motornak a hibája, egy originál biztos nagy zsuga lett volna. 

img_0669.JPG

Induló ár 4.3 millió.

img_0697.JPG

A lábtartók miatt kínpad.

Dél körül végeztem a négy motorral, meg is éheztem, piszok meleg volt, úgyhogy egy frissítő tus után elmentünk anyával Mariazellbe ebédelni. Azt meg kell jegyeznem, hogy mindenhol magyarok dolgoznak. A hotelban, az étteremben, a boltokban, ha megszólaltam azonnal kiszúrták, hogy nem vagyok született osztrák, rögtön magyarra váltottak, könnyebb volt a kommunikáció. Ez a középső rész nekem eddig kimaradt, viszonylag közel van, télen síparadicsom, nyáron motoros paradicsom, plusz Mariazell zarándokhely is, jól jön az ügyes magyar kéz. Ebéd után megnéztük a templomot, sétáltunk egy kicsit, vettünk igazi mézgyertyát, és visszamentünk a hotelba.

img_0648.JPG

Mariazell.

Délután gondoltam szundítok egy órát, na az olyan jól sikerült hogy vacsoráig tartott. Mondhatjuk, hogy arrafelé jó a levegő. Visszatért a délutáni csapat is, az egész nap elmúlt bármiféle baleset nélkül, mindenki vigyorgott. A vacsora megint finom volt (köszönet a magyar személyzetnek), rágurítottam egy korsó Gössert, és kiültem a teraszra dumálni az esti "meeting"-ig. Aki nem tesztelt és saját motorral jött, az egy kalandtúrán vehetett részt, ennek az értékelése volt az esti program. Mindenféle vicces feladatot kellett megoldani: két csapat volt, a képek és videók alapján mi döntöttük el ki legyen a győztes. Azt hiszem a két srác abszolút megérdemelten nyert!!

Levezetésként Szilárddal megittunk még egy sört, megdumáltuk  az eseményeket, úgy érzem egy nagyon klassz nap végére értünk. A mellettünk lévő asztaltársaság GS fanokból állt, egyszer egy öreg BMWs-től hallottam, és rájuk is igaz volt a mondás: "vannak a béemvések, meg a többi motoros". Én inkább maradok a többi között.

Reggel összepakoltunk, ettünk egy csodafinom reggelit, leadtuk a kulcsot és hazajöttünk. Jól éreztem magam, ez egy újszerű Rhino program, a szervezés most is profin megcsinálva, az egyetlen negatívum a Z 900 hiánya volt. Talán ha megjön a következő, megkaphatom Szilárdtól egy tesztre. A hétvége leg-leg-legjobb motorja a Yamaha MT 10 SP, 10-ből 10 pontot kap tőlem, a többi vas csak a felét, ekkora a különbség.     (a Honda azért nincs veszélyben)

Üdv Mindenkinek: a Mágus.

 img_0665.JPG

Egy igazi Cafe Racer.

 

 

 

motorozás Rhinotours Yamaha MT 10 teszt GSR 750 R Nine T W 800

2017\06\21

Északi túra. Szlovákia, Lengyelország, Csehország, Ausztria.

A szépség, a titkos ügynök és a baltás gyilkos kalandjai.

Sziasztok.

Még tavaly elhatároztuk Zolikával, hogy ebben az évben is gurulunk egyet, de most csatlakozott hozzánk Jani is. A dolog pikantériája, hogy vele is dolgoztam régen, tehát három volt kolléga motorozott együtt. Mindhárman olasz autókat javítunk, gondolhatjátok milyen "hazudóverseny" volt esténként. "amit mi nem láttunk az nincs is"

Próbáltam egy nem szokványos túraútvonalat tervezni, sok kanyarral, de azért legyen gyalogos néznivaló is. Zakopane, Olmutz, Kutna Hora, Prága, Cesky Krumlov, Hallstatt, Berchtesgaden, hétfőtől péntekig öt nap.

Az alcím szereplői a motorjaink új elnevezése úgymint: az XJR 1300 egy vonzó gyönyörű nő, akin van mit fogni, és nem is kicsi, tehát Ő lett Monica Belucci a Szépség.(Zolika ragaszkodott a női nemhez)  Az én Hondám Daniel Craig a Titkos ügynök, aki kisportolt, de elegáns, és nagyon kemény is tud lenni. És hát Jani Monstere a Baltás gyilkos, természetesen Danny Trejo, aki ijesztően néz ki, a hangja még a külsejénél is brutálisabb, de mégis inkább vonz mint taszít. Jani nem is mert átjönni Ausztriába a Ducatival, mert félt hogy lecsukják a hangok miatt. (kipufogó, kuplung) És akkor a rendszámról nem is szóltam, ami mondjuk ki: nehezen(NEM!) olvasható.

img_0628.PNG

img_0631.PNG

"A szépség."

img_0399.JPG

img_0630.PNG

"A titkosügynök."

img_0624.PNG

img_0629.PNG

"A baltás gyilkos."

1. nap)   Dunakeszi-Zakopane

 Az indulást június 12. hétfőre tettük, és nagyon bíztunk a jó időben. A túra az M2-n lévő Shell kútról indult 9 órakor. Zolikának meg akartam mutatni a kedvenc útvonalamat, tehát a délelőtti útvonalterv a következő volt: Salgótarján-Cered-Aggtelek, ebéd a giroszosnál. Délután Szlovákia következett: Dobsina-Szepesvára-Tátra Lomnic-Zakopane. Gyönyörű az a környék, príma útminőséggel, még eltévedni is élmény. Szepesvára nagyon nagy, jól megközelíthető, érdemes megnézni. A parkolótól csak gyalog lehet felmenni, ezt a nagy meleg miatt most kihagytuk, de ide egyszer még eljövök. Fotóztunk, és mentünk tovább.

img_0411.JPG

Szepesváralja. 

A Tátrán már nőnek az új fák, a pusztítás nyomai kezdenek eltűnni, a természet nem hagyja magát. Az első napi cél Zakopane már közel volt, és végre elkészült a teljes út a határtól. Évek óta járok ide, de ilyen gyorsan még nem sikerült elérni a várost a Szlovákiától. A T5-el szokásos Bellamonte Aparthotel-ben volt foglalva szoba, illetve egy komplett kégli, hiszen apartmanok vannak. Földszinti kecót kaptunk, közel a recepcióhoz, ez a reggelinél is jól jött,  gyakorlatilag a szomszéd helységben ettünk. Lepakoltunk, lezuhanyoztunk, és bementünk a "variba", vagyis a belvárosi sétálóutcába. Én voltam az vezető, mint "profi" Zakopane szakértő. (Az őszinteség kedvéért el kell mondanom, hogy a szállás és a kocsma közötti úton kívül nem ismerem ki magam) Egy általam ismert karczma-ba mentünk ahol grill ételeket csinálnak. Rendeltünk is egy 1.5 kilós vegyes tálat,  Tyskie csapolt sörrel. 

img_0417.JPG

Azérez odab@sz.....

Mikor kijöttünk kaja után, szakadt az eső. De amíg levezetésként elnyaltunk egy fagyit, csendesre váltott, és mire hazaértünk, el is állt. Jani él-hal a welnessért, így hát elkísértük a jakuzziba, tökéletes zárása volt az első napnak. A tervezett 395 km helyett 450 km lett, de minden plusz méter élmény volt.

2. nap) Zakopane-Olmutz.

Tökéletes reggeli után nekivágtunk a második napnak. Az útvonalterv Zywiec, Bielsko Biala, Cyszin, Frydek Mistek, Olmutz volt. Zakopane-ból még nem mentem erre, megmondom őszintén nem volt nagy élmény Zywiec-ig eljutni. Végig egysávos az út, amit szinte mindenhol építettek és annyira szűk, hogy motorral se lehet előzni. A 957-en viszont van egy vadi új kétsávos szakasz, tökéletes nagy sebességű kanyarokkal, az tuti volt nagyon. Erős teherfogalomban mentünk, de hétköznap ez természetes. Viszont Zywiec és Bielsko között nagyon klassz hegyi szerpentin van, ott lehetett döntögetni a vasakat.

img_0429.JPG

Zywieci pihenő.

Bielsko után egy rövid szakaszon autópályáztunk-azon mentünk át a határon is, de Frydek Mistek után igazi motoros paradicsomot találtunk Olmutz-ig. Hegyek, erdők, tavak, olyan mint a 69-es Ausztriában.

s10c0003_1_2.JPG

Esküszöm nem photoshop.

Olmutz nagyváros, navi nélkül nehezen találtuk volna meg a szállást. A Sygic rendszert használtuk, a házszámokkal bajban volt, de az utcákat mindig megtalálta. A hotel a város szélén egy tó mellet van, a reklámképekről könnyű volt beazonosítani. Tiszta kulturált hely, egymás melletti szobákat kaptunk. A menetrend a szokásos volt, vissza a motorokhoz, lepakolás, láncsprézés, fürdés, vacsi. Igazi nyári este volt, a hotel melletti étterem kertjében telepedtünk le, és megkóstoltuk a helyi specialitást, ami "vínersniccel" volt, egy számomra ismeretlen(de finom) Litovel csapolt sörrel.

img_0441.JPG

Park Hotel, Olmutz.

Vacsi közben megbeszéltük a másnapot, lecsúszott még egy kör Litovel, aztán mentünk szunyálni. A tervezett 290 km helyett 340 km lett, de jókat csavarogtunk. 

3. nap)  Olmutz-Kutna Hora-Prága.

Reggeli 7-től, első osztályú kajával. És lehetett kérni(plusz pénzért) igazi kávét. Derekasan belaktunk, felmálháztuk a motorokat, fizettünk és nekivágtunk a harmadik napnak. Hagy említsem meg, hogy a Kawás hátsó zsák mindent elnyel, remekül lehetett rögzíteni a saját hevederjeivel, és nincs para a sorok között, hogy esetleg beakad ha szűk a hely. A fel-le szállás macera egy kicsit, de nagyon bevált, csillagos 5-ös!!!

Olmutztól Kutna Horáig eseménytelenül gurultunk, ez a nap inkább nézelődős mint kanyargós volt. A csontkápolnát viszonylag könnyen megtaláltuk, a parkolással is szerencsénk volt. 90 koronáért bemehettünk a 40000 halott csontjával díszített kis templomba. Maga az épület elég rozoga, de éppen elkezdték a külső rész felújítását. Érdekes volt, de 20 perc alatt bejárható az egész, a kis kerti temetővel együtt. A souvenír boltokban koponyákat lehet venni minden létező anyagból, nekem a kristálykoponya tetszett a legjobban.

img_0475.JPG

Bizarr látvány.

Egy cigi-pisi-fagyi kombó után nekivágtunk Prágának. Egyenesen mentünk, egy darabon elkaptuk a régimódi "ta-dam-ta-dam" utat is, meg is fizettük az árát, szerelni kellett. A Szépségről lerázódott a kilométer spirál hollanere, a Baltás gyilkos pedig elveszített egy 6-os anyát az ülés alatti tárolóról. De három képzett szerelő pillanatok alatt elhárította a hibát! Ja jut eszembe, Zolika is vett egy Sena headset-et, végig tudtunk kommunikálni egész úton, újszerű élmény volt. Egyszer azért szólt, hogy ugyan nézzek már fel az égre, jót nevettem. A pilóták is bolondoznak??

s10c0037.JPG

Amőbáztak odafent?

A nagy forgalomban autópályán mentünk be Prágába. A hotel kétszeresen is jó helyen van, közel a körgyűrűhöz, és közel a belvároshoz is. Leparkoltuk a motorokat, bejelentkeztünk a recepción, szerencsére megint egymás melletti szobákat kaptunk. Levettük a cuccokat, megfújtuk a láncokat, és mentünk fürödni, várt ránk Prága. Én már voltam vagy ötször, a többiek még "prágaszüzek" voltak. Azért is választottam a Pyramida hotelt, mert tökéletes az elhelyezkedése. Viszonylag "könnyű" sétaút a váron, a Károly hídon keresztül az Orloj. Csak ajánlani tudom, 4 csillagos.

img_0487.JPG

A hotel ablakából látszik az út amin jöttünk. Az ablak jól szigetelt.

16 órakor tisztán, nyáriasan vágtunk neki Prágának, ismét én voltam az idegenvezető. Prágára nem térek ki bővebben, aki már volt tudja milyen, aki még nem annak látnia kell. Szerencsére viszonylag koncentrált minden látnivaló, gyalogszerrel egyszerűen bejárható a belváros. Hétköznap dacára tömve volt fényképező turistákkal, nagy számban koreaiakkal.

img_0497.JPG

A csajok Prágában is csak a telókat nézik.

Sörözőt találni nem nagy kihívás, rengeteg kiülős hely van, erős kánikula volt, fogyasztottuk a Gambrinust. Az árak az egekben, egy korsó csapolt sörért simán elkértek 95 koronát, ami kb 1200 forint, szóval igazán berúgni nem olcsó mulatság. Az új sláger a kűrtős kalácsba töltött fagyi volt, megfelel egy vacsorának a kis adag is, 125 koronáért!

img_0506.JPG

img_0491.JPG

 A várba visszafelé mentünk be, a kapunál géppityus katonák ellenőriztek mindenkit. Zsebeket kipakolni, majd átnéztek detektorral, tisztára mint egy reptéren. A várhoz már közel volt a hotel, visszasétáltunk és lepihentünk, szép menetet teljesítettünk. Ez volt az utolsó esténk Janival, Ő másnap hazafelé vette az irányt. 

img_0639.JPG

A napi táv 270 km volt, plusz a séta!!!

4. nap) Prága-Berchtesgaden-Hallstatt

A reggeli isteni finom volt, a kávé is elfogadható, csak be kellett csapni a gépet egy kicsit. (figyeld a kifolyót és amikor már csak víz folyik vedd ki a csészét, úgy erősebb) Bejelentkezéskor a recepciós azt mondta, 6,50 euró a parkolás a motorokra éjszakánként, a reggeli személyzet nem kért pénzt a parkolásért, szerettük érte. Felpakoltunk, jól hátba veregettük Janit, és elindultunk. A forgalom reggel se volt kicsi, autópályáznunk kellett, Ceske Budejovice-ig. Az alapterv Cesky Krumlov megnézése volt, de lecseréltük a Sasfészekre. Tavaly nekem kimaradt, Krumlovot már láttam, hajrá. Úgy terveztük, hogy a Hallstatt melletti szálláson Gosauban lepakolunk, onnan 60 km a Sasfészek, és utána megyünk be Hallstattba. Az utolsó busz 16 órakor indul, de jól álltunk idővel. Ceske Budejovice után nagyon kellemes szép utakon mentünk a sógorok felé, de az igazi motoros  paradicsom a Traunsee-nél kezdődött. 

img_0531.JPG

A szállásunkat fél 3-kor értük el, egy igazi alpesi fogadó volt, nagyon kedves fogadósnéval. Felcipeltük a holminkat, kaptam egy bögre kávét, és már indultunk is tovább. Az odaútra cseréltünk Zolikával, Ő vitte a Titkos ügynököt, én meg a Szépséget. Jó buli a nagyvas, váltogatni nem nagyon kell nyomatékból megold mindent, az ülése nagyon kényelmes, de a fék és a futómű egy másik világ a CB-hez viszonyítva. A súlya nem volt érezhető, de a kanyarodási képessége messze elmarad az enyémtől. Zolika végig kurjongatta az utat, imádta a Honda paramétereit.

s10c0002_2_1.JPG

 Szemben a célpont.

Éppen hogy, de időben értünk a buszállomás parkolójába. Megvettük a jegyet, a sisakokat betettük egy szekrénybe és felszálltunk a buszunkra, ami a 2-es számú volt. A sofőrfülkén egy kijelző mutatta, hogy 8 perc van az indulásig. Na, mondom, elmegyek egy pisire, elég régóta szorongattam már. Még egy cigi is belefér. Leszálltam, a kabátomat fent hagytam, és elsétáltam a klotyó felé, ami mondjuk 50 méterre volt a busztól. Nyüzsgött a tömeg, itt is sok koreai volt. Mázlim volt, nem kellett sorba állni a pisszuárnál. Na jó nem részletezem, mire kijöttem(legyen 2 perc), se busz, se ember, se nyitott pénztár, csak a souvenír bolt eladói voltak rajtam kívül!  ITTHAGYTAK!!! Csörög a telefon, Zolika az hogy hol a francban vagyok???? Na hol baszki, hát itt!!!! Életem legdrágább pisilése volt, pontosan 16,10 euróba került!!!!!img_0532.JPG

Pisi előtt egy percel. 

img_0537.JPG

Pisi után egy percel.

img_0582.JPG

Zolika ezt látta fentről.         (Adolfnak jó helyen volt a víkendháza)

Erről lemaradtam, de ez volt az út egyetlen bakija. Buszfordultával Zolika is visszatért, kínunkban röhögtünk egyet és elmentünk enni egy jó rántott húst. A parkolóban láttam egy spanyol motoros bandát, szép hosszú túrát csinálnak. Kaja után tankoltunk és elindultunk Hallstatt felé. Gyönyörű szép úton mentünk, este 7-re értünk oda. Egy hosszú sötét egysávos alagúton kell bemenni a városkába, és még motorral is nehéz volt parkolót találni.

s10c0011_1.JPG

Vagy egy kilométeres séta várt még ránk mire beértünk a "citybe". Elképesztő a hely, kár lett volna kihagyni. Mindig meglep, hogy emberek milyen "lehetetlen" helyeken tudnak élni. Azt már le se írom milyen ország polgáraiból állt a turisták zöme.

img_0551.JPG

img_0549.JPG

 Igazi képeslap hely.

Lőttünk pár képet, ettünk egy fagyit és visszasétáltunk a motorokhoz. A szálláshoz vezető út talán ha 6 kilométer, de egyenes nincs benne, a forgalom is kicsi volt, az esti fényekben még szebb volt. Beálltunk az eresz alá, és jól rápihentünk a napra, volt bennünk km rendesen, nem kellett ringatni az elalváshoz. 550 kilométert nyomtunk.

5.nap) Gosau-Dunakeszi

Reggel arra ébredtem, hogy nagyon közel megy a vonat. VONAT?? Itt nincs is vonat!! Kinyitottam a teraszajtót, és mit látok?? Zuhog az eső, nem is zuhog, ÖMLIK!!! Eddig végig megúsztuk az égi áldást, de most megkaptuk rendesen. A nagy zajra Zolika is felébredt, mikor meglátta amit én, kicsit cvíder lett. De nem volt választásunk, ma haza kell menni, ha esik,akkor esőben. Az út nagy részét autópályára terveztük, de a környéken még kanyarogtunk volna kicsit. Éhesen gondolkodni se lehet, hát lementünk reggelizni. Igazi alpesi egészséges reggelit kaptunk, és Gréti főzött nekünk jó erős kávét. Végül is a leggyorsabb, legrövidebb útvonalat választottuk, ami kb 530 km-et jelentett. Azt láttuk hogy Graz környékén már nem fog esni, addig csak kihúzzuk. Most legalább kiderül tényleg víz álló-e a Kawa zsák. Összecsomagoltunk, fizettünk, megköszöntük Grétinek a szíveslátást, felrángattuk az esőruhát, és nekivágtunk az utolsó szakasznak, a hazaútnak.

img_0604.JPG

Kívül-belül hidratálva. A ruha alatt izzadtam rendesen.

Hallstatt-on keresztül mentünk megint, esőben is megkapó városka. Persze a vizes úton másik mozi a motorozás, de így is gyönyörű környék ez.

s10c0002_3.JPG

 

Leoben felé fordultunk, majd rámentünk a S 6-os útra. Itt már csak az aszfalt volt vizes, az eső elállt. Megálltunk tankolni, és a kúton levettük az esőruhát. Bécsújhely volt a következő irány, navi nélkül jöttünk, sikerült is Sopronba jutni. Nem volt nagy gond, de Győrig lassan haladtunk. Ott rámentünk az M1-es-re, és innen már sima utunk volt hazáig. Én tekeregtem volna Tardos felé, de Zolikának még sok dolga volt aznap, tehát a gyors utat választottuk. Péntek délutáni csúcs volt, de motorral azért lehetett haladni. Pestet elkerülve a 0-on mentünk haza, 16 órakor csaptam ki a sztendert Dunakeszin. Zolika odaadta a a kamerák sd kártyáit(lesz videó is!), megöleltük egymást, és továbbment Újpestre, ahol a családja várta. (Ő másnap tolt egy 730 km-et hazáig, tehát neki a túrához hozzájött még 1460 km) nekem 534 km volt a napi penzum, a seggem odavolt nagyon! 

2140 kilométert motoroztam 5 nap alatt, meghibásodás zéro, fogyasztás 6 liter, imádom a motoromat!!! Gyönyörű helyeken jártam, egyedül is nagy élmény lett volna, de így barátokkal, sokkal jobb buli volt. A napi gurulások után jókat dumáltunk, jókat ettünk-ittunk, és rengeteget nevettünk!! Oltári jó volt, télen megszervezzük a jövő évi közös gurulást. Jani gondolkodik a Baltás gyilkos lecserélésén, de marad a márkánál, egy Multival kacérkodik.

2017-06-21.png

Ez volt az alap, de kicsit felturbóztuk.

Hosszú még a szezon, lesz gurulás bőven, de Mindenkinek ilyen túrákat kívánok, ilyen társakkal.

Sziasztok: a Mágus.

U.i. : remélem fotókat csak mi csináltunk.....

motorostúra motorozás motorosok Prága Hallstatt Zakopane CB 1000 R

2017\06\03

MEGYÜNK!!!!!!!!!

Naked túra lesz...

Sziasztok.

Csak összejön, megyünk Zolikával motozni. Kicsit átalakítva, de az alapok nem változnak,Dunakeszi-Zakopane-Olmutz-Prága-Hallsadt-Dunakeszi. Kb 2000 kilométert megyünk öt nap alatt. Az öreg Yamahával jön, nem volt szíve eladni. Harmadiknak beszállt Jani egy 1000-es Monsterrel, szóval csupa csupasz bringa lesz. Június 12-17-ig. KIRÁLY!!!!!

2017-03-18_1.png

Északi túra.

Nagyon rámegyünk a képrögzítésre, nálam is kettő, Zolikánál is kettő kamera lesz. Már próbálgattam az új gépet, egész jól dolgozik. Rengeteg kütyü van hozzá, bárhová fel lehet rögzíteni és a telefonról is kezelhető.

2017-05-06_3.png

2017-05-06_14.png

2017-05-07.png

Felkerültek az új Conti Roadattck 3 gumik is, eldobom az agyam olyan jó!!!!!! Gyakorlatilag nincs majrécsík a hátsó gumin, ez a negyedik szett Conti gumi, de ez eddig a legjobb.

img_0267.JPG

Az első nap után.

A naked túra után jön egy Rhinos teszthétvége, aztán júliusban Szlovénia a Tökös Ötössel!!!!!!!!!! Laci itthon lesz, hát csak összehozunk egy jó kis szlovén kanyargást. A bázis szokás szerint Muta, Izidornál. JUHHÉJ!!!!

 

Jó motorozást mindenkinek, sziasztok: a Mágus.

ui. Janinál van még egy szabad hely.......

2017-05-06_9.png

 

 

 

motorostúra motorozás Zakopane Conti Roadattack 3

2017\05\04

Fast Ride Hollandia.

Mónika "mentőakció"!

A hétvégén egy gyors menet volt, Dunakeszi-Hollandia oda-vissza. Kicsi lányomat Mónikát költöztettem haza. Tudtam hogy nem lesz sétagalopp, de az odaút nagyon döcögős volt.

Pénteken meló után indultam Dunakesziről. Rögtön hendikeppel vágtam neki az útnak, a péntek délutáni csúcs, és A Nagy Futam miatti lezárásokat kikerülve a M0-on mentem az M1 felé, ahol Bicskétől Győrig szakadt az eső. De nagyon. Első nap az osztrák Sankt Valentin volt a cél, ez 470 km autópályát jelentett. Egy Sygic nevű navigációs programot teszteltem, jól működött, főleg a sógorok kamera mániája miatt is. A célig legalább 100 sebességmérőt jelzett. (vajon mibe kerülne nyélgázon menni, és 100 fotót begyűjteni???) Amstetten környékén felhívott Tibike, hogy merre járok. Bemondtuk egymásnak a látott paramétereket, hát kiderült hogy pár száz méterrel mögötte vagyok, utol is értem néhány pillanat múlva. Azt mondják az okosok, hogy nincsenek véletlenek. A következő parkolóba kiálltunk, jól hátba veregettük egymást, volt nagy öröm. Ő még vitte a nagy kocsit tovább(kamionos), úgy saccolta fél 10-re ér a célhoz, aztán beül az autójába és jön haza a hétvégére a családhoz. (fél 2-re ért haza) Én is nemsokára megérkeztem a célomhoz, a navi gyakorlatilag méterre pontosan vitt a címre. Egy aranyos kis panzió volt, miután becsekkoltam lementem egy sörre a bárba. Hihetetlen, hogy a sógoroknál lehet dohányozni a kocsmákban. 10 körül eltettem magam másnapra, hosszú út várt még.

img_0209.JPG

A monachia olaszai.

A reggelit 7-től adták, és szerettem volna gyorsan túl lenni rajta. De nehezen indult, ez meg is pecsételte az egész napot. 7-kor a kutya sem volt még ott. Elkezdtem hallózni, erre előkerült egy migráns kinézésű muci, aki semmilyen nyelven nem beszélt, de a kaffe szót megértette. Főzött nekem egy egész iható kávét, aztán elment porszívózni. Kaja sehol. 15 perc után elkaptam megint, és kézzel lábbal meg az általam ismert összes nyelven elmondtam-mutogattam, hogy enni akarok. Oké mondta, és pár perc múlva tényleg hozott egy kontinentális reggelt. A jótól messze volt, de legalább volt. Megettem, majd megint kikapcsoltam a porszívót és elmutogattam hogy fizetnék. Muci megint eltűnt, de pár perc múlva jött frau Főnök, és megkaptam a számlát.

Hideg volt, de az eső nem esett. Láttam egy kutat idefelé, ott megtankoltam az egész út legolcsóbb benzinjét, 1.164 euroért., ittam egy starke espressot és felcsavartam az autóbánra. 900 kilométer volt előttem a célig, majd 300 vissza a német szállásig, vagyis 1200. Nagyon vártam hogy végre átérjek a németekhez és nyomhassam rendesen. Átértem, de egyre lassabban kellett menni, 100, 80, 60, 40, 30, 10!!! Határellenőrző pont volt a határ után jóval, simán átintettek. Pár száz méter után a navi képernyőjéről eltűnt a sebességhatárt jelző ikon, láttam a feloldó táblát is, elöntött az öröm, most végre nyomhatom mint az állat!! Padlógáz, felgyorsultam egészen 150-ig, de máris fékezni kellet, mert vészvillógóval megállt az egész autópálya. Szépen mindenki félrehúzódott, a kicsik belülre, a nagyok kívülre, és vártunk. Vártunk, vártunk, és vártunk!!! Egészen másfél órát vártunk. Az éreztem hogy nehéz napom lesz, ezt a késést nehéz lesz behozni.

img_0214_1.JPG

 Egy kamion borult az árokba, a rendőrök németes precízséggel végezték a dolgukat, nem volt kapkodás. Nagyon pipa voltam, ha nem kell baszakodni a reggelivel, talán simán túljutottam volna a lezárás előtt. De utólag könnyű okosnak lenni.

Arra gondoltam hogy megpróbálok 200-as tempóval menni ahol lehet és lefaraghatom a hátrányomat. Hát ez nem így működik. Orrba-szájba építik az utat (összességében csak itthon és a hollandoknál nem volt útépítés), jó esetben 120, de általában 80 a max. A külső sávot szinte végig a kamionok foglalták el, kamerát a németek is bevetnek, és az útminőség se volt nagy szám. Ha néha lehet nyomni, akkor őrült verseny kezdődik, és az el kell mondanom hogy volt néhány gyorsabb autó is mint az enyém. Ott is az a helyzet mint itt, Q7-es, X5-ös, ML, és persze a manager Skoda Superb a belső sáv királya. Ferrarit kettőt, Posche-t meg hármat láttam egész úton. Ja és a Transporterek. Azok állat módra nyomják. Motoros kevés a pályán, de ha van az GS. A benzin horror drága a pályán, az Aral volt a csúcs 1,579-el, a Shell 1.549, az Esso Autohof a pálya mellett 1,339-el a legkedvezőbb.

3-as.jpg

Elhaladtam Nürnberg, Frankfurt, Köln mellet, ha lassan is de közeledett Hollandia. Köln után megváltozott a pálya, szinte már csak hollandok voltak az úton, építés se volt, végre lehetett nyomni. Egy német mucival "versenyeztünk", Ő egy A1-es Audit hajtott. 160-180 körül mentünk, sajnos az aszfalt elég szar volt, nagyobb tempót nem lehetett. Elérkezett a határ, amit csak tábla jelzett, se bódé, se régi épületek nem voltak. Ja igen, a sebesség korlátozó táblák. Szóval visszavettem a tempóból, a navi is mindig szólt ha fix sebességkorlátozó táblák voltak. Az ideiglenest persze nem tudja. Hollandia szép, Hollandia lapos, Hollandia tiszta. Még a németekhez képest is. A városka közel volt a határhoz, sokat már nem kellett menni a célig. A navi itt összezavarodott, nem találta a címet, bevitt volna egy sétáló utcába. De közel voltam, felhívtam Mónikát, hogy hol állok és odaszaladt értem.

doetinchem_sint_catharinakerk_rm13084_in_straatzicht_foto7_2012-07-22_14_54.jpg

Jajj kicsi lányom, ölelgettük puszilgattuk egymást egy darabig, aztán elmentünk a házhoz. Totál gyalogos övezetben lakott, de én beálltam a kapu elé, mégiscsak költözés volt!!! Lecipeltük a másodikról a cuccokat, necces volt hogy selejtezni kell, de végül sikerült mindent bepakolni, és még a kutyusnak is jutott hely.

lulu.jpg

7 órakor hagytuk el a várost, még 300 volt a német szállásig, amit már le is vontak a számlámról. Baleset most is volt, három autó akadt össze, de annyira friss lehetett, hogy a zsaruk még nem értek oda. Vakargatták a fejüket, de csak a kocsik törtek, személyi sérülés nem volt. Fél 10-re értünk Niedernhausen-be, a szálloda szerencsére közel volt az autobahnhoz. Csak a kötelezőt vittük be, valahogy nem féltem a megpakolt kocsit otthagyni. (nem is volt semmi baj) Becsekkoltunk, felmentünk, nagyon fain szobát kaptunk, még az autóra is ráláttam, ez egy Alfásnak fontos. A kötelező telefonok után eltettük magunkat másnapra.

 Reggelizni menet kiderült, hogy a szolgálatos recepciós egy magyar muci, megmutatta merre van a kajálda. Óóó kérem, igazi kánaán volt ez egy éhes vándornak. Először is a kávé. Minden variáció játszott a rövid espressotól a hosszú lattéig. Igazi csúcsgép volt. Kajából pedig rántotta, sült szalonna, sült kolbász, sült krumpli, húsgolyó, hogy csak a legfontosabbakat említsem. Szalámik, sajtok, lekvárok, sokféle pékárú, igazi terülj-terülj asztal! A reggeli a legfontosabb étkezés, meghatározza az egész napot. Éreztem hogy jó napunk lesz. Készítettünk útravalót is, nagyon klassz két szendvics kerekedett.

h.jpg

Ezt jó szívvel ajánlom. 82 euro+15 a kutyus. Nem diszkont ár, de szinte luxus színvonal. És a reggeli...

Gyönyörű napsütéses idő volt, megsétáltattuk Lulut, aztán nekivágtunk a hazaútnak. 1009 kilométert mutatott a navi hazáig. A finom reggeli után éreztem hogy jó napunk lesz, és tényleg jó nap volt. Először is vasárnap lévén a kamionosok nem mentek. A visszaúton sokkal kevesebb volt a felbontás, ergó sokkal gyorsabban haladtunk. Mivel fullra volt pakolva a verda belőttem 150-re az utazósebességet, ez működött is. Frankfurtnál rengeteg a repülő, úgy tudom Európa egyik legnagyobb reptere. Percen belül jöttek-mentek a gépek az út felett.

frankfurt.jpg

 

3-as_3.jpg

A reptéri Hilton az autobahn mellett.

Gyorsan haladtunk, a következő megálló az autohof Hengersberg volt, tankoltam, megettük a reggeli szendvicseket, kávé, pisi, kutyasétáltatás. Lepukkant, de amúgy fullos hely volt, még Tesla töltő is van!

img_0256.JPG

Hollandiából villanyautóval!!!!! 30 perc a töltés, és cigizhetsz is tankolás közben.

Mivel hazafelé minden jól működött, már nem prüszköltem annyira a svábokra. Nemsokára átértünk a sógorokhoz, náluk persze visszavettem a tempóból. Amstettennél volt pisiszünet, itt jól elnyelt 1.50 eurót az italautomata, ütöttem, vágtam, de nem adta ki a piát. Ez volt az egyetlen rossz élmény a visszaúton. 

Bécs körül megint a kamera őrület, 500 méterenként jelzett a gép. Ez fog az agyukra menni, de dohányozni lehet a kocsmában, "érdekes" népség ez. Pandorfnál van egy meki az út mellett, megálltunk egy hamburgerre. Ha Mónika nincs velem, éhen maradok, ez már ilyen online meki volt. A terminálon kiválasztod a kaját, bedugod a kártyát, leveszi az árát, megkapod a sorszámot és várod hogy megjelenjen a kijelzőn. Kicsit cyber, de végül is működik, mondjuk ha nincs kártyád, nem eszel. De valahol biztos van egy ember is. Új élmény volt nekem.

mcdonalds-nederweert-opening-1.jpg

2 Deluxe, 2 üdítő 10 euro.

Parndorf után mindjárt jött a határ. Egy csomó kék villogós autó állt bent, közelebb érve láttam hogy egy autót néznek ami a bal oldalára borulva "feküdt" egy beton terelő mellett. Érdekes látvány volt, nem is értettük ezt hogy lehetett összehozni?? Ennyi izgalom után sima utunk volt hazáig, az M1 után megint a 0-t választottam, hosszabb de haladósabb. 19 órakor álltam be a kapun, a "mentőakció" sikeresen elvégeztetett, Mónika itthon van!

Az Alfa nagyon jól teljesített, 7,8 liter jött ki a teljes távra, ami 2752 kilométer, 103 km-es átlagsebességgel, 170 lóerős benzines létére szerintem nagyon pazar. Ilyen rövid idő alatt még soha nem mentem ennyit, de én is meg kocsi is jól bírtuk.

Ennek az írásnak ugyan semmi köze a motorozáshoz, de ha valakinek jól jönnek a friss infók, már megérte leírni.

Sziasztok: a Mágus.

 

 

 

 

 

Hollandia autobahn 3 Alfa Giulietta

2017\04\05

MV Agusta Brutale 800 Dragster teszt.

Már tudom miért nincs pocakos Agustás......

"eszem faszom megáll", Brutale-t teszteltem!!!!!!! Régóta álmodoztam egy MV Agusta tesztről és ez az álom most teljesült. Köszönet érte az mv-agusta.hu-nak, akitől a tesztmotort kaptam.

Talán azzal kezdeném, hogy pár sarok után vissza akartam vinni, hogy ez egy hibás motor, nem fordul. De csak elmentem vele az első kútig, hogy ellenőrizzem a guminyomást. Úgy tippeltem, kb 1.5 bar-ra van fújva, de nem, minden rendben volt. Ez akkor ilyen??? Igen ez ilyen, szétrázza a vesédet, kiba mód megdolgoztat minden méterért! A digó utakon azért más lehet a helyzet, de itt minálunk a jó út ritka kincs, ugye. Szóval gumi rendben, tank teli, kezdjük a nyuggereknek való Rain mappingal az ismerkedést. Ez ugye a leg-leg-leg fojtottabb beállítás, csúszós útra.

img_0125.JPG

Lehetne Pusztító is a neve.

Az idő csodás volt, T5 nap is volt, szóval a Mekitől indultunk Tardosra, egy rövidebb kanyart terveztem, Aggtelek majd a következő körben lesz. Mire odaértem, azzal már tisztában voltam, hogy ez a bringa nem puhapöcsűeknek való!!! Na ezért nincs pocakjuk az MV-seknek, mert ezen tényleg folyamatosan melózni kell. A Rain mód annyira volt barátságos, mint egy fúrógépbe fogott drótkefe. Viszont volt gyorsváltó amit imádtam, de a váltókart meg utáltam, mert nem a nagylábujj felső percéhez eset, hanem pont a bütyök részhez, minden váltás fájt kicsit. Fordulni nem szeret(hogy is szeretne 200-as hátsó gumival), rendesen bele kell nyomni a kanyarba, de aztán ráéreztem az ízére és nem sok majrécsík maradt a nap végére.

img_0079.JPG

Before...

img_0097.JPG

After...

img_0077.JPG

A méretbeli különbségek. Akkora mint egy 250-es, és mekkora meglepetést okoz...

A Szentendrei út megint állt, a keskenysége miatt remekül elfért a sorok között. Pomáz és Dobogókő között jó az útminőség, na itt kiba jókat karcoltam vele. Aztán Esztergom felé már botrányos az út, Feri a Ktm-el meg Oli a Bömössel elhúzott a francba. Na ja, a piac két leg "szarúttűrö" motorjain ültek. Esztergomnál váltottam Sport módra, de ezt én inkább Drift módnak hívnám, folyamatosan riszálta a seggét. Visszaváltásnál is!! A gyorsulás elképesztő!!!! 170 kiló, 125 paci, de a fordulatszámmérő 17000-ig van skálázva, olyan hangokat ad ki magából, hogy ezt én árusítanám külön is!!! Egyébként a blokknak olyan a hangja alapjáraton mint a szárazkupplungos Ducatinak, pár csavar tutira bele van esve. De elforgatva olyan szörcsögős mechanikus hangja van, mint egy versenymotornak. Na igen, a vér nem válik vízzé, erre még Ago is csettintene a nyelvével.

Szerettem volna túlélni a napot, átkapcsoltam Normál módba. Na ne higgyétek, hogy most "hátradőlhettem", alig érezhető változás a két üzemmód között. A Tát-Tardos út már megy séróból a Hondával. Hát most újra tanultam az egészet, totál másképpen kellett menni a Dragsterrel, mint eddig bármivel. Az MT 10 is megjárta ezt az utat, de most minden más volt. Nem fekszik rá az ívre magától, kajakra bele kel nyomni a kormányba a tiszta fordulásért. De ha elkapta, akkor már szépen, tisztán lehet karcolni. Egyébként most mentem először Pirellivel szerelt motorral, hát nem ájultam el tőle. Az első már elég kopott volt, a hátsó újszerű. Nagyobb tempónál hintázott is, meg pattogott is a vas, tehát puha és kemény volt egyszerre, lehet hogy a futóműre ráfér egy nagyszervíz.

img_0089.JPG

El-ké-pesz-tő a hang ami kijön a 3 csőből. Is...

Visszafelé megálltunk Szentendrén fagyizni, na ez az igazi vadászterülete, mindenki megbámulta, mintha UFO-t látnának. Volt aki csak félve sandított rá, volt aki tátott szájjal nézte, ilyenkor nő a melle az embernek!

img_0096.JPG

Nekem hiányzik a feneke. Elrontották az esztétikát az igazi Brutale-hoz képest.

A nap végén fáradtan, de rengeteg új élménnyel gazdagabban tértem haza. Elkezdtem keresni az apró finomságokat, a márka arról híres hogy tele van ilyesmivel minden motorjuk. Találtam is bőven, például a guminyomás értékeket a japók a hátsó kerék környékén jelzik, az MV az első teló jobb szárára írja. Vagy az ülészár például a váltókar előtt van a vázba rejtve. Minden apró helyre tettek valamijen márkajelzést, vagy tipus megnevezést. A kormánnyak, a sztender, de még a felnicsík is emblémázott!

img_0088.JPG

Olasz zászlóban a Dragster felirat.

img_0121.JPG

A guminyomást elől keresd.

img_0118.JPG

A bukógomba és a sztender is kapott márkajelzést.

img_0120.JPG

Hogy a gumis is tudja mit szerel.

Vasárnap reggel elmentem fotózni, szerencsémre találtam eg hosszú egyenest(forgalom elől elzárva), ahol gyorsulási tesztet lehetett csinálni. Na ez az igazi vadászterülete, piszok jól gyorsul, 221 kmh-ig bírtam a szélnyomást, akkor tettem 6.-ba! 3.-ban még simán emelte az elejét, pedig teljesen ráfeküdtem a tankra! A gyorsváltónak itt volt igazi létjogosultsága, villámgyorsan lehet felfelé pakolni a sebességeket. NAGGYON KIRÁLY MÓKA VOLT!!!! 

2017-04-02_1.png

A benzint azt nagyon szereti, nem tudom mennyit eszik, de az biztos hogy sokat! Benzin műszer nincs, én háromszor tankoltam a kb. 300 kilométer alatt. Najó, nem üres tankal adtam vissza vasárnap délután... Egyébként a műszerfal informatív, sokat tud, csak nem igazán lehet napsütésben leolvasni. Fokozatjelző is van, köridőmérő, hőmérsékletjelző, de a benzinszint jelző kimaradt. Tankolj minden kúton, legalább pihensz kicsit.

img_0107.JPG

A legjobban a C (custom) beállítás tetszett.

img_0104.JPG

img_0093.JPG

Én nem vagyok nagydarab, de leginkább a Feri mérete illik rá.

img_0099.JPG

Tomit felpajszeroltuk hátra a móka kedvéért. Hát ez így tényleg röhejes!

img_0124.JPG

Jó ötletnek tűnt bemenni fotózni egy paintball pályára, de nem jártunk sikerrel. Talán megijedtek a hangjától.

Vasárnap délután visszavittem Agustát. Másfél napnyi motorozás után le kell vonnom a tanulságokat. Az élmény maradandó, az tuti. Csak és kizárólag kemény tökű legénynek való egy ilyen vas! Mint mondjuk Crocodile Dundee. Szikár de izmos, szimpatikus, de egy krokodilt puszta kézzel elintéz, ilyen lehet egy Agustás. A hangja, a gyorsulása, a látványa hanyatt lök, de iszonyú sokat kell melózni vele. Ráadásul a Dragster formavilága nagyon nem jön át nekem, egy "sima" Brutale sokkal szebb, nekem még mindig az a formai etalon. Ennek egyszerűen hiányzik a segge, pedig minden motoromnál az az első dolgom, hogy lecserélem a rendszám tartót egy rövidre. De ez olyan csonka így, Jennifer Lopez is csak eredetiben az igazi, ha leműtenék a fenekét nem kéne. Persze ez az én véleményem, lehet hogy sokaknak így tetszik, hiszen csak a Dragsterből van vagy négy variáció, ha a kutyának se kéne nem gyártanák. De én az eredeti formára szavazok. 

img_0112.JPG

Az eleje bitang jó sűrű...   (ja és a fék. Na az odabasz rendesen)

img_0111.JPG

...a hátúlja csonka.

Részleteiben szépen kidolgozott, nagyon ütős blokkal és fékkel, furcsán viselkedő futóművel, brutál jó hangal, kényelmes(meglepően) vezetőüléssel, egészében nagyon egyedi vassal volt dolgom. De az egyediséggel nagyon sok kényelmetlenség jár, igazi márka megszállottnak kell leni, hogy szeretni lehessen. De nagyon kipróbálnék egy Brutale 1090-t is, négy hengerrel, azért csak az az igazi BRUTALE!!!!!!!

1090rr.jpg

Van kérdés?? Én kérek elnézést...

Vigyázzatok, a hétvégén csak a Brembok tudtak megmenteni egy Kalos támadásától, kiszabadultak a tél után a mazsolák az útakra, velünk együtt! Nem jó párosítás....

Sziasztok: a Mágus.

 

 http://mv-agusta.hu/

 

MV AGUSTA Brutale 800 Dragster Teszt

2017\03\22

Itt a Tavasz!!!!

Sziasztok.

Nagyon vártam, de csak megérkezett a TAVASZ. Megvolt az első napsütés, megvolt a motorkiállítás, megvolt az első gurulás. Hosszú, hideg tél van mögöttünk, de akkor is: itt a TAVASZ!!!!

A hideg napokban is próbáltam "motorozni", megrendeltem a Conti legújabb gumiját, a Roadattack 3-at, ha fekerül majd megírom a tapasztalatomat. A Bestiáról maradt egy gyári kipufogó, házaltam vele több kipufogós műhelyben, de elhajtottak a francba. Na, kézbe vettem a flexet és szétvágtam én magam. Kicsit lerövidítettem a belső csövet, nemsokára felteszem és akkor kiderül mit alkottam. Kívülről nem látszik semmi, csak remélhetőleg a hangja lesz mokányabb. Rendeltem egy Puig plexit B2-re, jövő héten az is megjön.

2017-03-10_5.png

Beüzemeltem az új kamerát is, a hátsó lábtartóról remek képeket csinált.

2017-03-10_6.png

És a legfrissebb hír: Zolika mégis jön, megcsináljuk együtt a tervezett túrát!!! Szállások lefoglalva, időpont kitűzve, megyünk!!!  Annyit variáltam rajta, hogy az utolsó nap Hallstadtban lesz, régóta szeretném megnézni. Cesky Krumlovtól már csak egy "kőhajításnyira" van, nekem kicsit hosszabb lesz a hazaút, Zolikának meg rövidebb. JUHHÉJ!!!!!

2017-03-18.png

A végleges karika.

És még egy friss hír: ha minden jól megy április elején tesztmotort kapok. Régi vágy-álom, de nem lövöm le a poént.

Áprilisban találkozunk, jó gurulást addig is.

Sziasztok: a Mágus.

img_4158.JPG

Legenda I.

img_4185.JPG

Legenda II. 

 

 

 

 

2017\02\19

Nyári túraterv. Szlovákia, Lengyelország, Csehország, Ausztria.

Társkeresés.

Sziasztok. 

Na ezt is meg kell élnem, társat(társakat) keresek a blogon egy túrához. Ezt a gurulást Zolikával terveztem, de az élet közbeszólt. Nem tud jönni, sőt valószínűleg még a motorját is el kell adni. Brutális!!!!!!                       

Megpendítettem a T 5-nek is, de senki nem tud ennyi napra megszabadulni. Talán egy három napos Szlovéniát tudunk nyomni, de még ez se biztos. Nehéz idők jönnek....

Szóval ez egy ötnapos gurulás, ahol azért fontos szerepe van a kulináris élvezeteknek is. Nem tervezek hosszú lehetetlen napokat, és nem tervezek street illegál tempót sem. Tavaly nagyon tetszett az a tempó amit Zolika diktált. Reggeli-ebéd-vacsora, két óránként pisiszünet. A két szállás ahol már jártam, árban és színvonalban is tökéletes, a többi helyen még nézelődöm, biztos lesz megfelelő. A költségekről: itt nincs túravezetői díj, mindenki fizeti a maga részét, szállás, kaja, pia, benzin, stb. Időpont: június második fele-vége, öt nap. Ez a legvalószínűbb eső mentes időszak arrafelé.

1. nap

Találkozás a Dunakeszi Meki parkolójában 8-kor, indulás fél 9-kor. Parassapuszta, Selmecbánya, Beszterce, Zakopane.

2017-02-05.png
Ebédelni Beszterce felett fogunk egy bejáratott "T5 Motorest"-ben!​ Este séta a Zakopanei főutcán, lehet venni füstölt sajtot. (nem nagy szám) Vacsora valamelyik karcma-ban. A reggeli a Bellamontéban viszont csillagos 5-ös, mínusz a kávé.
2. nap
Elgurulunk Bielsko Biala-ba. Ott a Fiat gyár. Aztán Olmutz-ig hasítunk, nem jártam még ott, de a feleségem igen. Azt mondja szép. Na ott kell még valami jó szállást keresni, és este felderíteni a várost. Vacsora valahol.
2017-02-05_1.png

3. nap.
Prága. Hamar ott leszünk, de nem baj, lesz mit megnézni. Imádom Prágát! Itt nem lesz gond a kajával, rengeteg lehetőség van. Ja, Prágában kötelező sört inni, és kár is lenne kihagyni a csapolt Gambrinust!!!
A reggeli a Piramid-ban szintén szuper. A kávé is!!!!!
2017-02-05_2.png
4. nap.
Legurulunk Cesky Krumlov-ba, egyszer látni kell, másodikra lehet unalmas lesz. Majd meglátom. Aztán tovább a sógorokhoz, szállás Donau-izében. Ez a nap még azért erősen tervezés alatt van, az útvonal is és a végcél is változhat. A sógoroknál nincs tapasztalatom, szállás ügyben még nyomozok. De a napi táv kb ennyi lesz.
2017-02-05_3.png
5. nap.
Ez a legképlékenyebb nap. Ebéd talán Bozsokon a Határmenti Fogadóban. Tesztelve, "baró" minősítést kapott. De Ausztriából akár Szlovákián keresztül is hazajöhetünk, ez a nap még tervezés alatt van.
2017-02-05_5.png
Kanyarokban és látnivalókban nem lesz hiány. A kaja és a pia szintén nem fog gondot okozni. Saját magamat elviselhető palinak tartom. A maximális létszám 4-6 motor, ez még kezelhető számomra. A "nagyok" úgy csinálják, hogy vagy egyágyas szoba drágábban, vagy kétágyasban egy idegennel. Én a Rhinóval mindig a kétágyast választottam, és csak jó tapasztalatom volt, minden szobatársam jó fej volt.
Egyelőre ennyi, ha valakit érdekel a túra vagy írjon kommentet, vagy mailt.  ekenzo03@gmail.com
Üdv Mindenkinek: a Mágus.

motoros motorostúra motorozás motorosok

2017\02\05

50 éve két keréken.

Sziasztok.

Nem tudom Ti hogy vagytok vele, de nekem a tököm is lefagy ebben a farkasordító hidegben. Ez a tartós fagy csak arra jó, hogy (talán) kipusztulnak a meztelen csigák. B 2 a garázsban várja a tavaszt, a hétvégén legalább beindítottam és teljesen bemelegítettem. Nem sok, de több a semminél, valamilyen szinten ez is motorozás volt. Hozzájutottam a 2017-es Louis katalógushoz, már legalább négyszer "kiolvastam". De még mindig találok benne nélkülözhetetlen dolgokat! Ki kéne menni....

 Addig is, hogy valami motorozáshoz köthetőt csináljak, előástam pár régi képet. Az első még nem motorizált, de azért kétkerekű!

1964. Igazi letisztult vas, még fék sincs rajta.

img_0004.jpg

1973. Ami nem nélkülözhetetlen az ment a levesbe.

riga.jpg

 1977. Ez már rendesen meg van pimpelve. A cuccot a Különben Dühbe Jövünk inspirálta.

img_0028.jpg

1987. Ez itt a Mike motorja, nekem éppen nem volt. 

jimy-misi.jpg

1997. Ez is több mint a semmi, de nem sokkal. Kicsi lányom ezen tanult meg motorozni.

img_0041.jpg

2007. Az első Honda. Indulás a Citadelláról.

citadella_020.jpg

 2017???

img_3944.JPG

 

De mindjárt kezdődik a SZEZON tele meglepetésekkel. Üdv Mindenkinek, sziasztok: a Mágus.

 

És itt van egy két jópofaság a netről, amíg ki nem süt a nap:

Thai csajok lazába nyomják...

thai.jpg

 Egy ütős CB 1000 R Scrambler építés!!!

cb_scambler.jpg

Bruce így motorozik.bruce_willis_2357425.jpg

Helló, Kitty!!!

cb_1000_japan.jpg

Cafe Racer Best!

chappell-customs.jpg

Patkány Gold Wing.

goldwing_rat.jpg

Marco emlékére.

honda-cb1100tr-concept-marco-simoncelli-tribute.jpg

Monica Belucci.  Óóó baszki.... Mi lehet alatta???

monica.jpg

Rambo télen is pólóban motorozik.

motom-rambo-8.jpg

És a LEGNAGYOBB KIRÁLY!!!!!!

ms_14_neu_gross.jpg

JOBBULÁST SCHUMI!!!!!!!

motoros honda motorozás

2016\12\27

2016 nem volt unalmas.

Sziasztok.

Ez az év tényleg nem az unalomról szólt, volt esemény vastagon. Az év eleje az 58-as túra előkészületeivel telt, ennyire precízen még soha nem terveztem túrát. Igyekeztem mindenre odafigyelni, rengeteg jegyzetet készítettem, nehogy kimaradjon valami. Kicsi lányom rengeteget segített, gyakorlatilag a teljes szponzor témát Ő csinálta. Megpróbálom sorba szedni az évet, de biztos sok minden kimarad majd.

Január elején volt egy igazi Öregfiúk találkozó a Csülökben, szinte mindenki ott volt az AKMK-ból. Ment a sztorizás, de nevezhetjük "hazudóverseny"-nek is, hiszen 40 év alatt színesedtek a történetek. Jó buli volt, 2008-ban találkoztunk utoljára, minden évben kellene egy ilyen.

img_1774.JPG

Bármilyen hihetetlen, ezek a nagyfaterok mind kemény motorosok voltak. És van aki most is az.

Január közepén egynapos sebészeten megoperáltattam a köldök sérvemet. 2003 óta húztam az időt, de most az 58-as miatt rászántam magam. Minden patent volt, percre pontosan kezdték a műtétet, a kórház patika tiszta, a doki igazi hozzáértő hassebész, az aneszteziológus nagyon jó "cuccot" kevert, a személyzet kedves, szal minden korrekt volt. Ja és ingyenes!!! Utána 6 hét rehab, semmi emelés, és naponta hasba kellett szúrnom magam, de megérte.

img_1790.JPG

Olyan mint egy benzincsap. Meg is tartottam, még jól jöhet.

Februárban Oli BMW-s lett, Feri meg KTM-es. Én fejlesztgettem a Kawát, és terveztem az útvonalakat. Csináltam egy konzolt amibe a telót betettem, jól sikerült. Próbáltam a napi adagokat levinni 500 km alá, de nem mindig sikerült. (Így utólag már tudom, hogy a napi 500 kilométer csak országúton, lehetetlen lett volna. A 300/nap a reális megtehető távolság) A hónap végén megcsináltuk a már szokásosnak mondható Safety ismétlőt, Feri szerzett kedvezményes jegyeket. Annyira "bandáztunk", hogy az oktatóknak is szemet szúrt.

img_1990.JPG

Megyünk jövőre is. Talán Laci is hazajön.

Márciusban elkezdtem edzeni a FIT stúdióban, hogy fitt legyek az útra. Heti két alkalommal úgy megdolgoztattak az edzők, hogy még a fülemben is izomláz volt! De az első pár alkalom után már nagyon élveztem, és ami a legjobban meglepett, még látható is volt az eredmény. Mi lenne ha komolyan nyomnám??

img_2188.JPG

Jövőre újra kezdem????

Márciusban elkezdődött a motorozás is, a Motorkiállításon kezdtem a szezont Olival. Nagyon jó nap volt, annyira jó hogy ezt meg is írtam "Egy tökéletes nap" címmel. Elkezdtem tesztelni Ursulát is élesben, remekül működött minden, még a legnagyobb ködben is jól teljesített. A SENA kamera is dolgozott, fel is tettem a YOUTUBE-ra egy filmet "Highway to Hell Cered" címmel. Elkezdtek jönni a válaszok a szponzor kereső levelekre, az első rögtön támogatást ígért. A füldugó.hu volt az első és egyben az egyetlen aki pozitív választ küldött a levélre, és nemsokára meg is érkeztek az Alpine szettek, ezúton is köszönöm nekik. A Kawasaki pénzt ígért, a Continental pedig adott egy szett gumit az útra. Itt személyes kontakt volt, nagyon köszönöm a segítséget! De a levelek 99%-a nemleges volt. Ami a legjobban meglepett, hogy a kifejezetten motororozással foglalkozó cégek még csak nem is válaszoltak. A  Shox, a Fokt, az Euromotor, a Motorrevü, a Totalbike, akik még nemet se mondtak. Ami viszont nagyon kellemes meglepetés volt az a Motozin Magazin válasza, ők pénzt ígértek, ha visszatérve írok egy exkluzív cikket nekik. Köszönöm! Pozitív választ kaptam még a Sentinel Protect GPS nyomkövetőkkel foglalkozó cégtől, Ők egy komplett védelmi rendszert adtak volna, ami bizony sokkal nyugodtabb alvást ígért, amikor az utcán maradt volna a vas. Köszönöm nekik is!(miután a nagy 9000 km-s túra elmaradt, csak a füldugók, és a Conti gumik maradtak, a többiek érthetően kiszálltak)

dsc06117.JPG

Bevetésen, irány Aggtelek.

Április igazi mozgalmas hónap volt, gőzerővel készültem az útra. Társakat is találtam, jelentkezett egy olvasóm, hogy az út elején egy darabig velem tartana. Muru egy Triumph Street Triple-vel jött volna Belgiumig. Farkas Szilárd Portugáliában csatlakozott volna három napra hozzám, és az ottani szállásokat is Ő állta volna. Zolika pedig az olasz szakaszra jelentkezett be, vele Comotól a Sasfészekig motoroztunk volna együtt. Eljött a szülinapom is, hivatalosan is beleléptem az 58-ba. Jó buli volt, ott volt a lányom és a T5 is. Nyomtam az edzéseket, egyre többet motoroztam, minden tökéletesen alakult. Egészen 30.-ig amikor is pereceltem egyet. Csodás napsütéses igazi motoros idő volt, Lacival és Tomival elmentünk egy kellemes gurigára. Cereden kajáltunk egy jót, aztán átmentünk Szlovákiába. Na itt aztán jól eldobtam a vasat, hiába hiszi az ember hogy profi, elég egy pillanat és kész a baj. De ezt is leírtam az "Egy elb@szott balkanyar" című bejegyzésben. 

img_2310.JPG

Szerencsére lábon hazajöttünk.

Májusban kiderült, elszakadtak a szalagok a jobb vállamban. Na ez megreccsentett rendesen, az egész eddigi meló ment a levesbe. Nem operáltak meg(azóta se), de jobb kezes vagyok, és három hétre felkötötték a kezem. A nehezen felépített izmok pár nap alatt leestek a karomról, se meló, se torna. Az öröm az ürömben, hogy a Kawa nem sérült komolyan, minden alkatrész cserélhető volt, nyoma sem maradt az esésnek. De a túrát a "világ végére" offolni kellett, és ez jobban fájt mint a vállam. Mentem én mindenkihez, de csodát nem tudott tenni senki. A három hétben rendbe tettem a vasat, megkapta az új gumikat is, és átértékeltem az életem. Fel kellett tennem a kérdést: muszáj neked motorozni? Muszáj halálos veszélynek kitenni magad? A válasz pedig: IGEN!!!

Ha volt már perecetek, akkor tudjátok, hogy ilyenkor nagy a nyomás. Anyám, a feleségem, és mindenki aki nem motorozik le akar beszélni a folytatásról. De én "kemény csávó" vagyok, az a kedvenc idézetem, hogy:"ami nem öl meg az erősebbé tesz!" Tehát elkezdtem átírni a túrát, le kellett rövidíteni rendesen. Nagyon sokat segített Zolika, átvette a szervezés legszemetebb részét.

Júniusban nyomtam a gyógytornát, kineziológiai szalagot tettünk fel, gyakorlatilag külső szalagjai voltak a vállamnak. Működött a dolog, de ekkor a jobb térdemben kiújult egy Baker cysta, mehettem megint orvoshoz. Kiderült hogy elfogyott a porc a térdemből, azért van a cysta. Elkezdtem enni porcnövelőt, és vártam a csodát. Eljött az ideje az első motorozásnak is, egy Tardosi gurulással kezdtem. A zabszem ott volt végig, de azért sikerült legyőzni a majrét. Szóval úgy tűnt rendben lesz minden, csak egy kicsit darabosan mozogtam.

img_2455.JPG

Mentek a srácok Horvátországba motorozni, én még félkezű voltam.

Június végén eljött az idő, nekivágtam Pollingnak. Egy nap oda, egy nap vissza, közte négy nap hágóvadászat. Zolika tökéletesen leszervezett mindent, fantasztikus négy napunk volt, igazi életre szóló élményt kaptam többek között a Stelviot. Elképesztően jól szórakoztunk. Eddig is barátok voltunk, de azóta Nagyon Jó Barátok vagyunk! A hazaérkezés napja pont az 58-as túra befejező napja volt, ha rövidítve is de csak megcsináltam!

dsc06566.JPG

Barbiano. Ez a kilátás még a klotyóból is megvolt.

Júliusban eladtam a Kawát, sok motort kipróbáltam, mint például Suzuki GSXS 1000, GSR 750, Triumph Street Triple, MT 07, MT 09, de csak a CB lett a nyerő. Be volt tervezve egy T5 Zakopane túra, de a rossz idő miatt kocsival mentünk, és sajnos Oli nélkül. Jó buli volt, de sokkal jobb lett volna motorral megcsinálni. Ez a hétvége is beleégett az agyamba, igazi kanbuli volt. Július végén Lacival átvettük az új bringát, aztán elkezdtem a bejáratást, nagyon odafigyelve, nem pörgetve, ahogy a nagykönyvben meg van írva.

Augusztus a bejáratással telt, voltunk Szlovákiában, Aggteleken, Tardoson. Mentem Ferivel, Lalival, Karcsival, de a T5 nem jött össze, arra várni kellett még egy hónapot. Kapott pár tuningot a vas, de alapjaiban úgy jó ahogy van. Ez a motor AZ ÉN MOTOROM!!!

img_3290.JPG

Tardos mindig jó.

Szeptemberben végre eljött az idő és a Tökös Ötös hiánytalanul együtt motorozott. Utána Laci csinált egy búcsú bulit, mert a rákövetkező héten kiköltözött svédbe. Nagyon jó nap volt, kár hogy nem mind ilyen. Én kaptam egy injekció kúrát a térdembe, valami zselé szerű cuccot fecskendeztek be háromszor, ami helyettesíti a porcot. Úgy néz ki működik a dolog, azóta minden rendben.

img_3572.JPG

Talán jövőre is lesz ilyen kép, Laci itthon hagyta a CB-t.

Októberben jó szar idő volt, néhány rövid gurulást kivéve a Yamaha MT 10 teszt az említésre méltó. Bízom benne, hogy jövőre kapok még tesztmotort, mondjuk az új MT 09-et. Voltam egy vállsebésznél is, aki meglepetésemre azt mondta, ha az életminőségemet nem zavarja a jelenlegi állapot, akkor nem javasolja a műtétet. Ennek nagyon megörültem, mert a váll eléggé komplikált alkatrész, legalább fél év a rehab. Szuper!!!

Novemberben egy értékelhető gurulás volt Tardosra Tibikével és Ádámmal. Aztán kimentünk a bécsi Louisba shoppingolni Olival, Ferivel és Tomival, vettünk pár "nélkülözhetetlen" dolgot. Fasza program volt, ebből is hagyományt kellene csinálunk. A hónap végén megvolt a Volvo teszt, lehet hogy a lesz még a jövőben is, én nyitott vagyok! Mondjuk következőnek egy Alfa Giulia??

img_3942.JPG

Sokkal stabilabb mint amilyennek kinéz.

A decembert egy T5 Garázs Partival nyitottuk, Tibike volt a "sztárvendég", Lacival Skype-on tartottuk a kapcsolatot, de az igazi az lett volna ha tényleg ott van velünk. Aztán hipp-hopp már karácsony után vagyunk, mindjárt vége az évnek.

img_3909.JPG

Kicsit nehéz volt koccintani, de megoldottuk.

Szóval mindennek nevezhetem ezt az évet, csak unalmasnak nem. És itt csak és kizárólag a motoros vonalról írok, volt azért egyéb izgalom is bőségesen, és még a melót is toltam ezerrel. Hihetetlen mennyiségű 58-as véletlen is volt az idén, például a telefon akkuja 58%-on állt ha ránézem, 58-al mentem amikor lefotóztam a műszerfalat, a kocsim átlépte az 58000 kilométert, és még rengeteg minden. Folyamatosan 58-ba botlottam, azt hiszem még a lottón is húzták. Pár nap múlva vége, az 59-et már nem tudom így szám misztikázni. 

img_3938.JPG

Egy a sok közül. 58 óra.

Várom a jövő évet, várom a tavaszt, de egy kicsit kevesebb izgalommal is elleszek. A rossz részeket kihagynám és csak a jók jöjjenek. De mint az elején is mondtam:"ami nem öl meg az erősebbé tesz!", tehát erősebb lettem az idén is. Nincsenek olyan giga tervek mint az 58-as túra, de Zolikával már rajzolgatjuk a térképet, és a T5 is tervez egy olasz túrát, lehet hogy a Rhinoval is megyek valahová. Tavasszal MV teszt is lesz, azt nagyon várom, de most inkább sodródni fogok, 2017 lazítós év lesz, felkészülés 2018-ra ami a 60-as szám körül fog forogni...

Boldog Újévet kívánok Mindenkinek, jövőre is húzzuk a GÁZT!!!!

A Mágus.

2014_karacsony_6.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

motoros motor motorozás motorosok Continental tökös ötös CB 1000 R

2016\12\14

VOLVO V 40 T2 AUTOMATA TESZT.

Fél prémium...

Sziasztok.

Megpróbálkoztam az autó tesztel, és mindjárt egy igazi tél szakértővel, egy Volvóval kezdtem.

img_3852.JPG

November végén jutottam egy hétvégére a Volvóhoz, péntek délutántól hétfő délelőttig volt az enyém. Még nyári gumik voltak rajta, de szerencsére hóval nem találkoztam. 1.5-ös benzines automata váltós Momentum felszereltségű autó volt, az a "fapad" feletti szint. A Kinetic az alap, a Momentum a második szint, a Summum a harmadik, és az  Inscription a csúcs, de rengeteg csomag van, amiből lehet válogatni, a határ -főleg árban- a csillagos ég. Ebben volt téli csomag, ülés és első szélvédő fűtéssel, mindkettő nagyon hasznos ebben a zimankós időben. Pöpec rádió is volt benne, nemcsak megtalálta a ROCK 95.8-at, de még az éppen játszott szám címét is kiírta.

volvo_v40_010.jpg

Ez a kijelzőméret az alap, látszik mekkora fér még be. Magasabb felszereltséghez nagyobb jár.

Az ülések elől nagyon kényelmesek, az ülésfűtés 3-as fokozattal indul, kb 5 másodperc után már érezhető, nagyon kellemes érzés. A kormány igazi kézbe simuló darab, a plusz alu betét nagyon bejött nekem, prémium autónak érződik. A beépített gombok ergonómikusak és ösztönszerűen kezelhetők. Nem kaptam kezelési könyvet hozzá, de pár perc alatt kiismertem magam.

img_3847.JPG

Nem egy adrenalin bomba, de nem is unalmas. Én inkább gomb mint menü párti vagyok, itt megvan mindkettő.

Indulás előtt beállítottam a kormányt, beállítottam az ülést. Itt akadt egy kis gondom, a gerinctámasszal. Azt tudtam, hogy van benne, de nem találtam. Sötét volt már, nem szaroztam, majd holnap. Reggel meg is lett, de aki ezt ide tette, annak nem volt vizsgája ergonómiából . Még fényképezni se volt egyszerű!

img_3864.JPG

Csak a mutatóujj hegyével állítható, és előre kell dőlni hozzá, mert ha nyomom a derekammal, nem müxik.

Pofás verda, de a design oltárán ennél is beáldozták a kiláthatást! Hátra és átlósan hátra, gyakorlatilag semmit nem lehet látni, de legalább a fejtámlákat egy gombbal le lehet süllyeszteni, ha nem ül hátul senki. Gondolom egy borulás esetén így merevebb a kaszni, de lassan eljutunk oda, hogy csak azért tesznek hátra ablakot, mert kötelező. Ja, kívülről még egész jó a méret, de belül csak a fele marad.

img_3867.JPG

Ez ám a biztonság! A tolató radar kötelező tartozék.

img_3850.JPG

Ha nem ül hátul senki, picit jobb a helyzet. Apám 65-ös Bogarában volt ekkora az ablak.

Na jó, elhelyezkedtem, beállítottam mindent, indulás. A kulcsot be kell dugni egy nyílásba és a felette lévő gombot elég egy pillanatra megnyomni, a többit Ő intézi. Pöcc-röff, csendesen kulturáltan jár a motor. Vízhőmérő nincs, nem lehet tudni mikortól nyomhatom neki. Mivel az ülés azonnali meleg érzetet ad, az első-hátsó szélvédő fűtés pillanatok alatt leolvaszt, indulok is. Én gerjedek az automatára, úgyhogy nagyon élveztem, hogy nem kellett kuplungolni. 6 gangos igazi automata váltó van benne, ez mindenképpen ritkaság ebben a méretosztályban. Van ECO program, akkor kisebb fordulatnál felvált, jól működött, Sport program sajnos nincs.

img_3878.JPG

Vízhőmérő helyett van ECO mérő, na az nagyon kell.

img_3868.JPG

Szimpatikus arc, és nagyon gyalogosbarát. 

 A 122 lóerő nem akart a féltengelyekből fúrót csinálni, de lustának sem éreztem. Picit erőlködött, van ebből a motorból 152 lovas is, az biztos jobban teljesít. Gyorsításnál a váltó visszadobott egyet vagy kettőt, de olyan is volt, hogy nem. Összességében jó érzés volt vezetni, semmi stressz. Most már tudom hogy miért van az amerikai filmekben Volvója a családanyáknak, meg a tanároknak. Huligán nem leszel egy ilyenben az tuti, inkább Leonard Cohent hallgatsz mint Billy Idolt. 

img_3831.JPG

Kis szombat hajnali vakrepülés. Első ködlámpa nincs ebben a felszereltségben.

Természetesen start-stop volt benne, a belvárosi dugóban az agyamra is ment. Akkor is leállította a motort, mikor gyök kettővel araszolgattam előre(másodpercenként leállít-indít), ki is kapcsoltam a francba. Persze minden indítás után újra aktiválta magát, de ez a többi márkánál is így van. Viszont az automata váltó áldás a tötymörgésben, csak a féket kell kezelni, ami egyébként nagyon érzékeny, mondhatni "lábszagra" működik. 

Végre kiszabadultam a városból, az M2-n tempomattal gurultam fel Vácig, majd a kedvenc kanyarjaimban volt egy kis "vadulás", szépen vitte az ívet, a futómű tökéletes a magyar utakra, pláne a 16-os kerekekkel. Országúti tempó mellett abszolút csendes, viszont az M3-on autópálya tempónál, enyhe bal kanyarnál valami rohadtul hangoskodott, mintha a szél alákapott volna valami műanyag idom alá. Ahogy megszűnt a kanyar, megszűnt a hang is. Kíváncsiságból 130-nál nyomtam egy padlót, háát nem valami fickósan gyorsult tovább. De 122 lóerőtől nem is vártam csodát. 

img_3854.JPG

Jól néz ki, na! A felni kicsit "kínai" benyomást kelt nálam.

Beültem hátra is, 180 centi vagyok de nagyon passzentos volt a hely, hátsó fűtés sincs, ez inkább kétszemélyes autó. Viszont a deréktámaszt hátulról könnyebb kezelni, logikus nem??

img_3874.JPG

Ha az ülés előrébb kerül, kényelmesebb.

Természetesen a motortér is nagyon izgatott, régen a Volvo Renault meg Ford motorokat használt, ez nem tudom milyen. A turbót egyébként sem nem hallottam, sem nem éreztem, sem nem láttam, de állítólag minden Volvo turbós, azt jelzi a T betű hátul. Minél több a lóerő, annál magasabb a szám.

img_3869.JPG

Már több a műanyag mint a fém.

Az átlagfogyasztás a 300 kilométer alatt 8.5 literre jött ki, én elfogadhatónak tartom. Volt benne mindenféle szituáció a belvárosi dugótól az autópályáig, és el ne felejtsük hogy automataváltós ami biztos rádob fél litert. Érdekes a Volvo motorpolitikája, ha ebben az autóban mechanikus váltó van akkor kétliteres a motor, ugyanennyi lóerő és nyomaték adattal! A 152 lóerősnél dettó ugyanígy! Tehát ha automata, akkor fél literrel kevesebbet adnak.

Még egy nagyon jópofa extrát meg kell említsek, ahogy bezártam a kocsit azonnal behajtotta a tükröket. Ez nagyon jó, mert így legalább a Tesco parkoló, bevásárlókocsi bajnokai nem törik le azonnal. Nyitásnál meg szépen beálltak a  helyükre. A tükrök egyébként is tökéletes darabok, a belső is, ami keret nélküli gyönyörű darab. Viszont az ajtó "kárpit" nagy csalódás volt, csuma műanyag az egész egy darabka szövettel. Mint egy Fiat Pandában.

img_3881.JPG

Ezt biztos rajzolgatta a mérnök egy darabig.

A fedélzeti menürendszer viszont csillagos 5-ös! Először is tud magyarul!!!! Kb. 3 euro lehet a magyar nyelv beillesztése egy autó menürendszerébe, a Volvo nem spórolta ki, köszönöm. Másodszor nagyon tisztán, logikusan működik, mint egy régi Nokia. Harmadszor pedig van Bluetooth ami azonnal felismerte a telefonomat, és a kormányon lévő gombokkal tudtam kezelni. Negyedszer, a menüben rengeteg hasznos infó van a kocsiról.

img_3882.JPG

Tud magyarul, KIRÁLY!!!

Még egy érdekesség, a B oszlop annyira elől van az üléshez képest, hogy rendesen mögé kell ülni. Beszállásnál még elment, de kifelé már kényelmetlen volt. Nem lehet egyből kilépni, csak miután előrecsúsztam az ülésen. 160 centis magasságnál ez a probléma nincs is, mert előbbre van húzva az ülés, de magasabbaknak gond lehet.

img_3846.JPG

A B oszlop mögé kell ülni, pont betakarja a fejet. Persze egy oldalütközésnél ez jól jöhet.

img_3872.JPG

Mondom én, kétszemélyes....

 

Összességében jól éreztem magam benne, ha nyernék egy ilyet, megtartanám. Vagy inkább nem??? Nem is tudom, túl sok volt a kompromisszum. Fele-fele az aránya a tré és a fasza dolgoknak. Természetesen nem fikázom le, de az áráért sokkal jobbnak kéne lennie.  Ezt az autót kb 7000000 forintért lehet megrendelni újonnan, de lehet hogy alálőttem. Ennyi pénzért túl sok a hiba, a nemtetsző dolog. Egy alacsony, középkorú, értelmiségi párnak viszont tökéletes választás lehet, nyugodt, kellemes autó aminek jól cseng a neve, de nem vált ki irigységet. Én inkább egy Polestar tuningosat szeretnék nyerni, azzal lehetne vadulni!!!

volvo-polestar-v40-1.jpg

367PS!!!!!! Ez már biztos "subazmeg"!!!!!!

Jön a karácsony, jó lenne egy furgont tesztelni a héten, megoldaná a karácsonyfa szállítást. Bízom benne, hogy lesz még autó tesztem, habár a Volvo nem kapott csillagos 5-öst, de egy erős 3-as jár neki. Végül is ez a teszt lényege, hogy a tesztelő elmondja a tapasztalatait, akkor is ha jó, és akkor is ha rossz, őszintén.

 

Boldog Karácsonyt Mindenkinek, sziasztok: a Mágus.

 

 

 

 

 

 

 

auto Volvo V40 T2 teszt

2016\11\19

Tél tábornok megérkezett. Tehát utána a TAVASZ jön!!!!

Novemberi történések.

Sziasztok.

Megvolt a szezon utolsó gurulása, Tibikével és Ádámmal toltunk egy Tardost. Kurva hideg volt odafelé, ebéd közben még az eső is eleredt, de aztán szépen kisütött a nap és gatyarohasztó 12 fokban jöttünk hazafelé.

img_3703.JPG

Tardos MINDÖRÖKKÉ!

s10c0004_2.JPG

A lehullott levelek alattomosak, de amúgy szép az ősz.

Tibikével cseréltünk egy kicsit, szerinte a Honda villanymotoros és csak alibiből tankolok. Na ja, a Harley után nem csoda hogy ezt hiszi. Nekem nem volt kétségem min ülök!!!!!

2016-11-19_1.png

 

Felteszek két  videót is, csak hogy színesebb legyen a blog.

Az első a nyers valóság, Hangony és Zabar között.

A másodikat a Yello, Race című dalához komponálta Szőke Dani, aki a vágásokat a zenéhez igazította.

https://www.youtube.com/watch?v=l8tDDWfjK84

https://www.youtube.com/watch?v=Hn95-LlGt5s&t=12s

Szombaton kigurultunk a sógorokhoz és meglátogattuk a Louis-t. Jó buli volt a T 5-el lógni, csak Laci hiányzott. Vettünk pár "nélkülözhetetlen" dolgot, ettünk egy Winerschnitzelt, ittunk egy forró puncsot, dohányoztunk egy presszóban(!!!!), aztán haza gurultunk. Fasza nap volt, pedig a November Rain egy percre se állt el.

img_3780.JPG

A héten fejlesztés történt Bestia 2-n, kapott egy brutál helyzetjelzőt a gyári helyett, szigorú lett. Nem vagyok Homasita rajongó, de ez nagyon éri a pénzt. 2800-ért mindjárt kettőt adnak, és milliméterre passzol a gyári helyére, semmit nem kellett vágni. A vízállóságában nem bíztam, motortömítővel szigeteltem a necces részeket. Kb 10-szer erősebb a fénye az eredetinél. És ha hamar bekulázna, rögtön van tartalék is!

img_3787.JPG

Nagyon kell ismerni a típust, hogy észrevedd a különbséget.

img_3788.JPG

Így mindjárt feltűnőbb, ugye!!!

 És van még egy NAGY hír, úgy néz ki tavasszal kapok új MV Agusta tesztmotort!!!! Hááát az nagyon király lesz, valószínűleg 800-as Brutale-t. Most jöhetne a tavasz kicsit gyorsabban!!! Mondjuk február közepén egy 18 fokos napközbeni hőmérséklettel nagyon elégedett lennék, régi vágyam egy MV teszt.

22-mv-agusta-brutale-800-rr-590x393.jpg

Talán pont ez lesz????

 

Üdv. Mindenkinek: a Mágus.

 

 

 

 

motorozás MV AGUSTA CB 1000 R

2016\10\21

YAMAHA MT 10 teszt.

Márpedig a Transformersek léteznek!

Sziasztok.

Megvolt az első Yamaha teszt, és mindjárt a csupasz csúcsmodell került hozzám. Elolvastam az összes eddigi teszteket(kapott hideget-meleget), nagyon kíváncsi voltam nekem milyen arcát mutatja.

dsc07189.JPG

MT 10 Race Blue.

Kezdjük is az "arcával". Nekem nagyon bejön ez a technós-transformers stílus. Már a nagy Z is tetszett, de ez űberbrutáljó!!!! A tesztmotoron volt gyári extra szélvédő, hasznos holmi ilyenkor, és még tetszik is.

transformer_1.JPG

Talán innen jött az ötlet. De bele lehet látni Wall-e-t is.

A formánál maradva, nem találtam gyenge pontot, minden részlet jól kidolgozott, a kipufogó is jól néz ki, pedig pár éve még az FZ 8 "érdekes" volt.  A tank is ütős forma, és abszolut kényelmes a lábaknak. A kényelem egyébként megdöbbentően jó, a kormány-ülés-tank hármas tökéletes az én 180 centimhez. A lábtartók már nem annyira, de azokat valamiért lecserélték. Talán valamelyik kolléga leamortizálta a gyárit. Kényelemből ide kapja az egyetlen fekete pontot, az új lábtartó totál betakarja a sztender tüskéjét, a kihajlításhoz kaparásztam a csizma sarkával. De ez nem gyári cucc, az eredetivel semmi gond. 

2016_oktober_006.jpg

Ennyit látni az ülésből. 

Az ülés kényelmes, a huzat is jóféle tapadós, 100 kilométer után se fészkelődtem rajta. A kapcsolók precízen működtek, például a  tempomatot imádtam!!! Ugyan csak a próba kedvéért kapcsoltam be, de könnyen ösztönből lehet használni, és hosszú úton nagyon jól jön. A fénykürtnek nincs külön gombja, a helyén a menü lapozó gombja van.

2016_oktober_019.jpg

2016_oktober_009.jpg

Fénykürt helyett select. A fényváltóval lehet villantani. A kuplungkar nem állítható. Kár....

És volt rajta a nagy  kedvencem, a GYORSVÁLTÓ!!!!! Ugyan csak felfelé és extraként, de remekül működött, érezhető hogy gyári cucc. 2017-től széria lesz. A váltó tökéletesen tette a dolgát, viszont a kuplung érdekesen működött, gyakorlatilag 1 azaz egy milliméteren történtek a dolgok. Mint egy kapcsoló, ki vagy be, ezt bizony nehezen szoktam meg. Ez azért nem vicces, mert ha kicsit is nem figyelsz oda, vagy lefullad vagy egykeró. Egyébként inkább egykerékre áll, hiszen egy 160 lóerős vaddisznóról beszélünk, ami az erejét vaddisznó módra is adja le. Lehet hogy puhapöcs vagyok, de a kipörgéségátlót 3-as fokozatban hagytam végig. Mondjuk a 10 fok körüli hőmérséklet nem igazán kedvezett a huligánkodáshoz. Viszont van három fokozatú üzemmódkapcsolója, ami valahogy így néz ki: standard = vaddisznó, A = veszett vaddisznó, B = elborult elméjű veszett vaddisznó. Nyugdíjas trotty állása nincs. A motor hangja hátborzongató, a viselkedése inkább a V 2-es izombringáké, tudja rángatni a láncot ha nem váltottam vissza időben. Viszont oda kell ám figyelni, simán gázra emeli az elejét 3-asban is, ha nagyobb gázt adtam. A Bestia ehhez képest olyan mint az olvadt vaj! Ezt a bringát csak rutinos pilótáknak ajánlanám. A futómű először furcsának tűnt, de a nap végére alig maradt majrécsík a 190-es hátsó gumin, szóval jól összeszoktunk. Ja, gumi. Kicsit fintorogtam a Bridgestone gumikon, de ez a Hypersport papucs már egy másik mozi az általam használtakhoz képest. És szériában van kormány lengéscsillapító, elektromos vezérléssel. 

 

2016_oktober_042.jpg

Tapadt a hideg aszfaltra, mint a légypapír.

A fék úgy jó ahogy van, a hátsónál elég sokat melózott az ABS, de azt is a hideg számlájára írom. 

2016_oktober_017.jpg

Ez bizony Profi cucc.

Persze a teljesítménynek ára van, szereti a benzint nagyon. Nekem 7.5 literes átlag jött ki a 300 kilométeres tesztre, nem kevés, de számomra nem is dráma. Mondom, ISZONYATOS erő van benne! Olvastam olyat, hogy nehezen tankolható, én ezt nem tapasztaltam. A műszerfal nagyon informatív, és kezelhető a bal oldali kapcsolókkal. Van fokozatjelző, viszont nincs(vagy én nem találtam meg) külső hőmérséklet jelző, és a benzinnel még megtehető távolság. Azt pedig végképp nem értem mire gondolt a japó a benzinműszer tervezésekor, a felső rész csak egy kocka, aztán fél alatt három. Teletankoltam, aztán negyed óra múlva felet mutatott a műszer. Ennyire azért nem zabál, egyszerűen rossz konstrukció. Szépen olvasható, nem tükröződik, pont jó szögben van megdöntve.

img_3629.JPG

Széria szerelvény a 12 voltos csatlakozó, jó helyre is tették. (bal alsó sarok)

img_3657.JPG

Biztos nem véletlenül van itt.

img_3640.JPG

Az ülészárat kerestem egy darabig. Pedig ott van...

img_3637.JPG

Ide már a sebkötöző csomag nem fér be.

A Budakalászi benzinkúton összefutottam egy márkatárssal, egy napos volt a bringa. Erre mennyi az esély???

dsc07206.JPG

Katalizátor OFF!!! Retteneteset szólt!!

dsc07212.JPG

Két dudás. Eső előtt egy percel.

Péntek délben hoztam el Törökbálintról, rögtön egy jó kis csúcsforgalom tesztel indítottam. Remekül boldogult a sorok között, jól eltalálták a súlyelosztást, a szélességet, az egyensúly tökéletes, a tükör viszont ezen is csak kötelező tartozék. A gázreakciók félelmetesek voltak, a kuplung ugrott, szóval rendesen izzadtam mire hazaértem. Szombaton Lalival toltunk egy Tát-Tardost, visszafelé a Lepence-Szentendre útvonalon jöttünk, tökéletes kanyarvadász. A műszerfalon jelzi egy ikon mikor kéne váltani, és kivillan az ECO felirat ha spórolósan mész, jó ötlet. Van csúszókuplung, simán visszadobhattam egy fokozatot kanyar előtt, nem csúszott meg a segge. Az árnyékos részeken a lámpa fénykévéjét is láttam, tehát valószínűleg jó lehet a fénye sötétben. Szerettem volna egy "Budapest by Night" kanyart csinálni, de az eső keresztbe tett.

dsc07194.JPG

Kislányoknak nem ajánlott!!

 

dsc07201.JPG

Minden pontja futurisztikus. Az SV már retróbringának néz ki mögötte.

img_3680.JPG

A műszerfal alatti kábel káosz. 

img_3678.JPG

Innen nézve már rend van. A kormány kónuszos.

img_3662.JPG

Seggből is erős. A lámpa két oldala simán kiadná az indexeket. A rendszámtartó már nem eredeti.

Nézzük a végkövetkeztetést. Nekem ez már túl sok lóerő, kéne rá egy vén trotty menet program is. Imádtam a váltóját, utáltam a kuplungját. A hangja szuper, az ereje viszont félelmetes. A fék futómű kombó tökéletes. A kényelem elképesztő, osztályon felüli, beleköthetetlen, rám van szabva. A műszerfal néhány hiányossága elfogadható, de érthetetlen. A tükör kötelező tartozék, használhatatlan. De azért azt leszögezném, hogy a több márkán is ilyen. A fogyasztás férfias, de például egy Zsigulin edződött biker nem ájul el tőle. A design számomra telitalálat, a fanyalgóknak azt mondanám: hahó ez már a 21. század!!! Telis-tele van minőségi holmival, ami nem tetszett az nem is gyári. Az ára viszont fájóan sok, pár aprósággal 5 milla, ez durva. Viszont ha valakinek van pénz a zsebében, és elég tökös ahhoz, hogy elbírjon vele az vegyen egyet, ennél technósabb japán motor jelenleg nincs a piacon. Mindenki megnézte a hétvégén, a feltűnés garantált. Fasza bringa tökös csávóknak.

Jó motorozást Mindenkinek, sziasztok: a Mágus.

https://www.youtube.com/watch?v=6RPRN8baoY8

 img_3681.JPG

Futómű a felső polcról.

img_3670.JPG

XXL-es hűtő.

img_3632.JPG

"dolgozom"

dsc07208.JPG

Zsír új.

vlcsnap-2016-10-16-16h05m57s499.png

Jól fordul, mondom.

 

 

 

 

Yamaha MT 10 teszt

2016\09\29

Az utolsó Tökös Ötös túra.

Szia Laci. HEJ!!

Sziasztok.

Sajnos minden jónak vége szakad egyszer. 2016-ban először és egyben utoljára motoroztunk együtt a T 5-el. Egész évben nem jött össze, hogy mindenki ráérjen egyidőben. Kivéve a szülinapomat, de akkor nem motoroztunk. Laci kitelepül Svédbe, pénteken indul. Űr marad utána, nagy űr, hiányozni fog. NAGYON!!!!

De azért búcsúzóul nyomtunk egy rettenetest, a Mátrán át Ózdig, aztán egy Ózd-Cered, ebéd a Négy Tó-ban, majd az örök klasszikus Cered-Salgótarján és onnan a szokott útvonalon haza. Este meg Vácon volt még egy kis "búcsúbuli", leöblítettük az út porát. Fasza nap volt, kár hogy nem mindegyik ilyen!!!!

img_3568.JPG

Indulunk

img_3587.JPG

Együtt a T 5!!! 

img_3564.JPGSisak a jobb tükrön, kesztyű az ülésen. 

s10c0026.JPG

Feri, Oli, Laci, Tomi.

s10c0010.JPG

Motorosbarát korlát a Mátrában. Több kellene!!!!!

s10c0022_1.JPG

Volt egy rövid kanyar Szlovákiába is.

img_3557.JPG

Középen az "Elnöki" motor.

Na azért hogy-hogynem, de Laci a CB-t nem viszi magával, szóval ha tavasszal jön haza lesz mivel gurulni! Fura év van mögöttünk, valahogy nem jött össze a közös motorozás. Laci kivételével mindenki új vassal gurul, én duplán is! Tomi XX-e beérett ahogy Ő mondta, Oli nagyon elégedett a BMW-vel, mondjuk tényleg nehéz rosszat mondani róla. Feri meg esik-kel a KTM-el, de mindig megvédi a bukócső a vasat. Majd összeszoknak. 

Én 2000 km fölött járok a B.2-vel, nagy a szerelem az első pillanattól. Télen majd foglalkozom a kipufogóval, meg valami nagyon dögös kicsi plexit kreálok rá. Lesz még gurulás az idén, de már csak rövidebbek. A szokásos szezonzáró Aggtelek biztos meglesz októberben, aztán meglátjuk milyen az idő. (Mert ugye a csupaszon fázom!!)

Üdv mindenkinek, óvatosan az őszi falevelekkel, Széles Utat: a Mágus.

Búcsúzóul pár kép a bejáratásról:

2016_szeptember_011.jpg

2016_szeptember_012.jpg

És pár CB 1000 R reklámkép:

cb_girl5.jpg

 

cb_girl.jpg

cb_girl2.jpg

 

motorostúra tökös ötös CB 1000 R

2016\09\01

Kezdődhet a huligánkodás.

Pillanatképek.

Sziasztok.

Bestia 2 bejáratva, 1000-es szervíz elvégezve, mostmár mehet a matek! Semmi negatív dolog, tökéletesen tette a dolgát, úgy jó ahogy van. Mint a Bridget Jones-ban. Indulhat a huligánkodás.

Egyre többet forog a kamera, felteszek pár képet ami menet közben készült. A filmeket majd megvágva, zenésítve.

s10c0020_2.JPG

Beszterce.

img_3373.JPG

Pisiszünet.

s10c0027.JPG

Légiparádé a tiszteletünkre.

s10c0003_2.JPG

Párkány felé félúton.

s10c0011.JPG

Selmecbánya felé.

s10c0006_2.JPG

Szlovákia, Egeg.

s10c0004_1.JPG

Esztergom.

s10c0008_moment.jpg

Selmeci szerpentin.

s10c0014.JPG

A hegyek között. Talán Körmöcbánya.

s10c0001_1.JPG

Úton, valahol, valahová.

img_3388.JPG

A 1000-es szervíz.

Most csak ennyi, jó gurigát Mindenkinek: a Mágus.

 

honda motorozás cb 1000 r

2016\08\15

"you are my destiny" TE VAGY A VÉGZETEM!!! HONDA CB 1000 R

Bestia 2. A motor, amit SOHA nem adok el!

Halihó Mindenkinek!

"Soha se mond hogy soha", de talán most az egyszer mondom. Ő az enyém, csak az enyém, hozzám tartozik, marad örökre!! Kétszer vettem át 0 kilométeres motort. Az elsőt, egy MZ 250 TS-t 1976-ban a Corvin áruházban, a másodikat egy 600-as Hornetet 2011-ben a Honda Dream-ben. De ez most más volt.

Mintha mondjuk a kedvenc szabód adná oda a méretre készült kabátot, de ez az utolsó, többet nem dolgozik, befejezte vége, de a tiédet még megcsinálta utolsónak. Természetesen tökéletesen passzol, minden paraméterében igazodik hozzád, és nagyon meg kell becsülni, mert nem lesz több belőle.

Na valami ilyesmit éreztem mikor átvettem a a motort a Wilkernél. Szabóm ugyan nincs aki nekem csinálta volna az utolsó művét, de azt az infót kaptam, hogy nincs több CB az országban, hozzám került az utolsó új példány. Európában biztos van még pár, találtam is a mobilén, de itthon ez volt az utolsó. Befejezték a gyártást, az euro 4 áldozata lett. Molyoltam rajta egy darabig, de hálistennek jól döntöttem. Sikerült belealkudni pár fontos dolgot az árba, és László Tibor állta a szavát, minden úgy volt ahogy megállapodtunk. Megkaptam a gyári emelőt, a bukógomba szettet felszerelve, a tanktáska rögzítő gyűrűjét, és a gyári CB 1000 R molinót.(ezt az ezres szervizig leszedik a plafonról)) A papírok elkészültek időre, az átadáskor kaptam elsősegély csomagot, és naná hogy elmondattam mindent a motorról. Minden flottul ment, bravó Wilker, köszönöm!!!

2016_augusztus_069.jpg

Itt már az enyém.

2016_augusztus_059.jpg

A tartós teszt innen indul.

Laci vitt el a paripáért, csinált vagy 100 fényképet az átvételről, de mindegyiken vigyorgok mint a vadalma.

2016_augusztus_064.jpg

Megyünk haza!!

Mikor hazaértem, pont azt éreztem, hogy hazaértem, otthon vagyok. Mármint a motorral is. Nincs miről beszélni, egyszerűen ezt a vasat nekem készítették. Tökéletesen összeillünk, mint borsó meg a héja, ez vagyok én, ez az ÉN MOTOROM!!! Csináltam már pár hülyeséget életemben, de az egyik amit nagyon bánok, hogy eladtam a Bestiát. Viszont most tiszta lappal indulunk, és ez a színösszeállítás sokkal jobban tetszik mint a tiszta piros. Kicsit megkésve, de ez csodálatos ajándék az 58.-ra!!!!

Az első út természetesen Aggtelekre vezetett, becsületes bejáratós üzemmódban. De azt azonnal éreztem, hogy megint huligán motorom van! 5000 volt a max fordulatszám, de a Ceredi szerpentinen nagyon éltünk. Sikerült elcsalni Gabi barátomat is, az Ő motorja a legelsők közül való. Sokat nem változtattak, a helyzetjelző lett más és az enyémen már kónuszos kormány van, ennyi. Végül is a tökéletesen nincs mit javítani.

2016_augusztus_041.jpg

2016_augusztus_046.jpg

A régiről megmaradt a rövid rendszámtartó, naná hogy felkerült.

Ezen a hétvégén egy Tardos fért bele, most járok 700 kilométernél, még 300 az olajcseréig, aztán hadd szóljon.

2016_augusztus_025.jpg

A tökéletes rövid kanyar.

Szereltem rá egy 12v csatlakozót, de nem a kormányra tettem, hanem saját készítésű konzolra, itt jó helyen van.

2016_augusztus_030.jpg

 

No itt tartunk most, nagy a boldogság. Lenyugodtam, érzem hogy "hazaértem", nem kell tovább keresni. Most egy igazi tartós tesz kezdődik Bestia 2-vel 0 kilométertől. Ha egy nagyon vigyorgó motorost láttok szembe jönni, na az én leszek.

Sziasztok, sok jó gurigát még az idén: a Mágus.

s10c0001.JPG

Nézd a sebességet!!! 

 

 

motoros motor honda motorozás cb 1000 r

2016\07\27

Utórezgések.

Remélem kifogy a tinta az osztrák nyomtatókból...

Sziasztok.

Vastagon történnek a dolgok mióta megjöttem a túráról. Július 15-16-17-re be volt tervezve egy Zakopáne gurulás. Sajnos semmi sem úgy történt ahogy szerettük volna. Ferinek pénteken muszáj volt melóznia, áttettük az indulást szombatra. Viszont a meteorológia szerint az évszázad esője közeledett. Ok, menjünk kocsival! Nem olyan mint motorral, de mégiscsak együtt vagyunk. Tomi autójában elfértünk mind az öten, indulás szombat 9-kor, szuper. Ha már lett egy potya napom, kihasználtam és levittem a Versyst Fehérvárra. Ment minden flottul, elbúcsúztam Ursulától és újra gyalogkakukk lettem.

2016_julius_092.jpg

Jó kis vas volt, de nem volt igazi kötődésem hozzá. Remélem hamar jó gazdához kerül.

Eljött a szombat reggel, tényleg szakadt az eső, és a net ezt mutatta egész hétvégére. Készülődök éppen, mikor jön a hír hogy Oli nem tud jönni, elcsapta a gyomrát, fal se tud állni a klotyóról. Óóóó, baszki ne már!!! Hát de, négyen maradtunk. Tomi is csúszott egy órát, valamikor 10 után vágtunk neki a túrának. Szakadt végig, valahogy bekerült a fedélzetre egy üveg pálesz, szóval kiröhögtük az esőt is, de azért jó hogy kocsival jöttünk.

2016_julius_062.jpg

Gondoltunk Olira, megittuk az Ő részét is.

Örök rejtély marad számomra, hogy mit csinál ez a sok ember ilyenkor Zakopánéban?? Hömpölygött a sok ember a sétálóutcában, pedig szakadt az eső. Nem is áztattuk magunkat sokáig, beültünk egy karczma-ba, és belűről hidratáltunk. Ettünk, ittunk, vigyorogtunk, aztán visszamentünk a Bellamonte Apartmanba, ahol már sokadjára vagyunk, tökéletes hely. Dumáltunk még egy darabig, aztán mentünk szunyálni.

Majd meg fagytam, az éjszaka 8 fok volt, fűtés meg nem. Egy forró fürdővel kezdtem a napot, aztán Lacival lementünk reggelizni, a fiatalkorúak még szunyáltak. de kaptak jelet, hogy meg ne ijedjenek.

2016_julius_049.jpg

2016_julius_051.jpg

A reggeli 10 pontos!!!

2016_julius_050.jpg

A felirat optimista, híg lötty volt a termoszban, 2-es alá.

Az eső annyira esett, mint még soha. Fizettünk, összepakoltunk, és elindultunk kávét vadászni. Csak olyan hely jöhetett számításba ami a kocsitól max 5 méterre van, mert szó szerint ömlött az eső! Nem volt szerencsénk.

2016_julius_047.jpgTomi arca mindent elárul, csak török kávé volt.

Mindegy, majd próbálkozunk útközben. Egy motorost láttunk Zakopanéban, Finnek voltak, nem irigyeltük őket.

2016_julius_117.jpg

Nagy RESPECT nekik!!!

Végig esett hazafelé is, Donovalin ettünk, kávéztunk, és csónakáztunk tovább. Fasza hétvége volt, de azért Olivér nagyon hiányzott a bandából. Ha tavaly nem lett volna jó idő, el se hinném, hogy itt tud sütni a nap.

A következő napokat motor teszteléssel töltöttem, nem akartam elhamarkodni a választást. Voltam a Harmatinál és a Zakarnál, kipróbáltam néhány bringát, de egyik se dobogtatta meg a szívem. Szerintem kódolva van az agyamba a Honda! De esélyt kellett adnom a többi márkának is.

2016_julius_015.jpg

MT 10! ÁLLAT!!! Csató Ferivel üzembe helyeztük. EL-KÉ-PESZ-TŐ!!! De az ára is az.

2016_julius_025.jpg

XSR 700 Scambler. Nagyon vagány kis bringa!!!

2016_julius_030.jpg

Triumph Street Triple 675, minden tesztet megnyer. Az én szívemet nem nyerte meg.

2016_julius_095.jpg

Suzuki GSXS 1000. Ide keményebb csávó kell, durva a vas.

2016_julius_098.jpg

Suzuki GSR 750. Meglepően szimpatikus motor.

2016_julius_113.jpg

The Winner!!! A Wilkernél áll az ország utolsó új CB 1000 R-je!!!! Azt hiszem, rádobom a személyimet!!!!!

És mi köze mindehhez az osztrák nyomtatóknak??? Csak annyi, hogy a héten két levelet is kaptam tőlük, az egyikben 40, a másikban 50 eurora értékelték a működésemet. Remélem több már nem jön. Autópályán 80(!!!!) helyett mentem gyorsabban, a másik a Silverettán 60(!!!!) helyett 81-el!!! És nem volt semmi illegál, tök öregurasan gurigáztam végig. Nem szeretem én ezeket a népeket. Szépek a hegyeik, jó a sörük meg a snicceljük, aztán ennyi. Ezután kerülni fogom őket, vagy ha mégis arra kell mennem, majd lehúzok egy gyertyapipát. Vagy kettőt.

2016_julius_115.jpg

2016_julius_116.jpg

És észre sem vettem őket. Nagyon nem tépem magam, itthon 30000-ról indulunk. Így mulat egy magyar úr!!!!

Szóval motor nélkül sem üresek a napjaim. De a garázs az nagyon üres, de talán már nem sokáig.

Vigyázzatok a leskelődő fotósokra, további jó nyarat, ha megvan Bestia 2, azonnal megmutatom.

a Mágus

teszt motorozás traffipax Suzuki Kawasaki Zakopane Yamaha CB 1000 R

2016\07\24

Az 58-as túra. Hazafelé.

San Candido, Grossglockner, Unken, Dunakeszi. És a tesztek.

Maria csodás reggelije után nekivágtunk az utolsó közös napnak. Szeretem Terence Hill filmjeit, sorozatait. Ha már erre jártunk hiba lett volna kihagyni San Candidot, ahol az Alpesi őrjárat játszódott. A Glockner felé útba esett, úgyhogy megálltunk egy kávéra. Terencel sajnos nem találkoztunk, de a szállásadójával igen. 2014-ben fejezték be a forgatást, és ami csalódás volt, hogy a filmbeli tó a házzal sajnos nem itt volt. Vettem pár képeslapot, meg motoros újságot, ittunk egy finom macchiato-t, és indultunk tovább, várt a Glockner.

dsc06597.JPG

San Candido, főtér.

Egy nagyon kellemes tempós szakasz következett, óriási (főleg motoros) forgalommal. Dél környékén értük el a Glocknert, most hátulról mentünk fel, legalábbis tavalyhoz képest. Zolika megvette a jegyeket(azt hiszem 24 euro a motoros), és nekivágtunk a gleccsernek. Óriási volt a forgalom, folyamatos előzésben voltunk. Mercedes nap volt éppen, láttam álcázott új típusokat, fent pedig vagy 50 darab SL parkolt.  Csodás időt fogtunk ki, szikrázó napsütés végig. Útközben vettünk mormota kekszet, nagyon vártam a találkozást a Glockner sztárjaival. Leparkoltuk a vasakat, a sisakot kultúrált zárható tárolóba tettük, és felsétáltunk az étteremhez. Illetve én felvonszoltam magam, a ritka levegőben nem nagyon ment a hegymászás. De megérte!

img_2940.JPG

Innen már gyalog kell menni.

dsc06611.JPG

Zörgetni kell a kekszes zacskót, arra előjönnek.

img_2949.JPG

Servus!

img_2944.JPG

Egy gyöngyszem a GS armadában. Láb elgyengül, tekintet elhomályosodik, ez a szerelem!

Egy kis statisztika, az egész útra vetítve. A motorok 60%-a BMW, azon belül 80% a GS, a maradék eloszlik a többi típusra. 20% Ducati, élen a Multistrada. A maradék 20%-ból 10% Yamaha MT 09. Széria, Tracer, XSR. És csak 10% marad az összes többi márkára. Versysből 1 azaz egy darabot láttam. XJR volt egy pár, íme egy agyon épített példány a Glocneren.

dsc06633.JPG

Az ülés és a kipufogó még nem az igazi. De szíjhajtás, fűzött kerék, Öhlins elől is, Brembo fék.

Ettünk egy igazi wurst mit senf-et császárzsömlével, ritkán adatik meg, hogy a Glockner tetején együnk. Jól is esett az Almdudlerrel. Kaja után visszamásztunk a motorokhoz és elindultunk. Most jött a teljes táv, fel a Biker Pointhoz, majd le a túloldalon. Most már durva csúcsforgalom volt, lassan haladtunk, de legalább lehetett nézelődni. Miután elhagytuk a Glocknert és mentünk vagy 20 kilométert megálltunk egy pisi-cigi-navi kombóra egy csehónál, és ezt a jópofa dolgot láttam:

img_2953.JPG

Az álló képeket nem tudom befordítani!! Sisaktisztító set, akkor is használhatod(a wc-t is), ha nem fogyasztasz.

Itt azért van motoros kultúra!!! Az utolsó közös szakasz következett Unkenig, ott volt az negyedik szállás, de már csak egyedül. Zolika elvitt a hotelhez, becsekkolt, segített felcuccolni, aztán nekivágott a maradék 175 kilométerének hazáig. Nem irigyeltem, de másnap reggel dolgoznia kellett, nem maradhatott tovább.

Igazi Tiroli hotel volt, és még garázst is kaptam. Ugyan nem zárták be, de errefelé ismeretlen fogalom a lopás. Kitettem száradni a ruháimat, de nem kívül hanem belül kellett szárítani, már az érintésüktől is fürödni támadt kedvem. Büdös voltam mint egy focicsapat öltözője, a zuhany nagyon jól esett, újra embernek éreztem magam. Lementem az étterem teraszára és ettem egy isteni sniccelt csapolt sörrel. Ez kell a dolgozónak, mi mást ennék Ausztriában.

img_2969.JPG

 

Jól aludtam, reggel az osztrák nyuggerek már várták a reggelit, beálltam közéjük. Meg se közelítette az előző napit, de jól belaktam. A kávé igazi szar volt, olyan íze volt mint egy kiselejtezett postazsáknak, nem is értem minek erőltetik. Vettem volna eszpresszót, de még nem volt nyitva a bár. Fizettem, 67 eurót vacsorával, reggelivel, garázzsal. Szép időt mutatott a net, gondolkodtam hogy megnézem a Schloss Adlert, kb 25 kilométerre volt. De miután felpakoltam és elindultam, úgy döntöttem inkább jövök hazafelé, 603 kilométert kellett lenyomnom. Átléptem Németországba, aztán megint Ausztria következett. Salzburgnál tankoltam, aztán felmentem az autópályára és nekivágtam az utolsó szakasznak.

s10c0012_1.JPG

Mentem, mentem, aztán megálltam kávézni. 

img_2977.JPG

A fáradt motoros szíve-vére!!!!

A Ursula falta a kilométereket, az otthon kreált tempomat remekül működött, csak a seggem fájt egyre jobban. A határhoz érve látom ám, hogy a sógorok minden Magyarország felől jövő autót megállítanak, több száz méteres sor volt már. Nem bírtam ki hogy oda ne kiáltsam nekik hogy: null-zwei, Servus!  Az de szép meccs volt, istenem.....

img_2979_1.JPG

A utolsó osztrák pihenő. Parkoló motoroknak, közel a retyóhoz.

Eldöntöttem, hogy Bábolnánál eszem egy Mekis kaját, ki is álltam a parkolóba, de annyian voltak, hogy hosszú sor állt a bejárat előtt! Gondoltam, ha már megálltam egy pisi-cigi kombót megcsinálok, de nem sikerült. Rám akadt néhány "szimpatikus" roma fiatalember és mindenáron el akart adni egy Iphone 6-ost. A cigi vége felé már én mondhattam árat, de úgyse kellett. Akkor adjak már egy cigit! Két szál volt a dobozban, egy még kellhet, adtam neki egyet. "jajj főnök, aggyon má egyet neki is" mutat a társára. Na ez már sok volt, a pofátlanságnak is van határa, pisi elnapolva, húztam innen a francba. Napon volt vagy 45 fok, kihajtok a parkolóból, 1, 2, 3, 4 és már fékezhettem is mert állt az egész autópálya. Fasza, pont ez kellett a boldogságomhoz! Kb egy-másfél órát mentem egyesben a sorok között, mire Tatabányánál le tudtam jönni!(este láttam a hiradóban, hogy egy lőszereket szállító teherautó borult fel Tatabánya előtt) De ha már így alakult, akkor a kedvenc Tarján-Bajna-Tát-Esztergom útvonalon mentem haza.

img_2982.JPG

Bajna.

img_2983.JPG

A teljes táv kaputól-kapuig.

img_2984.JPG

Átlagfogyasztás 5,4 liter. Ezzel nagyon elégedett voltam.

15,45-kor csaptam ki a sztendert otthon, megjöttem. Megcsináltam az 58-as túrát, ha nem is úgy ahogy terveztem, de megvan. Így is ez felnőttkorom leghosszabb túrája. Nagyon jól esett a zuhany, aztán egy hideg sör meg egy cigi, utána kaja, aztán jött a kipakolás és a mesélés. Nagyon jó túra volt, csodaszép helyeken jártam, megcsináltam a Stelviot is, megismertem egy csomó szimpatikus embert, és Zolikával nagyon jól éreztem magam. Mindent megtervezett, lefoglalt, elintézett helyettem, tökéletesen jó tempót ment(semmi street illegál), és ami még nagyon fontos, nem horkolt!!!!

s10c0020_1.JPG

KÖSZÖNÖM BARÁTOM!!! TUTTI VA BENE!!!!!!

És most hagy írjak pár szót a tesztre kapott dolgokról. A füldugo.hu-tól kapott Alpine Moto Safe füldugók remekül teljesítettek, autópályán bajban lettem volna nélkülük. Kipróbáltam mind a két betéttel, a navi utasításait remekül hallottam, persze fel kellett hangosítani. Egész napos használat után sem éreztem fájdalmat, viszont biztosan fájt volna a fülem nélküle. Mivel országúton 100 körüli tempót mentünk, ott nem használtam, de nyakba akasztható a kis tasak, mindig kéznél volt. KÖSZÖNÖM füldugo.hu!!!!!

fuldugo.jpg

Mindenkinek ajánlom! 10 pontos.

A másik szuper dolog a gumi volt. A CONTINENTAL HUNGARIA KFT-től kapott két CONTI ROADATTACK 2 EVO gumi, tökéletesen teljesített. Volt autópálya menet, hegyi szerpentin, esős országút, kánikula. Soha nem éreztem bizonytalanságot, pedig a Stelvion elválik az ocsú a búzától! Tökéletes íveket lehet karcolni velük, talán a kis fogyasztásba is beleszóltak, és ami nagyon meglepett, az a gumikopás! Vagyis a hiánya!!! Összesen kb 3000 kilométert gurultak, ebből 2600-at megpakolva(kb 400 kg volt a vas velem meg a csomagokkal), és éppen hogy csak lekoptak a feliratok. Saccra 10000-et kibír a hátsó egy ilyen nagyvason is.

img_2830_1.JPG

Tökéletes választás. 10++ pontos!! Köszönöm CONTINENTAL HUNGÁRIA!!! Én maradok ennél a márkánál.

És most a motorról is írnék pár gondolatot. Először a negatívumok. Amikor megkaptam tesztre ősszel a Versyst, el voltam ájulva a szélvédelmétől. Na ez most visszájára fordult, baromi meleg volt, shortban pólóban nem motorozom, tehát izzadtam mint a ló! Plexi, kézvédő, idomok, mind-mind megfogták a szelet, jó lett volna valamilyen nyitható szellőzőnyílás. Aztán a súlya. 250 kiló a motor, a csomagok kb 30 kiló, a benzin 20 kiló, én meg sisakban beöltözve mondjuk 90 kiló. Ez kb 390 kiló, amit az én nettó csoffadt 80 kilómmal kellett megtartani! Hát bizony nehéz volt!! Tologatni a parkolókban megpakolva nem volt egyszerű, és bizony a Stelvio visszafordítói is sok energiát követeltek. Aztán az ülés! Háromszor vittem a Tommothoz, de mindíg rosszabb lett. Egyszerűen egy óra után már nem találom a helyem rajta. És magas is, telitalppal nem tudtam megállni, pedig 180 centi vagyok. Én úgy gondolom, hogy ez a vas 185-190 cm magas, 90-100 kilós pilótának tökéletes.

És most jöjjenek a jó dolgok. A fogyasztása remek, 5,4 liter átlag. Semmilyen vibráció, rezonancia nincs. Olyan tökéletesen líneárisan lehet gázt adni, amit talán csak a CB 1000 R tudott. Semmilyen rántás, torpanás nincs, tökéletes. A kuplung-váltó páros remekül passzol egymáshoz. Kis kézerő és nagyon finom működési kultúra jellemzi. A fék és a futómű egy jó "iparos", nem kiemelkedő, de semmi rosszat nem mondhatok rá. Amit viszont imádtam, az az elektronika! Esőben nagyon megnyugtató érzés volt, hogy van ABS-em, és kipörgésgátlóm. A motorkarakterisztika állítót én FULL állásban hagytam, gyorsult is rendesen a vas. És az zseniális, hogy a bal markolat kapcsolóihoz odatették a MODE gombokat, le se vettem a kezem a kormányról, és tudtam váltogatni a különböző adatok között. Külső hőmérséklet, óra, pillanatnyi fogyasztás, még megtehető kilométerek,stb. Egyébként a kormány egy nagyon kényelmes, jól sikerült darab, a vállam és a hátam abszolút nem fájt egész úton. Tökéletes a testhelyzet, az ülés kivételével.(de ott inkább velem van baj)

A Versys egy jó motor, tökéletes célszerszám, de mégis úgy döntöttem, hogy eladom. Valahogy végig azt éreztem, hogy "ez nem én vagyok", minden alkalommal mikor naked motort láttam(és volt bőven), felment a pulzusom. 

Száz szónak is egy a vége, miután hazajöttem elvittem 12000-es szervízre a vasat, megemlítettem Szilárdnak, hogy eladó. Azt mondta Ők visszavásárolnák. Feltettem a használtauto.hu-ra, hátha, de mivel nem volt pezsgés, elfogadtam az ajánlatukat. Levittem Fehérvárra, átnézték, megcsináltuk a papírokat, és otthagytam.

s10c0003_1.JPG

Fehérvár felé dugóban.

Tehát ha valaki az Ursulára vágyik, az Ivanicstól megveheti. Friss szerviz, újszerű gumikkal, oldaldobozokkal, sportkipufogóval, fokozatjelzővel, 12 v csatlakozóval, navitartóval, patika állapotban. Próba kötelező!!!

Azóta voltam pár teszten. Nagyon tetszik a Suzuki GSXS 1000, kipróbáltam. Nem szerettem bele, nekem túl vad. Az XSR 900 jó móka, de az nagyon városi bringa. Ami meglepett az a GSR 750 volt, de azzal nem mehettem utcára, 0 kilométeres volt. Kipróbáltam egy Triumph 675 Street-et, nem jött be, pedig az összes tesztelő kicsapta rá a cerkáját. Iszonyú erős az biztos, és nem rezonál úgy mint az MT 09, de nem vigyorogtam a próba alatt. Viszont utána mentem egy XSR 700-al, na azon fülig ért a szám.  De már el van döntve: HONDA CB 1000 R, Bestia 2!!!! Minden hibája ellenére szerettem, ez a végzetem. Felhívtam azt a srácot akinek eladtam az enyémet, hogy visszavenném. Kiröhögött, köszöni szépen nem eladó, bele van szeretve. 

Szezon közepe van, és én megint itt állok motor nélkül! A Bestiát is nyár közepén vettem, a következőt is most fogom venni. 

A túráról készült 8 órányi video 10 percesre vágott változatát a youtube-n nézhetitek meg, vagy úgy hogy Az 58-as túra, vagy A Nagy Alpok Túra, vagy:

https://www.youtube.com/watch?v=Hp80vdwrLL4

stelvio_012.jpg

Easy Riders!

Sziasztok, motoros üdvözlettel: a Mágus.

 

 

 

 

 

motoros motor motorostúra motorozás motorosok Kawasaki Continental

2016\07\16

Az 58-as túra, harmadik rész.

Madonna della Corona, San Lorenzo, San Romedio, Bolzano, Barbiano.

Vihar volt éjszaka, a motorokat földes parkolóban hagytuk, kicsit aggódtam nem borultak-e fel. Reggel gatyában lecaplattam megnézni, de minden rendben volt. Visszatértem a jó hírrel, aztán elkezdtünk összepakolni. Valahogy egyre nehezebb volt átlátni a káoszon, melyik a tiszta és melyik a szennyes ruha, de azért sikerült. Lementünk reggelizni, és sikerült a túra leggyengébb kávéját megcsípni. Amolyan híg németes lötty volt kancsóban, de a kért espresso is fos volt. Süttettünk ham and eggs-et, de vagy fél liter olajban úszott az egész, megérdemli az utolsó helyet a reggelik versenyében. Fizettünk 50 eurót fejenként, és távoztunk. Erre a napra nem volt egy hágó sem betervezve, egy laza gurulás várt ránk és célként Barbiano, ami Zolika szerint az út koronája lesz. Rajta.

dsc06558.JPG

Az olaszok mindíg is nagy barkács mesterek voltak. Előtető spéci csatornával.

Zolika navija megint egy egy S betűs útra vitt minket, hasonló volt a tegnapihoz, de zsírúj aszfalt burkolattal. És még mindig tudtunk felfelé menni, ritkulni kezdett a növényzet is. Szerencsére semmi forgalom nem volt az úton, kivéve egy tehéncsordát meg egy birkacsordát. Megvártuk míg átballagnak az úton, fantasztikus volt látni a kutyákat munka közben. Seperc alatt áthajtotta a három kutya a csordát, a pásztor meg ballagott a végén.

img_2875.JPG

Képeslap hely.

img_2877.JPG

Itt is jelen vagyunk.

Itt történt a túra leg esésközelibb élménye, az egyik árnyékos kanyar közepén egy szikladarabra futott az első kerék, legalább fél métert odébb dobta az elejét, gépészkedtem rendesen, hogy ne essek le a szakadékba. Sikerült megoldani és a gumi is megúszta, pfúúú, necces volt!

img_2879.JPG

Ott egy tanya. Stresszes életük lehet.

Gyönyörű környezetben motoroztunk. Gyakorlatilag mi ketten voltunk az úton, hihetetlenül jó érzés volt, ilyen ritkán fordul elő a mai világban. De egyszer ez út is véget ért és betorkollott egy SS útba, ami ugye jó minőségű széles, nagy forgalmú utat jelent Olaszországban. De azt nem, hogy unalmas. Rengeteg látnivaló volt, meg egy jó kis útlezárás egy hágónál, tehát még több látnivaló jött.

img_2884.JPG

Ha eltévedsz, szép helyre tévedj.

img_2886.JPG

Kis meglepi az íjászoknak.

img_2881.JPG

Üdv. minden Orsinak. Olaszul medvét jelent.

img_2896.JPG

Szieszta időben éhen lehet dögleni. De az energia szelet segít.

s10c0013.JPG

Menet közben Bolsano felé.

Bolsano elég nagy város, brutál forgalommal, és 30 fokos meleggel, de szépen haladtunk tovább a célunk felé. A navigáció megint egy egy S betűs útra vitt minket, viszont itt volt forgalom rendesen. Mivel egy nyomsávos útról beszélünk, a kanyarok előtt dudálni kell, hogy a szembejövő felkészüljön. Pici félrehúzódókat csináltak pár száz méterenként, hogy elférjenek egymás mellett. Nekem izgalmas élmény volt, nekik napi rutin.

dsc06567.JPG

Megállt a vándor a kútnál.

Megérkeztünk aznapi célunkhoz, Barbianoba, Maria panziójába. Picit megizzadtam, mert az egynyomsávos keskeny útról hegyesszögben kellet lefordulni a házhoz egy földútra. Tolatgatnunk kellett motorral, hogy a francba csinálják meg autóval???? Leparkoltuk a motorokat, előkerült Maria a tulaj, megkaptuk a kulcsot, felmentunk a szobába ahol ez várt minket:

img_2899.JPG

Ezt látni az erkélyről. Esküszöm!!!!

Eddig is szép helyeken voltunk, de ez mindent vitt! A szoba szinte vadonat új volt, patika tisztaság, Maria mosolyával gyógyítani lehetne, és akkor bónuszként ez a kilátás. Zolika már lakott itt, neki már nem volt akkora csoda, mint nekem. A szájtátás után lezuhanyoztunk, civil ruhát húztunk és elmotoroztunk a következő városba vacsorázni. Természetesen az összes kanyar számozott volt itt is amíg leértünk a főútra, onnan pedig pár kilométert kellett mennünk Chiusa-ba, ahol vacsorázni akartunk. A vacsorát sajnos nem ott ettük ahol Zolika tervezte(zárva volt), de a mellette lévő kajálda is tökéletes volt. A vacsora csülök volt, sör nélkül.

img_2902.JPG

A torma olyan erős volt, hogy még a fülem is könnyezett tőle.

Vacsi után visszamotoroztunk a szállásra, az esti fényekben még szebb volt a kilátás. Hihetetlen.

img_2905.JPG

Ezen az éjszakán úgy aludtam mint a bunda, sajnos még a napfelkeltét is elmulasztottam. De a reggeli kárpótolt mindenért, finom kávé, finom pékárú, szalámik, sonkák, házi lekvárok, sütemények volt a menü. Ja és a kilátás az asztal mellől.

img_2907.JPG

Ez a hely mindent vitt!!! Bepakoltunk, feltettük a dobozokat és mentünk fizetni. Most jött a következő meglepetés, 25 euro fejenként. Az agyam eldobom!!! Ez a hely igazi 5 csillag + értékelést kap!!! A legszebb kilátás, a legkedvesebb szállásadó, a legtisztább szoba, Szuper reggeli, és a legalacsonyabb ár! Bravo!!!

img_2929.JPG

Ő vigyázott a motorokra. http://www.weirerhof.com/

Elérkezett az utolsó nap amit együtt töltünk, de volt bőven még látnivaló. Bementünk San Candidóba Terrence Hillhez, majd jött a Glockner, és a már egyedül töltött éjszaka a Schloss Adler mellett.

Folyt. köv.

 

motoros motorostúra motorozás Kawasaki Continental versys 1000

2016\07\11

Az 58-as túra. Második rész.

Passo Tonale, Lago di Garda, Prada, Madonna della Corona.

Semmit nem aludtam azon az éjszakán!!!! Először nem tudtam mi a baj, aztán megfejtettem. Minden 5.-6. lélegzetvétel után jött egy HATALMAS lélegzetvétel!! Azért a 40 évnyi masszív dohányzás megtette a magáét 2700 méteren. Először megijedtem, aztán megszoktam. Zolika szép egyenletesen horkolt, Ő nem dohányzott soha.

7.30-tól lehetett reggelizni, én voltam az első!!! Isteni kávét adott a gép, bevertem vagy hármat mire átvonultam a kajás sorra. Jó kaja volt, egy rossz szavam se lehet rá. Szalonna, szalámi, finom pékárú, narancslé, lágytojás. Belaktunk rendesen, kihordtuk a cuccokat, aztán mentünk fizetni. 65 euro volt fejenként, de reggelivel, vacsorával, piával komplett, a Stelvion!!!! Szerintem nem rossz ez az ár, hiszen nemcsak megcsináltuk a Stelviot, de ott is laktunk!!!!!

stelvio_012.jpg

Itt vagyunk!!!

stelvio_206.jpg

Reggel kicsit gyűrötten.

stelvio_200.jpg

A szállodánk. Felhőben!!!!

Nekivágtunk a túloldalnak lefelé. Nagyságrendekkel jobb minőségű volt az aszfalt, a kanyarok sem voltak annyira visszafordítók, mint felfelé. Persze ez az aszfaltcsík is szűk volt, néhol tök sötét alagutakkal, és a tériszonyom is előjött, de sokkal vállalhatóbb ez az oldal. Megálltunk lőni pár képet, aztán gurultunk tovább.

img_2805.JPG

Ahogy jöttünk lefelé, úgy emelkedett a hőmérséklet is. 5 fokban indultunk, a fotózáskor már 11 fok volt. Lent Bormioban tankoltunk, és elindultunk a következő hágó, Passo Tonale felé. Jól is haladtunk, mígnem bele nem csöppentünk egy bicikliverseny miatti lezárásba. Megkérdeztem az útonálló carabinierit, hogy meddig tart ez az őrület, és azt a választ kaptam hogy kb 3-4 óra!! Baszki!!!! Ugyan nem rohantunk, de azért ennyit nem akartunk sorba állni, tehát újratervezés volt.

img_2810.JPG

Vissza kellett menni vagy 30 kilométert, és egy másik útvonalon mentünk tovább. Persze biciklisek itt is voltak(vasárnap minden olasz bringa versenyen van), tele is volt a hócsukám velük. Azért haladtunk, egész érdekes ez a környék. Dél körül megálltunk egy kávéra, aztán tűztünk tovább. Rusztikus egy csehó volt.

img_2818.JPG

img_2823.JPG

Mivel nem volt rajta márka jel, kapott egy ajándék matricát. De csak Ural lehetett, jó messzire került otthonról. A hágón úgy mentünk át mint kés a vajon, meg se álltunk a csúcson. A meleg egyre keményebb volt, bezzeg most nem bántam volna a Bestia meztelenségét. Mikor már szó szerint lefolytam a motorról, tartottunk egy kis sziesztát. Legalább rendet raktam a tanktáskában, meg feltettem a kamerát tölteni. Fél óra után folytattuk utunkat a Garda tó felé, na ott már tényleg olvadozott az aszfalt.

img_2830.JPG

A Contik jól teljesítettek, még mindig vadi újnak tűnik.img_2839.JPG

Gyakorlatilag a tóban ettünk, a terasz belógott a víz fölé. Ja pizza isteni volt! A motorok parkolója:

img_2844.JPG

Ebéd közben kérdezem Zolikát mennyi van még mára? Aszongya: kb 50 km, a tó fölötti hegyekbe megyünk, ez az út kicsit rosszabb minőségű mint az eddigiek, de vállalható. Ok, mit nekem a Stelvio után, hajrá. Nos amikor ráfordultunk az útra kicsit gyanús volt, hogy ez nem lesz sétagalopp. Hááát, mikor elhagytuk a házakat, megszűnt a korlát is, meg gyakorlatilag az út is. Vagyis a burkolat. A szakadék szélén egy egynyomsávos úton tériszonnyal csak arra gondoltam, ha ezt túlélem, hogy jövök le itt holnap??? Persze a szart is lehet fokozni, egyszercsak jött szembe egy autó! Ő a sziklafalhoz húzódott, én meg próbáltam nem leesni a szakadékba. De már a következő kanyarban jött a következő, úgy gondoltam itt a vég!!! De az legalább megállt ott ahol volt és megvárt. Persze Zoltánnak sem volt könnyebb a helyzete, de Ö legalább nem tériszonyos. Két kanyarral feljebb egy nő vizespalackból locsolta a túlmelegedett fékjeit, tehát most jön a java, gondoltam. Nos a maradék útszakaszt simán beválaszthatnák a világ legveszélyesebb útjai közé. Mint a filmeken, a sziklába vájták az utat, korlát semmi, és persze a burkolt utat is el lehetett felejteni. Összeszorított foggal mentem, és csak az tartott életben, hogy ha felértünk megölhessem Zolikát!!! Persze itt nem álltunk meg fotózni, a kamera félúton lemerült, szóval nincsenek bizonyító fotók. De térképen megtaláltam:

img_2871.JPG

Van egy video is, ilyen táblát talán még nem láttatok:

2016-07-11_2.png

Végül felértünk egy tisztásra ahol meg lehetett állni. Sztender kicsap, de annyira remegett a lábam, hogy inkább ültem még egy kicsit. Zolika nem győzött elnézést kérni, nem ezen az úton kellett volna jönnünk, de mire rájött már késő volt, vagy előre megyünk, vagy leesünk. Talán ezt hívják előremenekülésnek. Már nem akartam kinyírni, de egy cigi az nagyon kellett. Rég esett olyan jól a bagó, mint akkor. Hogyan tovább? Szerencsére volt tovább is út, és az már lefelé vezetett, Prada felé. Ez nagyon megnyugtatott, mert visszafelé legfeljebb gyalog mentem volna vagy helikopterrel!! Slusszpoén: a Yamaha már tartalékon volt, mert a Garda tónál kimaradt a tankolás. A navi 18 kilométerre jelölte a következő kutat, addig csak eljutunk. Sikerült!! Megtankoltunk, és nekivágtunk a maradék 50 kilométernek, mert ez a kis karika bizony rossz irányba vitt minket.

s10c0008.JPG

Innen már eseménytelenül mentünk a szállás felé, Madonna della Coronába. Itt is foglalt szállásunk volt, érdekes kis panzió, se wifi se tv nem volt. Legalábbis a szobában, mert a hallban volt egy ezeréves képcsöves készülék, ott néztük meg este a meccset. De előtte még elmentünk megnézni a hely nevezetességét, a szikla templomot.

img_2847.JPG

Parkoló valahol nagyon fent.

img_2851.JPG

Az ott fent a szállásunk.

img_2869.JPG

Egy igazi klasszikus:"mondj egy dalt azokért, akik nincsenek itt". Én gyertyát gyújtottam értük.

Miután oda vissza megmásztuk a 850 lépcsőfokot, megérdemeltük a vacsorát. Tészta volt, és most bort ittam hozzá, pont végeztünk mire kezdődött a Magyar-Belga meccs. Nincs mit szépíteni, nagyon elpicsáztak minket a belgák. De akkor is azt mondom: csodásan játszott a magyar válogatott, ilyen sikeres csapat rég nem volt!! HAJRÁ MAGYAROK, CSAK ÍGY TOVÁBB!!!!!!! SZÉP VOLT FIÚK!!!!!!!

dsc06559.JPG

Csendélet.

img_2863.JPG

A hátsó fal maga a hegy.img_2859.JPG

Az a pici sárga pont egy helikopter, több száz méterre alattunk.

stelvio_147.jpg

stelvio_149.jpg

Madonna della Corona.

Folyt.köv.

 

 

 

 

motoros motorostúra motorozás Kawasaki Continental versys 1000

2016\07\09

Az 58-as túra.

Silveretta, Stelvio, Tonale, Grossglockner, Zolikával.

Servus!

Ezt a köszönést használják a németek és az osztrákok, hat napig mindenki mindenkinek így köszönt. Tetszik.

Június 24.-én pénteken nekivágtam az Út-nak. Előtte megkapta a vas az új Conti Roadattack 2 Evo gumikat, beszereztem egy Givi tanklock tanktáskát, próbáltam javítani az üléskomforton, megkötöttem a biztosítást, csomagolás próbát tartottam, feltöltöttem minden akkut, és vettem egy 2 GB-os nemzetközi hetijegyet a Telenorrnál. Minden kész volt, mehettem.

img_2621.JPG

Reggel 6-kor indultam Dunakesziről. 735 kilométer várt rám Pollingig, ahová délutánig oda kellett érnem, hogy Zolika be tudjon vinni a munkahelyére. Eseménytelenül falta a Versys az autópálya kilométereket, tökéletes szélvédelemben utaztam. Sőt már túl tökéletes is volt, a 35 fokban, de azért nem panaszkodhatom, hogy sütött a nap. 350 km-enként tankoltam, de 400-at simán ment volna egy tankal, a túra teljes távjára 5,4l/100km volt a fogyasztás. Ezt remek értéknek tartom egy velem együtt 400 kilós motortól, úgy hogy autópályán 130-160-as utazót mentem, a hegyekben meg csak kanyarvadászat volt. Dél körül Salzburgnál tankoltam, gondoltam belövöm a címet a Wazze-ba. Volt egy kis meglepetés, mert azt kérte hogy fizessek elő mobil internetre. Nos én kaptam is egy sms-t, hogy levonták a 6000 forintot, él a mobil netem. Remek, pénz elvéve, net meg nincs. A benzinkút wifijén keresztül sikerült elindítani a GPS-t, szépen mondta a fülemre az infókat, a Telenorral majd később "számolok"! Autópályán végig a fülemben volt az Alpine Moto Safe füldugó, nagyon jól működött, a sárga betét volt a nyerő, remekül lehetett hallani a navi utasításait, csak ajánlani tudom.

img_2627.JPG

Ausztria útjai ugye nagyon jók. De akkora minőségi ugrás volt Bajorország, mintha addig vasúti talpfákon mentem volna!! 30 éve jártam erre utoljára, de már semmilyen emlékem nem volt a környékről. Hát csodaszép na!!!!! Valahogy az autópálya sem olyan rideg mint az osztrák oldalon, de mikor lekanyarodtam róla, na az meg tényleg gyönyörű volt. Ja, az osztrák autópályán már annyi kiba kamera van, hogy az agyam eldobtam. A német oldalon sokkal kevesebb, és az sem annyira tolakodó. Kezdtem kapizsgálni Zolika miért szeret itt élni. És még meg se érkeztem. 

Kettő körül értem  Pollingba, naná hogy nem a jó címre. Felhívtam Zolikát, egy supermarket előtt álltam meg, tudta hol van, öt perc múlva ott volt. Rég nem láttuk egymást, ölelkeztünk egy darabig majd nekivágtunk a lakásához vezető útnak. Tündéri kis faluban lakik, igazából Etting a neve. Olyan mint Dunakeszinek Alsó. Leparkoltuk a vasakat, lemálháztam, és épp a tárcsazárat guberálom elő, mikor is Zoli szól ne erőlködjek, itt emberemlékezet óta nem volt lopás. Ő még a kormányzárat se kattintotta be. (én azért igen) Felcaplattunk a másodikra, feleség és három gyerek várta a vándort. A kis Benny akkorát vigyorgott rám, hogy még a farzsebemben is éreztem. Büdös voltam mint a disznó, de lecsókoltam az egész családot, aztán elmentem tussolni. Fürdés, utcai ruha, finom ebéd, aztán mentünk Zolika melóhelyére.

Na ez volt az igazi csoda, ha nem látom, nem hiszem el! Egy kolostort vett meg a cége, de mindennel(templom, patak, vizimalom, majorság...), és alakították át műhellyé. Csak Mercedes 300-as típussal foglalkoznak, de olyan szinten, hogy tudnak építeni akár vadonat újat is.

img_2630.JPG

img_2634.JPG

img_2637.JPG

img_2641.JPG

img_2659.JPG

Az egész hely egy csoda. De az igazi csoda az volt, hogy mentünk pár kört egy versenyautóval, ami egy német grófé, a grófné meg a navigátor. Az értéke kb 1.2-1.5 millio euro!!!!! Nem ültem még ilyen drága kocsiban. Ja ülés! A beszállás felért egy tornagyakorlattal, de ami utána jött az minden képzeletemet felűlmúlta. Azt tudtam, hogy Zolika jó szerelő. De hogy úgy tud vezetni egy 50 éves versenyautót, hogy majdnem befostam a majrétól, azt nem. Dobfékek, utcai slick gumik, 270 lóerő, és a környező földekről hazatérő parasztok, kombájnal, traktorral, akik fél percig fordultak ki az útra, ahol mi jöttünk 160-al egy minimum 300 milliót érő kocsival. Életre szóló élmény volt, az ziher.

img_2647_1.JPG

dsc06501.JPG

dsc06496.JPG

A VERSENYAUTÓ!!!!! A hangja, a szaga, a tapintása, mind-mind egy csoda.

Szóval itt robotol az én barátom. A munka kényszerűség. De azért vannak különbségek. Hát ez egy JÓÓÓ munkahely.

Miután pelenkát cseréltem, hazamentünk. Finom vacsora várt, aztán felhívtam a Telenorrt a mobilnet ügyében. Minden rendben volt, csak a telefonomon ki kellett kapcsolni az EU internet menüpontot! Logikus nem? Az EU-ban kapcsold ki akkor működik. Végül is sikerült, és egész úton prímán működött a net. Megpróbáltuk összehangolni a sisakbeszélőket, de miután egy órát ültünk a konyhában sisakban, feladtuk. Nem kompatibilis a két rendszer, maradt az integetés.  Kaptam egy remek szobát, az elalváshoz nem kellett ringatni.(egy templom van a ház mellett, reggel 5-kor két percig harangoztak, ahogy mondták minden nap)

img_2664.JPG

Fázni nem fáztunk.

Nem vagyok hétalvó, szóval a harangszó nem rondított bele az életembe. Kimentem reggelit keresni, találtam tojást meg kolbászt, nosza csináltam két adagot, kell az energia. Zolika is előkerült, belaktunk, aztán bepakoltunk, aztán lepakoltunk. Megvoltak a motorok, senki nem nyúlt hozzájuk. Feltettük a dobozokat, az XJR 1300 Yamahán akkora dobozok voltak, hogy az enyémek simán belefértek volna. Amúgy egy 18 éves karburátoros bringáról van szó, igazi NAGYVAS!!!! Ebben a színben különösen ütős!

img_2674.JPG

Fél 8-kor nekivágtunk, aznapra volt "feladat" bőven. A Neuschwanstein kastély volt az első célpont, egy óra alatt odaértünk. Annyira korán, hogy nem is lehetett még felmenni, 9 előtt a fű se nő. Megálltunk, megnéztük, lefotóztuk, aztán mentünk tovább a Silveretta felé. Gyönyörű utakon csapattunk, Zolika ment elől, én meg követtem. Ő már annyira német lett, hogy eszébe sem jutott átlépni a  záróvonalat vagy előre menni egy piros lámpánál. Azért néha csak belevittem a bűnbe, de nagyrészt jó fiú voltam.  A sebesség is 100 körül alakult, mondjuk egyenes szakasz nem is volt, ahol lehetett volna száguldozni. Egyébként nem volt ez rossz, jobban tudtam nézelődni. 

s10c0003.JPG

Balra Neuschwanstein.

img_2671.JPG

A Neuschwaisteni kastéllyal szembeni kastély.

s10c0016.JPG

A Silveretta kapujánál.

A Silveretta nagyon jól motorozható út, fizetős(12 euro), matricát is adnak. Félúton megálltunk fotózkodni, itt láttam az egyetlen prosztót az egész túra során. Komoly motorok hangját lehetett hallani, meg végig gumicsikorgást. Ezek driftelve jönnek, vagy mi van? Egyszer csak feltűnt egy piros Peugeot Partner, mögötte két idomos speedgép. Nohát a Partner gumijai csikorogtak a kanyarokban, nem engedte megelőzni magát. A két biker nézelődött kifelé, de esélytelen az előzés, ha az autós nem segít. Na ez a gyökér nem segített, hanem betartott nekik!!!  Pöcsfej!!!!

dsc06534.JPG

Elől a gyökér.

img_2689.JPG

Silveretta.

Mentünk tovább, fent is volt még látnivaló. Mondjuk egy nagy tó hatalmas parkolóval, ajándékboltal, wc-vel és kajáldával. Ettünk volna, de akkora volt a sor, hogy inkább betoltunk egy energia szeletet. És elhelyeztem az első T5 matricát. Bmw GS-ből annyi volt fent mint a nyű, de azért láttam más bringákat is.

dsc06538.JPG

dsc06537.JPG

Érdekes páros.

img_2696.JPG

Jelen vagyunk.

s10c0020.JPG

 

Lefelé is szép út vezetett, egy kis faluban megálltunk kajálni, de csak strudelt lehetett enni. Isteni volt. Itt ért el minket az út egyetlen vihara, felvettük az esőruhát és húztunk tovább a Stelvio felé.

img_2705.JPG

Félő volt hogy a vihar miatt lezárják a Stelviot, de szerencsénk volt, mire odaértünk kisütött a nap. Abban is mázlink volt, hogy pont vége lett az aznapi veterán traktor versenynek, plusz a biciklisek is visszahúzódtak aznap délutánra. Egy két kemény csávó kivételével nem voltak bringások, pedig az összes Stelvios videón nyüzsögtek a biciklisek. De mint mondom mázlink volt, kezdődhetett a híres-hírhedt Stelvio!

Kicsit fostam tőle, itt sokan letették már a vasat, Zolikának is sikerül az első próbálkozásnál. Jó tanács: nagyon kel figyelni a megfelelő fokozatválasztásra, harmadikban már nem nagyon lehet a kanyarból kigyorsítani, elvész a lendület, és máris borul a motor. Én számoltam a fokozatokat, fent már csak 2-esben, de ha szembe jött valaki, inkább 1-ben fordultam, és bizony csúsztattam a kuplungot is. 48 kanyar van, lentről kezdődik a számozás, lehet örömködni ahogy csökkennek a számok. Mikor megláttam az 1-es számot, fülig ért a szám, MEGCSINÁLTAM!!!!!!! A Stelvion nem jó motorozni, de nagyon jól néz ki a portfólióban, hogy megvolt. Mikor felértünk a csúcsra, euforikus öröm volt!! Rengeteg motor, autó, bringás, mindenki odanéz mikor felér egy újabb vándor, intenek, közéjük tartozol!!! Jó érzés nagyon!!!!!

img_2709.JPG

A napi penzum teljesítve, fent vagyunk a Stelvion. Zolika itt foglalt szállást, célnál vagyunk. Becuccoltunk a hotelba, zuhanyozás, aztán mentünk "várost nézni". Felsétáltunk a Tibetbe egy kávéra(csillagos ötös), a ritka levegőben nem működött a gyújtó, úgyhogy bent kellett rágyújtanom. Csodálatos volt kávézni idefent.

img_2737.JPG

Ennél tökéletesebb háttér??? 

img_2714.JPG

5 fok volt árnyékban. A hó igazi, és nagyon hideg.

img_2744.JPG

A T5 itt is jelen van már.

img_2759.JPG

Ez is szép motor.

img_2757.JPG

Az angol nem bízott az olaszban!!!!! Talán egy Rover jobb lenne???

Séta után visszatértünk a hotelba, 7-kor vacsora volt két Peroni-val, jó ellátmányt kaptunk. A szállás egy kicsit putris volt, de tökéletesen megfelelt a két fáradt motorosnak. A szobaszámunk babonásoknak biztos nem tetszett volna....

 

img_2742.JPG

 

Folyt. köv.

 

 

 

 

 

motoros motor motorostúra motorozás motorosok Kawasaki Continental Stelvio versys 1000

2016\06\12

Lesz 58-as túra!!!!!!!

Sziasztok!!!

Lesz 58-as túra!!! LESZLESZLESZ!!!!! "Kicsit" máshogy, de lesz!!!!!!!!!!!

Április 30.-án ugye elpereceltem, a vállam odalett. Három hétre a nyakamba kötötték a jobb karomat, az a kevés bicepsz ami volt egy hét alatt "leesett". Miután letehettem a kezem kiderült, hogy csak nem akar visszamenni a kulcscsontom a helyére, kaptam kineziológiai szalagokat. Most tolom a gyógytornát, és visszatértem az edzőterembe is. Június 5.-én indultam volna, most valahol Pamplona  környékén járnék, ha túljutottam volna a benzin hiányos, árvizek sújtotta Franciaországon. Próbáltam figyelembe venni a különböző ünnepeket, versenyeket, mint a Tour de France vagy a bikafuttatás, de mivel a focihoz sötét vagyok, az kimaradt, hogy most lesz a foci EB, és pont arrafelé. Full rendőri készültség a franciáknál.  De hát ez már történelem, hiszen itthon vagyok.

img_2485.JPG

Mint az új!

1. De azért motorozni kell, ha már ennyit készültem erre a nyárra, valamit csak össze kéne hozni. És megszületett a terv, illetve tervek! A 58-as túra utolsó negyedét Zolika barátommal motoroztam volna, aki Pollingból legurult volna Comohoz, és onnan együtt nyomtuk volna. Na!! Ez most úgy változik, hogy én megyek Pollingba hozzá(732 kilométer, autópályázás lesz különben sose érek oda), onnan indulva négy napig kanyargunk az Alpokban, megmásszuk a Stelviot, a Glocknert, megnézzük a Garda tavat, a Sasfészket Berchtesgadenben, San Candidóban beköszönünk Terrence haveromnak, aztán elpacsizunk és haza indulunk külön-külön. Pont azon a napon érkezem haza, mint amikor terveztem az 58-ast, június 29.-én. Pöpec!! A motor készen van, minden megjött időre, nem maradt semmi sérült, az utolsó patent is ki lett cserélve. Már fentvannak a Conti Roadattack 2 Evo  gumik is, készen állunk az Útra. Végül is rövidítve de meglesz a TÚRA!!!

img_2533.JPG

Gumik fent, db killer beszerelve.

2. Másodiknak pedig a T 5-el csinálunk egy Zakopanet július közepén. Igazából az utolsó guriga lesz ebben a felállásban, mert Laci Svédbe költözik augusztusban. (azért néha biztos hazalátogat majd mert a CB itthon marad) Szóval Őt "búcsúztatjuk" három napig, odakint, ezt a hétvégét azért a képzeletetekre bízom. Szomjasak biztos nem leszünk....

Összességében kb 4500 kilométer lesz ez a két túra, tulajdonképpen a fele az 58-asnak. Nem lehetek telhetetlen, ez így is nagyon szerencsés alakulás. Meg tudom írni a tesztet a Contiról, és a füldugókról, a többi szponzor elúszott.

img_2566.JPG

Cuccolás próba. Az esőruhát könnyen elérhető helyre tettem.

img_2565.JPG

Egy "láthatatlan" 58-as.

Már csak azért drukkolok, hogy álljon el az eső mire indulok. Egyelőre elég esős nyarunk van, pont elég már a hidratálásból.  Tegnap vettem egy defektjavító készletet, remélem nem kell tesztelni. Még kreálok valami tempomat félét, mert az jó lesz az autópályás menethez, hogy tudjam pihentetni a jobb kezemet is, és tulajdonképpen készen vagyok. Ma kipróbáltam az úszást is, kicsit "karcosan" de ment.  Szóval újra készen állok az Útra, GO WEST!!!!

2016-06-04_2.png

Íme a KÖR! Alpen Masters Zolika módra.

Ha visszajöttem írok egy szép hosszú beszámolót, addig is jó Motorozást!!!

A Mágus.

 

2016\05\08

Egy elb@szott balkanyar következményei.

Avagy: hogyan dobjunk ki fél évnyi munkát egy másodperc alatt.

Több is mint fél év, október óta dolgozom az 58-as túra tervein, de januártól gőzerővel. Csak dióhéjban: 58-ban születtem, 58 éves lettem, kedvenc versenyzőm száma is 58 volt, tehát 58-as túra lett a neve. Lecseréltem a Bestiát egy hosszútávú túrázóra, egy Versys 1000-re, amit remekül átalakítottam az Útra. Megoperáltattam a sérvemet, szereztem szponzorokat, elkezdtem edzeni, dögcédulát csináltattam, kiváltottam a nemzetközi TB kártyát, szóval mindent rendbe tettem magam körül, hogy a 9000 kilométer alatt ne legyen gond. Minden tökéletesnek tűnt múlt szombat 14 óráig.....

versys_serules_021.jpg

Elmentünk motorozni Lacival és Tomival. Ceredig toltuk, ott ebédeltünk egyet. Kicsi a világ: összefutottunk azzal a mucival meg a párjával, aki megvette a Hornetet! Kaja után Szlovákia felé fordultunk, ott ugye nem nagyon van szar út, nem tévedhetünk. Talán egy negyedórája voltunk odaát, mikor is jött az a bizonyos bal kanyar. Laci ment elől, én középen, Tomi hátul. Viszonylag sík területen voltunk, de az útban volt  egy pici bukkanó. Látom ám hogy Laci fékez, és nagyot borít balra. Nem hajtű kanyar volt, csak olyan "húzós". Abban a pillanatban éreztem, hogy ez nem jön össze, túl nagy a sebesség ahhoz, hogy beforduljak. Hatszor voltam Safetyn, van bennem pár kilométer, de ezt ott nem tudtam megoldani. Nyílegyenesen legangoltam a rétre, még vagy 50 métert "szántottam", mikor valami bucka megfogta a motort és én lerepültem róla, egyenesen a jobb vállamra. 

Leírni sokkal hosszabb, mint ahogy történt. Nem ájultam el, elkezdtem mozgatni a lábaimat, karjaimat. Levettem a sisakot, aztán a gyújtást. Közben Tomi is odaért mellém, kérdezgetett, válaszolgattam. Észrevettem, hogy lesett a kamera(sajnos nem ment), de szinte azonnal megtaláltam a fűben, sértetlen volt. Tomival felállítottuk a motort, hogy megnézzük a károkat, közben Laci is megkerült, és egy srác a falu széléről odaszaladt és kérdezte jól vagyok-e?

versys_serules_011.jpg

Óriási szerencsém volt, hogy nem betonfal vagy szalagkorlát, vagy egyéb kemény cucc volt ott, hanem egy mező. Éreztem a vállamat, de vállalható volt a fájdalom. A motor is jobban nézett ki mint amit vártam, a fékpedál görbült el, a bukógomba meghozta az árát, semmi drága dolog nem lett mégcsak karcos se. Két műanyag idom megrepedt, aztán ennyi. Tükör, index, lámpák, kipufogó simán túlélték. Megkerestem az ürest, gyújtás, és pöccre indult. 150 kilométerre voltunk az otthon melegétől, cigi, pisi, és induljunk. Menet közben vettem észre, hogy a sisak álszellőzője letört. Óvatosra vettük a figurát, de talán az a legjobb hogy azonnal visszaültem. A motor kifogástalanul működött, én már kevésbé, egyre jobban éreztem a vállamat. Minden úthiba vagy vasúti átjáró fájt. Balassagyarmaton megálltunk egy kis pihenőre,  addigra olyan volt a mozgásom mint Frankensteiné. Egy bláz után elindultunk, Vác környékén már mantráztam, hogy: JÓL VAGYOK!!!! De nem voltam, és Sződligetnél még egy bogarat is begyűjtöttem a sisakba. Onnan már nagyon nyögvenyelősen mentem hazáig, de sikerült. A fiúk leszedték rólam a ruhát, csizmát, a motort betették a garázsba, elbúcsúztunk. 

versys_serules_012.jpg

Érdekes volt letusolni, a jobb kezemet nem igazán tudtam használni. Nem akartam húzni az időt, kocsiba ültünk és a feleségem levitt Vácra a sürgősségire. Megint mákom volt, szinte soron kívül behívott a doki, aki maga is motoros. Elküldött röntgenre, amit szintén azonnal megcsináltak. Visszaültem várakozni, de 10 percbe se tellt, és már újra bent voltam a dokinál. Törés nincs, ez jó hír, de az látszott a felvételen, hogy a kulcscsont messze van a helyétől.  Azonnali műtét nem kellett, egy spéci kötéssel rögzítették a jobb karomat. Mondanom se kell, a kötöző srác is motoros volt. Megbeszéltük a dokival, hogy kedden Dunakeszire mehetek kontrollra, mert az SZTK-ban rendel délelőtt. Két óra alatt végeztünk úttal együtt, nagy RESPECT a Váci sürgősséginek!!!!!

versys_serules_029.jpg

Kedden kaptam új kartartó-felkötőt, és a doki szerint elég lesz három hét ebben a hámban, aztán három hét gyógytorna, és utána megmondja mikor ülhetek vissza a vasra. Csakhogy az terv szerint akkor már két hete úton lennék!!  PICSÁBA!!!!! Tegnap voltam ultrahangon, az a doki azt mondta műtni kell!! Megyek tovább.

Beszéltem egy vállsebésszel,aki egy hét múlva tud megnézni, addigra már úgyis késő lesz a szalgoknak. Mire bekerülnék a műtőbe az megint hetek, de lehet hogy hónapokba telik. Persze nézze meg, mondjon valami okosat, de tél előtt nem fekszem kés alá. Ha egyáltalán bevállalom. Már nem nagyon fáj, egyre jobban vagyok, de az 58-as túra ugrott, legalábbis az eredeti formájában. Azért már dolgozom egy rövidített változaton, június utolsó hetét legalább ki kéne használnom. Egy ilyen "kis" egyhetesre talán elkísér a T5 is.

Sajnálom a dolgot nagyon, de még a nagyok is besokallnak néha a GP-ben. 11 éve volt az utolsó balesetem, remélem 11 évig nem is lesz. Megrendeltem az alkatrészeket, pünkösd után meglesz, addigra leveszik ezt a hámot is rólam, összerakom a vasat, visszatérek az edzéshez és kezdődhet a nyár!!!!

Azt vontam le az egészből, hogy nem tiszteltem eléggé az ERŐ-t. A G erőt meg a LÓ erőt. Egyébként azt még szoknom kell, hogy a Versysen nem érzem a tempót annyira jó a szélvédelem. A csupaszon sokkal intenzívebb volt az élmény. Egyszerűen nem tudom mennyivel megyek, csak ha nézem az órát. Ehhez majd biztosan hozzászokom, de azért jobban figyelek ezután. 

Azt mondják az okos más kárán tanul. Ti legyetek OKOSAK, esésmentes szezont kívánok.

A Mágus.

 www.youtube.com/watch?v=gcIWRKDLeSg

motoros motor motorostúra motorozás balesetek kawasaki versys 1000

2016\04\12

"Highway to hell"

Cered ködben is jóóó!!!!!

Sziasztok.

Vasárnap motorozás volt, nem is akármilyen motorozás. Múlt héten megvolt az évi rendes Aggteleki gurulás. Nélkülem! A T5-ből T4 lett, mert nem tudtam megoldani a vasárnapot. Most viszont utánuk mentem egyedül!

Brutál szar időt mutatott a net egész hétvégére, de a vasárnap tűnt jobb választásnak. Úgy gondoltam, ha csak kicsit esik akkor is megyek, tesztelni kell szinte mindent. Az ülés tömését, a frissen gyártott navi tartót, a kis plexit, és a kipufogó-légszűrő kombót. Aggtelek egy 450 kilométeres karika, kiderülhetnek dolgok.

Fél 9-kor nekivágtam, borús de száraz reggel volt, 9 fok. A szokásos M2-Balassagyarmat-Salgótarján-Cered-Ózd-Aggtelek útvonalon mentem. Még mindig ledöbbenek, hogy milyen jó a Versys szélvédelme, a Bestián befagyott volna a seggem ebben az időben. És a fogyasztás is meglep, Esztergomban tankoltam utoljára, azt gondoltam majd Rétságon rátöltök. Aztán azt gondoltam, majd Salgótarjánban. Végül Ózdon tankoltam, és azóta se! Parádés!! Eseménytelenül telt az út Tarjánig, illetve nem is, mert Rétság előtt látok ám egy gyönyörű bordó Giuliettát hasítani, Zoli és Mariann barátaim mentek épp Szlovákiába e korai órán. Forgalom alig volt, szinte egyedül voltam az úton.

s10c0002.JPG

Cered előtt bekapcsoltam a kamerát, meg akartam örökíteni a kedvenc szerpentinemet. Meg is tettem, itt láthatjátok:  https://youtu.be/j9DchzqdmFk

Mint látjátok ködös motorozás volt, érdekes élmény az biztos. Párásodott a kamera, a szélvédő, a plexi, és ami a legrosszabb, a szemüvegem is. De legalább ez is megvolt, ebből is tanultam valamit: nem szabad lezárni a plexit, kell egy kis rést hagyni. Zabar után már majdnem(de csak majdnem) kisütött a nap, a hőmérséklet is felment 11 fokra. Szépen lecsorogtam Aggtelekre, mindösszesen két motorossal találkoztam egész úton. A nagy parkolóban én voltam az egyedüli motoros, kongott az ürességtől. Szerencsére a kajálda nyitva volt, betoltam egy szokásos gyrost korai ebédként.

img_2205.JPG

Visszafelé Eger felé jöttem, gondoltam elkerülöm a ködöt. Én balga miért gondoltam, hogy a Mátrában nem lesz köd??? Hát volt gazdagon, de már gond nélkül mentem a résre nyitott plexivel. Rengeteg helyen mértek, jó lesz vigyázni, Big Brother mindent lát. Eger után még jó az út egy darabig, de a Mátrai szerpentin katasztrofális. Frankón mondom, csak endúrósok menjenek arra, vagy Van-Van-osok!! Nem tudtam egy jót menni, mindig a gödröket, kátyúkat kerülgettem. A nagy parkoló, ami jó időben tele van motorral, most így nézett ki:

img_2211.JPG

Kezdett fájni a seggem a zselésített ülésben, úgy döntöttem a rövidebb úton jövök haza, a 3-ast választottam. Itt már szédítő 12-13 fok volt, még a napellenzőt is leeresztettem néhol. De azért Galgamácsa nem maradhatott ki, Erdőkertes-Veres-Fót útvonalon jöttem haza, picivel 3 előtt csaptam ki a sztendert a garázs előtt.

img_2215.JPG

Lesz mit pucolni!!

Végül is nagyon fasza nap volt, az ülés kivételével minden bevállt. A kipufogónak már van hangja, a házi készítésű navitartó tökéletes helyre került, a pleximagasító prímán elviszi a szelet a sisakról. A kamera is jól működik, és azt sem érzem, hogy zavaró lenne a sisakon. Beszéltem a Tommot-al, azt mondta vigyem vissza az ülést és alakítanak rajta. 

dsc06132.JPG

Ja, kapott Ursula még két Osram izzót is, ami plusz 80% fényerőt ígér. Pici bukósisakba volt csomagolva. 

Végül is a rossz idő ellenére nagyon jót motoroztam, most 8600-on áll a számláló. Az igazi a múlt hét lett volna a T 5-el 25 fok-ban, de így is élveztem minden percét. Edzeni kell a magányra is, az Úton lesz benne részem.

dsc06118.JPG

Télen mindig itt mérik a hideg rekordokat.

Ködmentes motorozást mindenkinek: a Mágus.

 

 

motoros motorostúra motorozás kawasaki versys 1000

2016\03\30

Az első gurulás!

Granárium étterem teszt.

Sziasztok.

Vasárnap megvolt az első "hivatalos" gurulás, Tardos oda vissza. Oli, Tomi, Tibike, Ádám és én. A szokásos Meki előtt találkoztunk, de egy másik brancs is gyülekezett a parkolóban, XT-sek voltak főleg. Jön a következő XT, de nem a többiek felé fordul, hanem odagurul hozzám. Gondoltam eltévedt, de mikor leállította a gépet, rámköszönt, és azt kérdi: nem ismersz meg?? Hááát sisakban egy cseppet nehéz! Na lekapja a brét, és kiderült, hogy Soma volt az, aki az első  Rhinós Zakopánei túravezető volt két éve. Eldumáltunk egy kicsit, aztán átgurult az Ő csapatához, hozzám meg megérkeztek a többiek.

img_2157.JPG

 

A terv az volt, hogy legurulunk Tardosra, onnan vissza Nagysápra és a Granárium étteremben eszünk, ahol spéci motoros parkoló van kialakítva és ez nagyon bizgatott.  A szokásos Dobogókő-Esztergom-Tát-Tardos útvonalon mentünk, rengeteg motoros volt az úton, nagyon-nagyon jól esett végre egy csoportos csapatás. A Kemencés cégére egy MZ egy oszlopon, na ezt az oszlopot most megjelöltük egy T5 matricával.

img_2160.JPG

Talán hagyomány lesz.

Miután ez megvolt, visszamentünk Nagysápra. Ez az út megúnhatatlan, tökéletes kanyarok, príma útminőség, bár sokkal több ilyen lenne. Az étterem parkolója tényleg motorosbarát, 5 rozsdamentes szekrény van kitelepítve MOTOR felirattal, két sisak, két dzseki meg apróságok simán beférnek, és vállfa is van!!! Az egyedüli negatívum az volt, hogy a lakatot jól beolajozták, miután megvolt a zárás kezet kellett mosni. A kajaválaszték nem bőséges, de finom volt minden, 2200 ft-ért annyit eszel amennyit bírsz, csak a pia plusz. Extraként patika tisztaság, kedves pincérlányok, jó kávé.

s10c0007.JPG

Ez a kép a sisakkamerával készült.

Odafelé a Harley mögött mentem, a hangja büntető volt. Visszafelé Ő jött mögöttem, no a lámpája fénye még a kipufogónál is erősebb, majd leolvadt a tükröm. Valami kiba jó ez a full ledes lámpa, így sokkal nagyobb az esélye a túlélésre. Tát után Oli és Ádám elköszönt, hárman jöttünk tovább, Tomitól a 0-on búcsúztunk.

Jól esett nagyon a gurulás, végre itt a Tavasz! A Versys, egyre jobban tetszik, fantasztikus a szélvédelme, nem fáztam, pedig a hegyen 8 fok volt. Keveset fogyaszt és a tankja is nagy, ritkán kell tankolni. Nem tudok belekötni semmibe, úgy jó ahogy van. A kipufogó is kezd "beérni", szépen mélyül a hangja. Túlmentem a 8000-en, az Út előtt beleteszek még kettőt, tíznél olajcsere meg gumicserere lesz, és kap nagyobb fényerejű izzókat a fényszóróba. 

Közben újabb támogatókat kaptam, a Sentinel Protect GPS járművédelem, és a Motozin magazin. A Sentineltől kapok egy védelmi eszközt a motorba(megmondom őszintén, jobban fogok aludni odakint), amit május 14.-én Pécsen egy nagy motoros buli közben adnak át. A Motozinban pedig megjelenhet az írásom a túra után!!! Május végén megyek a Rili tanfolyamra, szóval faszán alakulnak a dolgok, közben csinálom az edzéseket is, minden sínen van. 

img_2164.JPG

Van még mit ledolgozni.

edzek.jpg

Itt is. Fegyenc edzés.

dogcedula.gif

Közben a dögcédula is elkészült.

 

Motorozzunk sokat, üdv Mindenkinek: a Mágus.

 

 

 

motoros motorostúra motorozás motorosok versys 1000

2016\03\22

Egy tökéletes nap.

AMTS, ahogy én láttam.


Sziasztok.

Szombaton minden jól sikerült, bár minden nap ilyen lenne!!! Napsütés, barátok, motorozás, szórakozás...

Pénteken eldöntöttem, hogy szombat délelőtt kimegyek a motorkiállításra. Egyrészt régen voltam már, másrészt ott várt rám a gyári Kawasaki hengerzsák, harmadrészt kíváncsi voltam az idei felhozatalra. (jó volt a felhozatal, mindkét téren) Feldobtam a labdát a T5-nek, de senki nem gerjedt rá a korai indulásra. Na jó, akkor megyek egyedül.

Szombat reggel viszont Oli keresett, hogy hogy tervezem, mivel mennék, meg mikor. Autóval készültem, gondoltam ha veszek valamit könnyű lesz hazahozni, meg amúgy is hideg van. De (szerencsére) Oli motorral akart menni, amit azzal indokolt, hogy motorral könnyen túljutunk a dugókon, és a parkolás is könnyebb lesz. Ja és süt a nap!!!! Felhúztam a redőnyöket és tényleg, pofán vágott a napsütés, a kocsi le volt deresedve, de már olvadozott. Máris meg voltam győzve, MA MOTOROZÁS LESZ!!!! Megbeszéltük, hogy a Róberton találkozunk 9-kor, hajrá!!!

Nem öltöztem túl magam, Spidi farmer, TCX cipő, Spyke dzseki. Csizmában meg téli cuccban nem túl szórakoztató pár órát sétálni, legfeljebb kicsit didergek a motoron. 8.35-kor nyitom a kaput, éppen nyílik a szemközti is, Árpi is indul. Hova-hova, kérdi? Megyek az AMTS-re, válaszolom. Nem kell egy VIP zsuga? Dehogynem, hogyne kéne!! Na várj egy kicsit, mondja, és felhívja Ákost akivel (halkan megjegyzem), tavaly bajnokok lettek  az A/6-os rallye kategóriában. Van jegy, de el kell menni érte, pár perc az egész. Ajjaj, nézem az órát(ugye sosem kések), de annyira rendes dolog volt, hogy még intézkedett is, gondoltam Oli csak megvár!! Tényleg pár perc volt, mikor megkaptam a jegyet jött egy kérdés is: "egy elég?" BASZKI, ha már így alakult, kettőt kérek!!! Elindultam a városba, jajj nagyon jó volt végre motorozni!!!! 3 percet késtem, Oli épp kezdett aggódni(Ő se késik soha), de mikor elővettem a két jegyet, leesett az álla!!! Vigyorogtunk mint két vadalma, ez a nap jól kezdődik!!!

Az biztos hogy jó ötlet volt a motor, a Vidám Parknál már kezdett beállni a Hungária, mindenki a kiállításra ment. Mi viszont SZABÁLYOSAN elmehettünk az álló kocsik között, negyed óra alatt oda is értünk. Mindenképpen bent akartunk parkolni.  A főbejárat után fordulok be a kapun, mikor a parkolós faszi mondja, hogy motorral ingyenes, menjünk csak egyenesen, a csarnok mellé álljunk, ott még az esőtől is védve lesz. Mondtam hogy tökéletes nap, ingyen jegy, ingyen parkolás, mi jöhet még??? 

 

img_2114.JPG

VIP parkoló, mert korán érkeztünk.

Gyakorlatilag az egyik bejárat mellé álltunk, lecsipogtuk a jegyeket és már bent is voltunk. A G csarnokot kerestük, hiszen ott voltak a motorok. Persze hogy az volt legközelebb(mondom, tökéletes nap), már nagy élet volt bent. Körbenéztünk, hogy felmérjük a terepet, aztán szisztematikusan elindultunk. Össze-vissza. Megkerestük a Kawasakit, de Szilárd éppen foglalt volt. Mellettük a Honda legújabb sztárja volt dobogóra téve.

img_2096.JPG

Szép!!! A motor is...

Megyünk tovább, valaki rámköszön a Yamaha standról, Csató Feri az a Zakartól. Dumálunk egy kicsit, majd megint rámköszön valaki, Karvaly Ottó az aki inasom volt vagy 25 évvel ezelőtt, most a nagy ember a Yamahánál.(nagyon nagy) Rákérdeztem az MT 10-re, de még várni kell rá, viszont lehet összejön egy-két Yamaha teszt az idén! Úgy legyen.

img_2100.JPG

Örök klasszikus. Lehet, hogy az idén lesz teszt???

Találkoztam a füldugós szponzorommal, Oli vett is szett Alpine Motosafe-et. Láttuk az új KTM 1290 Duke GT-t, rogyásig extrázva.

img_2107.JPG

Nagyon Hardcore!!

img_2092.JPG

Hamilton féle MV, Bódis kipuval!!!

A valahogy odasodródtunk a SHOEI standjához. Tavaly cseréltem a Pinlockot a pleximen, azóta nem működött jól a záró mechanika. Kérdezem a srácot a pultban meg tudják-e vizsgálni. Persze, csak ott kell hagynom egy fél órára. Ok, nem gond, könnyebb lesz a séta. Összefutottam a Rhinósokkal is, ott volt Szilárd is, váltottunk pár szót aztán  együtt  mentünk vissza a Kawa placcra. Megkaptam a hengerzsákot, ittam egy kávét és mentünk tovább. Minden körben láttunk újdonságot, lehet, hogy még este 6-kor is találtam volna új dolgokat. Vettünk mindketten egy pár spéci Brubeck motoros zoknit, az eladó lányokon csak aláöltöző volt!!! A lányok egyébként nagyon szépek voltak, nagyon kedvesek voltak, és páran fáztak is!!!

img_2103.JPG

Ha nyugger leszek, ilyet veszek!!!

img_2105.JPG

Városi futkosónak ezt...

img_2095.JPG

...vagy ezt.

Visszasétáltunk a sisakomért, megcsinálták(valami pöcök nem volt a helyén) ingyen, és még Shoei-s ajándékot is kaptam!!! Nagyon jóóó!!!!Mondtam már hogy jó ez a nap???                                                                   Tulajdonképpen a motoros részt láttuk oda-vissza, mi lenne ha motoroznánk egyet??? A parkolóban láttunk még egy-két érdekességet, megörökítettem és tűztünk.

img_2116.JPG

Pin-up lányok.

Délután mindkettőnknek volt dolga, de egy gyors kaja és egy gyors csapatás belefért. Toltunk egy Szentendre-Lepence oda-visszát, nagyon fain volt!!!! Beüzemeltem a kamerát is, működik, de még tanulnom kell a használatát. Fent néhol 7 fok volt, de egyáltalán nem fáztam, nagyon jó a Versys szélvédelme.

Fél 4-kor csaptam ki a sztendert otthon, nagyon fasza program volt ez a nap. Csak pozitív élményeim voltak, ingyen jegy, ingyen parkolás, ajándékok, TUTI VOLT MINDEN!!!!!!

 

Sok ilyen napot szeretnék az idén, és ezt kívánom Mindenkinek: a Mágus.

 

img_2122.JPG

"nyolc henger, majd szétvet az erő"

 

 

 

 

 

 

motoros motor honda motorostúra motorozás motorosok kawasaki DUCATI versys 1000 bmw s 1000 xr

2016\03\15

Ma motorozni kéne...

Március 15. megint nem jött be.

Sziasztok. 

Ma motorozni kéne a T 5-el, de az időjárás keresztbe tett. MEGINT!!! 2013-ban volt ugyanilyen szitu, megdumáltuk jó előre a szezonindító túrát, akkor az évtized hóvihara volt. Most csak egy szakadék van a tegnapi és a holnapi nap között. Havaseső, 4 fok, szél. Olyan nehéz összehozni, hogy mind az ötünknek jó legyen az időpont, és erre tessék! Holnap az első gurulásról akartam írni, ma viszont a motorozás helyett írok. Azért történtek dolgok amiket megoszthatok veletek.

img_1981.JPG

T 4 ! Hamarosan Tomi is!

Február végén megvolt a mostmár hagyománnyá vált Safety Hungary gyakorló tanfolyam. Ott komoly változás történt, lecserélték a Horneteket CB 500-as bringákra. Na ez nekem nagyon nem jött be! Egy Hornet volt kirakva a placcra, arra Laci rögtön rádobta a bukóját, nekünk maradt a kéthenger. Fél órát elszenvedtem vele, aztán megkérdeztem az instruktort, nincs-e még egy négyhengeres. Kerítettek egyet, egy CBF 600-ast 53000 kilométerrel, rendszámmal, de becsövezve. Ilyet még nem is láttam itt, de nagyon fasza bringa volt!!

img_1968.JPG

Tökéletes célszerszám.

 

Na ezzel már helyreállt a bioritmusom, remekül ment minden. Egyszerre két tanfolyam ment, mi bent a gokartpályán, a másik brancs a szabadban. Ott volt két CB 1100-as oktatóbringa is, ilyet se láttam még itt. Szaladt az idő, 3-ig tartott a tanfolyam, sajnos a vége előtt volt egy baleset is! Nem is akármilyen, az egyik instruktor zakózott egy nagyot!!! Ők nyitott sisakban nyomják, hát pont arcra esett a srác, akkora púp lett a homlokán, mint egy tojás. Nem volt tempó, a padló se volt érdes(tehát még szerencséje is volt a szerencsétlenségben), de nagyon odaverte a fejét. Eddig se favorizáltam a nyitott sisakot, de ezután egy életre kispadra teszem. Nemsokára megyek egy RILI tanfolyamra is, kíváncsi vagyok a különbségekre.

img_1972.JPG

A "BOSS"-ok motorja.

img_1974.JPG

Ez direkt volt, a vasnak semmi baja. Látod a sisakot??

 

A Versysen is történ fejlesztés, a Tommot zselét tett az ülésbe(ma teszteltem volna), felkerült pár matrica, egy macskaszem, és két szivacs markolat ami a Bestián nagyon bevált. Megérkeztek az Alpine füldugók is, a motoros és az éjszakai. Vettem kesztyűre húzható plexitörlő gumit, na azt tesztelhetném ma. Felkerült a pleximagasító is, fúrás nélkül szerelhető.

plexitorlo.JPG

dsc06099.JPG

A szponzorok!

 

img_2002.JPG

 

Elkezdtem a fizikai felkészülést én is, a Fit. Studio-ba járok Dunakeszin. Az első edzés után azt hittem valaki felbérelte az edzőt, hogy nyírjon ki. A második már emészthetőbb volt, a harmadik már tetszett, a negyediket már alig várom!! Jó lesz ez, kell a kondi az útra, három hónap alatt kell "Terminatort" csinálniuk belőlem. Személyre szabott edzést kapok, csak az a gáz hogy nagyon leeresztettem az utóbbi években, de nyomom keményen! "I'll be back!"

Ennyi mára, vigyázzatok magatokra, sziasztok: a Mágus.

 

fitness-szemelyi-edzes-dunakeszi.png

 

 

 

 

motorozás motorosok kawasaki Safety Hungary versys 1000

2016\03\05

Egy igaz történet.

Avagy: van még "örült" rajtam kívül is.

Sziasztok.

Nincs megállás, nagyban folynak az Út előkészületei. Az ülésbe zselé került, a plexire magsító, és felkerült pár 58-as matrica is. Elkezdtem az edzést is, az első után talán csak a fülemben nem éreztem izomlázat. (de lehet hogy ott is)

Aztán kaptam egy fülest, hogy valaki valamikor csinált egy hasonló kanyart, ráadásul egy 250-es bringával. Szereztem kontaktot a sráchoz, és a héten leültünk beszélgetni egy kicsit. Érdekes dolgokat mondott, majd előkapott egy 2005-ös Motomix magazint, amiben megjelent a túra leírása. 9, azaz kilenc nap alatt ment 7700 kilométert!!!!!! Egy 250-es karburátoros Yamahával!!!! GPS, okosteló, internet nélkül!!! Azzzz igen, baszki!!!!!!!!!! Ez azért elég extrémül hangzott, respekt mindenképpen! Elég érdekes a története, az újság már rég megszűnt(sőt az utódja a Fast Ride is, sajnos), úgyhogy az Ő beleegyezésével leírom ide a cikket. Kaptam egy cd-t is a képekkel, olvassatok el egy igaz történetet.

"EURÓPAI TÚRA Á LA KŐNIG.

Általában egy motoros túra leírása arról szól, milyen történelmi helyeken jártak az utazók, melyek annak a területnek a nevezetességei, látványosságai. Én ilyet nem tudok leírni, mert motorozni(csavarogni) mentem el. Nem fogok éttermi és szállodai kalandjaimról sem beszámolni, mert nem jártam egyikben sem. Az út szélén ettem-ittam és kempingben aludtam. Így is minden nap fürödtem, és tiszta fehérneműm is volt. A piacon vettem pár olcsó zoknit, alsógatyát, pólót és naponta kikukáztam egy adagot. Elég nagy kihívás volt a túratáskák és a ruházat kiválasztása a helyszűke és a várható szélsőséges időjárási viszonyok miatt. Utólag azt mondom tökéletes volt a motorom nem változtattam rajta semmit, az eredeti tank megmaradt, és még egy 10 literes kannát is vittem magammal."

kep00002.JPG

" 1. nap: indulás 2005.08.29. Budapest, 2.00 óra.

A 8-as úton tettem meg az első száz kilométert hideg, párás, ködös időben. Ausztriában Grazot elkerültem a sztrádán. Próbálkoztam különböző mellékutakkal is de azok nagy része járhatatlan volt az esőzések miatt, az utakat egyszerűen elmosta a víz. A svájci határőrök gyanús elemnek véltek, és még a fényképezőgépem sorszámát is leellenőrizték. Nem sok minden történt, jó kis bemelegítő nap volt, 1100 km, csak a bal hüvelykujjam zsibbadt el.

kep00007.JPG

2.nap: Ágyban aludtam a svájci ismerőseimnél. Különösnek találtam, hogy a belvárosban az erkélyen canabist termesztettek, de állítólag ott ezt szabad. Reggel fél kilenckor indultam, elhatároztam, hogy csak mellékúton fogok menni.Még be sem melegedtem, amikor egy autós fellökött, szerencsére a védőruha megvédett, de így is volt rajtam horzsolás rendesen. A motor megúszta karcolásokkal. Svájc érdekes ország, nagyon jó utak, minden faluban automata benzinkút. A hegyek fantasztikusak,rengeteg a kanyar, a vendéglátóhelyek abszolút motorosbarátok. A motor mindig jelezte, ha 1000 m fölé értem, a porlasztós blokk gyengült a ritkább levegőben. Bizonyos helyeken ez az alapmagasság, ezért nem volt egyszerű dolgom. Az utakat bárkinek tudom ajánlani, aki szeret szép helyeken kanyarogni. A francia határt a Mont Blanc lábánál léptem át, és 600 km megtétele után egy benzinkútnál hajtottam álomra a fejem.

kep00024.JPG

3. nap: Korán felkeltem, Franciaországban nem sok időt szerettem volna eltölteni, minél hamarább a spanyol tengerparton akartam fürödni. Ezzel nem is volt probléma, egy gyors pancsolás után irány Bacelona. Megérkezve-némi pihenés után-evés és városnézés, ezután kerestem egy kempinget. Az aznapi 870 km megtétele alatt jelentkeztek az első problémák. Az eséstől olyan izomlázam volt, hogy alig tudtam mozogni, és a seggemet is elkezdte törni az ülés.

kep00037.JPG

4. nap: Indulás 8.30-kor. Hamar rájöttem, hogy a tengerparton nem tudok haladni a forgalom miatt, így útvonalat kellett változtatnom. Az N322-es utat választottam. Motoros paradicsom, hosszú egyenesek, király kanyarok lenyűgöző környezetben. A kősivatag volt utam egyik legszebb része. Este megérkeztem Malagába, potom 850 km megtétele után, itt a kemping extra ócska hely volt. A hosszú utazástól olyan fájdalmaim voltak, hogy azt nem tudom szavakba önteni. Aki még nem próbálta, nem tudhatja milyen elképesztő pózokat lehet felvenni egy motoron, ha nem szeretne a fenekén ülni.

kep00038.JPG

5. nap: Szokás szerint 8.30-kor indultam, az irányt Gibraltár felé vettem, szerettem volna látni Afrika partjait, de a párás idő miatt ezt bebuktam. Jó lett volna itt kicsit időzni, de olyan sittes arcok keringtek mindenfelé, hogy jobbnak láttam pánikszerűen távozni. Ezen a környéken rengeteg szélerőmű volt, ilyenek álltak mindenhol ameddig a szem ellátott. A tengerpartot elhagyva az N433-on Portugáliát vettem célba. A legizgalmasabb az úton az volt, összecserélték a táblákat, így látszólag hol közeledtem, hol távolodtam Portugáliától, pedig egy irányba mentem. Este 8-kor érkeztem Cascaisba, az aznapi termés 800 km volt. Az esti fürdés után nyugodtan hajtottam álomra a fejem, miközben fájdalmaim kezdtek alábbhagyni.

kep00047.JPG

6. nap: Ezt a napot pihenőnapnak neveztem ki. Reggel döbbentem rá, milyen szép helyen voltam, egy gyönyörű sziklás tengerparton rengeteg pálmafa között. Egy kicsit körülnéztem Lissabonban, összesen "csak" 100 km-t motoroztam. A pihenés jót tett elgyötört testemnek, fájdalmat szinte alig éreztem. Este-kemping híján-a tengerparton aludtam.

kep00064.JPG

7. nap: Hajnali 4 órakor keltem, de nem magamtól, hat fiatalember készült megszabadítani az értékeimtől. Kicsi huzavona, kicsi alkudozás után egy fejlámpa, egy diktafon, kb 200 euro és 40 forint látta kárát. Szerencsémre a pénzt nem egy helyen tartottam, így maradt nálam valamennyi. Bár ez előtt még voltak terveim, hogy merre szeretnék menni, de némi számolgatás után eldöntöttem, hogy megpróbálok a legrövidebb úton eljutni kishazámba, HAZA! Spanyolországban az N110-es úton 42 fokos melegben motoroztam, olyan volt mint egy sivatag.Ha itt bedöglött volna a motor, akkor biztosan megaszalódtam volna. Aznap 930 km-t tettem meg.

kep00068.JPG

8. nap: Soria mellett aludtam, reggel 12 fokra ébredtem, ennek ellenére 8-kor már úton voltam. A tegnapi naphoz képest nagyon megváltozott a táj, még rizsföldek között is elhaladtam. Andorra mellett léptem át a francia határt, innentől zömében sztrádán haladtam a gyorsabb hazajutás érdekében. Kb. 950 km után kellett volna megállnom, amikor egy gondolat hasított át az agyamon: mi lenne ha átmotoroznám az éjszakát? A gondolatot tett követte és továbbmentem.

kep00083.JPG

9. nap: Hajnali 3-ra értem Monacoba. Ez egy más világ, nem fájdítom senki szívét a részletekkel, gondolom a motorom árából simán megvacsorázhattam volna. Innen irány Olaszország, itt megpróbáltam a sztrádákat elkerülni. Egy ideig mentem valami főúton, ez maga volt a pokol. Rossz minőségű aszfalt, közlekedési káosz. Én Budapesten edződöm nap mint nap, de ez még nekem is sok volt, ahogy lehetett menekültem róla. Tarvisionál léptem át az osztrák határt, végre volt egy kis nyugalom. A környéken volt valami Harley találkozó, gondolkodtam rajta hogy megnézem, de a haza közelsége jobban vonzott. Az osztrák-magyar határt 19 órakor léptem át, innen végig a 8-as úton mentem. Egész úton nem találkoztam annyi bogárral, többször tartottam kényszerpihenőt bukósisak takarítás miatt. Budapestre este 11-kor érkeztem meg, Spanyolországból folyamatosan 2500 km-t tettem meg, de végre hazaértem, feleségem, két kisfiam és saját magam legnagyobb örömére!

ÖSSZEGZÉS: Nagyon élveztem a kirándulást. A 9 nap alatt összesen 7700 km-t tettem meg mindenféle műszaki probléma nélkül. Ez szép teljesítmény egy 250-es Yamaha endurótól. Egy biztos: még egyszer egyedül nem vágok neki egy ilyen útnak, és gázspray is lesz nálam!!!

Kőnig Zoli"

 

Az tuti biztos, hogy izgalmas, érdekes, fárasztó túra áll előttem. A motorom erősebb, kényelmesebb mint Zolié, és már az elektronika is segítségemre lesz, és én 23 napra tervezem, de pont 23 évvel vagyok öregebb mint Ő akkor. Egy idézet megint: "ami nem öl meg az erősebbé tesz"!!! Szóval nem félek, jó buli lesz ez nekem is, alig várom.

Március van, itt a tavasz, az Úton találkozunk. Sziasztok: a Mágus.

portugália motorostúra motorozás

2016\02\13

Lassan indul a szezon!!!

Pezseg az élet.

Sziasztok.

Még csak február közepe van, de már erős mozgolódás van. Oli vett egy XR-t!!!! Besza-behu, BMW-s lett!!!! Feri pedig megvette tőle Katit, azaz a KTM-et!!! Rengeteget beszéltünk róla, hogy 4 hengeres túra bringa kell, kipróbáltuk az XR-t, a Versyst, a Crossrunnert is. (Én még a régi Hondával mentem, Ő már az újjal, de egyikünkben sem hagyott mély nyomot. Hagy idézzek egy mondatot Zomborác Ivántól: "a Crossrunner sikertelenségét a legjobban az bizonyítja, hogy Mesterházi Attila is vett egyet". Ennyi, ebben minden benne van. Viszont az XR-ről ezt írja: "szartam már be ennél kevesebbtől is!") Na szóval Én a Versys mellett voksoltam Oli pedig BMW-s lett. Laci kivételével mindenki motort cserélt a télen a T5-ben!!! Lesz az idén összehasonlító teszt: Versys vs XR!

img_1901.JPGFél éves, igen jól felszerelt, igen jó áron.

 

Folytatom a készülődést a NAGY útra, vettem power bankot, selfie botot, töltő kábelt a telefonhoz, a lányom csinált egy Facebookos oldalt "58-as túra" címmel, naponta kerül rá friss infó, és dolgozik a logón is. Márciusban indul a fizikai felkészülés, hiszen fizikailag is tökéletesnek kell lennem. Dolgozom a napi útiterveken és  mivel nem szeretnék autópályán menni, a Google útvonaltervező nagyon hosszú menetidőket ad meg. Pl: 600 km 13 óra! Ha rövidítem a napi távokat, több nappal növekszik az idő, ha autópályázom nem látok semmit,  a Street Illegállal meg csak óvatosan. Ezen még agyalnom kell.                                                                                     Még hátra van az ülés zselésítés, egy tanktáska beszerzés, és térképek vásárlása. A gyorsváltóról le kell mondanom, mert a gyári garancia elvész ha beszerelem. Hiányozni fog...

58.jpg

Ideiglenes logo. Ciao Marco!

 

Már két szponzorom van, a CONTINENTAL HUNGARIA és a KAWASAKI MAGYARORSZÁG !!!!!!!!!!!!!!!! A Conti gumikat adott, a Kawa pedig benzinpénzt és egy RILI vezetéstechnikai képzést. KÖSZÖNÖM !!!!!!!!!!!!

Találtam egy francia oldalt, ahol végre összemérték a három csúcs crossovert, találjátok ki ki a győztes????

triasz.jpg

Jé, mi van a sor elején...

Elkezdtem a spanyolt tanulni, a francia számomra lehetetlen, ott majd csak mutogatok. Biztos lesznek nyelvi nehézségek, de azt majd valahogy áthidalom. Pici angol, kicsi német, kevés olasz, ebből már meg lehet élni. Egy mondat a Don Matteo-ból: " a spanyol olyan mint az olasz, csak minden szó végére kell egy s betű".Lehet benne valami, pl olaszul a köszönöm grazie, spanyolul meg gracias! Menni fog ez. Kiváltottam az Uniós TB kártyát is, Mónika folytatja a lehetséges támogatók felkutatását, szóval gőzerővel folynak az előkészületek.

Ahogy van új infó jövök, addig kövessétek az FB-s oldalt.

 üdv. Mindenkinek, sziasztok: a Mágus.

 

 

 

 

összehasonlító teszt Kawasaki Continental versys 1000 bmw s 1000 xr

2016\01\20

Irány a "világ vége".

Sziasztok.

Nagy útra készülök, elmotorozom a nyugati világ végéig, Portugáliába. Kb 9000 kilométeres gurulás lesz, de biztos jön még hozzá valami "apró" is, szóval lehet hogy... Ősszel már megkezdtem a készülődést, az útiterv elkészült, a Bestiát lecseréltem egy világjáró bringára, elkezdtem listázni a tennivalókat. Karácsonyra kaptam egy szuper cuccot, 4-1-ben kommunikációs mindenes. Kamera, head set, rádió, mp3. Sena 10 c a neve, jó kis szerkezet, be is építettem a sisakba, működik.

sena_10c.jpg

Múlt héten megcsináltattam egy régóta húzódó sérv műtétet, most lábadozom, van idő az írásra. Elkezdtem letisztázni az útvonalat, és ami nagyon fontos az időpontot, mert például Pamplonában julius 6-tól van a bikafuttatás és egy hetes a buli. Északon simán belefuthatok az esőbe, de délen valszeg nagyon meleg lesz. A cuccok logisztikája se egyszerű, hátsó doboz nem lesz, csak a két gyári oldaltáska meg tanktáska. Legalábbis egyelőre így gondolom. A ruhával is gondban vagyok, szívem szerint bőrben mennék, de a bőr nem jó esőben, meg nagy melegben se. Viszont ha baj van, na akkor naggyon jóóó!!! De ez még ráér. Megvannak az új gumik is, Conti Road Attack 2 EVO lesz fent, ha mázlim van kibírja oda vissza az utat. Kapott a bringa egy sportlégszűrőt és egy kicsi Gianelli kiput. Azt hiszem nem veszek navit külön, a telefonban van három program is, egy jó tartó kell hozzá és kész az is. Esetleg van valakinek tapasztalata Iphon 4 S-ről ilyen téren???

img_1644.JPG

 

ÚTVONALTERV

 

1 nap: Dunakeszi-Pilsen                                           600 km

2.nap: Pilsen-Fulda                                                   350 km

3.nap: Fulda-Brugge                                                 600 km

4.nap: Brugge-Mont Saint Michele                          550 km

5.nap: Mont Saint Michele-Bordeoux                      500 km

6.nap: Bordeaux-Pamplona                                      300 km

7.nap: Pamplona-Leon                                             440 km

8.nap: Leon-Santiago de Compostella                     340 km

9.nap: Santiago de Compostella-Lissabon               560 km

10.nap: Lissabon-Faro                                              330 km     cél 2 éjszaka

 

12.nap: Faro-Gibraltár                                              480 km

13.nap: Gibraltár-Almeria                                        400 km

14.nap: Almeria-Valencia                                        470 km

15.nap: Valencia-Barcelona                                     380 km       2 éjszaka

17.nap: Barcelona-Andorra                                      200 km

18.nap: Andorra-Montpellier                                   310 km

19.nap: Montpellier-Briancon                                  360 km

20.nap: Briancon-Como                                           280 km

21.nap: Como-Liechtenstein                                    220 km

22.nap: Liechtenstein-Lienz                                    400 km

22.nap: Lienz-Muta                                                 230 km        2 éjszaka

24.nap: Muta-Dunakeszi                                         400 km

 

Összesen:                 Kb 8700 km      14 ország

 

Itt az útvonalterv, még rendezgetem, az első napot biztos megváltoztatom, csak Ceske Budejovice lesz a cél. Egészen Brugge-ig északnak haladok, ott fordulok nyugatnak és megyek a part mellett Mont Saint Michelig. Onnan le délre Pamplonáig, ott rámegyek az El Caminóra és újra nyugat felé gurulok. Onnan pedig le délre Faroig, tulajdonképpen ott a "világvége" és az úti célom is. Onnan már csak haza kell gurulni és megvolt a Hosszú Út nekem is!! De addig még rengeteg meló a tervezés, szállásfoglalás, stb... Most a június közepét céloztam meg, talán mázlim lesz az időjárással. 

Egyelőre úgy tűnik lesz pár becsatlakozó útitásam, a T5 elkísér az első nap és elém jön az Alpokba. Van egy barátom Németországban, most vett egy 1300-as Yamahát, Ő pár napig mellém csapódik, és jön egy srác egy Triplával egy hétre, csak még nem tudjuk mikor-meddig. Szóval alakulnak a dolgok, pezseg a tél, de azért jó lenne már gurigázni egyet. Február végén megyek megint egynapos Safetyre, az lesz az idei első motorozásom.

 

img_1725.JPG

Ez már megvan.

Tehát folyik a készülődés, megy a tervezés 1000-el.                                                                                           Rövid telet és korai napos tavaszt kívánok, sziasztok: a Mágus.

 

 

motorostúra motorozás sena 10c conti road attack 2 evo

2015\12\27

Visszatekintés 2015.

Mozgalmas év volt.

Sziasztok.

2015-ben sok minden történt, csupa izgalmas, érdekes esemény volt. Megcsináltam sok mindent, ami tervben volt de valahogy mindig kimaradt, és történtek előre nem látható dolgok is. Szerencsére a jóból sokkal több jutott mint a rosszból. A teljesség igénye nélkül: voltunk újra Safetyn, elkészült a logónk, pár fejlesztés a Bestián a túraképesség javítására, Aggtelek háromszor, Zakopane a Rhinoval, Euroring(leér a lábtartó), Oli balesete, Glockner, leghosszabb nap nyeregben, legmagasabb pont motorral, Conti gumik, Ádám balesete, motoroztam a lányommal, Tomi balesete, Tomi új motorja, két Kawa teszt, Bestia eladása, Versys megvétele, elnökké avattak. Rengeteget mentem, rengeteget fotóztam, rengeteget nevettem. De ezt inkább többes számban mondom, hiszen a legtöbbször ott volt a T5 is! FOREVER TÖKÖS ÖTÖS!!!!!

Pár kép ami nem került adásba:

bolg23.jpg

Esti CB teszt.

blog01.jpg

Ketten Lacival.

blog03.jpg

"SMS nyak."

blog04.jpg

Végre-végre leért!!!!

blog05.jpg

Vitorlázó repültem is!!! NAGGYON DURVA!!!!!!

blog07.jpg

 

A paparazzik mindenhol ott vannak!

blog09.jpg

15 ilyet csinált a holland nyugger. 

blog11.jpg

Volt eső is bőven. Tele volt a buszmegálló Zabaron.

blog12.jpg

Egy régi szerelem, MV Agusta Brutale 910. Fiinom falat!

blog10.jpg

"BASZKÍÍÍ"

blog13.jpg

Laci és a CB.

blog18.jpg

Kicsi lányom, egyem a szívét!!!!!

blog14.jpg

Tomi szomorú!!!

blog15.jpg

Tomi örül!!!

blog20.jpg

Glockner előtt 15 órával még így nézett ki a Kati!!!

blog16.jpg

Mikor a fotóst fotózzák.

blog21.jpg

Olyan mint a meki, csak rántott húsból van minden. Tuti!!!

blog19.jpg

A pólónak nagy respektje volt.

blog22.jpg

Itatás valahol fent.

blog08.jpg

Azért ez nem semmi.

A fiúk novemberben megválasztottak a T5 elnökének, Mister President lettem. Sajnos nem jár vele lóvé, de azért nagyon jól esett!!! Köszönöm barátaim. Sose legyen rosszabb évem, miden jó ha jó a vége, sziasztok: a Mágus.

Motorozásban Gazdag Boldog Új Évet kívánok MINDENKINEK!!!!!

t5_ferinel.JPG

Az elnöki avató "bankett"!!!!!

 

 

 

motoros honda motorostúra motorozás balesetek motorosok kawasaki cb 1000 r MV AGUSTA Safety Hungary Rhinotours versys 1000

2015\12\17

Péntek 13!

Mázlis nap volt!

Sziasztok.

Nem vagyok babonás!!! Esetleg lekopogom a dolgokat fán, alúlról felfelé, meg megfogom a gombomat ha kéményseprőt látok, meg nem szeretem a fekete macskát, de nem vagyok babonás!!!  De amikor Szilárd hívott november 13.-án pénteken reggel, hogy mehetek a Versys-ért, kicsit ideges lettem. De nem volt semmi zűr, simán mentek a dolgok.                                     Szóval megtörtént, Kawás lettem. A Barátaimmal meg is ünnepeltük a nagy eseményt, mostmár van egy Kawasaki is a T5-ben. A tesztben leírtam, hogy mennyire bejött a Versys, végül is Szilárd tett egy visszautasíthatatlan ajánlatot a tesztmotorra, a Bestiát elvitték jó áron, és így  Kawás lettem!

img_1536.JPG

Péntek 13, 13 óra. 

Másnap Lalival gurultunk egy Tardost, most már mint saját verda, így is jó volt! Szépen szelte a kanyarokat, pedig a hőmérséklet már nem volt motorosbarát. Persze megint élveztem a szélvédelmet, szegény Lali kockára fagyott az SV-n. Aztán sztenderre került Ursula, merthogy ezt a nevet kapta a keresztségben. Mikor átvettem Szilárd kérdezte van-e már neve. Akkor még nem volt, de mivel nagy, fehér, jóindulatú, megkapta az Ursula nevet. Most a garázsban várja a tavaszt, de azért pár fejlesztést már kapott. Lekerült a hátsó doboztartó, kapott egy rövid rendszámtartót, és a hatalmas hurkatöltő helyett egy csinos kis Gianelli kiput. Szó szerint kinyitottam a fenekét, sokkal jobban tetszik így.

 

 img_1546.JPG

Első gurulás. Tardos.

 

És most elmondom miért is cseréltem le a Bestiát, életem eddigi legjobb, legszebb, legjobban szerethető motorját egy Versysre. Mert készülök életem leghosszabb, legnehezebb túrájára, ahol átlagban napi 500 kilométer kanyargás vár rám, idegen terepen. Nagyon nem mindegy, hogy mennyire fáradok el a nap végére, hiszen másnap ugyanannyi vár rám 25 napon át!! Az idei Glockner túrán kiderült, hogy a Hondám nem igazán alkalmas a napi 10 óra feletti motorozásra. Illetve helyesbítek, a motor alkalmas, csak a testem nem bírta a strapát, tehát kényelmesebb bringa kell. Remélem ezt is szeretni fogom, és sok örömteli kilométert teszünk meg együtt.

Szóval az a tervem, hogy körbemotorozom nyugat európát, végigmotorozom az El Caminon, elmegyek a "világ végéig" Portugáliában, megnézem Gibraltárt, Andorrát, Liechtensteint, az Alpokat, majd Mután keresztül hazatérek. Ez így néz ki térképen:

terkep_2.JPG

 Szép nagy karika.

Be van iktatva három 2 napos megálló, pici pihenés kell. A túra még javában a tervezési fázis alatt van, sajnos úgy néz ki egyedül kell mennem, a T 5-ből senki nem tud jönni. De még fél év az indulásig, szóval ez változhat. 9000 kilométer, autópálya nélkül, minden este szinte másik országban leszek. Persze a Spanyol rész lesz a leghosszabb, a Camino régóta érdekel, motorral talán én leszek az első aki végiggurul rajta.

Szóval ezért kell egy kényelmes nagy vas, ezt a Bestia nyergében dupla idő alatt tudnám lenyomni. Izgalmas lesz a jövő év, alig várom hogy kitavaszodjon és indulhasson a MOTOROZÁS!!!!!!!

MINDENKINEK NAGYON BOLDOG KARÁCSONYT ÉS NAGYON BOLDOG ÚJ ÉVET KÍVÁNOK!!!!!

Sziasztok: a Mágus. 

 

img_1585.JPG

Alakul, alakul...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

motorostúra motorozás kawasaki versys 1000

2015\11\16

Honda CB 1000 R. A teszt vége.

Búcsú a Bestiától!

Sziasztok.

Semmi sem tart örökké. Pedig azt hittem hogy a Bestiámat nem űberelheti semmi. De a hosszútávú túra terveimhez mindenképpen egy kényelmesebb vas szükségeltetik. Tökéletes street illegál bringa, de napi 10 órás gurulásokhoz nem jó. A tökéletes megoldás az lett volna ha megcsinálom a CB-t egy igazi hard core naked streetfighterré, és veszek mellé egy XR-t. De sajnos nem én nyertem a lottón, tehát ez a varia nem működik.

novwmber_2015_iphone_252.jpg

"Ha én gazdag lennék..."

 

Most összesítem a két év és a 16500 km tapasztalatait. 8500 km-el vettem, 25000 km-el adtam el.  Meghibásodás: semmi! Szerelőhöz sohasem kellett vinni, az olajcseréket, fékbetét és gyertya cserét megcsináltam én magam. A láncot rendszeresen tisztítottam petróleummal, aztán befújtam spéci sprével, még a gyári beállításon van, talán mégegyszer ennyit kibír.

grossglockner_iphone_165.jpg

Nem veszem félvállról a karbantartást.

 

6000 km-ként cseréltem olajat és szűrőt, Repsol 10w40 Sport, gyári került bele mindig. Olajfogyasztás: semmi! A benzint jobban szerette, de az se gáz: 6.5-7 literrel ment 100 km-t. Gumit kétszer cseréltem hátul, egyszer elől. Mikor a Conti tesztgumik felkerültek, 6500 volt a hátsóban, és kb 10000 az elsőben, ment volna még, de már a Glocknert is végigcsúszkáltam, nem igazán volt tapadása a Bridgestone BT 023 GT gumiknak, ezt a márkát zárójelbe teszem a továbbiakban. Első fékbetétet cseréltem 23000-nál, de még a fele rajtavolt. A hátsó gyári, szinte kopásmentes, pedig én nagy "hátsófékfan" vagyok. Akkut tavasszal kapott egy újat, de csak azért mert 4 éves volt. Egyszer a első teló csúszószárával volt egy kis parám, de semmi hiba nem jelentkezett, és a Koncz Anti barátom (aki igazi motorszerelő mester) is megnézte, de azt mondta nem igényel javítást, csak szépséghiba, ha nagyítóval nézed. A felszerelt extrák is jól működtek, csak a GIVI táskákra nem szabad ráhúzni az esővédőt ha esik az eső, mert jól összegyűjti a vizet és bevezeti a cipzáron át a táskába. A kézvédők jól működtek esőben, a kesztyűk szinte szárazak maradtak. A kipufogó a sportlevegőszűrővel nagyot dobott a teljesítményen, kb 5 plusz pacit saccolok, 6.-ban sokkal nyomatékosabb lett. És a csúcs a sportváltó, vagy az én esetemben nevezzük inkább váltó asszisztensnek! Egyszerűen imádtam, és itt vitába is szállok Dodorral aki az onroad.hu-n jól lefikázza az utcai használatot! Hát nem, nagyon jó cucc, először is óriási élmény, hogy formula-1 szintű érzeted van váltáskor, másodszor tehermentesíted a bal kezed, harmadszor ha utast viszel nem koppan a sisakja a tiéden(szinte nincs billenés váltáskor), negyedszer a haverok álla koppan mikor elhasítasz mellettük, ötödször pedig lusta vagyok kuplungolni meg elengedni a gázt váltáskor. Egy hosszú túrán több száz kuplungbehúzást spórolsz meg. Szóval szerintem kibajó, és kész.

repsol_cb.jpg

Egy olasz haveré a Facebookról.

 

Fékhatásra és futóműre nem lehet panaszom, úgy jó ahogy van, persze a magyar utak néha kifognak rajta. Motorerő tökéletes, kuplungal váltóval sose volt baj, de friss olajjal minden precízebben működik. A műszerfal lehetne jobb, nem is értem mért nem újítja fel a Honda, de igazából a fokozatjelzőn kívül mindent tud. És a végére hagytam a lényeget: a formát. Egyszerűen GYÖNYÖRŰ!!! Annyira eltalálták az olaszok, hogy tényleg nem nagyon van mit lecserélni róla. Az új, trikolór színben az arany felnivel nagyon ütős lett. Vetekszik a Brutale-val, de lehet hogy le is nyomja szépségben. Nem is szépségnek nevezném, hanem inkább "dögösség"-nek. A félkarú hátsó lengőkar, a kerék, a tank, a lámpa, mind-mind jól sikerült formai elem. A tükrök is jól néznek ki, és a 3 centis szélesítővel már látni lehet benne a mögöttes forgalmat. Az ülést áttömettem meg áthúzattam, sokkal jobb lett, de a díszvarrás 10 óra ülés után már nyomott. Ha maradt volna, átvarrattam volna. A kormányt is megemeltem 1.5 centivel, a túraképesség javítására.

cb1000r_008.jpg

Magasabbat nem bírnak el a csövek és a bowdenek.

img_1306_1.JPG

Marco is ilyennel ment utcán.

 

Mindig megnézték, nem egy tucatmotor. Soha nem is lesz az. Óriási rajongótábora van Olaszországban és Brazíliában, a Facebookon van egy csomó ismerősöm onnan. Sokan nem tudják hova tenni, az 1000-es felirat is diszkréten van rajta. Volt olyan hogy kihívott egy Tuonós, gyorsuljunk lámpától lámpáig. Azt hiszem a Tuono 1000 úgy 140 paci körül lehet, szóval szép kihívás volt, de álltam elébe. Hááát, sehol se volt a srác, 4 vagy 5 lámpát végig gyorsultunk, de még úgy se volt esélye mikor ő jobban kapta el a zöldet. A gyorsváltó sokat segített, egyszerűen nem jött össze neki, hogy lenyomjon. Biztos meglepődött, de ott és akkor a Bestia volt a jobb.

cb_1000_r_004.jpg

Részleteiben is szép.

 

Sose hagyott cserben, mindig pöccre indult, semmi rosszat nem tudok mondani rá. De öregszem, kényelmesebb bringa kell a hosszútávú terveimhez. Jövőre körvonalazódik egy 9000 km-es túra, de erről majd később. 

cb1000r_012.jpg

Ekkora tanktáska nem fér el, kisebb kell.

 

A végén egy idézet Gyula bácsitól a fogorvosomtól: "nem azon kell bánkódni hogy már nincs, annak kell örülni hogy volt"!!! Ő ezt a fogakra értette, de milyen igaz itt is! Úgy láttam jó kezekbe került, az első gazdi is nagyon szerette, én is vigyáztam rá, szerintem most is jó sora lesz. Tavasszal talán gurulunk majd egy közöset.

Nem sok van a neten, aki ilyet akar venni csapjon le rá, lehet hogy kult-motor lesz pár év múlva. 

Motoros üdvözlettel: a Mágus.

grossglockner_079.jpg

The Very Best of the Beast!!!!!

 

 

honda motorozás cb 1000 r CB 1000 R teszt

2015\11\07

Conti Sport Attack 2 teszt

Az első 1000.

Sziasztok.

Elvitték a Bestiát!!! Egyből, azonnal, nem lacafacázott a srác. Hozott egy barátot magával, gondolták ketten majd csak találnak hibákat. Háát, nem találtak semmit amiért alkudni lehetett volna, sőt vadiúj szuper gumik vannak a motoron, ami méginkább megfogta őket!!! 

1000 km-t futottak a tesztgumik rajta, erről az első 1000-ről csak jót mondhatok. Szeptember-október hónapokban futották le ezt a távot, szóval igazi nagy meleg már nem volt. A tapadással nagyon elégedett vagyok, soha semmilyen körülmények között nem csúszott meg. Egyszer a lányommal a hátam mögött akkorát fordultam, hogy leért a kipufogó alja! Ez a manőver egy szar gumival sokba kerülhetett volna. A Contik viszont jól tartották a motort, nagyon tapadnak. A nedves teszt kimaradt, de ezért nem vagyok túl bánatos. A nagyon hosszú, nagyívű(nagysebességű) kanyarokban sem éreztem bizonytalanságot, gyakorlatilag könyékig dönthető a bringa! 5+

Kopásról nem nagyon tudok beszámolni, a hátsó gumiról lekopott az Attack felirat, ennyi, nem mérhető.  5+

Mivel évekig Bridgestone gumikat használtam, érzem a különbséget, az is igaz hogy ezek sport gumik. A következő motoromra Road Attack 2 Evo gumit veszek, majd arról is beszámolok.

img_1269.JPG

A "mélypont"!

img_0886_1.JPG

Feldobtam a két Contit a motoromradsc06086.JPG

Az Attack felirat kopott le 1000 alatt.

dsc06080.JPG

A dönthetőséggel nincs baj.

dsc06082.JPG

Elől is rendben van.

Összefoglalva a véleményemet: jó gumi. Bővebben: nagyon jóóó gumi!!! Ez nem volt igazi átfogó nagy teszt, de az első 1000 km alatt csak jó tapasztalatokat szereztem, engem meggyőzött, a következő szett is Conti lesz!

Talán még tartogat valamit ez az év (pláne annak akinek van motorja), a jó gumi mindig nagyon fontos, de ilyenkor még hatványozottabban. Ha öreg vagy kopott, ne induljatok neki a télnek!!

Üdv Mindenkinek, sziasztok: a Mágus.

Köszönet a Continental Hungária KFT-nek a tesztgumikért!!!

 

 

 

2015\11\02

Kawasaki Versys 1000 2015 teszt

"Baszki ez naggyon jóóóó!!!!!" Oli

Sziasztok.

A motorozás szórakoztató! De a motorozás fárasztó! A Versys nyergében viszont a szórakozáshoz nem társult fáradtság!!!! Nekem nakedesnek ez új!!! Nagyon élveztem minden percét a tesztnek! Nem fáztam, nem fáradtam el, vigyorogtam végig.

Velem még nem fordult elő, hogy negyedikben letiltson alattam egy ezres motor, de most igen! 195-nél tiltott le a vas negyedikben! Észre sem vettem a tempót annyira jó a szélvédelem, hangja sem volt, csak ment, ment és ment. Elképesztően lineáris a gyorsulás, mindkét üzemmódban. De nagyon érezhető a különbség   a Low és a Full üzemmódok között. Low-ban lágyan csendesen de intenzíven gyorsul, Full-ban viszont előjön a "vadállat", megváltozik a hangja is a szívó oldalon. A kipufogónak semmilyen hangja nincs, azt le is dobnám róla azonnal.

november_2015_096.jpgIzé. Takarja a felnit. A belső sárvédőért viszont pluszpont!

 

Az üléspozíció az én 180 centimhez tökéletes, a lábtartók lehetnének hátrább egy kicsit, nekem a sportosabb térdszög kényelmesebb. Persze valószínűleg egy egésznapos csapatáshoz ez a tuti beállítás. A kormány jó széles, a tank pont jó a térdeknek, se nem túl nagy, se nem túl kicsi. A kuplung fenomenálisan lágy, egy ujjas. A váltó precíz darab, de az ürest néha keresni kellett. A müszerfal jól látható, nincs túl mélyen, de egy fokozatjelző még ráférhetett volna. Mutat átlagfogyasztást is, és külső hőmérsékletet, még megtehető távot, de nem egyszerre! Váltogatni kell a menüben, de ez a funkció nincs a kormányon.  A futóműre csak jót tudok mondani, úgy jó ahogy. Van középsztender is, egy kézzel simán felhúztam rá, és így nem kell emelőt venni pluszban! A táskákhoz nem kell külön konzol, beleintegrálták a majrévasba, ez nagyon derék dolog!

november_2015_083.jpg

Semmi sincs elspórolva, van anyag benne rendesen. Az ülésben talán túl sok is.

 

Kicsit visszatérek a motorra. Igazi pöcc-röff módra indul, szépen jár és nagyon csendes. A gázkar nagyon finoman működik, semmilyen rántás nem érződik soha. Annyira nyomatékos, hogy néha nem is tudtam hányadikban van a váltó. Megkockáztatom, hogy az ennyire még az XR se finom. Ugyanolyan sírós hangja van gázadásra mint a nagy Z-nek, nekem tetszik. A 120.9(!!!) lóerő mindenre elég, de valószínűleg egy jó kipu, meg egy sportszűrő rádob még párat, abból nem lehet baj! Full állásban 6000 körül változik meg a hangja, "elkapja gépszíjat" rendesen. Egy napig Olivér tesztelte, egy napig én, azt nem mondom hogy állatkodtunk, de nem is kíméltük, a fogyasztás mégis parádés lett(ha hihetünk a komputernek), 5,4 l !!! Mivel a tank 21 literes, szép hosszú távokat megtehetünk tankolás nélkül. Azért találtam "hibát" is, de ennyi talán belefér.

november_2015_089.jpgCsak a szemet bántja, de akkor is!

 

november_2015_090.jpgEz viszont nagyon igényes részlet! 

 

november_2015_085.jpg

A két vakdugó helyére jöhet a fokozatjelző, meg a 12 v csatlakozó.

 

A felszálláshoz jó nagyot kell lépni, meglepő volt. Nekem. Oli meg azt mondta "nahát, milyen alacsony"!! Na ja, Ő a "Kati"-ról ült át, én meg a Bestiáról. Végül is nem gáz, de a 180 centi alattiak csináljanak üléspróbát a szalonban. Feri szerint is alacsony, Ő a Mitos-ról ült rá. Gurultunk egy Nógrádi kanyart, aztán ebéd után egy Szentendre-Lepence-Esztergom-Dobogókő kört, nagyon, vagyis NAGGYON tetszett!!! Könnyen fordul, piszok jól gyorsul, nagyon élveztem! Viszont az első fék elég tré módon működött, normál tempónál rázta a fékkart, mintha ütne a tárcsa.(azt ígérték az Ivanicsnál, utánanéznek) Viszont volt egy necces eset, egy kecske futott ki a 2-es útra, ott belesatuztam mindenbe, és jól lassítottak a fékek. Lábletételnél nekem szokni kellett a lábtartó helyzetét, pont a lábszáramat nyomta a vége, de ez is csak a naked után fura, a többiek nem reklamáltak.

november_2015_099.jpg

Nem félelmetes, de bambának se mondanám.

 

Bridgestone gumik voltak fent, nem örültem, de végül is nem volt semmi gond, tették a dolgukat. A kipörgésgátló végig 2-ben volt, nem kellett dolgoznia. A plexi jól eldobta a szelet a mellemről, de rá a sisakomra! Állítgattam le-fel de sehogy se volt tökéletes, kéne rá egy kis toldás. Vagy más formájú sisak.

      november_2015_087.jpg

Elég felnőttes benyomást kelt. 

 

Száz szónak is egy a vége, kéne. Alternatívát a négyhengeresek között  csak a z XR jelent. Tetszett az is, voltak hibák, de azért fasza bringa. Viszont alaphangon bő egy millával drágább, felöltöztetve még több. Ezen a vason extraként szerepelt a két doboz, a kézvédők, a bukógombák, és a tankpadok. Merthogy 3 volt rajta. így az ára 4193000 jó magyar forint, de alapból 3.8 alatt van egy kicsivel. Persze tudom, ennyiért már autót is kapni, de ilyen a világ most. Vajon mennyiért áll a gyárkapuban?? Hagyjuk.

november_2015_091.jpg

És még kesztyűtartója is van.

 

Az a helyzet, hogy a Versys alapjaimban rengetett meg, mármint hogy lehet ilyen kényelmesen tempót menni, majd piszok jót borogatni a szerpentineken, és a végén a kútra is ritkán kell beállni. Lehet hogy ez lesz a következő motorom??? A Bestián már eljutottam a fejlesztések végére, ha tovább megyek, elrondítom. De nagyon jó volt, hogy nem birkóztam a széllel, esővel, a többiek azért bírják jobban a hosszútávú túrákat, mert kényelmes a motorjuk. Az enyém meg szép. Versys, Versys, megint nem alszom egy darabig....

https://www.youtube.com/watch?v=KoCdDOs8KMk

 

("lapzárta" után: kíváncsiságból meghirdettem a Bestiát, és naná, hogy megvették. Jó gazdihoz került, de azért az egyik szemem sír!!!)

 

Sziasztok: a Mágus.

 

motor motorozás kawasaki versys 1000

2015\10\10

Őszi gurulások. Conti Sport Attack 2 teszt indul.

2015 az esések éve.

Sziasztok.

Az öregek azt mondják kemény telünk lesz! Talán tévednek...                                                                          

Sajnos nem sok időm volt motorozni az ősszel, de azért pár gurulás belefért. Még a lányomat is megmotoroztattam! Leszaladtunk Tardosra Tibikével és Lacival egy jó kis kemencés ebédre, és jött a velünk Mónika is. Tetszett neki nagyon, azt mondta "a motorozás olyan rosszfiús!" De persze a legjobb értelemben. Jönni akar még máskor is. Nem valami kényelmes a Bestia hátul, de nem panaszkodott. A Harley-re is felült egy fotó erejéig.

img_1267.JPG

Szeptemberben kaptam tesztre egy garnitúra Conti Sport Attack 2 gumit a Continental Hungaria KFT-től. A Bridgestone 023 GT gumikban 6500 km van, és úgy csúszik, hogy vizes úton gyakorlatilag használhatatlan.(lásd:Grossglockner Hardcore) Szóval minden túra, gumi teszt is egyben, eddig nagyon jól teljesít!!

img_1162.JPG

A majrécsík egy nap után. Tapad mint a légypapír!

Természetesen toltunk egy Aggteleket is, mégpedig nagy létszámmal, 8 motorral mentünk, és nem is jött mindenki aki ígérte. Két csoportra osztottuk a bandát, csináltunk egy gyors meg egy lassú brigádot. Laci vitte a gyorsakat, Tomit az XX-el, Karcsit a VFR-el, és velük ment Ádám is egy bordó CB 1000 R-el. Én pedig a "lassú" brancsot vittem, Jani jött egy Aprilia Manával, Józsi az Mt 09-el, Lali zárt az SV-vel. Egyébként ha mindenki jött volna, 15-en lettünk volna. A szokásos Dunakeszi Meki elől indultunk. Az első találkozás a Salgótarjáni Shell kúton volt, 5 perc volt a két csoport között. Aztán jött a Ceredi rész(YESSSS!!!!), de még a Zabari elágazás előtt  Karcsi áll az út szélén és integet vadul! Megállok, és látom ám hogy Ádám motorja a dinnyeföldön szinyel, Ő meg éppen mászik fel az útra! JÓLVAGY BASZKI??? Hál istennek semmi baja nem lett, puhára esett. Sáros lett a ruhája, ennyi. Nézzük a technikát! Bal tükör off, tank behorpadt kicsit, váltókar elgörbült kicsit, bal idom eltörött. Kicsit. Szép lassan mindenki befutott, Laci meg Tomi visszajött, Jani és Józsi meg utolért minket. Ha nem vagyunk ennyien lehet, hogy ott marad a vas, legalább 3-4 méter magas sáros partoldalon kellett felvonszolni, kiba nehéz volt, de sikerült. Szerencsére sem olaj sem hűtőfolyadék, sem benzin nem folyt a paripából, pöcc-röff indult. Működtek a fékek, és a futómű is sértetlennek látszott. Mi történt?? Semmi extra, egyszerűen túl gyorsan ment be a kanyarba, és belefékezett elsőfékkel, az felállította és leesett az útról. De minden szerencsésen alakult, Ő nem sérült meg, a motor használható maradt, ki tudtuk szedni a dinnyésből, és bónuszként van casco-ja. Így kell ezt csinálni kérem!!! Ilyenkor a legjobb azonnal visszaülni, mi sem hagytuk tépelődni, indultunk tovább, hiszen még csak félúton voltunk. De mostmár velünk "lassúakkal" maradt, és Aggtelekig nem volt semmi baj.

img_1229.JPG

A két tesó. Csak a hátsó bunyózott egy kicsit!

img_1225.JPG

Szép csapat!!!

Ebéd közben Jani mondta hogy az Aprilia Mana egy igazi fostalicska(örökölte, sajnos), a futóműve vetekszik egy Riga futóművével. Már bánta hogy nem a jó kis Monster 1000-el jött, amivel pályáztunk az Euroringen. Azt hitte jó móka lesz a Mana, de inkább egy rossz vicc! Nem néz ki szarul a vas, gurultam egy kicsit a parkolóban és egyetértek Janival, ez nem ide való. Legközelebb a Ducatival jön. Ádám azt mondta nem érez  bajt a Hondán, szerencsére semmi komoly nem sérült meg.(már készül) Egyébként gyönyörű időnk volt végig, Karcsi csinált videót is visszafelé, de 16 giga lett full HD-ban, valahogy meg kéne vágni, dolgozom rajta. Hazafelé Ózdon találkoztunk a Hornet klubbal a kúton, ennyi Hondát rég láttam egyszerre. Hazáig minden rendben ment, jó és kalandos túra volt. A Conti gumik 5* plus jegyet kaptak, egyelőre tökéletes.

img_1237.JPG

A Hornet klub Ózdon.

Múlt hétvégén gyönyörű idő volt, a szombat délutánom szabad lett, gurulni kéne! Körbe szóltam a fiúknak ki ér rá, Tomi volt az egyetlen, megdumáltuk hogy átjön és gurítunk egy Esztergom-Visegrád-Szentendre karikát. 13 órát beszéltünk meg. Tomit nem a pontosságáért szeretjük(már javul esküszöm), de fél kettőkor már kicsit pipa voltam. Aztán jött az üzenet: "ne várj elütöttek"!!!! Ó A PICSÁBA!!!! (Az idén ez már a második, a pályanap reggelén Oli küldött egy ugyanilyet.) Azonnal hívtam, "mi van veled Tesó"???? Hááát itt most rosszabb volt a helyzet, eltörött a bal csuklója, várta a mentőt. Motorozás off, kinek lenne kedve ezután elindulni? Viberen tartottuk a kapcsolatot, persze a komplett T5-el!!! Na hogy rövidre fogjam, hétfőn operálták meg, az egész hétvége ráment a vizsgálatokra, de már jól van, és keresi az új XX-et, mert a régi sajnos totálkáros lett.

img_1365.JPG

XX OFF. 

Egyébként ugyanúgy ütötték el mint Olivért, ment egyenesen és a szemből jövő elé fordult!!! Hogy lehet egy ekkora bálnát nem észrevenni???? Szombaton egyébként olyan szarul éreztem magam- mégiscsak én hívtam motorozni-, hogy be kellett b@sznom rendesen! De a fő, hogy már jól van, ez a legfontosabb!!!!

Ez az év az esések éve! Olinak kettő, Tominak is ez a második, Jani is közel került az anyaföldhöz a nyáron és Ádám is megjárta a dinnyést. Bízom benne, hogy ennyi elég volt, még megyünk az idén, nem kell több balhé!!!! De nézzük a jó oldalát is, szerencsére senki sem sérült meg komolyabban, inkább a technika szenvedett kárt. Az se öröm, de mégiscsak jobb a szervizbe menni látogatóba mint a kórházba!

Ezek az ősz történései eddig, biztos jövök még a tél előtt.                                                                                               Vigyázzatok a szembejövő vakokkal, szép hosszú őszt kívánok: a Mágus.

 

 

motoros motorostúra balesetek motorosok conti sport attack 2

2015\08\17

BMW S 1000 XR TESZT.

Gyors teszt, sajnos.

Sziasztok.

Megkaptam egy Dobogókő oda-vissza körre a BMW új üdvöskéjét, az S 1000 XR-t!!                                                             Nagyon kíváncsi voltam, már régebben pedzegettem, hogy a fotók alapján bejön nekem a vas, vajon milyen az életben? Múlt szombaton bementem a Wallisba, hogy megnézzem élőben. Kettő is volt a szalonban, a teljes színpaletta, piros meg fehér. Más szín nincs egyelőre.

img_0771.JPG

Olyan semmilyen piros a piros.

img_0772.JPG

A fehér sokkal szimpatikusabb.

Első látásra egy dolog nem tetszett. Az ára! 6 milla !!!! Alapár 5, extrákkal 6. És az a furi, hogy az extrákat már nem is látod, csupa elektromos kütyü. Ami szemmel látható, azok a táskatartók meg a navi tartó.                                          Megbeszéltem az értékesítővel a jövő szombatot a tesztre, kaptam egy szép BMW-s mappát benne egy fénymásolt árlistával, prospektus még nincs. Egyébként meglepően szimpatikus volt a hozzáállás, sisak és jogsi kell ahhoz, hogy elvigyek egy 6 millás vasat. Régen az Apriliánál azt mondták, le kell tenni a teljes vételárat kp-ban, és akkor kipróbálhatom a motort! Röhejes volt!!!

Eljött a nap, 9-kor ott voltam, leparkoltam a Bestiát, és kb 5 perc alatt megkaptam a bömöst. Megbeszéltük a különböző program beállításokat, kaptam egy kulcsot, forgalmit, kapukilépőt, és már gurultam is kifelé.                                                         Az első meglepetés akkor ért mikor ráültem, és csak a lábujjhegyem ért le a 180 centimmel. Persze extraként kérhetek 2 cm-el alacsonyabb ülést, de ez az alap. Rohadt meleg volt, tehát a szélvédőt alacsony állásba tettem, a futóművet és a motort Road programba, és nekivágtam a Váci útnak. 

Arra az első métereken rájöttem, hogy nem ezt vártam egy BMW-től, EZ SOKKAL JOBB!!!! Mocsok jól szörcsög a légszűrő, veszi a gázt mint az istennyila, oké hogy 160 lóerő, de akkor is meglepett! Elkavartam a Megyeri hídig, nem volt nagy forgalom, kipróbáltam a Dinamic programot is. Na ez kell a dolgozónak!!! Eddig se volt túl jófiú, de most egy macsó állat lett! A kipufogóból olyan csodálatos hangok jöttek elő amit csak egy szénné reszelt pályagépből vártam volna, és úgy indult meg mint a Millenium Falcon mikor Csubi fénysebességre kapcsolt!!! Elképesztően jól gyorsult, de a félelmetességnek még a csíráját sem éreztem, tényleg jók ezek az elektromos kütyük. Védett a kipörgésgátló, az egykerekezésgátló, az ABS, meg a franc tudja mi még, de érik a pénzt. Pomázon a tötymörgésben kipróbáltam a Rain programot is, de semmi sem változott. Momentán 38 fok volt, esőnek híre-hamva se, de biztos jól jön egy ilyen ha leszakad az ég. Aztán visszatettem Dinamicba, és már jöttek is a kanyarok. Hát kérem, ez ragadt mint a légypapír! A legkisebb bizonytalanság nélkül fordult, a váltó oda-vissza megy kuplung nélkül, de váltani szinte csak megszokásból kell, a 160 le akár 6.-ban is megold mindent. Az első fék álom, a hátsónak viszont eléggé berakták a pedálját, nagyon be kellett ferdítenem a lábam, hogy rálépjek. Persze mag lehet szokni, de erre figyelni kell.

img_0840.JPG

Az egyik, vagyis az egyetlen nemtetsző részlet. Ez a váznyúlvány egyszerűen "eke".

A sok bringást kerülgetve felmentem Dobogóköre, majd visszafelé megálltam fotózni Pilisszentkereszten. Egyszerűen nagyszerű a paripa. Még azt is jól tolerálta, amikor nagy sebességnél fel akartam rántani a plexit, hogy megnézzem akkor milyen a szélvédelem! Szóval Ti inkább lassabb tempóval próbáljátok, de még egy ilyen hülye manővert is kivéd. Ja, tök jópofa, visszaveszi az indexet miután befordultál, nincs többé kint felejtett villogó. Az ülés-kormány-lábtartó háromszög tökéletes volt nekem, valószínűleg hosszabb úton tesz igazán jó szolgálatot. Nagyon kényelmes volt egyenes derékkal motorozni, főleg úgy, hogy egy superbike hangú és teljesítményű motoron ültem!! A szélvédelem egyébként alacsony állásban is jó úgy 130-ig, nekem szokatlan is.

img_0835.JPG

img_0836.JPG

img_0843.JPG

"Iphone 7 S"

Visszafelé a Szentendrein mentem, megint meglepetés ért, a magas kormány bőven a kocsik tükre fölött van, tök könnyű a sorok között előre menni. A műszerfal jól olvasható napsütésben is, talán a jövő évi modellen már színes lesz. Nagyon korrekt, hogy mindent a markolatról lehet működtetni, az index mikrokapcsolós, a nappali menetfény jól néz ki a lámpák között, szuper hogy van kormány lengéscsillapító. Viszont a tank műanyag, mágneses táskát nem lehet rátenni. A Váci úton már nagyon sajnáltam, hogy vissza kell adnom, de egy fotóra azért még megálltam a szalon előtt.

img_0844.JPG

A szépség és a BMW.

Nézzük a (szerintem) hibákat: a hátsó váznyúlvány egy lakatosmesternek becsületére válna, de egy ilyen minőségi cuccon egyszerűen snassz. (megnéztem a szalonban a többi bömöst is , mindegyik ilyen) A fékpedál nagyon bent van, megszokást igényel. A váltókar olyan mintha gumiból lenne, szivacsos érzés használni, de egyébként remekül teszi a dolgát. Az oldalsztendert ülve keresni kell, ha leszálltál már, akkor jó. Nekem kicsit magas az ülés. Ja, a slussszpoén a végére, megnéztem milyen gumi van rajta, hát Bridgestone!! Én most csalódott vagyok a saját Bridgestone gumijaimban, de az XR-en jól muzsikállt! Persze nem 023-as, hanem már a  30-as.

 Sokkal több a jóság, a motor, a fék, a futómű, az elektronika, a kényelem, mind-mind elsőosztályú!! Az ára persze mellbevágó, de a Multistrada vagy az Adventure még drágább és "csak" két hengeres.                             Azt hiszem veszek egy malacperselyt,  és elkezdem gyűjteni a lét, mert kell egy ilyen a garázsba!!!!

Próbáljátok ki Ti is, nagy élmény lesz!!  

Sziasztok,: a Mágus.

BMW S 10000 XR teszt

2015\08\11

GROSSGLOCKNER HARDCORE !!! KETTÉSZAKADT A T 5 ???

mottó "most buziskodunk vagy motorozunk?" -Laci-

Sziasztok.

Eljött a nagy nap amit már egy éve vártam, július 30.-án elindultunk meghódítani a Grossglocknert!!!! Erre készültünk mind az öten tavasz óta, de persze nem egészen úgy sikerült ahogy vártam! Na kezdem is.

Pár héttel vissza kell mennem az időben, hogy minden érthető legyen. Július 10.-én volt egy foglalt pályanapunk az Euroringen. Először Feri mondta le, aztán Tomi is, végül Lacinak is melózni kellett. Olinak is csak az utolsó pillanatban jött össze az időpont. Biztos ami ziher, elhívtam Jani haveromat egy 1000-es Monsterrel, hárman már csak jól fogunk szórakozni. Péntek reggel 8-ra beszéltük meg a találkozót, 9-től miénk a pálya. Olivér sosem késik, ezért 8.05-kor már aggódtam kicsit, de azért pár perc belefér. Egyszer csak csörög a telefon, Oli az. Hogy gáz van, mert elütötte egy autó, vagyis egy FEHÉR FURGON !!!! VELED MI VAN ?????? Szerencsére nem lett komolyabb baja, nem tört el semmije, nem folyt a vére, kicsit megütötte a kezét. De a KTM a furgon alatt feküdt!

 grossglockner_iphone_005.jpg

                     Egy ilyen kép mindig rosszat jelent. 

Pályanap lefújva, várja a zsarukat, mi menjünk, majd dumálunk, hogy mi van. Na ez a nap is jól indul, de mivel segíteni nem tudtunk, mi ketten elmentünk pályázni. Egész délelőtt szeltük a kanyarokat, a majrécsík 0 mm lett, és a lábtartó pöckcök is megkoptak, nagyon jó program volt. A balesetnél a zsaruk megállapították, hogy nem Olivér a hunyó, tréler, szerviz, biztosító, és 20 nap az indulásig!! A szerelő azt mondta meg tudja csinálni a bringát 30.-ig, el tud vele jönni. Olinak ott a CB 1100 is, de a KTM az igazi hosszútávfutó, azzal kéne jönnie, hajrá! 29.-én délután ötre lett kész a vas, a próba maga a túra lesz. Tehát ezekkel az előzményekkel indultunk.

glockner_001.jpg

     Hiába esik, mi csakazértis jól érezzük magunkat.

 

Július 30, 5.30, START. Naná hogy esett az eső, pedig igen forró nyarunk van! Nem szakadt, de stabilan esett, és az egész  magyar szakaszon ez volt. Autópálya offolva, a régi hetesen indultunk. Laci vezette a túrát, mögötte Feri a Mythosszal, Oli a KTM-el, majd én a Bestiával, és Tomi zárta a sort a Nagy Kék Bálnával(1100 XX). Érdig nem volt semmi feltűnő, de lassan is haladtunk. Kezdtünk végre felgyorsulni, de elég ijesztő mutatványokat csinált a motorom, sima 6.-ban gyorsításnál driftelt a segge! Minden előzésnél keresztbe akarta rakni magát. Mi a tököm van? A gumik még félig se koptak le, de semmi tapadás nem volt a vizes úton. Ami azért is fura, mert nemrég Aggtelekre menet hibátlanul ment esőben a vas. Amúgy se mókás esőben motorozni, de így inkább ijesztő volt. Boglárig lekoriztunk, tankolás után ellenőriztem a gumikat, de minden rendben. Viszont Oli is panaszkodott, hogy fos a KTM, csúszkál, labilis, szóval nem ok! Megbeszéltük, hogy figyelem hogy viselkedik a gép előttem. Boglártól leúsztunk a határig, és bizony nem sok jót tudtam mondani a KTM-ről, nem fut egy nyomon a két kerék, valahol valami még görbe! (most keresik a szervizben a hibát)  Hááát, elég lila volt a feje, de most már menni kell tovább, talán ha eláll az eső jobb lesz a helyzet. Én is ebben bíztam, mert már rendesen teli volt a tököm a csúszkálással. Laci azzal vigasztalt minket, hogy mostantól sokkal jobb minőségű utakon megyünk, és az eső is alábbhagyott.

glockner_iphone_001.jpg

Szép háttér, ebből sör lesz. A 69-en.

 

Szlovéniában tényleg elállt az eső, és mire átértünk Ausztriába kezdett felszáradni az aszfalt. A 69-es úton már egész jókat hasítottunk. Megálltunk a 69-es motoros kocsmánál, és elhelyeztem az első Tökös Ötös matricát. Következett a Lavamündi szerpentin, ahol megint kínlódtam a bestiával. Az osztrákok valami szurokfélével öntik ki a repedéseket az utakon, na ha egy ilyen csíkra rámentem csúszkált a bringa rendesen. Olivér ment előttem, vele tartottam a lépést, de többiek nagyon elléptek. Azért a túloldalon megvártak minket, és a szállásig együtt mentünk. Izidor erősen meglepődött amikor megérkeztünk, mint kiderült csak péntekre várt minket.

glockner_007.jpg

     Mutában vagyunk Izidornál.

grossglockner_iphone_149.jpg

                      Vigyorgás a liftben is.

 

De azonnal telefonálni kezdett, és 5 perc múlva volt helyünk. A következőt javasolta: pakoljuk le a motorokat, tegyük be a garázsba, együnk igyunk, aztán Ő átfuvaroz minket a másik szállásra, fürdés és átöltözés után visszahoz, együnk igyunk, majd utána visszavisz aludni, és reggel fél 8-ra értünk jön. Szóval azt kell mondanom elég korrekt volt a hozzáállása! Nagyon szimpatikus pali, ha erre jártok ne hagyjátok ki. Egy hostelben kaptunk szobát, nagyon tiszta rendes hely volt. Lezuhanyoztunk, átöltöztünk, és már várt is minket Izidor fia, Ő volt a sofőrünk. Mire vissza mentünk már kikészítve egy kör pálinka és sör, de megbeszéltük hogy óvatosan bánunk a piával, mert másnap a Glockner vár ránk, ahhoz pedig tiszta fej kell! 10 körül csináltunk takarodót, visszavittek a hostelbe, és szundi.

glockner_iphone_011.jpg

 Az üdítős pohár véletlen.

 

Elég  rosszul aludtam az éjjel, reggel olyan voltam mint a mosott szar. De a nap sütött, szép tiszta időnek néztünk elébe. Fél 8-ra ott volt értünk Izidor, bepakoltunk mindent hátra, és mentünk vissza hozzá reggelizni. Kávéval kezdtem a reggelit, rögtön kettővel, de utána nagyon belakmároztam, Izidornál igazi terülj-terülj asztal van, sose fogy ki a kaja. És amikor azt hiszed itt a vége, még eléd rak egy 4 tojásos ham and eggs-et!! Brutál!! De kellet az energia, belapátoltunk mindent, majd még egy kávé, kis pihi, majd indulás 10.00-kor.                       Oda vissza kb 6-650 kilométer várt ránk, plusz a Glockner. Hosszú nap állt előttünk, de hogy milyen hosszú azt nem is sejtettem. A Wörthi  tavat megkerülve 13 órára értünk Villachba, ami csak kb 120 km Mutától, szóval elég lassan haladtunk, pedig Laci emberes tempót diktált. Hozzáteszem 100 méternél hosszabb egyenes nem volt az úton. Száraz úton sokkal jobb volt a Bestia, de a tapadás nem a megszokott volt. Oli is jobban érezte a KTM-et, de Ő se volt tökéletesen elégedett. Tankolás közben meg is beszéltük, hogy ők hárman húzzák ahogy jólesik, csak várjanak meg minket az elágazásoknál. Na itt kezdődtek a bajok, sose találtuk őket, mindig telefonon kerestük egymást. 15 órakor tankoltunk a Glockner tövében, megvettük a belépőt, ami 24.50 euro motorra, kaptunk hozzá térképet és egy szép matricát is.

glockner_017.jpg

    Szöke muci bőrgatyában tankolja a Bestiát.

 

Összedugtuk a fejünket, fent a csúcson találkozunk. Laci már volt itt, mi többiek még Glockner-szüzek voltunk. A három "banditával" megint nem tudtunk lépést tartani, meg nézelődni is akartam, jóval lassabban mentünk mint ők. Aki járt már itt annak nem kell mondanom, hogy ez valami CSODA!!! Aki még nem volt, annak látnia kell, bakancslistás hely!!! Fenséges, felemelő, csodálatos, lenyűgöző, csak néhány jelző de igazából szavakkal nem lehet leírni ezt látni KELL!!!!

glockner_027.jpg

     "Motorország"

 

Persze túlszaladtunk a csúcson és elmentünk majdnem az út végéig, amikor jött a hívás hogy hol vagyunk már? Megfordultunk, és a Biker Point nevű parkolóban újra összeállt a T 5. Laci elhelyezte a matricánkat, fotózkodtunk, pisi-cigi a világ tetején, megnéztük a többi "örültet" miféle vasakkal jönnek fel ide, aztán indultunk lefelé, 17 óra múlt.

glockner_iphone_039.jpg

                  A "dicsőség fala". Ott vagyunk.

grossglockner_iphone_024.jpg 

Ezzel a bringával nem lehetett könnyű feljönni, de megcsinálta a csóka.

 

Pár kanyar alatt újra eltűntek a többiek, ketten egerésztünk megint, és most elmentünk az út végéig, ahol a parkoló ház van. A többiek sehol. Egyetlen lehetőség volt az elfordulásra, csak arra mehettek ha itt nincsenek, tűzzünk! Mentünk mint a meszes, de óriási hátrányunk volt, legalább fél óra. A túloldal is gyönyörű, nem szabad kihagyni. Jön a telefon, hogy lent várnak egy faluban az út mellett, motoros kocsma, majd integetnek. Na meg is találtuk őket, már túl voltak a kávén és a sütin. Baszki, csak most jut eszembe hogy reggel óta nem ettünk, 18 óra van, piszkosul megéheztem. Oli is az éhhalállal küszködött, enni kell. Na hogy legyen? Nekik már mehetnékük volt, Olivérnél is volt navi, beírtuk a szállás címét, ok, menjetek, otthon találkozunk.

glockner_057.jpg     A kocsmáros motorja. 

 

Ettünk-ittunk, fizettünk és elindultunk haza. Cseppet fostam a sötétedéstől, már nagyon régen nem motoroztam sötétben, pláne szerpentinen, de valahogy haza kell jutni, go!! Elég gyors útvonalat kaptunk, jól is haladtunk, mikor is úgy 8 óra tájt egy benzinkúttól integetnek a többiek. Nosza megfordultunk, ha már ott voltunk megtankoltunk, és együtt indultunk tovább. Villachban már sötét volt, a Wörthi tónál óriási az élet péntek este, de miután elhagytuk a kivilágított részeket, szuroksötét lett! Laci is visszavett a tempóból, de egészen szürreális élmény volt a nagy sötét éjszakában motorozni. Summa-summárum negyed 12-re értünk haza, aznap 14 órát töltöttünk nyeregben!!! Izidor várt minket(lehet hogy soha nem alszik?), beálltunk a garázsba, lefújtuk a láncokat, levetkőztünk, lezuhanyoztunk, és lementünk egy sörre. Baromi fáradt voltam, de álmos nem. A seggem fájt nagyon, azt hittem hogy az alsógatya a bűnös, de másnap kiderült hogy az ülés díszvarrása okozta a bajt. Egy kör után felmentünk, mert a holnapi nap se lesz kutya, muszáj pihenni valamit. 730 km-t mentünk.

grossglockner_019.jpg

Sok a női kutas arrafelé.

Fél kilenckor lementünk reggelizni, természetesen most is szuper terülj-terülj asztal várt minket. Olyan a reggeli Izidornál, mint a világ legfinomabb szendvicse: két kávé között a kaja Kánaán! Közben Laci ismertette az útvonalat, Bad Eisenkappel, Kranjska Gora, Vrsic hágó, Mangard hágó és haza. Ez "csak" 600 km lesz, ha minden jól megy. Az idő gyönyörű volt, a szomszéd kúton tankoltunk és nekivágtunk a napi kalandoknak. Bad Eisenkappel már tavaly is megvolt, de nagyon jó volt most is, szinte forgalom nélkül mentünk fel. A csúcson a régi határállomásnál megálltunk egy kicsit, Laci Olival egyeztette az útvonalat(ha lemaradnánk), és indultunk tovább. Egy lakóautó előzése közben szakadtunk szét megint(ezeket kitiltanám innen), aztán utólértünk egy motoros párt, elől apa valami giga dobozos nagy döggel, mögötte anya egy Hornettel. Beragadtunk mögéjük, aminek két oka is volt. Először is piszok jól nézet ki a csaj a sisakból kilobogó copjával és nagyon szép kerek segge volt, másodszor pedig nagyon jó tempót diktáltak. Egy idő után úgy gondoltam, hogy apa valószínűleg motoros rendőr lehet, olyan elegánsan borogatta azt a nagy disznót, hogy a dobozok és az út között mindig egy centi maradt, de anya is jól tolta a Hornetnek. Kranj-ig mentünk mögöttük, aztán elváltak útjaink, a Nagy 3-as sehol, navi bekapcs és tűz utánuk. Megint másik útvonalon mentünk, mert vagy fél órát vártunk a Vrsic tövében mire befutottak, pedig előlünk tűntek el. Na miután újra összeálltunk, nekivágtunk kanyarszeletelésnek. Érdekes módszert választottak a szlovénok, az összes hajtűkanyar kockakővel volt burkolva. Ilyet még nem láttam, nedvesen érdekes élmény lehet, de nekünk szerencsénk volt. Itt már nagy forgalom volt, volt olyan lakóautó ami még a csónakot is húzta maga után, szó szerint lépésben haladtunk, az előzés szinte lehetetlen a Vrsic-n. A csúcson megálltunk, gyönyörű látvány fogadott itt is minket. Megkértünk egy öreg holland mókust, hogy csináljon pár képet ötünkről. Nagyon kedvesen segített, és lőtt vagy 10 képet a lábunkról és a az ujjáról, amit mindig az objektív előtt hagyott. Na Tomi elkapott egy lánycsapatot, és ők egész jó képeket csináltak a T 5-ről.

grossglockner_iphone_083.jpg

               Meghágtuk a hágókat.  Vrsic.

 

A túloldalon már rendes aszfalt volt a hajtűkben, lecsorogtunk az aljáig, és rögtön neki is vágtunk a Mangardnak, ami talán 500 méterre kezdődik. A Mangardot Szilárd barátom ajánlotta, hogy jobb mint a Vrsic, még Laci se volt. Hááát, ez egy kicsit meredek volt minden tekintetben, egysávos út kétirányú forgalommal, semmi korlát, és nagyon erős emelkedés. Rendesen kijött a tériszonyom, hogy fogok innét lemenni? (és még fel se értünk) Megérte egyébként felmenni, gyönyörű panoráma várt ránk. Miközben nézelődünk, a szemközti sziklapárkányról egyszercsak elválik egy alak, és a mélybe veti magát! EGY REPÜLŐ EMBER!!! És pár másodperc múlva indult a következő! Elképesztő látvány volt, és megnyugvással töltött el, hogy van nálunk is nagyobb "őrült". De tényleg majréztam a lefelé menéstől, amikor is megmentőként egy magyar Opel kombi indult lefelé. Megkértem, hogy vezessen le, beálltam a seggébe és csak a rendszámát néztem végig, nehogy beszédüljek valamelyik szakadékba. Lent aztán beszélgettünk amíg a többiek is lejöttek, kiderült hogy ő is motoros, de elromlott a veterán Tenere-je, és kocsival jött. Fotós egyébként, elég jó cucc volt nála.

grossglockner_iphone_087.jpg

                Mangard.

 Nemsokára megjöttek a többiek is, és indultunk hazafelé. Villachban megálltunk enni, találtunk egy olyan éttermet ami rántotthús gyorsétterem, pillanatok alatt megkaptok a sniczelt, jól bevacsoráztunk. Idővel megint nem álltunk jól, átterveztük az útvonalat és alulról kerültük meg a Wörthi tavat, így nyertünk egy csomó időt, fél 10-re már otthon is voltunk. 12 óra volt az aznapi penzum, lánc ápolás, fürdés, és lementünk a teraszra egy sörre. Persze lett abból több is, mi Lacival éjfél körül kidőltünk, a többiek még tolták a sört meg a dumát egy darabig.

grossglockner_iphone_097.jpg

                     Oli a sörre még álmában is vigyáz.

 

Elérkezett az utolsó reggel, az eső szemergett, reggeli közben átterveztük a hazautat, a 69-es helyett Maribor felé indulunk majd a "rövid" úton. Izidor megcsinálta a számlát, megint dobtunk egy hátast, a három éjszaka kajával, piával, 104 euro volt fejenként!! Ez nagyon barátságos ár, a fuvarozásunkért nem számított fel semmit, a motorok az ő garázsában álltak, ettünk-ittunk vastagon, szóval abszolút OLCSÓ árat kért, respekt Izidor!!!!  Felnyaltam egy T 5 matricát a bejárati ajtóra, felpakoltuk a vasakat, búcsút intettünk és elindultunk a szemerkélő esőben hazafelé.  

grossglockner_062.jpg

      Maribor

  Nemsokára elállt az eső, Maribor belvárosában már napsütésben álltunk meg egy kávéra. Pont dél volt, én már beállítottam magam a hazaútra, de a többiek most is "vakarózni" kezdtek, hogy nyújtsuk meg a túrát egy kis Burgenlandi kanyargással. Engem hétfőn várt a meló, a seggem piszkosul sajgott, mehetnékem volt már hazafelé, nem akartam késő estig kínozni magam. Persze le akartak beszélni a "magányos farkas" útról, de Olivér is úgy döntött, hogy tűzne haza, négy napja nem látta a kis Olíviát! Szóval megint "kettészakadtunk", Laci, Feri, Tomi elindultak Burgenlandba, mi meg a rövid úton hazafelé Olival. Beállította navit a legrövidebb útra, 350 km körül voltunk otthontól. Persze a nagy tekergés közben még a 69-est is érintettük, egy kis falucskában megálltunk tökmag olajat venni, motorhangot hallok, hát persze hogy a többiek húztak el, az egyik "hurokba" pont beleesett ez a falucska nekik is. De ők még kanyarodtak visszafelé is, mi meg Heiligenkreuznál átléptük a magyar határt. Úgy terveztük hogy a 8-as úton eszünk valahol, de egész Fehérvárig kellett mennünk mire találtunk egy nyitvatartó éttermet. Az egész 8-as út kihalt, minden be volt zárva, megálltunk tankolni egy nagy kúton, de az egészet felverte már a gaz. Régen nagy élet volt erre, de mostanra bedöglött az egész, sajnos. Ettünk egy felejthető kaját, tankoltunk, és nekivágtunk a maradéknak. Megint áttervezés volt, hogy a 7-es vasárnapi dugóját elkerüljük, Etyek felé fordultunk. Ez egy fasza útvonal, de az aszfalt nagyon huplis. De szépen haladtunk, Budaörs, Budakeszi, Solymár, és Olivér otthon is volt. Megálltunk, elpacsiztunk, neki 5 perc volt még, nekem 40 mire hazaértem. 19.15-kor rúgtam ki a sztendert otthon a garázs előtt. Pont 2100 kilométert mentem kaputól-kapuig, szép guriga volt. 30 fok volt, izzadtam mint egy ló, jó volt levenni a sisakot, kesztyűt, csizmát, meg a többi cuccot. Első dolgom volt letusolni, felkaptam egy sortot, rágyújtottam egy cigire, kibontottam egy sört, leültem a Bestia elé és csak néztem ki a fejemből.   Fél 10-kor kezdtek jönni az üzenetek a többiektől, mindenki hazaért.

Elképesztő mega hardcore  túra volt, ilyen menet még nem volt az életemben! Kettészakadt a Tökös Ötös? Dehogy szakadt, ugyan valóban néha lemaradtunk, de ez csak a motorok hibáira vezethető vissza, és azt azért hozzáteszem, hogy a 2100 km alatt egyszer sem előztek meg még minket "lassúkat" sem!! A barátságunkon még hajszál repedések sem keletkeztek, sőt erősebbek vagyunk mint valaha. Forever T 5!!!! Nemsokára elkezdjük tervezni a jövő évet, de addig még itthon is jó pár gurulás vár ránk.

És most nézzük  a Barátaim gondolatait erről a NÉGY NAPRÓL:

Tomi mondja:

szerencse napfény , a jó öreg 69 , a vége száraz jó jó de ami még hátra van
izidor , vendéglátás egy kicsit másként .
ismét együtt, valami jól működik ebben a  csapat energiában
kanyarok  és kanyarok , hogy lehet 1000 méteren 1100 at motorozni , hát nem kell az egyenes , minek az egy motorosnak  , mesekönyv tájak  , utak hogy is kell ilyet csinálni ,glossglokner mindenkinek egyszer ki kell próbálnia két keréken,
Feri úr ! hollandok akiket átugrott a hajtűben , pedig 1000 alatt egy se volt .
Kv szünet 20 perc múlva megálló holland arcok akik percekig nézték a flying mythost ! mi ez , melyik az eleje és hova kell ezen űlni és az hogy lehet hogy ez csak úgy elrepül mellettük
És megint kanyar és kanyar , tiszta man sziget
Hegyek , hajtű kanyarok , csodálatos látvány , két nálunk is nagyobb hülye aki egy orkándzsekibe ugrik le 2000 méterről a semmibe
4 nap tömény élvezet 2200 km öröm motorozás
itthon a nagy most mi van ! tengés lengés képek és a szem előtt a mozi ami csak úgy jön a semmiből

grossglockner_iphone_142.jpg

 

Laci mondja:

Nekem csak snittek ugranak be,de azok nagyon erősen... "motorország",  " Izidor -A- fogadós ", lábtartó megint lent, világi jó arc motoros cimborák, barátság, komoly húzós lenyomós kanyarok,hideg sör :-) és egy szó még : hvala !
grossglockner_iphone_062.jpg

 

Feri mondja:

Végre Velük! Végig vigyor, nem baj ha esik... azokkal akik a Szeretteim, mindegy mit (együnk, igyunk, csináljunk), csak Velük, követem mindvégig és tovább, fent a csúcsok között, teljesült egy álom, leér a kormány is, szabadesés, ezt nem hiszem el, még tett rá egy lapáttal, nevetőgörcs‎, asszem ez boldogság, csendes vagyok, csak mosolygok a naplementében, hallgatom őket, nekik hiszek, egy irányba, remélem sose lesz vége, ez örült, megint tanultam valamit, mázlista vagyok, ritkaság őrizd meg, hálás vagyok, velük bárhová, néha külön mégis együtt, szép a táj is, néha látom is, nem is reméltem, ők is itt, örülünk, fullkikapcsolódás, máris hiányoznak, mennék vissza Velük... és még folytathatnám! ;)

 

grossglockner_iphone_110.jpg

 

Oli mondja:

Kettészakadt a T5?
Azt azért nem, de az őszinteség alap ennél a bandánál, így bátran kimondhatom, az én élményem kicsit másképp alakult. Ez szerintem egy olyan sport, ami van annyira technikai, hogy a legapróbb hiba is  kijön, ahogyan mi toljuk. Ha csak cruise-olnánk, nyilván egy trágyadomb és egy luxusbringa is hasonló élményt adna, hiszen akkor mind a motoros, mind a gép határai távoliak lennének. A majrécsík-mentes stílus viszont nem enged meg túl sok bakit. Ugyan drága Laci barátom próbált a lehető legjobb tanáccsal ellátni, avagy "-Most próbáld elfelejteni ezt az egészet erre a négy napra!", de sajnos itt nem egy szivargyújtóról, vagy esetleg a hat fokozat egyikéről volt szó, hanem a számunkra legfontosabb tényezőről: a kanyarokról. Hiszen ezért mentünk Motorországba (ami a legtalálóbb), de hívhatnánk Kanyarországnak is. Tényleg, mentünk odaát egyenesen egyáltalán? Nem emlékszem.
Az önfeledtség így nem volt 100%-os, hiszen Misivel (ugyan eltérő hátterű, de hasonló végeredményű gondokkal megáldva) nem tudtuk hozni, amit szoktunk. 
Az a durva az egészben, hogy ezzel a kis árnyékkal is olyan szépek az emlékek, hogy úgy is, hogy ki kell mondjam, nem sikerült egy jóízűt kanyarodnom a 10000-ből, maga a túra a legszebb motoros emlékem jelenleg és a banda meg egészen elképesztő szinten hozta a hangulatot, az egész egy konstans mámoros állapot, olyan kicsit, mintha akkor is be lettünk volna baszva, amikor nem.
A tájak pedig... még az emlékeitől is elakad a lélegzetem. A Vrsic-hágó peldául mintha nem is Európa közepén lenne a civilizáció Mekkájában, hanem a távoli Közép-Amerikai hegyei között, vagy éppen a kicsit lentebb lévő Machu Picchu elhagyatott ősi civilizációk hangulatát magában hordozó kultikus zarándokhelye lenne, csak itt, tőlünk kb. 1000 km-re. Laci köszi, hogy megmutattad. BASZKI!!!
grossglockner_033.jpg

 

Búcsúzóul csak azt kívánom mindenkinek hogy ilyen BARÁTOKKAL ilyen ÚT-ra  menjen!!!!!!!

Üdv Mindenkinek, sziasztok: a Mágus.

www.pri-izidorju.si

grossglockner_iphone_066.jpg

 

                                    Izidor, A Fogadós!!!! 

motoros motor honda motorostúra motorozás motorosok grossglockner cb 1000 r tökös ötös

2015\07\13

Honda CB 1000 R TESZT. TARTÓSTESZT!!!

Sziasztok.

Pont két éve vettem a Bestiát, 13500 kilométert mentem már vele. Meghibásodás: 0, zero, semmi!!! Számomra A TÖKÉLETES MOTORKERÉKPÁR!!!! Sokat faragtam már rajta, de ki tudja hol lesz a vége.... Menjünk sorban: nagyon jó állapotban vettem 8500 km-el. A hátsó gumit azonnal cseréltem, egyébként semmi hibája nem volt. Első menetben az ülést csináltattam meg a TommoT műhelyben, nagyságrendekkel javult a kényelem.

evvege_003.jpg

                           

Az első évben csak egynapos gurulások voltak, de az kiderült hogy a kormány lehetne magasabb egy kicsit. Kapott 15 mm-es LSL kormánykiemelőt, magasabbat nem bírnak el a bowdenek és a fékcsövek. 2014-re több hosszú gurulást terveztem(Szlovénia, Zakopane 2X, Csehország) kellett valamilyen táskarendszer, végül a Kappa félkemény szettje mellett döntöttem, most már nyugodtan mondhatom, bevált. Szlovéniában cseréltem az első gumit 14000 km-nél, 18000-nél a hátsót újra. Bridgestone BT 023 GT van elől hátul, nagyon jól tapad, vízen is szépen fut, a GT jelölés miatt tartósabbnak kell lenniük, egyelőre igaznak tűnik.

iphone_066.jpg

 

Így már nagymértékben nőtt a túraképessége, de nagyobb esőben be tud ázni, mindent nejlonzsákba csomagolok, úgy már szárazak benne a cuccok. Egy kis mágneses tanktáskát használok még, abba pont belefér a defektspray, víz, cigi, fényképezőgép, meg pár apróság. Tankolásnál egy mozdulattal levehető, feltehető. Apropó tankolás, a két év átlaga 7 literes fogyasztás. Néha több, néha kevesebb, mindig "az út és látási viszonyoknak megfelelő sebességgel" megyek, szóval a 7 literrel elégedett vagyok. Tavaly év végén még kapott egy átalakított gyári kipufogót, de nem volt tökéletes, viszont most a nyáron betettem egy K&N sport levegőszűrőt és most brutál jó lett az összhang! Sokkal nyomatékosabb, alig kell visszaváltani, és mintha kevesebbet is enne. Nagyon pöpec a hangja, nem túl hangos de sokkal "komolyabb", érzetre legalább 10 pacival több van most benne.

k_n.jpg

 

Tavasszal kapott két kézvédőt, az eső ellen tettem fel, de szerencsére az idén nem sokszor esett, de ha igen a kesztyűm mindenképpen szárazabb maradt, szóval az is bevált. Van benne ledcsík, pont rímel a gyári helyzetjelző színével. 21000-nél eljött az idő az első fékbetétek cseréjének, gyárit raktam be, tökéletes. A SHOX-nál vettem két tükörszélesítőt, és mostmár  lehet látni mi történik mögöttem.

acerbis-0017564_090_1.jpg

Ja igen tavasszal kapott egy típusspecifikus gyorsváltót, ISTENKIRÁLY, csak ajánlani tudom!! Eddig is nagyon bírtam, de a múlthéten az Euroringen mutatta meg igazán mit ér. Eltűnt a majrécsík végre, megkopott a lábtartó pöcök és a csizmakoptató is, ez már nagyon hiányzott!! Jó buli volt, nem utoljára jártam ott az tuti!!

iphone_3_006.jpg

A hónap végén megy a T 5 a Glocknerre, elvileg minden tökéletes a Bestián, ha visszajöttem pont ideje lesz a következő olajcserének, és kap új gyertyákat is. A lánc még mindig újszerű, kíváncsi vagyok meddig bírja, mondjuk az igaz hogy rendszeresen tisztítom petróleummal, és Motul spray-vel fújom 500 kilométerenként.

Összefoglalva: enyém a világ legjobb motorja, ha valaki ilyen típust akar venni, ne habozzon egy percet sem! Nem sok eladó példány van, aki megvette nem nagyon adja el, ma például mindössze kettőt találtam a hasznaltauto.hu-n. 

iphone_3_005.jpg

                                           Ő TÖKÉLETESSÉGE!!!!

Remélem nem tűnik ömlengésnek ez a sok dicséret, hiszen mindenkinek más a kedvence, de szerintem hasonlókat tudnátok írni a saját motorjaitokról.

Sok gondtalan kilométert, sziasztok: a Mágus.

 

teszt honda CB 1000 R teszt

2015\07\07

KAWASAKI Z 300 TESZT. Városi huligán.

Sziasztok.

Újabb motort kaptam tesztre a Kawasakitól, a kis Z-t. Ezer éve nem ültem ilyen kis bringán, nagyon kíváncsi voltam milyen lesz. Két napot motoroztam vele, az első nap csak vigyorgás volt, a második nap volt vicsorgás is. Kezdem is.

z_300_005.jpg

       A design nagyon ütős.

Brutál jól néz ki ez tényvalóság! A nagy Z formavilágát látod egyből, nincs is kismotor érzés még ráülve sem. A 140-es hátsó gumin mondjuk látszik, hogy nem egy erőgyár van előtte, de például Oli CB 1100-as Hondáján is ekkora gumi van. A lámpa, a tank, az ülés, az idomok, mind megállná a helyét egy 600-as bringán is. Nagyon ütős kombó!! A teszmotorra feldobtak egy vagány Bódis dobot, akkorát szól mint egy ház!! Kulcs elfordít, pöcc-röff indul a kicsike, kár hogy a vízhőmérő lemaradt a műszerfalról, viszont a fokozatjező nem hiányzott, nagyon eltalált a váltó karaktere. 1-esbe rakva nincs rántás, csattanás, vajpuhán veszi a sebességeket, sőt azt kell mondanom, ilyen finom váltót én még nem használtam soha. Fel és le is tökéletesen működik, szuper! Mekkora zsuga lenne erre tenni egy gyorsváltót?!?!

z_300_002.jpg

                   Hatgangos remekmű.

A súlya(170kilo) abszolút nem érezhető, könnyen lehet tologatni, forgolódni vele. Budafokon vettem át, rögtön keresztül kellett jönnöm a péntek délutáni csúcson, szinte élveztem a szlalomozást a Hungárián. Keskeny, könnyű, agilis, és jól hallható. A tükrök ezen is remekül használhatók, akár a nagy Z-n. Lehet, hogy minden Kawára ilyen jó tükröt tesznek? Az M 3-ra érve végre meghúzhattam egy kicsit a gázt, meglepően jól ment. 

z_300_039.jpg

     Cafe Racer 1.

z_300_028.jpg

     Cafe Racer 2.

Másnap korán reggel megtankoltam 100-as benzinnel és elmentem egy rövid Nógrádi kanyarra. Remekül ment az M 2-es úton, egyesfutásból 5-ös! A Vác feletti kanyarokat nem lehetett olyan sebességgel venni mint amit megszoktam, 100 fölött nem szeret fordulni, az első futómű már gyenge ilyen tempónál, és a gumik is gyengén muzsikáltak. Viszont a Bánki tó környéki kanyarokban nagyon virgonc volt, végig fülig ért a szám. Sikerült egy végsebesség tesztet is csinálni (peersze zárt pályán), a tankra hasalva óra szerint 164 a vége! Azért az nem semmi!! Egész napra sok dolgom volt, szóval bezárt a mókagyár, viszont vasárnapra terveztem egy rendes túrát a barátaimmal, nagyon vártam, hogy bizonyít "élesben".

Hajnalban bementem Pestre lőni pár képet, ezt a programot ne hagyjátok ki, egész más arcát mutatja a VÁROS vasárnap kora reggel. Nevezetességeket néztünk a kis Z-vel, Vidám Park, Hősök Tere, Opera, Óriáskerék, Ferrari szalon, Maserati szalon.

z_300_036.jpg

     FERRARI-KAWASAKI.

z_300_042.jpg

     MASERATI-KAWASAKI. 

 

z_300_022.jpg

                   VIDÁMPARK!

 

z_300_029.jpg

     Az olaszok 30 éve is tudtak valamit a designről.

                  

Remekül viselkedik a városban, de a kipu egy "kicsit" hangosnak tűnt. Mivel szinte csak én voltam az úton, nem volt forgalom zaj, visszhangzott rendesen. Ittam (volna) egy kávét is, aztán elindultam a meeting pointra a Meckihez. Oli már ott volt, Laci is befutott pár perc múlva. A kis Z nem nézett ki bután a két nagyvas között, teljesen felnőttes benyomást keltett.

z_300_043.jpg

      Barátok közt.

Megbeszéltük az útvonalat, Esztergom-Tardos-Esztergom-Letkés-Kemence-Berkenye, a végén egy jó ebéddel zárunk a Szent Anna fogadóban. Kb 250 kilométer, ebben a hőségben nem is kell több. Meglepően sokan mentek Dobogókő-Esztergom felé, és azért egy 38 lóerős motorral meg kell tervezni az előzéseket. De a motor nagyon készségesen pörög fel, a váltó is szuper, jópofa volt átkelni a Pilisen. A szűk hajtűkben viszont meg-megcsúszott, az IRC gumi nem igazán tapadt. Tát volt a következő helység, innen Tarjánig nagyon jó az út minden szempontból. Jó tempós kanyarok vannak, na itt elfogyott a kis Z futóműve, az eleje beszitált, a feneke meg csúszkált, de ki akartam tapasztalni a határait. A seggem már nagyon elzsibbadt mire megérkeztünk a Kemencés fogadóhoz, a fejem zúgott a hangjától, jó volt leszállni.

z_300_044.jpg

                   ITT az MZ  a legkisebb.

Ittunk egy limonádét, vigyorogtunk egy kicsit, aztán indultunk visszafelé. Sokkal óvatosabb tempót diktáltam, de a gumik így is megvicceltek párszor. Milyen lehet ez esőben?? Viszont a fékek prímán működnek, a hátsó nagyon hatásos. Kemence felé olyan az út mint a hullámvasút, ha elég jó a tempód lehet repülni egy kicsit. Na ezt csak egyszer játszottam el, a landolásnál ugyanis nagyon beszitált az eleje. A kipufogót is egyre hangosabbnak hallottam, visszavettem a tempóból megint. Mire megérkeztünk az ebédhez, nagyon jó volt leszállni róla.

Ebéd után teli hassal indultunk haza, most már tényleg tatás tempóban. Már csak azért is, mert igaz a hír, telepítik a fix kamerákat! Például Katalinpusztán, fotóz előről-hátúlról, köszi dobozos!!! Vácon megálltunk tankolni, a fogyasztása nagyon baráti, 4 liter, pedig kapta az ívet rendesen. Itt elköszöntünk egymástól, én pedig szép nyugisan hazajöttem. Bő 300 kilométert mentem aznap, jó volt sztenderre tenni a tesztalanyt.

z_300_001.jpg

     A hír igaz, itt a bizonyíték.

Másnap visszavittem Budafokra, összesen közel 500 kilométert tettem bele, az óra átfordult a 4000-en. Most le kell vonnom a végkövetkeztetést, íme. Ha suhanc koromban ilyen motorokkal mehettünk volna, a seggünket a földhöz vertük volna. Ez a kis gép távoli galaxisra van az akkori 250-350-es motorokhoz. A mai srácok nagyon szerencsések. hogy ilyen bringákkal tanulhatnak motorozni. Nekem talán azért tetszik nagyon, mert most éreztem azt, hogy többet tudok mint a motor. Az 1000-est tisztelni kell, hiszen sokkal erősebb mint én. Az egy oroszlán, ez egy kölyök. Tud szemétkedni, meg ennek nagy a pofája, de alapvetően aranyos, szerethető. 

Nézzük a pozitívumokat: ütős kaszni, marcona pacek, jó fékek, prémium váltó, baráti fogyasztás, nagyon jó blokk.(100-as benzinnel még jobb!)

z_300_015.jpg

                  Az a nézés...

z_300_013.jpg

                  Barátságos erőmű.

A negatívumok: gumi-gumi-gumi!!! A gumi nagyon tré, IRC Tajvan, szerintem kuka. Az első futómű tempósabb kanyarokban gyenge, a sport kipufogó túl hangos, hosszútávon kényelmetlen. 180 cm magas vagyok, valószínűleg 170 cm-nél már más a helyzet.

z_300_006.jpg

                  Ezt az út győzi le.

z_300_007.jpg                  Nagyon ütős, de túlontúl hangos. 

Összességében  az a véleményem hogy a blokk sokkal többet tud mint a futómű és a gumik. Ha az enyém lenne tuningként kapna egy gyorsváltót, két tuti gumit, meg egy kis teleszkóp erősítést. Na akkor aztán igazi rosszcsont lenne a játszótéren, igazi oroszlánkölyök!!! Tökéletes partner városban, egy kis Pilisi huligánkodás belefér, de hosszabb túrákra nem való. Ebben a kategóriában nem túl nagy a kínálat Magyarországon, nagyon jó választás lehet egy fiatal srácnak(vagy csajszinak), hogy megtanuljon motorozni.

z_300_016.jpg

                  Egy vízhőmérő még jó lenne.

z_300_049.jpg

                               "Bevizsgált" jármű.

Üdv Mindenkinek, sziasztok: a Mágus.

 

2015\06\17

"Rövid Hírek"

Sziasztok.

Van pár apróság amit elmesélnék. Először is, elkészült a logónk!!!! A lányom csinálta, sokat mekegtünk rajta, de piszok jó lett!!!! Ime:

t_5-2.jpg

A színek a motorjaink színét jelzik, szóval csere esetén bajban leszünk. De egyelőre mindenki elégedett.

Más. Szombaton volt pár negatív élményem. A Bestia jobb első telószárán megjelent pár zárvány folt. Meg persze egy kis olaj is. Ezzel foglalkozni kell, nosza felmotoroztam a Dreambe, hogy a Komlós Attila mondjon rá valamit. De amit mondott az nagyon nem tetszett. Szerinte flexeltek a motor mellett, és a szikrák okozzák a kis krátereket. Flexeltek baszki, amikor éppen csak hogy nem alszom vele??? Flexeltek, de a szikrák csak 3 négyzetcentiméteren érték, alatta, felette, mellette nem??? Nehogy megforduljon esetleg a fejemben, hogy szavatosság, vagy ilyesmi. Nem esett jól, de túlélem, elviszem a 9. kerületbe az Öhlins szervízbe és ők majd faszán megcsinálják. Na jövök hazafelé, az Andrássy út elején áll 5-6 chopper a zöldre várva, köszönök nekik udvariasan, előre, hát egyik se emelte fel a kezét, még csak az ideg se rándult meg egyiknél se! Na ez szarabbul esett mint amit a Komlós mondott. Volt már negatív tapasztalatom a chopperesekkel, de ez akkor is gáz. Gondolom mentek Alsóörsre az övéikhez, de szerintem nem ciki fogadni egy egyszerű motoros üdvözlését. Nem akarok álltalánosítani, és akinek nem inge magára ne vegye, de kapja be MINDEN GYÖKÉR aki felsőbbrendűnek gondolja magát! Ennyi!

A hétvégén tolunk egy Aggteleket, talán Tibike is el tud jönni(ő egy tök normális Harley-s), Lali se volt még az idén, lehet hogy Karcsi is jön a VFR-el, jó bulinak ígérkezik. Jó motoros hőmérséklet várható, 25 fok a legideálisabb a motorozáshoz. Már alig várom.

Nagyon friss hír: az egyik írásom megjelenik nyomtatásban a Motor Age magazinban!!! Az újság ingyenes, hozzájuthattok a nagyobb motoros boltokban! A következő számban benne leszek, KIRÁLY!!!!!!!!

motor-age-cop-pag1.jpg

És végül egy egy kép aminek az lehet a címe: Hondák a felső polcról!

dsc05666.JPG

1000, 1100, 1200, 1300. Szépen sorban.

Üdv. Mindenkinek, sziasztok, a Mágus.

 

 

 

 

motoros motorosok Motor Age

2015\06\12

Napsütötte Tátra, hazafelé.

Pihenten ébredtem vasárnap reggel. Reggeli előtt bepakoltunk, lehordtuk a cuccokat és leápoltam a láncot a Bestián. A reggeli most is bőséges és finom volt, jól betankoltam az útra.

iphone_102.jpg

                     A reggeliző még érintetlenül.

Kitettük a motorokat az árnyékba, Szilárd megfújta a sípját(új ötlet, és működik), 9-kor elindultunk. A Dobsinai jégbarlang látogatása volt betervezve délelőttre. Újra fantasztikus szerpentineken mentünk, szuper arrafelé minden út. Volt egy kis eltévedés, de Szlovákiában nem lehet hibázni, ha eltévedsz, akkor is csak jó utakon mész. Megálltunk tankolni, térképet nézni, GPS-t újratervezni.

iphone_166.jpg

          Télen itt nagy hó lehet, legalábbis a tető ezt mutatja.

 

Elindultunk visszafelé, talán 30 kilométert tévedtünk. Aztán meglett a jégbarlang, megálltunk, de a többség(én is) leszavazta a látogatást. Tűztünk tovább Brezno felé, igazi örömmotorozás volt, hibátlan utakon gurultunk, a nap sütött, a gumi tapadt, mi kell még? Egy jó kávé kellett volna, meg is álltunk egy faluban egy pizzériánál.  A kiszolgálás egy kicsit a Szelíd Motorosok egyik jelenetére emlékeztetett, nem szolgáltak ki! Leültünk a teraszon, de kiszolgálás csak akkor volt, ha bementél kuncsorogni. A kávé ihatatlan volt, a kóla...., hagyjuk is. Mindegy, pihi, pisi, cigi, és szedelőzködtünk. Szilárd barátnője megpróbálkozott a füldugóval, az arca mindent elárul:

iphone_172.jpg

                        "ezt ide?"

Mentünk tovább Brezno felé, abban reménykedtem hogy megállunk ott ahol tavaly kávéztunk, de úgy mentünk át a városon, mint kés a vajon. Nem volt nagy gáz, de három napja nem ittam rendes feketét!! Nagykürtös felé indultunk tovább, mondanom se kell No.1. úton mentünk megint, a majrécsík 2 mm-re apadt hátul. Qrva jó volt!! Nem sokkal a város előtt megálltunk tankolni, és itt elköszöntünk páran, Feri elkanyarodott Losonc felé, neki arra rövidebb az út, én meg Nagykürtös felé, ahol tudok egy jó olasz kávézót. Elköszöntünk egymástól, én még babráltam egy kicsit a telómat, aztán tűz. Alig megyek pár kilométert amikor a Perec Lacit látom az út mellett! Mi a helyzet? Azt mondja lemaradt egy kicsit, és mire észbe kapott eltűnt a csapat, fingja sincs merre menjen. No prpblémo, gyere utánam, én tudom az utat. Volt még kb 30 kilométerünk Nagykürtösig, azt együtt tettük meg. A város elején egy kútnál megálltunk, ő nem akart kávézni, mutattam az irányt neki, lepacsiztunk, és ketten kétfelé fordultunk. Én megittam a hétvége legjobb eszpresszóját, felültem a Bestiára és belemotoroztam a naplementébe.

Jó hétvége volt, tényleg Prémium túra. Minden kerekre sikeredett, ami meg nem az nem is fontos. Jó idő, jó társaság, jó kaják, jó utak, jó szállás, tényleg tuti volt minden. És bónuszként még a Tracer teszt is! Még sok ilyet akarok, és kívánok nektek is.

Üdv. Mindenkinek, sziasztok: a Mágus.

iphone_104.jpg

                 Ez egy nagyon Prémium szálloda.

 

motorostúra motorozás Tatra Rhinotours Yamaha Tracer

2015\06\12

Napsütötte Tátra, második nap.

Alapos reggelivel kezdtük a második napot. Süttettem tojást, nagyon finom pékárú volt, bőséges sajt választék, felvágottak, csak a kávé volt szokás szerint pocsék. Szilárd 9-re tervezte az indulást, a Lomnici csúcs ellen indultunk. Ferivel megdumáltam, hogy én megyek a Tracerrel, ő a Bestiával. Kíváncsi voltam rá, külsőre bejött nagyon. Rögtön jó pont volt a fokozatjelző, gyárilag a műszerfalba integrálva. Jó széles kormány volt rajta, a jobb kormányvégen a 3 fokozatú üzemmód kapcsoló. Feri szólt, hogy a "vaddisznó" állásba ne kapcsoljam, mert akkor nagyon vaddá válik, hagyjam STD-ben. Első dolgom volt átnyomni, de a borzongató gyorsulás elmaradt. STD-ben is próbáltam, de azt nagyon fűnek éreztem. Egyébként ez az egész egy jó nagy parasztvakítás, esetleg esőben lehet létjogosultsága. Minden a jobb csuklón múlik, az enyémen nincs ilyen, és még se félelmetes. I-es állásban tudja az alapot, a többi csak az elektromos gázkart butítja. Óriási dugóban, felmart aszfalton jöttünk ki Zakopánéból, az első félóra nagyon idegesítő volt. A határ után végre meg lehetett húzni egy kicsit a gázt, közép fordulaton elég erősen rezonált, vibrált a Tracer. A fék nagyon szuper, nagyságrendekkel harapósabb a Hondánál. A váltó rendesen működött, szépen fordult, de a seggét egy kicsit puhának éreztem. Nagyobb sebességnél nagyon huzatos volt, lehet hogy a plexin kellett volna állítani, de csak lefelé, mert a legmagasabb állásban volt. Egy óra múlva már nagyon kényelmetlennek éreztem az ülést, de azt a Bestián is meg kellett csináltatni. A Lomnici csúcs parkolójában már nagyon jó volt leszállni róla. Összességében jó kis bringa, de nagyon hiányzott a 4. henger, és az a 10 lóerő amivel a Honda többet tud. Illetve lehet hogy több, mert indulás előtt kapott egy sport légszűrőt, és nagyságrendekkel nyomatékosabbnak érzem, mint előtte. Száz szónak is egy a vége, a Bestiát nem adnám érte, de senkit nem beszélek le róla.

iphone_158.jpg

                     A műszerfal korrekt darab.

iphone_068.jpg

            Igazi fun-bike design, és a kidolgozás is minőségi.

iphone_069.jpg

                                    A lámpák full ledesek. 

Leparkoltuk a vasakat, csak tátottam a számat, a K 1600 dobozai centrálzárasak voltak. Mint egy autó, megnyomod a gombot, és hallod ahogy a villanymotorok nyitják-zárják mind a három dobozt. Besza-behu, de azért rükverc nincs rajta. Egyébként érdekes, hogy a BMW-sek mennyire mások mint mi, "pór" motorosok. Nem mintha beszólt volna bárkinek is, vagy bármi gond lett volna vele, de ő szerintem magányos volt. Nem igazán tudott összehaverkodni senkivel, de ha lett volna még egy bömös, akkor tutira cimbik lettek volna. 

Megvettük a jegyet a lanovkára, de csak 1750 méterig mehettünk, mert a csúcsra már nem volt hely. Érdekes élmény volt himbálózni a kabinnal, ilyenben még nem volt részem. Fent még melegebb volt mint lent, szószerint pofáncsapott a forróság. Perec Lacival (Bandit) leültünk egy kávéra, és mivel 12 előtt voltunk kapuccinót ittunk. Egy gyönyörű tó is volt fent, nagyon szép volt minden, ennyire magasan még nem voltam soha.

iphone_128.jpg

                           Lefelé szinte szabadeséssel indul.

iphone_142.jpg

                     Érdemes volt feljönni,de 21 euro oda-vissza!

 

Egy órát nézelődtünk aztán indultunk vissza, lefelé még élvezetesebb volt a libegés. Mára ez volt betervezve, meg egy kis welness a hotelban. Elindultunk visszafelé, de egy fotózásra megálltunk egy útszéli étterem parkolójában. Itt Szilárd is kipróbálta a Tracert, meg Laci is ment egy karikát vele. Hazafelé eseménytelen volt az utunk, jó úton, szép időben motoroztunk. Beálltunk a garázsba, Feri lepihent, én meg felmentem az uszodába. Merthogy a tetőtérben volt a medence és a szauna. Gőzre nem vágytam, de az úszás nagyon jól esett. Előkerült Szilárd is a barátnőjével, Laci is, meg még egy srác és vacsoráig jót úszkáltunk, meg beszélgettünk. Jó délután volt. Kaja előtt még kimentünk a főutcára, sajtot, meg eredeti boci karamellát venni.

A vacsi megint perfekt volt, zene most is járt a kajához, és persze pár sör is. Páran leültek a tv elé, a Barca játszott Juve ellen, naná hogy a Barca győzött. Én felmentem, hazatelefonáltam, megnéztem az üzeneteket Viberen, aztán eltettem magam másnapra. Jó kis laza nap volt, fittnek éreztem magam a hazaútra.

iphone_082.jpg

                     Tánc ma nem volt.

iphone_100_1.jpg

                                    Csapolva az igazi.

 

folyt.köv.

 

sör honda motorostúra motorozás Yamaha Tracer

2015\06\11

Napsütötte Tátra.

Sziasztok.

VÉGRE!!!  Végre egyszer sikerült napsütésben, melegben, eső nélkül elmotorozni a Tátrába, Zakopánéba!!

Csináltam egy hosszú hétvégét a Rhinoval. Zakopane Prémium volt a túra megnevezése, és ez most tényleg igazi prémium volt.  Prémium időjárás, prémium útvonal, prémium szállás. Néha kicsit már sok is volt a kánikulából, de ezért nem panaszkodott senki. Egy 150 éve működő fából épült szállodában laktunk, uszodával, zárt garázzsal.

De kezdem az elején. Ez a túra kevés résztvevővel volt meghirdetve, jó is volt, szellősen motoroztunk, és megint érdekes embereket ismertem meg. Az M3-as Shell kútnál volt a start, nem késett senki, pontosan 8-kor indultunk. A csapatot megint Szilárd vezette, mostanra már nagyon jó haverok lettünk, eddig minden Rhinos utat vele csináltam. Én voltam a záró, jót moziztam a végén. Megint vegyes brigád jött össze, 600-tól 1600-ig volt mindenféle bringa. Chopper és robogó nem!! Volt egy vadi új Yamaha Tracer is, tesztmotor, ki is próbáltam, de erről majd később.

iphone_057.jpg

                          Indulásra kész a csapat.

 

Az M2 volt a bemelegítés, mentünk tovább Sahy felé. Még itthon javasoltam, hogy menjünk Selmecbánya felé, Szilárd be is tette az útvonaltervbe. SELMECBÁNYA ISTENKIRÁLY!!! Lecsaptunk a 66-ról Léva felé mikor már nemnagyon bírtam tovább, megálltam egy gyors pisire. Gondoltam simán utólérem őket, egy perc az egész. Nem is tartott tovább, de az előttem motorozó két "srác" kiszúrta hogy megálltam és visszafordult értem. Intek, hogy minden oké, jöjjenek utánam, hip-hopp  utolérjük a csapatot. Ismerem a környéket, rákanyarodtunk a Selmeci szerpentinre és hajrá. Toltam rendesen, mögöttem a Tracer meg egy 1200-es Bandit, láttam idáig hogy jól mennek, na csapassunk. Állati jó volt huligánkodni egy kicsit, de a csapatot csak nem értük utol. Selmecbányán megálltunk tankolni, mert a Tracer kiszáradt. Azt mondja a Banditás Laci, menjek már egy kicsit lassabban, mert ezt a tempót nem bírja Suzuki futóműve. Közben Szilárd sms-t írt, hogy Beszetcebányán várnak a benzinkútnál. Hogy a francban kerültek ezek már oda??? Egyszerűen megfoghatatlan volt. Na akkor nem gatyázhatunk, húzzunk skacok. Zólyom előtt kb 5 centin múlt az életünk, az egyik tempós kanyarban a mi sávunkban előzött egy bringást egy gyilkosállat. Az ő tükre és az én tükröm között volt az 5 centi. A többieknek talán még annyi se! Nem vagyok vallásos, de akkor keresztet vetettem!! Zólyomnál rámentünk a pályára, meghúztuk egy kicsit és hamar elértük Besztercét. A kútnál senki! Mármint a csapatból, mert annyi szép lányt már régen láttam mint ott. Minden tankoló autóból lengén öltözött gyönyörű csajok szálltak ki. Már megérte idejönni. Hívtam Szilárdot, nem vette fel. Írtam egy emesét, hogy hol vagyunk, és vártunk. Mert azt kiszámoltuk, hogy lehetetlen hogy előttünk legyenek.

Hát nem is voltak, ők az egyik kanyarnál másfelé fordultak, plusz bementek Selmecbánya belvárosába is, meg minket is vártak egy darabig. Na mindegy fő, hogy újra együtt a banda, mehetünk ebédelni. Beszterce után jön az a nagyon fasza szerpentin, aminek a végén ott a kajálda, ahol tavaly is ettünk. Na most már én is megkóstoltam a híres haluskát kolbásszal, nagyon finom volt.

Ebéd után telihassal lassabban csapattunk, Donovaly, Rózsahegy, és a Liptói tó következett. Tavaly az eső és egy autóverseny miatt nem tudtunk arra menni amerre most, de nagyon fain útvonalat mutatott Szilárd. El is kérem az adatokat, ha a T5-el megyünk Zakopánéba, ezt ki ne hagyjuk. Egy rövid kávéra megálltunk valahol fent, errefelé minden nagyon szép.

 

 

iphone_065.jpg

 

Pihi után nekivágtunk a Lengyel határnak, nemsokára el is értük, onnan már csak egy ugrás volt Zakopáne. A túra leglassabb része következett, egysávos, agyontelített úton tettük meg az utolsó pár kilométert a szállodáig. De végül csak odaértünk, beálltunk a motorokkal egy vadi új garázsba, lemálháztunk, és mentünk a kulcsokért. Én a Tracer-es fickóval kerültem egy szobába, felmentünk ledobáltuk a cuccokat, és újra bemutatkoztunk. Csató Ferinek hívják, ő a Ceglédi Zakarnál az értékesítési vezető. Állati jó fej, és nem horkol!!!! Fürdés után lementünk egy kicsit körülnézni, aztán 7-kor vacsi.

iphone_095.jpg

                                    Ha Yamaha kell, őt keressétek!!

A vacsora nagyon finom volt, pár pohár sör is fogyott hozzá, a lengyel népzene és a néptánc nem hiányzott, de zavaró se volt. Igazából ilyenkor az asztalnál ismerkedik össze a csapat, kiderül ki kicsoda. Jó kis csapat jött össze megint. Miután kellően lehűtöttük magunkat sörrel, lezártuk a napot, mert másnapra a Lomnici csúcs meghódítása volt a terv. Mindenki ment szunyálni, hogy pihent legyen az expedíció!!

Folyt.köv.

iphone_077.jpg

                                     Lengyelországban lengyel sört kell inni.

                                   

 

 

 

motoros sör motorostúra motorozás motorosok Tatra Rhinotours

2015\05\02

Egynapos gurulások.

Sziasztok. 

Megérte várni a jó időre, megjött a tavasz! Volt már néhány egynapos gurulásunk, mind jól sikerült, se ázás, se fázás nem volt! Elsőnek leteszteltük a Kemencés Fogadót Tardoson, pöpec hely, jó a kaja, jók az árak, és nagyon jó útvonal vezet oda. Ha rövid gurulást terveztek nagyon jó kis túra, 200 km oda-vissza Dunakeszitől. 

2015_elso_gurulas_007.jpg

Ahogy a cégér is mutatja, motorosbarát a hely. Kemencében sült lángos hagymás sült csülökkel 1600ft! Emberes adag baráti áron, ki ne hagyjátok!!

Egyedül gurultam egy rövid Nógrádi kört is, nagyon jól rendbe tették az utakat sokfelé. A Bánki tótól fasza kis kanyarok vannak Alsópetény felé, de érdemes tovább menni, mert tényleg szuper az útminőség és az útvonal.

2015_elso_gurulas_001.jpg

     A Nógrádi vár alatt.

Persze megcsináltuk a szokásos évadindító Aggteleket is, talán a legjobb egynapos az országban. Csak hárman voltunk Lacival és Olivérrel, de nagyon jól szórakoztunk. Odafelé az egyik kanyarban volt egy kis tereprendezés az egyik paripával, de semmi baj nem történt. A girosz nagyon jó volt most is, csak azt nem értem, hogy hogy nem lehet egy k@rva vécét odatenni a kajáldák mellé. Szerintem a fél világ motorosa "megjelölte" már a környéket. Csapolt sör van, slozi nincs, fura. Ebéd után indultunk hazafelé, szerintem volt vagy 30 fok, de a szél az melózott rendesen. Ebből majdnem lett egy kis baj, de a mázli meg a "rutin" segített. Van egy olyan szakasz még bőven Bánréve előtt, ahol nagyon hosszú úthullámok vannak. No az egyik ilyen hullámot igen nagy sebességgel ugrottam át, de a szél odébblökött rendesen, landoláskor majdnem kikapta a kormányt a kezemből. Első pillanatban nem volt vicces, de utána vigyorogtam rendesen. Tanulság?? Kell vennem egy kormánygátlót!! Aztán már nem volt semmi izgalom egészen addig, míg hazafelé Cered után le nem vadászott minket egy Ducatis brigád. Nagyon királynak éreztem magam, egészen addig míg az egyik hajtűben meg nem előzött egy Monster. Utassal úgy ment el mellettem, hogy legszívesebben elsírtam volna magam. Belenéztem a tükörbe, és azt látom, hogy még vagy 7-8 Ducati van mögöttem. Mivel nem akartam brusztolni, szépen egyenként elengedtem őket. Mondjuk az egyik nem volt vicces, épp lapon fordulok egy nagyon szűk hajtűben, a srác nem tudott várni és a szembe sávban előzött meg, ahonnan felbukkant a sárga busz! Elég szar úgy belefékezni, hogy már szinte karcolod a lábtartóval az aszfaltot, de vagy beengedem, vagy matrica lesz a Nógrád-Volán orrán. Befért, de a zabszem már nem fért volna be! PHÚÚÚ, meleg volt, de élünk mind a ketten, tehát semmi gáz. Aggteleken egyébként egy szuper fotót sikerült lőni két KTM-ről. Az egyik Olié.

2015_elso_gurulas_011.jpg

 A Szépség és a  Szörnyeteg. Ízlés kérdése, hogy melyik-melyik.

Jaj majd el felejtettem, beszereltettem egy gyorsváltót a Bestiába az AGO-nál, ISTENKIRÁLY a cucc!!!!! Nagyon szuperul működik, ha valaki gondolkodik rajta én csak szuperlatívuszokban tudok beszélni róla. Elképesztően jó, hogy nem kell elengedni a gázt, nem kell kuplung, csak pakolom a fokozatokat pillanatnyi kihagyás nélkül. Gyors is meg kényelmes is. Azért kanyarban óvatosan! Lemérettem a teljesítményt is, 110 le keréken. Pöpec!!!

ago_6.jpg

Fékpadon a Bestia.

Holnap megyünk egy jó kis Selmecbányát, de az a terv hogy továbbmegyünk Brezno felé, és onnan csorgunk lefelé. Hacsak az időjárás közbe nem szól, most pont esik az eső, és holnapra is várható. De én bízom a szerencsémben. Májusban lesz megint Kawasaki teszt, a legújabb modelleket kapom meg. Hogy mik azok az legyen titok, de hamarosan úgyis megtudjátok. Engem már majd szétvet a kíváncsiság!!!

 

Szóval májusban még találkozunk, mindenkinek tutijó motorozást kívánok: a Mágus.  

motoros motorostúra motorozás kawasaki DUCATI

2015\03\31

A legeslegelső túra IV. Hazafelé.

Másnap nekivágtunk az útnak, Prága volt a cél, de csak Drezdáig jutottunk. Peti motorja úgy zabálta a laposelemeket, mint kacsa a nokedlit. Pontosan nem emlékszem, de kb 50 kilométert bírhatott ki egy szett. Az volt a jó hír, hogy a laposelem nem volt hiánycikk az NDK-ban. A Dagadt ment elől, Peti mögötte, a Homály meg én vigyáztunk, nehogy elveszítsük amikor leáll a P20. Remekül alkalmaztuk a jobblábas tolós technikát, mert persze mindig szar helyen állt le a paripa. A bal hátsó lábtartó lehajtva, és kinyújtott jobb lábbal mellé gurulsz, és tolod. Persze álló helyzetből elég nehéz volt megmozdítani, főleg nekem az 50 kilómmal, viszont a Jawa volt a legerősebb motor, sokkal könnyebben tudott tolni, mint a Czetkák. Ebben a helyzetben persze se előzni, se dönteni nem lehet, úgyhogy baromi lassan haladtunk. Drezdát elértük még világosban, a kempinget is megtaláltuk, talán az egész úton legnagyobb öröm ez a táborozás volt. Hulla fáradtak voltunk, de nekiálltunk újra szétszedni a gyújtást, hátha látjuk mi a baj. Minden jónak látszott, bíztunk a csodában, hogy reggelre jó lesz.

No a csoda elmaradt, reggel ugyanúgy nem volt töltés, mint este. Prágát szerettük volna elérni aznap de semmi se volt biztos, csak az hogy nehéz napunk lesz. Ráadásul át kellett kelnünk Szászsvájcon, tehát hegyek jöttek gazdagon. Semmit se láttunk abból a gyönyörű környékből(egyszer még visszatérek ide), az elemek mintha kevesebbet bírtak volna, tehát többet kellett tolni. Hegynek fel!

ndk.jpg

 

Kilátástalannak tűnt, hogy valaha haza érünk-e még. Szegény Petit meg a P20-ast, meg a Pannónia márkát úgy komplett nagyon utáltuk már. Valahogy elvergődtünk a határig, ami egy hegy tetején volt, és úgy okoskodtunk, hogy a túloldalon legalább sok kilométert lehet majd gurulni lefelé. Meg már az egész NDK-t utáltuk, mintha nem akarna elengedni. De itt végre ránk mosolygott a szerencse. Peti a sírás és a végkimerülés határán tolja át a motort a határon, mikor is egy magyar rendszámú Ikaruszból kilép egy pali és megkérdezi mi a baj. Hát nincs töltés mondja neki Peti. Mire a pacák: cseréld ki a szénkeféket. Majd visszaszáll a buszba és beállnak a határra.

drapal.jpg

Ez a busz volt az, a DRAPÁL busza, mentek versenyezni(és nyerni) Schachen Ringre. Aki pedig hozzánk szólt, Hamar Zsiga bácsi volt, ha Ő nincs most lehet hogy Csehszlovák állampolgár vagyok. Íme Ő az:

hamar.jpg

Na félretoljuk a technikát, kérdezzük a Petit: van szénkeféd? Van. Nézted már? Nem. Na lekapjuk a deklit, kihúzzuk a szénkefét és láss csodát, nincs szénkefe!!! Na akkor szerintem csuklott a mamája rendesen. Adtunk neki vastagon, de legalább kigyúlt a fény az alagút végén. Zárójelben megjegyzem, hogy én autószerelő voltam a B.SZ.V.-nél, de lövésem se volt az elektromossághoz. Na Peti betette a két új szénkefét, felpattant a motorra, mi meg betoltuk. Amikor felberregett a P20, az életem egyik legszebb hangja volt. Visszatettük az akksit, hogy töltődjön, a laposokat kidobtuk a francba, és elindultunk Prága felé. Szépen haladtunk, csak a Homálynak volt egy necces előzése, balról előzte a szembejövő Skodát. Vagyis az árok és az autó között. Csak én láttam, mert én voltam a záró, brutális akció volt. Szerintem a Skodás még most is veti a keresztet. Homály meg csak annyit mondott: elfértem. De végül is késő estére elértük Prágát, megtaláltuk a kempinget is viszonylag könnyen. Letáboroztunk, megbeszéltük a nap eseményeit, és schlafen.

Másnap bementünk Prágába várost nézni, én csak egy Jawa-Czetka boltra emlékszem, ettünk valamit, és elindultunk Pozsonyba. Ez a nap volt az unalom napja, nem történt semmi, elértük Pozsonyt, műszaki hiba, esés, vagy bármilyen hátráltató körülmény nélkül. Holnap otthon leszünk. Ha jól számolom kilenc napja voltunk úton, s már csak egy volt hátra. Átdumáltuk az estét, végigvettük az utazást, jókat röhögtünk. Főleg magunkon.

Reggel eljött az indulás ideje, elhagytuk a tábort, és nekivágtunk a határnak. Azt meg se említettem, hogy a német-cseh határon úgy jöttünk át mint kés a vajon. Útlevél pecsét, valami számukra röhögtető megjegyzés, és kész. Szerencsére a magyar-csehszlovák határon se volt gond, a vámos azért megkérdezte van-e valami elvámolnivaló? Persze baszki, laposelem!!!! Áthúzunk a határon, itthon voltunk Magyar földön!

Én 17 évesen megkönnyeztem a hazaérkezést. Életem első külföldi útja volt, nagyon jó volt hazajönni, akármilyen is (volt) Magyarország, mégiscsak a Hazám!! Ha jól emlékszem beültünk valami csehóba, és tele ettük magunkat pörkölttel. Odakint keveset ettünk, de az is szar kaja volt. Mondjuk akkor még nem volt központi kérdés az evés. Telihassal nekivágtunk a hazavezető útnak. Kora délután értünk Pestre,és el is döntöttem, hogy nekem Budapest a legszebb az összes város közül. Az biztos megvan mindenkinek ahogy átjön az Erzsébet-hídon! Kersztülvágtunk a városon, már a Béke úton jártunk, mikor ismerős motorost vettünk észre. Azt hiszem a Sanyi volt, de nem biztos. Na megfordult és kísért minket a klubhoz. És ott vártak minket!!!!!!!!! Sokan voltak, nagyon sokan!!! Mindenki látni akarta a VILÁGJÁRÓKAT, mindenki kérdezett, mindenki örült, óriási élmény volt. Mondjuk nekem egy kicsit elrontotta a z örömömet, hogy anyám is ott volt, és sírva közölte hogy soha többet nem mehetek sehová, mert ő nagyon aggódott. De végül is ez se tudta elrontani a fogadtatás élményét.

Mindenki hazament, lemosakodtunk, átöltöztünk, és este visszamentünk egy hosszú-hosszú élménybeszámolóra. Peti esése, a fogatlan lengyel fiú, a kenyér-vaj összefüggés, a "könnyűvérű" NDK-s csajok, a Fritz a sátramban, a laposelemek, Drapálék, Homály előzése, Dagadt és az olajos flakon, mindent elmeséltünk. Nem tudom meddig dumáltunk, de azt hiszem hétvége volt, nem kellett másnap melózni. Csak halkan jegyzem meg, hétfőn bementem a melóba és kiléptem, egy világutazó nehogy már teherkocsikat szereljen.

Hát ez volt a Legeslegelső túra, jól belecsaptunk a lecsóba kezdésnek. Jó lenne megcsinálni újra, rá is megyek erre a projektre. Azt tudom hogy a Homály motorozik, a Dagadt fentvan a Facebookon, a Petit kell megkeresni.

Mindenkinek ilyen élményekben gazdag, izgalmas túrákat kívánok, amire még 40 év múlva is emlékszik!!!!

Jó motorozást, megjött a TAVASZ, vigyázzatok magatokra: a Mágus.

 

 

                    

motoros motor motorostúra motorozás motorosok

2015\03\30

A legeslegelső túra III.

Eljött a reggel, szikrázó napsütés, meleg, igazi nyaralós idő. Felhúztuk a fürdőgatyáinkat és irány a part. Nagyon kellemes homokos partszakasz volt,  közvetlenül a tenger mellett sátoroztunk. Csodálatos látvány volt a végtelen víz, ha nagyon meresztettem volna a szemem, talán elláttam volna az Északi Sarkig is. Beledugtam a lábam a vízbe, de megdöbbentem, hogy mennyire hideg. Csak futva tudtunk bemenni, különben megfagytunk volna. A recepción később megtudtuk, 15 fokos volt aznap a víz. Nagyon kellemes, ahogy a portás mondta. Háát, túl sokat nem lubickoltunk, de a németek bírták nagyon a hideget, őket nem nem zavarta 15 fokos víz. Mi inkább elkezdtük a könnyűvérű német csajok felkutatását. Mivel én "prímán" beszéltem a nyelvet, ezért én voltam a tolmács. Kenyeret nem akarunk venni tőlük, talán nem lesz baj. Sikerült is becserkészni egy lánycsapatot, de a bugyijukat nem tolták le rögtön. Meg később se. Rádobtunk két napot a projektre, de a szex nem jött össze. Talán kevés volt, hogy magyarok vagyunk, esetleg kellett volna más is. Mondjuk rutin, nyelvismeret, és megnyerő fizimiska. Merthogy így kezdtünk csajozni:

rugen.jpg

De dacára a kudarcnak, jól éreztük magunkat, mégiscsak a tengerparton voltunk, motorosok voltunk, és a tapi meg a smaci azért csak összejött. Az egyik lány nevére még emlékszem is, Martinának hívták. Ha ezután itthon azt hallottam, hogy az NDK-ban könnyű a csajozás, elküldtem a francba aki ilyet állított. De itt a bizonyíték, hogy mekkora sikerünk volt:

rugen2.jpg

Peti még a kép kedvéért se hagyta abba az oltást! Ő egyébként oroszul próbálkozott. Kevés sikerrel.

A harmadik napon este mégegyszer találkoztunk a lányokkal, meghívtuk őket egy Bambira, és elbúcsúztunk, mert mi másnap reggel tábort bontunk és indulunk haza. Öreg este volt mire lefeküdtünk a sátrainkba. Egyszer csak az éjszaka közepén felriadok, hogy valaki matat a sátram cippzárján! Hohó, csak nem Martina akar bejönni elbúcsúzni? De nem, egy seggrészeg német srác gondolta úgy, hogy a sátramban tölti az éjszakát. Na elővettem a legékesebb Angyalföldi szókincsemet, közben rugdostam kifelé a sátorból, de ő csak ott akart maradni! A nagy ribillióra felébredtek a többiek is, végül a Dagadt kirángatta, és szépen útba igazította a Fritzet. Persze utána már nem sokat aludtunk, hajnalig vitattuk az eseményt. De reggel minden gond nélkül összepakoltunk, fizettünk és elindultunk Berlin felé. 

Mentünk olyan kétsávos "autópályán", ami macskaköves volt, és az elválasztó sávban nagy fák voltak. Állítólag ezt az utat még Hitler építtette. A biztonság akkor még nem volt alapkövetelmény. Szépen legurultunk a Berlini határig, merthogy akkor még külön határ vette körül Berlint a keleti oldalról is. Szép alaposan átnéztek minket, de minden gond nélkül átjutottunk, és kezdődhetett az Inter Camping keresése, mert külföldiek csak ott sátorozhattak Berlinben. Délutánra meg is találtuk, és letáboroztunk. Petinek elkezdett szarakodni a P20, nem volt töltése. Egyébként csoda, hogy addig semmi baja nem volt, mert a Pannónia nem a megbízhatóságáról volt híres. Estébe hajló szerelés kezdődött, mindent kicseréltünk ami eszünkbe jutott, és volt hozzá alkatrész. Megszakítókat, kondenzátorokat, még a láncot is megfeszítettük, de a hiba nem szűnt meg. Petinél volt vagy 10 laposelem, mert olvasta az Autó Motorban, hogy valaki elemekkel jutott haza külföldről. Csinált belőlük akkut, és bekötötte őket a lemerült akku helyére. A motor beindult, de töltés továbbra sem volt. Aznap már nem tudtunk mit kitalálni, be is sötétedett, eltettük magunkat másnapra.

Folyt. köv.

motoros motorostúra motorozás motorosok Rügen